Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:32 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nép tiszta lelke a gyermekekben születik újjá…
tankönyve az Adventől)...

Nehéz tehát rendet és valós átalakítást teremteni a szocialista és liberális ámokfutás után, amikor kulturáltságról nem beszélhetünk, s az oktatók nem kis hányada is, az évtizedes leépülés okán, híján van annak a tudásnak, amely szükséges volna, a gyermeki léleknevelés, a pedagógusi ,,hivatás" gyakorlásához.

Nem tüntetni és politizálni kellene ma a pedagógusoknak, hanem önmagukat képezve törekedni arra, hogy a diákoknak olyan tudást és lelki többletet adjanak, amelynek értelme és értéke van. A gyermekeknek pedig el kell magyarázni, hogy egyetlen kötelességük van: - a tanulás, amelyet saját érdekük követel, és saját érdekükben követelünk meg tőlük.

A törvényalkotóknak és törvényhozóknak pedig világos és egyértelmű irányba kellene terelni a fiatalságot, lelki és szellemi fejlődésüket segítve, nem pedig megutáltatva az iskolát és teljesen leterhelve őket sokszor felesleges és rosszul rangsorolt tantárgyakkal és tantervvel.
menusgabor, 2018. február 22. csütörtök, 17:30
Banai: a hiány a vártnál kedvezőbb lett tavaly, az államadósság pedig tovább csökkent - BŐVÍTETT (új: jövő évi
Banai Péter Benő szerint a hiány és az államadósság alakulását a kedvező reálgazdasági folyamatok határozták meg, így a várhatóan 4 százalék feletti GDP-bővülés, a 10 százalék feletti reálbér-növekedés, illetve a foglalkoztatottak számának emelkedése.

Az államtitkár megjegyezte: amennyiben az EXIM kitettségeit a kormány álláspontjának megfelelően a kormányzati szektoron kívülre sorolják a brüsszeli vita lezárultával, akkor az év végi államadósság a GDP 72,4 százalékra mérséklődött a 2016 végi 73,9-ről. Az EXIM-mel együtt számított mutató a 76 százalékos szintről 74,5 százalékra csökkent - tette hozzá.

Banai Péter Benő kiemelte, hogy az adóhatóság bevételei az adócsökkentések ellenére nőttek, 609 milliárd forinttal haladták meg a 2016-as szintet. Csak a foglalkoztatással kapcsolatos adóbevételek 340 milliárddal emelkedtek - tette hozzá.

A központi költségvetés pénzforgalmi hiánya 1973,9 milliárd forintot tett ki tavaly, ami GDP-arányosan 5 százalék felettinek felel meg - mutatott rá az
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 16:02
Elemzők: jól teljesít a külkereskedelem
a cserearányokat. Mindezek hatására idén a külkereskedelem többlete 8,2 milliárd euróra mérséklődhet a tavalyi 9,72 milliárdról.

Suppan Gergely kitért arra: jövőre az új autóipari kapacitások várható üzembe helyezése miatt érdemben bővülhet a kivitel, így a továbbra is élénk belső kereslet ellenére nem vár további jelentősebb csökkenést a külkereskedelmi többletben. A tartósan magas külkereskedelmi többletnek köszönhetően a folyó fizetési mérleg és a külső finanszírozási képesség is tartósan többletet mutathat, ami hozzájárul a külső adósságok és így a külső sérülékenység meredek csökkenéséhez, 2019-ben pedig a hazai gazdaság nettó külső hitelezővé válhat - írta.Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője is azt emelte ki, hogy bár a külkereskedelmi mérleg többlete a tavaly októberinél 275 millió euróval kisebb volt, ugyanakkor a forgalom jelentősen élénkült, hiszen mind az export, mind az import euróban számolt éves növekedési üteme meghaladta a vártat.

