Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 04:18 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Elhagyták Oroszországot a sakkvilágbajnok-jelöltek
"Mindenkinek sikerült elrepülnie. Különböző járatokon távoztak" - adta hírül pénteken a FIDE sajtószolgálata.

A nyolc résztvevős tornát csütörtökön szakították félbe, mivel a koronavírus-járvány miatt Oroszország péntektől (mától) ideiglenesen megszakítja a légi közlekedést a többi országgal, a FIDE pedig nem tudta garantálni, hogy a játékosok és a viadal további résztvevői biztonságban haza tudnak térni.

Az első hét forduló eredményei érvényesek maradnak, a torna majd a nyolcadik fordulóval folytatódik, egyelőre nem tudni, mikor.

Az 500 ezer euró összdíjazású, 14 fordulós verseny első helyezettje lesz a norvég világbajnok Magnus Carlsen kihívója.

Az állás a 7. forduló után: 1. Nyepomnyascsij (orosz), Vachier-Lagrave (francia) 4,5-4,5 pont, 3. Caruana (amerikai), Giri (holland), Vang (kínai), Griscsuk (orosz) 3,5-3,5, 7. Ting (kínai), Alekszejenko (orosz) 2,5-2,5
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:52
Peking tiltakozik, amiért Donald Trump aláírt egy Tajvant támogató törvényt
támogatást biztosít Tajvannak a nemzetközi kapcsolatai megerősítésében. A törvény értelmében az Egyesült Államok korlátozhatja gazdasági, biztonsági és diplomáciai kapcsolatait azokkal az országokkal, amelyek jelentősen aláássák Tajvan államiságát. Az Egyesült Államok emellett kiállna azért is, hogy Tajvan felvételt nyerjen olyan nemzetközi szervezetekbe, melyek nem szabják a tagság feltételéül az államiságot, míg más nemzetközi szervezetekben megfigyelői státushoz jusson.

Tajvan jelenleg 15 országgal ápol teljes értékű diplomáciai kapcsolatot. A Peking által Kína részének tekintett, ám önálló kormányzattal rendelkező sziget korábban megfigyelőként részt vehetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanácskozásain, de a függetlenség párti Caj Jing-ven tajvani elnök 2016-os hivatalba lépését követően a szigetet megfosztották a megfigyelői státusztól.

Az elmúlt hetekben Kína az új koronavírus-járvány ellenére is hadgyakorlatokat tartott Tajvan közelében.

Tajpej és Peking viszonya azt követően
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:52
Koronavírus - Gulyás: a költségvetésben rendelkezésre állnak a források a védekezésre (1. rész)
és a rendvédelmi dolgozóknak, azt mondta, az ő munkájuktól függ a védekezés sikere.

Közölte: a lélegeztetőgép a legfontosabb eszköz a védekezésben, ebből jelenleg 2500 darab van Magyarországon. A kormány mindent megtesz, hogy ez a szám a lehető leggyorsabban növekedjen, külföldről is vásárol eszközöket, de mivel a jelenlegi helyzetben "a szabad piac a szabad rablásra hasonlít", az a biztos, ami már megérkezett az ország területére, így csak erről számolnak be - mondta. Hozzáfűzte: sok céggel, országgal tárgyalnak folyamatosan.

Kifejtette: a fertőzötteknél nagy különbségek mutatkoznak, 80-90 százalékuk tünetmentes hordozó, de vannak, akik kórházi kezelést igényelnek. Kevés olyan eset van, ahol a koronavírus az elsődleges halálok, jellemzően ez egy mellékbetegség, amely egy fő betegség miatt válik halálokká - magyarázta.

Gulyás Gergely kitért rá: csütörtökön videokonferencia keretében egyeztetnek az EU állam- és kormányfői. A koronavírus-járvány elleni védekezésben a Brüsszel által ismertetett
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 13:11
Koronavírus - Felfüggesztették a sakkvilágbajnok-jelölti tornát
Az indoklás szerint, mivel a koronavírus-járvány miatt Oroszország péntektől ideiglenesen megszakítja a légi közlekedést a többi országgal, a FIDE nem tudja garantálni, hogy a játékosok és a további résztvevők biztonságban haza tudjanak majd térni.

Az első hét forduló eredményei érvényesek maradnak, a torna majd a - csütörtökre tervezett - nyolcadik fordulóval folytatódik, egyelőre nem tudni, mikor.

Az 500 ezer euró összdíjazású, 14 fordulós verseny első helyezettje lesz a norvég világbajnok Magnus Carlsen kihívója.

Az állás a 7. forduló után: 1. Nyepomnyascsij (orosz), Vachier-Lagrave (francia) 4,5-4,5 pont, 3. Caruana (amerikai), Giri (holland), Vang (kínai), Griscsuk (orosz) 3,5-3,5, 7. Ting (kínai), Alekszejenko (orosz) 2,5-2,5
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 10:21
Koronavírus - Több mint százmilliárd koronára nő a cseh költségvetési hiány
A cseh pénzügyi tárca már csütörtökön jelezte, hogy a tervezett költségvetési hiány a kialakult helyzetben nem tartható, és várhatóan több tíz milliárd koronával nagyobb lesz. A minisztérium azt ígéri, hogy a költségvetés módosításának tervezetét napokon belül a kormány elé terjeszti.

