Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 04:01 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A koronavírusos betegek ellátására intenzív terápiás e-learning képzés indult a Debreceni Egyetem
gyakorlati oktatás során egyebek mellett a személyi védőfelszerelések használatát, a COVID-19 betegek légútbiztosításának, gépi lélegeztetésének, gyógyszerelésének és a mellkasi elváltozásokat feltáró ultrahangvizsgálatnak a sajátosságait ismerik meg.

A komplex gyakorlati képzés keretében arra is lehetőség van, hogy a tüneteket valósághűen megjelenítő betegszimulátorokon gyakorolják a koronavírussal fertőzött betegek ellátását. A szimulátorokon elvégezték a szükséges frissítéseket, így azok tökéletesen alkalmasak a COVID-19 betegek kezelésére vonatkozó komplex szituációs, szimulációs oktatásra - közölte az egyetem.

A Debreceni Egyetem minden rezidensnek, orvosnak és szakdolgozónak lehetőséget ad a képzésre, de elsőbbséget élveznek azok, akik az ellátási tervezet szerint a COVID-ellátás frontvonalában fognak dolgozni.

A távoktatást kiegészítő gyakorlat kétórás beosztással történik, párhuzamosan két teremben zajlik, kilenc fős csoportokban, így naponta nyolcvanegy egészségügyi dolgozó tud részt
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 16:52
Álarcok nélkül, az empátia útján jutunk az Ígéret földjére
már a gyengeségünkkel dicsekszünk. A krízis megtanít bennünket őszintén imádkozni, leveszi rólunk az álarcokat. Szembesít legmélyebb önmagunkkal. Ahogyan egyszer a lelki vezetője mondta Andrásnak még a szemináriumban: ,,Ez (a krízis) a te tőkesúlyod. Ez húz le, hogy ne boruljon fel az életed csónakja; ez tart meg, hogy ne szállj el."
Nem véletlen, hogy Jézus a farizeusokat kritizálja a legtöbbet, velük a legkeményebb. Ők ugyanis képtelenek voltak az empátiára. Úgy gondolták, hogy tökéletesen élnek, és akinek ez nem sikerül, az magára vessen. Jézus megtanította a farizeusokat empatikusnak lenni. Ahogyan a kríziseinken keresztül mi is megtanulhatunk szeretettel fordulni embertársainkhoz. Hiszen ha szembesülünk azzal, hogy a saját életünkben is van nehézség, akkor képesek leszünk elfogadni másokat is a gyengeségeikkel, nehézségeikkel együtt.
A beszéd végén Hodász atya házi feladatot adott a híveknek. Holnapig, ha teheti, mindenki nézze meg az Így neveld a sárkányodat! című filmet, amely
maroka, 2020. április 04. szombat, 13:31
Isten mindig gondot visel az övéiről!
"Isten mindig gondot visel az övéiről! Ő tökéletesen ismeri a helyzetedet.

Megígérte, hogy a világ végezetéig velünk lesz,
és mindent az Őt szeretők javára fordít!"

Mai Ige

Ne rettegj bármi sújt téged, Isten gondol reád

Szárnya alatt van védelmed, Isten gondol reád.

Refr. Az Isten gondol rád, minden napon, minden úton.

Ő gondot visel rád, az Isten gondol rád.

Ha nehéz terhed, s fél szíved, Isten gondol reád.

Ha nagy veszélyek rád törnek, Isten gondol reád.

Refr.

Ne csüggedj el nagy ínségben, Isten gondol reád!

Segítséget ad, bízz Benne, Isten gondol reád!

Refr.

Ha barátaid elhagynak, Isten gondol reád!

Ő fájó szívnek békét ad, Isten gondol reád!

Refr.

Eredeti szöveg: God will take care of you

Szöveg:
dandej, 2020. április 01. szerda, 14:08
Nemzet Sportolója - A tagok Monspart Saroltát javasolják a címre
javaslatot az új tagra. A testület tagja az lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és versenyzői pályafutása után is fontos szerepet töltött be a hazai sportéletben.