Nyeste
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 12:42
MNB: az ipar júliusi gyengélkedése a fizetési mérlegben is megjelent
egyedül 762 millió euróval rontotta a folyó mérleg egyenlegét az előző havihoz képest. A külkereskedelmi termékforgalomról kiadott első KSH-becslés már az 5,2 százalékos exportnövekedéssel szemben 11,3 százalékos importemelkedést jelzett júliusra, az iparstatisztika pedig az előző havihoz mérve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított kibocsátás 4,2 százalékos csökkenését mutatta.

A szolgáltatások körében az idegenforgalom aktívuma 58 millió euróval meghaladta a júniusit és 337 millió euró többletet hozott, de a többi szolgáltatás exporttöbblete 76 millió euróval alacsonyabb volt, így az összes szolgáltatás 682 millió euró aktívuma elmaradt az előző havitól.

A jövedelmek kivonása 118 millió euróval mérséklődött és 715 millió euró volt a júniusi 833 millió után. A portfólió befektetések jövedelmeinek hazautalása 169 millióval kevesebb, 92 millió euró volt, míg a működőtőke befektetések után járó profit repatriálása 55 millió euróvalnőtt.

A tőkemérlegben az uniós támogatások beáramlása
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 13:33
MNB: az államháztartási hiány maastrichti kritériuma 2017-2018-ban is teljesülni fog
előirányzatnál. A jelentős eltérést az uniós előleg kifizetések okozzák, az alrendszer 350 milliárd forintnyi uniós előleget kaphat a központi költségvetéstől - írták. Ezen túlmenően a kedvező 2016. évi bázis is növelheti az önkormányzatok egyenleg-többletét, mivel az uniós előlegek nélkül számított pénzforgalmi egyenleg tavaly meghaladta a 120 milliárd forintot.

A helyi önkormányzatok egyenlege 2018-ban is többlettel zárhat, a helyi önkormányzatok egyenlegének előirányzata 203 milliárd forintos többletet tartalmaz.

Az elemzés kitér arra: a tervezés során a kormányzat azzal számolt, hogy az önkormányzati alrendszer bevételei összességében 7 százalékkal növekednek a 2017-es tervszámokhoz képest, miközben az alrendszer kiadásai 1 százalékkal csökkennek. A jegybanki szakértők várakozásai szerint a kiadásokon belül moderált lesz a személyi juttatások növekedési üteme, valamint csökkennek az önkormányzati alrendszer felhalmozási kiadásai. A jegybanki előrejelzésmintegy 50 milliárd forinttal kedvezőbb
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 15:12
NGM: a kedvező reálgazdasági adatok tükröződnek az államháztartás első negyedéves számaiban
fogalmazott.

Az államtitkár jelezte, a kedvező negyedéves adatokban megjelenik a Földet a gazdáknak! program egyszeri jellegű bevétele is, ilyen nagyságrendű összegre a következő negyedévekben nem számítanak.

Banai Péter Benő elmondta: erre az évre továbbra is 4 százalék körüli gazdasági növekedéssel számol az NGM, ami segíti az államháztartási stabilitás megőrzését.

Kiemelte azt is, minden évben megvan a kiadások és a bevételek hullámzása, az első negyedév az uniós módszertan szerint jelentős többletet mutatott, lesznek olyan hónapok, negyedévek, amikor deficittel kalkulálnak. Példaként hozta fel az államtitkár a júniust - az államadósság szerkezete miatt ekkor jelentkezik ugyanis az állami kamatkiadások mintegy harmada -, illetve az uniós programok kiadásainak felpörgését.

A 2 százalékos első negyedévi többlet és a következő időszak várható folyamatai összességében megerősítik azt a kormányzati várakozást, hogy a 2,4 százalékos deficitcél továbbra is tartható, reális - hangsúlyozta
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 14:32
Ingatlan.com: 20 százalékkal nőtt a budapesti használt lakások átlagos négyzetméterára 2016-ban
még lehet növekedés a jövőben: 2016-ban ugyanis körülbelül 150 ezer adásvétellel lehet számolni, ami elmarad a válság előtti 170 ezer feletti csúcsértékektől. Az ingatlan.com adataiból az is kiderült, a magánszemélyek több mint dupla annyi lakóingatlant hirdettek meg eladásra idén mint 2015-ben, tehát a kínálat számottevően nőtt.

