Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:43 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres finomságok
vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és keverjük el a mézzel és málnaszörppel. A másik részt vágjuk apróra. A tejszínt verjük habbá a cukorral. A hab kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 sütőpor,
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
ananászos krémes finomság
Ananászos krémes finomság

-Édesség sütés nélkül

Hozzávalók:

700 g ananászkonzerv
400 habtejszín
15 g zselatin
100 ml sűrített tej
1 csomag babapiskóta

Elkészítés:

Az ananászkonzerv levét öntsük le, mártsuk bele a babapiskótát. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma aljába tegyük bele a babapiskótát. A forma oldalához tegyünk ananászkarikákat. A habot verjük fel, keverjük hozzá a sűrített tejet és a feloldott zselatint. Pár szelet ananászt tegyünk félre a díszítéshez, a többit szeleteljünk kockára és keverjük a habhoz. A krémet öntsük a tortaformába, a félretett ananásszal díszítsük. Tegyük legalább 3 órára a hűtőbe.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:41
Eperkrémleves
Eperkrémleves hozzávalói:

40 dkg eper
2 db alma
1/2 citrom héja
2 cm-es gyömbér (v. 1 mk őrölt)
ízlés szerint cukor v. méz
1 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
3 db szegfűszeg
5 dl víz
2 dl főzőtejszín

Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot, tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vékonyan lehámozott citromhéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat.

Ezután addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul, ekkor vegyük ki a gyömbért, a citromhéjat, és a szegfűszeget.

Az eperből tegyünk félre pár szemet a tálaláshoz a többit pedig vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puhára főtt almához. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk le. (v. botmixerrel pépesítsük)

Végül hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt tálalnánk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:12
Sűltpaprika télire
ha lehetőségünk adódik rá, akkor kertben, rácson, parázs fölött sütögessük őket, de hogyha nem akkor a benti gázra helyezett vaslap is megteszi. Mikor már jól megfeketedett a héjuk, de még nem szenes, készen is van. De az illatáról is érezni fogjuk, hogy mikor van kész.

Közben készítsünk elő egy nagyobb lábost, és abban rétegezzük a paprikákat, minden réteg közé szórjunk durva sót. Míg rákerül az új réteg, fedjük le őket. A sós gőz alatt a paprikák húsa elválik majd valamennyire a héjtól, a többit meg mi kell lepucoljuk. A megtisztított paprikák szárát és magházát eltávolíthatjuk, így könnyebb kivenni majd télen az üvegből, de rajta is hagyhatjuk.

Fele ecet, fele víz arányban készítsük el az ecetes levet, és adagoljunk hozzá, 5-6 kg paprikához fél kiló cukrot. Keverjük bele a babérlevelet és a szemesborsot. Egy kevés sót is adagolhatunk a léhez, bár, ha túl sokat álltak a paprikák a fedő alatt, akkor már megszívták magukat a sós gőzzel. A paprikákat, ne túl szorosan tegyük bele az
irmus, 2018. augusztus 17. péntek, 05:58
Arany János – Rózsa és Ibolya
ruhája,
Mint hulló falevél, sápad szép orcája.

Tudta, hogy mi történt: híre futott annak;
Tudta, hogy elmentek, menyasszonyért vannak;
Tudta, hogy a szíve megreped ha látja,
Rózsa új hitvesét látni mégis vágya.

Már jőnek. Kicsődült egész város népe,
Apraja örege, a násznép elébe.
Ibolya egy koldúst ablakához intett:
"Öreg, én boldoggá teszem, úgymond, kendet;


"Kendet és a többit, csak majd kiáltozzák,
Mikor a menyasszonyt kapum előtt hozzák:
»Ne felejtkezzenek, urak, a szegényről,
Mint elfeledkezett Rózsa kedveséről!«"

A vén magyar koldús még jobban levonta
Süvegét fülére, s félre nézve, monda:
"Nincs nálam szokásban kérni, kiabálni,
Csak bemenni s bent az ajtófélre állni."