"A Nemzet Sportolója egy kitüntető cím Magyarországon, amivel megbecsülésünket és hálánkat tudjuk kifejezni olyan sportoló nagyságaink előtt, akik nem csupán pályafutásukkal, de azt követően is meghatározó szerepet töltöttek be a magyar sport életében. Monspart Sarolta ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel, aki egész életútjával szolgálta nemcsak saját sportágai, de az egyetemes magyar sport érdekeit is" - fogalmazott az államtitkár.

Szabó Tünde kiemelte: fontos, hogy ilyen esetekben minél gyorsabban bekerülhessen az új tag a Nemzet Sportolói közé, ezért miután hivatalosan is megvizsgálják, hogy nem áll-e fenn érdemtelenség, az előterjesztést a kormány elé terjeszti, és amikor a kormány elfogadja a javaslatot - akár már néhány héten belül - hivatalossá válhat a döntés.

Döntésre a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:51
Isten szomorúsága
a világban. Mindenütt van, és mindenkit elér. Csak a puszta rágondolás is szenvedést okoz az embernek.
Van fizikai fájdalom, van lelki fájdalom. Van szenvedés, amit meg lehet szüntetni, és van olyan is, amit nem lehet megszüntetni, mivel az emberi sors tartozéka. Van szenvedés, amit az ember maga hoz magára, mert tévedett, mert hibás nézetei vannak, vagy mert vétkezett, de vannak olyan szerencsétlenségek is, melyeket nem lehet előre látni vagy megakadályozni.
Lehetetlennek látszik, hogy tökéletesen csoportosítsuk őket. Az ember megpróbálhatná osztályozni a szenvedések különféle fajtáit, és mégis, valahogy úgy látszik, minden szomorúság összefügg egymással létünk mélységeiben, mint valami dúsan elágazó hajtás. Az emberiség csupa fájdalom. A sebek már régen léteztek, mielőtt megszülettünk.
A Biblia lerántja a leplet előttünk egy olyan szomorúságról, amelyre nézve tudatlanok maradunk mindaddig, amíg el vagyunk foglalva saját szenvedéseinkkel, és világunk jajaival. Ez pedig Isten szomorúsága.
kalmanpiroska, 2020. március 31. kedd, 08:18
Fekete vasárnap az egyházakban
Fekete vasárnap az egyházakban
fekete vasárnap avagy a szenvedés vasárnapja, latinul dominica passionis.
Ez a nagyböjt 5. vasárnapja, már csak két héttel húsvét előtt, s ezért mintegy előzetes felkészítésképpen lejátszódik a passiótörténet.
Templomokban a Feszületet, a Főoltár képeit, föltámadásig fekete (1965 óta inkább lila) lepellel takarják.

",,Fekete vasárnap: ez nagy küzdelem volt./
És végveszedelem.
/ De mégis,/
De mégis /
Ünnep volt, ha sötét is./

Nagy, fekete vasárnap./
Mert tudtam: vagy győzök, vagy meghalok.
/ S most jönnek, újra jönnek
/ Jaj, a régi napok,

/A szürke, tövises hétköznapok.
/ Pedig ha most nem fordul,
/Most nem fordul a szél/
S meg nem fordul vele az életem,/
Gyökeresen és tökéletesen,

/Ha jóság, tisztaság, /Békesség és erő
/Új, szent forrása szívemből nem fakad:
/Ó, akkor jobb lett volna,
/Ha ezt a rózsaerdőt
/Ágyam helyett
maroka, 2020. március 29. vasárnap, 17:11
Kedves elégedetlenek és hisztisek!Nem leszek ma népszerű
darab rongyot, vágd ki, tegyél rá madzagot, és van maszkod. Csinálhatsz többet, este kimosod, és mindenki boldog. De nem, neked valaki adja oda, mert neked jár.

5. Adjanak ingyen kézfertőtlenítőt! Ugyanaz érvényes mint a maszkra. Honnan, ki és mennyit? Nem baj, szaladj el a gyógyszertárba, ha van még egy, vedd meg, majd tedd ki otthon a fürdőbe a szappan mellé, és add ki a családnak, hogy mától azzal kell kezet mosni. Azzal egy percre se foglalkozz, hogy ha van szappan, meg folyóvíz, az tökéletesen megfelel, te csak vedd meg, és pazarold a fertőtlenítőt, hogy véletlenül se jusson annak, akinek munkájából adódóan nincs lehetősége kezet mosni a nap nagy részében.