Balogh László szerint a használt lakások áraira nem volt jelentős hatással a csok, ugyanakkor az igénylők könnyebben tudták finanszírozni a piaci áremelkedésből adódó többletet. Jövőre azonban változhat a helyzet, mert piacra kerül az elkészült új lakások első hulláma, így azok nagyobb arányt képviselhetnek a támogatási rendszeren belül - vélekedett a szakértő

Az ingatlan.com szakértője a tájékoztatásban úgy vélte, bizakodásra ad okot, hogy az új lakásokra kiadott engedélyek száma idén az első kilenc hónapban meghaladta a 21 ezret, ami két és félszerese az egy évvel korábbinak. Ezen a téren a következő két évben lesz az igazán látványos a bővülés, a 2015-ben és 2016-ban
velemenyezd, 2016. december 29. csütörtök, 11:11
KARÁCSONY és a TÉLI NAPFORDULÓ
szimbolizálja.
Tapasztalatból tudjuk, mindig a legmélyebb ponton történik meg az átfordulás, melyhez óriási erő, szívósság és kitartás szükségeltetik. Személyes kríziseink során (a szó görög eredetű, s "átfordulást" jelent) ugyanezt a folyamatot éljük meg.
Problémáink legmélyén megszületik a remény, a kiút, mint halvány gyertyafény, s elindulunk kifelé a mélységeinkből. Ez a folyamat magában hordozza azt is, hogy a belső világban (sötétségben) bolyongva valamit kihordunk, megszülünk magunkból, többek leszünk, s ezt a többletet be tudjuk építeni mindennapi életünkbe.

A Kisded születésének körülményei szimbolikusan leképezik azt a folyamatot, amit a mélységekben megélünk. Problémáink kényszerítő erővel törnek ránk, tanácsadóink lehetnek, de nekünk kell ,,megszülnünk" magunkból az újat, s ehhez szükségünk van a belső világunk aktív jelenlétére, támogatására, melyet Jung a lélek transzcendens funkciójának nevezett el. Minden önmagunkból megszült új az érésünkhöz, fejlődésünkhöz,
lenke1964, 2016. december 25. vasárnap, 17:37
Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária
láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezeket pedig azért írták le, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hit által az ő nevében életetek legyen" (Jn 20,30-31).
Szent Máté evangéliumával kapcsolatban érdemes megemlítenünk, hogy Jézus perében kap nagy jelentőséget ez a cím, illetve akkor, amikor a kereszthalált követően a római százados kijelenti: ,,Ez valóban Isten Fia volt" (Mt 27,54).
Ugyanakkor Máténál az Isten Fia megnevezéshez sajátos többletet ad hozzá az Emmanuel, azaz a velünk az Isten kifejezés, amiről a mai evangéliumban olvashatunk. Az evangélista Izajás prófétát idézi: ,,Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: Velünk az Isten", s ezzel azt akarja állítani, hogy Jézus személyében teljesedett be ez a prófétai jövendölés és isteni ígéret. Nem egyszerűen csak arról van itt szó, hogy Jézus születése olyan jel, amely azt igazolja, hogy velünk, azaz az emberiséggel van az Isten,
maroka, 2016. december 18. vasárnap, 12:25
Szent Biblia
szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezeket pedig azért írták le, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hit által az ő nevében életetek legyen" (Jn 20,30-31).
Szent Máté evangéliumával kapcsolatban érdemes megemlítenünk, hogy Jézus perében kap nagy jelentőséget ez a cím, illetve akkor, amikor a kereszthalált követően a római százados kijelenti: ,,Ez valóban Isten Fia volt" (Mt 27,54). Ugyanakkor Máténál az Isten Fia megnevezéshez sajátos többletet ad hozzá az Emmanuel, azaz a velünk az Isten kifejezés, amiről a mai evangéliumban olvashatunk. Az evangélista Izajás prófétát idézi: ,,Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: Velünk az Isten", s ezzel azt akarja állítani, hogy Jézus személyében teljesedett be ez a prófétai jövendölés és isteni ígéret. Nem egyszerűen csak arról van itt szó, hogy Jézus születése olyan jel, amely azt igazolja, hogy velünk, azaz az emberiséggel van az Isten,
koszegimarika, 2016. december 18. vasárnap, 09:19
Megállapodás született, nem lesz sztrájk a szociális ágazatban
rendelkező munkatársak eláramlását szeretnék megállítani.