Hallá e beszédet három cigány gyermek:
"Majd ordítozunk mi, bízza ránk kigyelmed,
Hogy a szó se' hallik; hanem aztán mit
chillik, 2018. május 28. hétfő, 07:29
Fortélyok, ötletek
Ha elsóztuk a levest vagy a főzeléket, néhány evőkanál tejjel vagy tejföllel enyhíthetjük a sós ízt. Másik megoldás szerint tegyünk bele egy nagy burgonyát, forraljuk néhány percig, majd vegyük ki belőle.
Ha az étel alja odaégett, csak úgy lehet megmenteni, ha felkeverés nélkül átöntjük egy másik edénybe, majd 1 dl forró tejet hozzáöntve, most már alaposan összekeverjük és felforraljuk.
Ha a tejeslábos alját nagyon vékonyan bevajazzuk, nem fog odaégni a tej.
Ha a tej forraláskor összement, ne öntsük ki, mert levest vagy főzeléket még behabarhatunk vele.
Ha a tejszínt nem tudjuk habbá verni, tejfölként még felhasználhatjuk.
Ha a sajt nagyon kiszáradt, egy éjszakára áztassuk tejbe, ezután újból könnyen szeletelhető.
Puha sajtot úgy lehet lereszelni, ha előzőleg a mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Ha a húsvágó deszka alá teszünk egy konyharuhát, a hús klopfolásakor keletkező zaj jelentősen lecsökken.
A szárazkolbász héja könnyen lehúzható, ha a kolbászt vízbe mártjuk, és
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:25
2018. február 22., csütörtöki Napiszöveg
,,Boldog az, akinek Isten megbocsátotta
a törvényszegését"
(Zsoltárok 32:1NW Boldog az, akinek Isten
megbocsátotta a törvényszegését, és eltörölte a bűnét).

Valaki talán a régebben elköve-
tett hibái miatt küzd rossz érzé-
sekkel, és még sok év múltán is
bűntudat gyötri. Időnként Dávid
király is úgy érezte, hogy a vétkei
elborítják a fejét. Így fogalmazott:
,,Ordítok szívem sóhajtozásától"(Zsoltárok 38:3, 4 Egész testem beteg haragod miatt.
Nincs nyugalmam bűnöm miatt.
4Mert vétkeim elborítják fejemet.
Túl nehezek nekem, mint valami súlyos teher.,
8 Megdermedtem, és teljesen összetörtem;
zaklatott szívem miatt hangosan sóhajtozom,
18NW Bevallottam vétkemet,
kínzott a bűntudat).
Vajon mit tett Dávid?Azt, amit ilyen-
kor a legbölcsebb:bízott Jehova
irgalmában és megbocsátásában (Zsoltárok 32:2, 3, 5NWBoldog ember az, akinek Jehova nem ró fel vétket,
és akinek nincsenek
charlotteani, 2018. február 22. csütörtök, 18:40
Reg-enor-os receptek
rizskókot.

Reg-enor-os Gyümölcsös- kókuszos rizskók:
Az alaprecept a tejberizs. Ebből kiindulva, több szálon is elindulhatunk. Aki nem szereti a kókuszt, az készítse el az előző receptet, úgy, hogy a kókusztejet hagyja ki. Ehhez a mennyiséghez szükségünk lesz 4 tojásra, amiket ketté választunk, és a sárgáját jól elkeverve, a már félig kihűlt rizses masszához adjuk. Jól elkeverjük, majd a tojások fehérjét nagyon keményre verjük Egy keveset a rizshez keverünk fellazítás céljából, majd a többit is hozzáadjuk, de azt már nagyon óvatosan, nehogy összetörjön a hab. Mert akkor nem fog szépen feljönni, megemelkedni. A sütőt közben melegítsük elő kb 180 fokra, és a tepsibe öntött masszát süssük addig amíg szép aranysárgás-barnás nem lesz a teteje, és remegős, könnyű az állaga ha a tepsit megmozgatjuk. Aki szereti a kókuszt, az mindenképpen a teljes előző receptet használja kiindulásnak, és ugyanígy járjon el. Nem lesz olyan mint az eredeti, de garantálom hogy a nasi éhség leküzdésére tökéletes
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 10:01
Adventi versek
ki is aludt.

