Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:21 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Theresa May: január harmadik hetében szavaz a parlament a kilépési megállapodásról
kijelentve: ha a brit kormány ismét népszavazást írna ki az EU-tagságról, azzal azt üzenné a demokráciában bízó millióknak, hogy a demokrácia nem teljesíti a vele szembeni elvárásokat.

May szerint egy újabb referendum valószínűleg nem vinné előbbre az országot, mint a legutóbbi, viszont még mélyebb megosztottságot teremtene, éppen egy olyan időszakban, amikor az ország egyesítésén kellene dolgozni.

A brit EU-tagságról 2016 júniusában rendezett népszavazáson a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége a kilépésre voksolt.

May arra intette azokat, akik újabb referendumot szorgalmaznak, hogy ne forduljanak szembe hitszegő módon a brit néppel, mert ha ezt egy második népszavazás kiírásával megteszik, azzal helyrehozhatatlan mértékben károsítanák a brit politika integritását.

Az EU-tagságról szóló esetleges újabb népszavazásról egyre hevesebb viták dúlnak a brit belpolitikában. Az indulatok különösen magasra csaptak azután, hogy Tony Blair volt munkáspárti kormányfő az elmúlt napokban több,
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 18:56
MotoGP - A 2020-as idényben már betétfutam lehet a női vk
A H-Moto Team 26 éves pilótája az MTI-nek elmondta, hogy a háromszoros MotoGP-világbajnok Jorge Lorenzo édesapja által létrehozott és megszervezett sorozat 2018-as első idényében öt versenyhétvégét rendeztek Mexikóban, hétvégenként két futammal.

A női vk-sorozat mezőnyét meghívásos alapon állították össze a szervezők a versenyzők korábbi tapasztalata és eredményei alapján. Kis Viktória a második hétvégén csatlakozott a sorozathoz, amelynek futamain egységesen beállított, 650 köbcentiméteres Italika Vort-X motorokkal mérték össze tudásukat a pilóták.

"Nekem sajnos 2016 óta nem volt lehetőségem versenyezni, és kezdetben nehéz volt feldolgozni, hogy a korábbiakkal ellentétben ezúttal nem az élmezőnyben motoroztam, de el kellett fogadnom, hogy az ellenfelek, akik heti szinten tudtak edzeni, értelemszerűen gyorsabbak tudtak lenni" - mondta Kis, aki az év végére saját bevallása szerint átértékelte az eredményeit, és bár felemásnak tartja a szezonját, mégis úgy érzi, sokat tanult.

"Minden
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 13:42
Szép napot mindenkinek!
ugyanis a rendszer által felkínált választási lehetőségekből kiábrándulók aránya, törvényszerű, hogy az a hányad, amely az önsajnálatba süllyedés helyett hajlandó rászánni magát az utolsó lépésre, egyre több embert jelent.
Miért nem tudnak az emberek kitartani a világnézetük mellett?
Azért, mert valójában nincs nekik ilyen. Ebből adódóan a mai Orbán-fanatikusok jelentős része tíz évvel ezelőtt még Medgyesi-fanatikus volt (mert akkor épp ő ígért gázár-nem-emelést), s akik három éve kétharmados többséget biztosítottak a Fidesznek, alig húsz éve ugyanezt tették a MSZP-vel... Mint a hörcsög a mókuskerékben: futnak, futnak, mégis egy helyben állnak, de a mozgás, a változás, a "döntés"élménye azért megvan. Pedig - maradva a hasonlatnál, ha nem az illúziót kergetnék, csak egyetlen lépésre volna szükség, hogy kikerüljenek a mókuskerékből... Az emberek túlnyomó része érzelmi alapon - valami ellen és nem valamiért - politizál, olyanok vezetésével, akik az egyes világnézetek külső jeleit puszta eszközként
kirscha, 2018. december 14. péntek, 11:12
Brexit - Theresa May: nem lesz szavazás kedden a Brexit-megállapodásról
Theresa May kijelentette: jóllehet az Európai Unióval elért egyezmény számos kulcsfontosságú pontjának széles körű a támogatottsága, egy elem, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának megakadályozását célzó tartalékmegoldás esetében "mélységes aggályok tapasztalhatók", és ha a megállapodásról szóló szavazást az eredeti terveknek megfelelően kedd este megtartották volna, az egyezményt az alsóház "jelentős többséggel" elutasította volna.

May szerint ezért a kormány elhalasztja a szavazást, ő pedig még a csütörtökön kezdődő EU-csúcsértekezlet előtt tárgyal már uniós országok vezetőivel, valamint az Európai Bizottság és az Európai Tanács vezetőségével, áttekintve velük az egyezmény azon elemeit, amelyekkel kapcsolatban a londoni alsóház "aggályainak adott hangot".