Az emelkedés egyik alapja a kormány és a szociális partnerek között létrejött megállapodásnak megfelelő 15, illetve 25 százalékos minimálbér- és bérminimum-emelés, majd 2018-ban további 8, illetve 12 százalékos emelés - mondta el.

Nyitrai Imre kitért arra is, hogy a garantált bérminimum emelkedése nem érint mindenkit az ágazatban, és a megállapodás részét képezi az is, hogy a jövő évi forrásbővítési lehetőség - 9 milliárd forintos többletet már elfogadott a kormányzat az ágazati bérpótlék-emelésre - elsősorban azokra a munkakörökre koncentrál, amelyek esetében nem hatna a garantált bérminimum növekedése.

Az életpályamodell kapcsán megjegyezte az is, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum emelése új helyzetet teremtett, és ebben a helyzetben a szociális partnereik többségének azt volt a kérése, hogy először egy bérfelzárkóztatási programmal álljon elő az ágazat, mert a munkaerőhiány egyes területeken "már veszélyeztetné" az ellátás
velemenyezd, 2016. november 30. szerda, 19:05
A minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő
Elmondta, eleget tett a miniszterelnöki elvárásnak, "elment a falig", és minden partner elment a lehetséges határig, amelyet a felhatalmazó érdekképviselet lehetővé tett a számára.

A Munkajog.hu korábban kiszámolta, hogy ha 15%-kal nő a 2016-os minimálbér: 111.000 * 1,15 = 127.650 forint havi bruttó minimálbér lesz 2017-ben. Ebből 33,5% azaz 42.762 forint a levonás, amit megkap a költségvetés.

A nettó munkabér 2017-ben 127.650 - 42.762 = 84.888 forint. Ez havi 11.073 forint többletet jelent a dolgozó számára.

A költségvetés havi 5.577 forinttal többet kap az előző évhez képest.

Tételezzük fel, hogy a szociális hozzájárulási adó 23% lesz, az idei 27 helyett. Tehát 2017-ben a befizetendő összeg: 127.650 * 0,23 = 29.360 forint. Ha megnézik a táblázat 9. sorában, akkor azt látják, hogy a munkáltató által befizetendő adó lényegében változatlan marad.

Már ebből is látható, hogy a járulékcsökkentés (4%) nem fedez semmit.

A munkáltató költsége
georgina11, 2016. november 22. kedd, 10:51
1/12
Képek, videók
A gyermekek nem olyanok,
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:31
gyermekek-beszamoloi-e loz
sz719eszter
2017. december 15. péntek, 14:32
karácsony, hó, gyermekek
cuppika59
2017. november 24. péntek, 19:56
gyermekek.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 10:51
Gyermekek megáldása
goldenapple
2017. augusztus 20. vasárnap, 10:02
Gyermekek jelenlétében me
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:20
Gyermekek jelenlétében me
suzymama43
2017. április 20. csütörtök, 13:04
Magyar gyermekek 01.jpg
chillik
2017. január 24. kedd, 11:42
Magyar gyermekek 02.jpg
chillik
2017. január 24. kedd, 11:41
gyermekekkel.png
sz719eszter
2016. december 13. kedd, 17:10
Thai gyermekek meditációj
pacsakute
2016. október 21. péntek, 13:34
több évtizedes fotó lehet
lovaszmarika
2011. január 21. péntek, 15:08
Gyermeki öröm
sanci81
2018. február 06. kedd, 17:04
Gyermeki szeretet - kép.p
anci-ani
2017. december 17. vasárnap, 13:22
gyermekiima.jpg
sz719eszter
2017. november 29. szerda, 10:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.