Hirtelen belépett egy gyermek. Mikor meglátta a három kialudt gyertyát felkiáltott:

- De hát mi történt? Hiszen nektek égnetek kéne mindörökké!

Elkeseredésében hirtelen sírva fakadt.

Ekkor megszólalt a negyedik gyertya:

- Ne félj! Amíg nekem van lángom, újra meg tudjuk gyújtani a többi gyertyát.

ÉN VAGYOK A REMÉNY!

A gyermek szeme felragyogott, megragadta a még égő gyertyát, s lángjával
új életre keltette a többit. Add, Urunk, hogy soha ki ne aludjon bennünk
a remény!

Legyen a REMÉNY eszköz a kezünkben, amely segít ébren tartani szívünkben a hit, szeretet és béke lángját!

BÉKÉS ADVENTET KÍVÁNOK MINDENKINEK SOK
menusgabor, 2017. december 06. szerda, 17:00
Tejfölhabos (sárga)barackos szelet
együtt, hozzáadjuk a citrom levét és alacsony lángon pár percig főzzük. A keményítőt kevés vízben simára keverjük hozzáöntjük a barackhoz, összeforraljuk és hozzákeverjük a zselatin fixet. Hagyjuk kissé dermedni. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a tepsibe, rákenjük a barackpürét és ráhelyezzük a másik lapot, enyhén rányomva.
A tejfölt ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a tejföllel. A krém 1 / 3 - át a piskótára kenjük, a többit csillagcsöves habszákba töltjük és becsíkozzuk vele a sütemény tetejét. A baracklekvárt folyósra melegítjük - ha darabos szűrjük át egy szitán - majd tegyük egy nylon tasakba, egyik csücskén vágjuk egy kisebb lyukat és húzzunk csíkokat a krémbe.
A süteményt tegyük hűtőbe legalább 2 órára, majd vizes késsel felszeletelve kínáljuk.

Baloghné Kele Judit
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 12:09
Megérett a kajszibarack
lekvár,
de siess, mert gyorsan elfogy, rád sokáig nem vár!
A barackban ott a nyárnak ezer szép emléke,
télen aztán újra éled, hiába lett vége.

Mert a barack megmutatja, mily édes az élet,
a Nap ízét megőrizve elkényeztet téged!
Aki pedig szomjas fajta, s kit ural a bánat,
az megfőzi a barackot házi pálinkának.
A Nap fénye a jókedvet ott is garantálja,
pohár alján, ha elveszett, biztos megtalálja.
Megérett a kajszibarack, fogyasszunk belőle,
a többit meg tegyük félre, jó lesz majd jövőre!

Aranyosi Ervin
kkm, 2017. július 12. szerda, 09:51
1/25
Képek, videók
epres finomságok
szecsianna
2013. április 08. hétfő, 23:58
epres finomságok....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:37
negyven_felett.png
menusgabor
2016. január 13. szerda, 22:13
A maradék idő.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:50
A maradék idő
irmus
2017. január 15. vasárnap, 09:45
a maradék
snbela44
2016. március 18. péntek, 08:47
maradék + édes burgonya
sarkadykati
2015. december 28. hétfő, 12:35
Katona Bálint - Maradék i
margoboszi
2015. november 24. kedd, 12:20
Maradék csendem...jpg
jozsuzsa
2015. szeptember 27. vasárnap, 20:07
A maradék idő.jpg
sznejuci
2015. szeptember 26. szombat, 16:34
Neszeszer maradékból
foltoskata
2014. szeptember 07. vasárnap, 21:49
a maradék
sarkadykati
2014. június 28. szombat, 02:36
a maradék dödölle
snbela44
2013. december 29. vasárnap, 23:45
Címkék
szárazkolbász héja, sajt nagyon, másik lapot, megtisztított paprikák, barackot házi, egyik részt, felét négy, többit pedig, többi gyertyát, Arany János, őrölt fahéjat, habot verjük, zselatin fixet, tejeslábos alját, többit szeleteljünk, levest vagy,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.