A jelenlegi parlamenti erőviszonyok alapján már jó ideje teljesen reménytelennek tűnt az egyezmény alsóházi elfogadása. Theresa Mayre a kormányzó Konzervatív Párt, valamint a kormány több vezető tisztviselője is mind nagyobb
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 18:22
Mégis marad a tisztségéről korábban lemondó szlovák külügyminiszter
kormányfőtől és Robert Ficótól, a legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány (Smer-SD) elnökétől, "világos biztosítékokat kapott" arra vonatkozóan, hogy a szlovák külpolitika irányvonala a jövőben is alapvetően változatlan marad. Ezt Peter Pellegrini már szerdán egyértelműsítette, mondván, hogy "Pozsony politikai irányultsága világos, európai és euroatlanti."

Lajcák - aki szeptemberig az ENSZ-közgyűlés elnöki tisztét is betöltötte - azután adta be lemondását, hogy a pozsonyi törvényhozás a múlt héten nagy többséggel fogadta el az ENSZ globális migrációs egyezményét elutasító határozatát. Ebben felszólították a kormányt, hogy lépjen ki a migrációs csomag elfogadási folyamatából, és utasítsa el azt. A határozatban kimondták: az ENSZ migrációs egyezménye egy olyan ellentmondásos dokumentum, amely nincs összhangban Szlovákia jelenlegi biztonsági és migrációs politikájával. Szerdán a pozsonyi kormányülés után azt is bejelentették: Szlovákiát senki sem fogja képviselni a decemberi marrákesi találkozón, amelyen
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 12:23
Brexit - Elmarad Theresa May és Jeremy Corbyn tévévitája
A vitát az ITV kereskedelmi tévécsatorna közvetítette volna, de a cég csütörtök este bejelentette, hogy eláll a műsortól, mivel a két vezető politikus nem tudott megegyezni a vita formájáról, sőt arról sem, hogy a programot melyik televíziós társaság sugározza.

A vitára Theresa May hívta ki Corbynt, aki el is fogadta a kihívást. A kormányfő a BBC közszolgálati televíziót részesítette volna előnyben, a BBC viszont nem négyszemközti vitát akart, hanem több politikust is meghívott volna.

Az ITV ugyanakkor négyszemközti vitát ajánlott fel, és a Munkáspárt ezzel a javaslattal élt volna szívesebben.

Az ITV mindazonáltal a nézeteltérések miatt csütörtök este visszavonta a vita megrendezésére tett ajánlatát.

A tévévita két nappal a Brexit-megállapodásról jövő keddre kitűzött alsóházi szavazás előtt lett volna. A jelenlegi erőviszonyok alapján egyelőre valószínűtlennek tűnik az egyezmény elfogadása.

A megállapodással szembeni erőteljes parlamenti ellenállás miatt a Konzervatív Párt több
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 07:04
Gulyás: a migráció lehet az EP-választás meghatározó kampánytémája
migránsok szétosztási mechanizmusára utalva leszögezte: Magyarország elfogadja a szolidaritást alapelvként, de semmilyen kvótát nem fogad el, annak jogi alapja sincs.

Magyarország Európa-politikájáról, illetve a magyar-német kapcsolatokról tartott tájékoztatójában a miniszter úgy vélekedett, hogy azok a politikai folyamatok, amelyek Németországban lejátszódtak, egész Európában le fognak zajlani. Németországban korábban elképzelhetetlennek tűnt, hogy a nagy pártok koalíciójának ne legyen nagyon nagy többsége, mégis ez látszik, és az EP-ben is hasonló lesz a helyzet - mondta. A baloldal várhatóan gyengülni fog, mert sosem állt ilyen rosszul Európa nagy államaiban, mint most - fűzte hozzá.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, Németországban a nagykoalíció gyakorlattá vált az utóbbi időben, de ez a helyzet mára megváltozott, és elsősorban a migráció rajzolta át az erőviszonyokat.

Kijelentette: Magyarországnak Németország a legstabilabb és legfontosabb politikai és gazdasági szövetségese, és bár "sok
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 13:11
Brexit - Theresa May: nem létezik ennél jobb megállapodás
viszont bizonyos, hogy a megállapodás elutasítása még nagyobb megosztottságot, még több bizonytalanságot teremtene, ennek minden kockázatával együtt - hangsúlyozta a brit miniszterelnök.

A londoni alsóház várhatóan december második hetében szavaz a megállapodáscsomagról, de a kormányzó Konzervatív Párt és az ellenzéki pártok frakcióin belül is rendkívül erőteljes bírálatok érik az egyezményt.

Ebben a helyzetben jelenleg kérdéses, hogy az elfogadáshoz a kormány biztosítani tudja-e a parlamenti többséget, különös tekintettel arra, a Konzervatív Párt a tavalyi előrehozott parlamenti választásokon elvesztette addigi csekély alsóház többségét is. Emiatt a kormány jelenleg a legnagyobb észak-írországi protestáns britpárti erő, a tory Brexit-táborhoz hasonlóan rendkívül EU-szkeptikus irányvonalú Demokratikus Unionista Párt (DUP) tízfős frakciójának eseti külső támogatásával tud csak elfogadtatni komolyabb horderejű törvényjavaslatokat.