"A kiindulási pozíciónk jó. Ennek ellenére olyan hatalmas kiadások lesznek, és olyan nagy lesz a bevételkiesés, hogy módosítani kell a költségvetést. Állandóan számolunk, és már most biztos, hogy a hiány meg fogja haladni a 100 milliárd koronát" - nyilatkozta Schillerová a közszolgálati hírtelevíziónak (CT24).

A cseh költségvetés hiánya legutóbb 2012-en haladta meg a 100 milliárd koronát, 101 milliárd volt.

A legmagasabb költségvetési hiányt 2009-ben mutatták ki, amikor a világgazdasági válság következményeként 192 milliárd koronára nőtt.

Alena Schillerová azt mondta, hogy a hiányt állami értékpapírok kibocsátásával tervezik fedezni. Gazdasági és pénzügyi szakértők szerint tekintettel a cseh gazdaság
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 15:32
Koronavírus - Orbán: büszke vagyok a magyar járványügyi szakemberek munkájára
Orbán Viktor a járvány gazdaságra gyakorolt hatását firtató kérdésre azt válaszolta, a járvány hatással lesz a világgazdaságra és különösen az európai gazdaság növekedésére, a turizmust "derékba töri". Jelezte, megbízta Varga Mihály pénzügyminisztert és Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, hogy szakértői szinten mérjék fel a várható következményeket. Hozzátette: a következő kormányülésen képeznek pénzügyi alapokat a védekezésre, addig a mostani általános tartalék elegendő hátteret biztosít.

A miniszterelnök megerősítette, mára kiderült, hogy a másik fertőzésben érintett iráni fiatalember a gödöllői Szent István Egyetem hallgatója.

Az iráni hallgatók kapcsán elmondta, február 22-én repülővel érkeztek Magyarországra, de nem mutattak panaszokat. Átestek a reptéri hőmérséklet mérésen, akkor nem mutattak tüneteket. Egyikük jelentkezett két nappal később a Semmelweis Egyetem üzemorvosánál, majd március 3-án és 4-én helyezték őket karanténba és végezték el a
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 17:22
Jóváhagyta a 13. nyugdíj bevezetését és az Isztambuli egyezmény elutasítását a szlovák parlament
ugyanakkor több erősen vitatott részt is tartalmazó Isztambuli egyezményről már korábban elfogadott egy, azt de facto elutasító határozatot a pozsonyi törvényhozás. Arról azonban később kiderült, hogy azt át kell fogalmazni, hogy kiindulási alap lehessen az egyezményen szereplő szlovák aláírás visszavonásához, amelyet Peter Pellegrini, szlovák kormányfő két hete jelentett be. Az egyezményt egyébként Iveta Radicová liberális kormányának idején írták alá 2011 májusában, de azt Szlovákia, számos más európai országgal közösen, nem ratifikálta, és tavaly a ratifikációs folyamatot is leállította a parlament.

A szombati választást megelőző utolsó ülésennégy, a kormány által indítványozott előterjesztés szerepelt. A 13. havi nyugdíj bevezetésén és az Isztambuli egyezmény elutasítását célzó határozat elfogadásán kívül a napirenden szerepelt még a családi pótlék emelése illetve egy olyan jogszabály módosítási javaslat, amely jelentősen korlátozta volna azoknak a természetes személyeknek a körét akiknek fizetniük
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:21
Új brit-amerikai szerződés garantálja a Titanic roncsainak biztonságát
A nemzetközi szerződésre azért volt szükség, hogy biztosítsák a végtisztességet a hajóval hullámsírba szállt a több mint 1500 utasnak és személyzetnek és garantálják a roncsok megőrzését.

A belfasti Harland és Wolff hajóműhelyben készült luxusgőzös 1912-ben az Atlanti-óceánt átszelő első útján jéghegynek ütközött és elsüllyedt.

A BBC News felidézte, hogy Nagy-Britannia már 2003-ban aláírta a szerződést a hajó maradványainak védelméről, a megállapodás azonban csak január 21-én lépett életbe azután, hogy 2019 decemberében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter is jóváhagyta. A nemzetközi vizeken található roncsot eddig csak a víz alatti kulturális örökség védelméről szóló UNESCO-egyezmény védte.

Nusrat Ghani brit tengerészeti államtitkár "nagy jelentőségűnek" nevezte a megállapodás érvénybe lépését.

"Az óceán mélyén, két és fél tengeri mérföld (4 eze méter) mélyen nyugvó Titanic tragédiája a történelem legjobban dokumentált tengeri katasztrófája. Több mint 1500 ember nyughelyéhez méltó
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 16:31
V4 - Orbán: Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a V4-nek
vélte, a találkozó értékes volt, mert gratulálhatott Sebastian Kurz osztrák kancellárnak a második kormánya megalakulásához, és első kézből ismerhették meg e kormány terveit. Fontos volt a tanácskozás azért is, mert európai témák szerepeltek a napirenden, az összes lényeges külpolitikai kérdés, a bővítés és a költségvetés is - közölte.