6. Zárjanak be az iskolák! Követlejük! Bezártak. Helyes. Ennek komoly szerepe van a vírus megállításában, mert ha egyes szabályokat a felnőttek sem képesek betartani, akkor azt hogyan várhatjuk el gyerektől? Lehet otthon tanulni. Viszont valahogy nem jönnek szembe azok a videók, fényképek, ahol a család együtt tanul a gyerekkel.
koszegimarika, 2020. március 28. szombat, 09:33
Hiszem,
Hiszem, hogy vagy. Hiszem, hogy nem hagytál el. Hiszem, hogy szeretsz, hogy védel, segítesz, hogy akarod, hogy szóljak helyetted. Hiszem, hogy így is lehet szerelmesnek lenni, hiszem, hogy én és csak én voltam neked minden, hiszem, hogy minden betegséged - lelki-testi nyomorúságod - ellenére is igaz volt, amit mondtál: hogy én voltam az egyetlen az életedben, ami tökéletesen sikerült, életed egyetlen, igazi diadala, sikere.

Szabó Magda
foldinefehereva, 2020. március 25. szerda, 22:53
Koronavírus - MTA: Magyarország átvenné a kezdeményezést a jövő járványaival szemben
küzdjön le; a világ legtávolabbi pontjait összekötő gazdasági kapcsolatok megszakadása beláthatatlan következményekhez, akár a civilizáció összeomlásához is vezethet.

Az összegzésben a fentieken túl külön kiemelik a klímaváltozás kulcsfontosságú szerepét. "Ez a soha nem látott sebességű folyamat ugyanis nemcsak a mi életünket rendezi át, de a kórokozók és hordozóik számára is teljesen új kényszereket és lehetőségeket teremt. Ha az eddigiek a puskapor összetevői voltak, a klímaváltozás az, ami tökéletesen összekeveri őket, és utána valóban elég egy szikra a robbanáshoz" - áll az MTA közleményében.

"Belaktuk a világot, jócskán markoltunk a természet erőforrásaiból, és előrerohantunk a technológiai fejlődésben - eközben pedig nem fordítottunk elegendő figyelmet és erőforrást annak a természeti világnak a megértésére, amely körülvesz bennünket" - figyelmeztetnek a kutatók.

Az Ökológiai Kutatóközpont (MTA Kiváló Kutatóhely) szakemberei által kidolgozott protokoll a lehetséges fenyegetések
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 15:02
Egy hírt hoztam a mai napon.
Kedves Emberiség!

Egy hírt hoztam a mai napon.

Soha jobban nem vágyakozott még a Föld bolygó és a Világuniverzum jóságos Teremtője arra, hogy Felé fordítsd fényt rég nem ismerő arcodat! Régóta várja már, hogy ne félelmet szíts rettegő, nyírfalevélként megrezzenő szívedben, hanem reményt érezz és igaz hittel láss. Ebben a világban, amelyben most élsz, a feledés fátyla ködösíti emlékeidet Róla. Istenről. Ő nem teremtett koronavírust. Istenben minden tökéletesen szikrázó hajnali ébredés, állandó ráébredés. Saját Önmaga és teremtményei nagyszerűségére.
Gondolatod ereje csillagembereket szül az Égbolt Magasságára. Gondolatod ereje a MINDENSÉG alapszabásvonala. A gondolataid=hatalom, amellyel mindent meg tudsz változtatni a világban. Egyedüli szíverőd és Istenre fókuszált Gondolataid ereje GONDOSKODÁS ISTEN FELÉ ÉS ÖNMAGAD FELÉ. FÖLDANYA FELÉ. Gondoskodj
lilagondolatok, 2020. március 15. vasárnap, 07:35
Legyen március 15. nemzeti imanap az otthonainkban!
- Történelmi eseményeknek vagyunk most részesei! A harc nemcsak fizikai, hanem szellemi szinten is zajlik, ezért a fizikai védelem mellett, szellemi védelemre is szükségünk van!
- Szenteljük meg azzal a mostani úrnapját, hogy az egész nemzetünk Istenhez, a Királyok Királyához kiállt, megvallva, hogy minden reménységünket Belé vetjük, hogy Nála vagyunk biztonságban, hogy csak Benne bízunk, hogy hisszük, hogy Ő a szabadító, Ő a gondviselő, Ő a minket tökéletesen szerető Mennyei Atyánk!
Dicsőítsük Őt! Valljuk meg hitünket Őbenne! Tagadjuk meg a félelem lelkét és hívjuk be az Ő minden értelmet felülmúló, békességet adó Szent Lelkét!
- Most március 15-én, vasárnap déli 12 órakor, amikor a történelmi győzelmünkre emlékeztető harangok szólnak, térdeljen le minden magyar család az otthonában, egymás kezét fogva és imádkozzon az Úr Jézus Krisztushoz, az egyetlen Megváltóhoz és Szabadítóhoz!
Legyen ez a vasárnap egy nemzet közös imanapja! Mi, keresztények küldetést kaptunk, hogy világítsunk, hogy
maroka, 2020. március 14. szombat, 23:13
Szabó Magda - Fű
Szabó Magda - Fű