A DUP vezetése is többször jelezte azonban, hogy ha a
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:42
Illegális bevándorlás - Csaknem 1,7 millió menedékkérőt és menekültet tartottak nyilván Németországban 2017-ben
A külföldi állampolgárok nyilvántartása (AZR) alapján a humanitárius okokra hivatkozva Németországban tartózkodók száma 1 680 700 volt 2017. december 31-én. Ez mintegy 83 ezer fővel, 5,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és csaknem a duplája a nemzetközi migrációs válság elmélyülése előtti utolsó évben, 2014-ben regisztrált 851 ezernek. Többségük, 53 százalékuk 2015-ben vagy 2016-ban érkezett.

A Németországban humanitárius okokra hivatkozva tartózkodó embereknek három fő csoportja van; a menekült státusszal rendelkező vagy a nemzetközi védelem valamely más formájában részesített emberek köre, a menedékkérők csoportja és az elutasított menedékkérők csoportja.

A 2015-ben indult menekülthullám csillapodása révén tavaly nagyarányú átrendeződés történt, a rendezett jogállásúak száma jelentősen növekedett, a menedékjogi kérelmük elbírálására várók száma számottevően csökkent.

Így a valamilyen menedékjogi státusszal rendelkezők száma az egy évvel korábbihoz képest mintegy 286 ezer
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 16:52
Migrációkutató Intézet: a humanitárius vízum biztonsági folyosó Európa felé
Janik Szabolcs az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, egyes kibocsátó országokban az olasz külképviseleten jelezhetik a lakosok, hogy menedéket szeretnének kérni, és a rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy a menedékkérelmet már Olaszországban adják le.

Az elmúlt években több ezren érkeztek Olaszországba humanitárius vízummal - tette hozzá.

Köztük az hatvan ember, akit szerdán az olasz rendőrség Szardínia szigetén embercsempészet, prostitúció, illetve kábítószer-kereskedelemmel miatt fogott el. Ebből jól látszik, hogy akik menedékkérelemhez folyamodnak, és szeretnének Európában tartózkodni, nem feltétlenül tisztességes szándékkal érkeznek - közölte.

Az Európai Parlamentben a humanitárius vízum bevezetését még nem szavazta meg az abszolút többség, mégis egyes országok felajánlják ezt a lehetőséget is a bevándorlóknak - mutatott rá Janik Szabolcs.
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 09:31
Migránskaraván - Donald Trump új intézkedéseket tervez a migránsok belépésének megakadályozására
Ennek értelmében a migránsoknak a határ mexikói oldalán kell megvárniuk kérelmük elbírálását.

Az eddigi gyakorlat szerint az illegális határátlépők - ha valahogyan mégis sikerült átjutniuk a zöldhatáron - amerikai területen várhatták meg kérelmük hosszas bírósági eljárás utáni elbírálását. Donald Trump azonban mindenképpen véget akar vetni ennek a "csípd el és engedd el" néven emlegetett gyakorlatnak, mert a tapasztalatok szerint az elfogott, majd szabadon bocsátott illegális migránsok elsöprő többsége eltűnt valahol az Egyesült Államokban.

Az amerikai elnök október elején arról hozott rendeletet, hogy aki illegálisan lépi át a határt, az nem adhat be menedékkérelmet. Ezt a rendeletet azonban a héten egy szövetségi bíró átmeneti időre felfüggesztette. A kormányzat azonban nem tett le arról a szándékáról, hogy elejét vegye a migránskaravánokkal érkezők beözönlésének, és ezt a célt szolgálná a belbiztonsági minisztérium intézkedése. A The Washington Post információi szerint az elnök és tanácsadói,
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 08:11
Zsefy Zsanett
illatát.FÜLLENTÉS LAPOMRA

Költő vagyok, tán mondhatom,
ha szétnézek néhány netlapon.
Feles-
leges.

Hangyányit mégsem értelek,
fejedben mi ez a féktelen
kavar?
Zavar.

Sokkol, ha sok toll perceg itt,
magadé mégis lelkesít.
Papolsz,
s dalolsz.

Verseknek súlya ritmusa,
rímelő végek nexusa,
ha vár,
bazár.

Szabadon röppensz s elhiszed,
firkáid többségnek fétise.
Merész
e kép.

Nem hergellek, hát kérdezem
magam, hatvanöt évesen
legyek
kegyes?

Hevesen ver a szívem is,
ha pár sorom
menusgabor, 2018. november 16. péntek, 20:45
1/295
Képek, videók
Brexit theresa-may.jpg
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:35
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
Kormányos Sándor M
maria_kadar_148
2016. május 05. csütörtök, 10:54
m_ Kormányos hiányzol gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:57
lopás kormány
kicsoda57
2016. március 14. hétfő, 19:42
Kormányos Sándor
maria_kadar_148
2016. március 06. vasárnap, 21:01
Kormányos Sanyi szemedben
menusgabor
2016. január 28. csütörtök, 21:10
O.V.-kormányfő.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:41
Fidesz-kormány.jpg
agica2004
2015. április 10. péntek, 15:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.