Megjegyezte: a V4-nek különösen fontos volt ez a találkozó, mert jelezte a külvilágnak, hogy nem elzárkózni akarnak, hanem keresik az együttműködést a többi európai országgal.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy javasolta Andrej Babis cseh miniszterelnöknek, hogy a V4 vezetőjeként vesse fel: ha lesz konferencia Európa jövőjéről, arra az EU-ba igyekvő nyugat-balkáni országokat is hívják meg, mert Európa jövőjének kérdése őket is érinti.

Kérdésre a kormányfő elmondta: abban az ügyben, hogy a klímavédelem érdekében ne a kohéziós forrásokat csökkentsék, közös álláspontot képviselnek a V4-es országok, de meglátják, mi lesz a tárgyalásokon. Ha több Európát akarunk,
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:42
Várhelyi: fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási folyamatait
legfontosabb és legsürgetőbb feladata lesz majd lehetővé tenni, hogy az Európai Bizottság olyan javaslatot tudjon kidolgozni, amely alapján még a jövő évben, a zágrábi csúcs előtt megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások Albániával és Észak-Macedóniával. Kihívásokkal telinek nevezte a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót.

Kitért arra is, hogy az Európai Tanács októberi vitája azt is felszínre hozta, hogy vannak olyan uniós tagállamok, amelyekben komoly kételyek vannak nemcsak a két tagjelölt országgal szemben, hanem a önmagában a bővítés politikájával, illetve a bővítési folyamattal szemben is.

Meggyőződése szerint bővítés nélkül Európa szegényebb lesz, nem használja ki azokat a politikai és gazdasági lehetőségeket, amelyeket közvetlen környezet kínál."Sőt önmaga járulhat ahhoz hozzá, hogy destabilizálódik saját közvetlen környezete" - tette hozzá. Tehát mindenképpen szükség van a nyugat-balkáni országok csatlakozási folyamatának a dinamizálására - mondta Várhelyi Olivér . Hozzátette:az
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:12
Elemző: Törökország kulcsfontosságú az Európai Uniót érintő migrációban
Halkó Petra hozzátette: kiemelten fontos Magyarország és az Európai Unió Törökországhoz fűződő viszonya.

Hangsúlyozta: Törökországban 3,6-4 millió migráns tartózkodik, akik a Közel-Keletről, elsősorban Szíriából érkeztek az országba, és a jobb élet reményében indulnának el Európa felé, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az ország melyik felén nyílnak meg a kapuk előttük.

Törökország gazdasági szempontból is fontos Magyarországnak. A két ország a jelenlegi 3,1 milliárd dolláros kereskedelmi forgalmát 6 milliárd dollárra szeretné növelni, és Törökország a többi visegrádi országgal is tovább mélyítené kapcsolatait - mondta.

Törökország nagyon jól látja, hogy elsősorban a visegrádi országok azok, amelyek nemzeti szuverenitásra támaszkodnak, ugyanakkor nyitottak a nemzetközi politikai és gazdasági szintéren, és érdeke a kapcsolat építése velük - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 14:31
Az EP szerint hiba, hogy nem kezdődnek csatlakozási tárgyalások Albániával és Észak-Macedóniával
A 412 szavazattal, 136 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az uniós parlament mélységes csalódottságának adott hangot azért, mert az európai állam- és kormányfők október 17-18-i csúcstalálkozóján nem sikerült döntésre jutni a két országgal tervezett csatlakozási tárgyalások elindításáról.

A képviselők bírálták Franciaország, Dánia és Hollandia ellenállását, és kijelentették, hogy az elmúlt pár évben mindkét ország jelentős erőfeszítéseket tett, és eleget tesz a csatlakozási tárgyalások megkezdésére vonatkozó uniós követelményeknek. Elismerésüket fejezték ki Észak-Macedóniának, hogy az több nehéz, kétoldalú kérdést rendezett szomszédaival, és üdvözölték az új albán igazságügyi reformokat is.

Állásfoglalásukban hangsúlyozták: a döntés elodázásával az unió vezetői stratégiai hibát követtek el, ami megkérdőjelezi az EU szavahihetőségét, és a többi esetleges tagjelölt országnak is negatív üzenetet küld. A két országban szerintük "megnőhet az olyan külső szereplők
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 15:31
1/23
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
Résztvevők szünet közben
ujnemarika
2014. augusztus 02. szombat, 16:28
A résztvevők közül páran
ujnemarika
2014. augusztus 02. szombat, 16:26
Nevek, résztvevők...
bzsuzsanna
2013. december 15. vasárnap, 14:24
Résztvevők képeiből
taenci
2013. szeptember 17. kedd, 09:34
Címkék
kapuk előttük, miniszterelnök megerősítette, többi visegrádi, európai gazdaság, fertőzötteknél nagy, legfontosabb eszköz, egyezményt egyébként, kormányfő elmondta, járvány gazdaságra, megfigyelői státusztól, szlovák parlament, Semmelweis Egyetem, lehető leggyorsabban, egyezményen szereplő, kormány mindent, belfasti Harland,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.