Oly kis lelkem van, hogy ilyen parányi
nincs senkinek talán. Beszélek én,
de hangom is pici, hát nem figyelsz reám.
Azt sem tudod, hogy katona vagyok,
mert én nagyon kis katona vagyok,
engem nem is látsz, csak a kardomat;
van ám sok kardom, forgatom,
villogtatom, suhogtatom,
még tisztelgésre is kirántom,
szigorú az én kapitányom,
nem szól, de süvölt cudarul,
fél ám a bokor, lelapul.
S tudod, én olyan katona vagyok,
hogy nem magam ülöm meg a lovat,
hanem a lovam engem:
csiga meg lepke meg esőcsepp
meg szöcske ül a nyeregben,
de nem haragszom, oly piciny szivem van,
nem fér abba harag, ha indulok, megyek gyalog,
viszem a lovamat, s ha fáradok se búsulok,
inkább dúdolgatok, este,
ha feljön a csillag, elhallgatok.
Hajolj felém, tanulj meg engem,
próbáld meghallani
liliana01, 2020. március 13. péntek, 16:42
1/980
Képek, videók
Debreceni Egyetem a szökő
gigi55
2011. május 30. hétfő, 17:57
Debreceni Egyetem.jpg
gigi55
2011. május 30. hétfő, 17:57
Debreceni Egyetem.jpg
kingoc
2009. július 23. csütörtök, 14:05
A DEBRECENI EGYETEM.jpg
sosmogyoro
2007. december 06. csütörtök, 20:35
betegek kenete0211.jpg
maroka
2020. február 11. kedd, 18:51
betegek kenete0211_2.jpg
maroka
2020. február 11. kedd, 18:50
betegek kenetét kaptam040
maroka
2019. április 09. kedd, 21:23
ferenc pápa_betegek kenet
maroka
2019. február 11. hétfő, 17:52
betegek világnaoja0211.jp
maroka
2019. február 11. hétfő, 12:03
megáldottolaj_betegek ken
maroka
2018. március 19. hétfő, 09:51
betegek kenete0402_4.jpg
maroka
2017. április 03. hétfő, 19:56
betegek kenete0402_2.jpg
maroka
2017. április 03. hétfő, 19:55
betegek kenete.jpg
maroka
2017. március 12. vasárnap, 20:59
A primadonnák betegek 01.
chillik
2016. november 28. hétfő, 04:10
A primadonnák betegek 02.
chillik
2016. november 28. hétfő, 04:09
Címkék
sajátosságait ismerik, lelki vezetője, egyetlen Megváltóhoz, jövő járványaival, régi napok, fizikai védelem, koronavírusos betegek, mostani úrnapját, beszéd végén, farizeusokat kritizálja, leplet előttünk, Debreceni Egyetem, magára vessen, Kiváló Kutatóhely, minket tökéletesen, hazai sportéletben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.