Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 09:24 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bakondi György: egyre több államból indulnak migránsok Európába
Bakondi György hangsúlyozta, hogy a görög menekültügyi adminisztráció lassúsága miatt sokan jutnak be a kontinensre illegálisan, Németország pedig továbbra sem tud érvényt szerezni a kiutasításoknak. A migránsok rendszerint elszöknek vagy elrejtőznek a hatóságok elől - tette hozzá.

A főtanácsadó megjegyezte, hogy Törökország a területén tartózkodó csaknem 4 millió bevándorlónak csak egy részére számít munkaerőként, a többiek a jólét reményében továbbindulhatnak Európa belseje felé.
velemenyezd, 2019. január 12. szombat, 23:02
Europol: tavaly kétszer annyi dzsihadista terrortámadás történt Európában, mint egy évvel korábban
a 2017-es merényletek is mutatják" - írták a jelentésben.

Manuel Navarrette, a Europol terrorellenes központjának vezetője elmondta, hogy egyelőre nem szivárogtak vissza nagy számban azok az iszlamisták, akik Európából korábban az IÁ iraki és szíriai területeire utaztak. Hozzátette, a biztonsági szolgálatoknak továbbra is az ő nyomon követésük az egyik legfőbb feladatuk.

A Közel-Keleten terrorcsoportokhoz csatlakozott mintegy ötezer európai közül eddig nagyjából 1500-an tértek vissza a kontinensre, ezren pedig meghaltak. Sokakat őrizetbe vettek, mások továbbálltak Líbiába vagy például Malajziába, és vannak akik más országokban bujkálnak.

Mint mondta, az elmúlt években megszaporodtak Európában is a "magányos farkasként" lecsapó merénylők által egyszerű eszközökkel, például egyszerűen autóval vagy késsel elkövetett támadások. Ezek ugyan jellemzően jóval kevesebb áldozatot követelnek, mint a bonyolultabb, robbantásos vagy lőfegyverekkel végrehajtott merényletek, de nehezebb is őket
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 21:32
Illegális bevándorlás - Szijjártó: riasztó és veszélyt jelent a bolgár migrációs javaslat
A külgazdasági és külügyminiszter a nemzetközi sajtónak adott nyilatkozatában azt mondta, a bolgár javaslat lényege, hogy a migránsokat akkor kell szétosztani az uniós tagországok között, ha a 2015. évihez hasonló, nagyobb áradat érkezik a kontinensre. A bolgár javaslat azt jelenti, "ha elég sokan jöttök, szét lesztek osztva, úgyhogy gyertek elég sokan", ez meghívót jelent a migránsok számára, ami pedig szemben áll Európa biztonsági érdekeivel - húzta alá a miniszter.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a javaslatból egy újabb létszám és időbeli korlát nélküli elosztási mechanizmus rajzolódik ki. Elfogadása esetén a jelenlegi helyzet szerint azonnal meg kellene kezdeni az áthelyezést, amelynek középpontjában a bolgár számítások alapján a közép-európai országok lennének. Ez teljes mértékben szembe megy a józan ésszel és az európai emberek biztonsági érdekeivel is. A javaslat azon részlete is elfogadhatatlan, amely szerint ha egy tagország önkéntesen befogad, akkor európai forrásokra tarthat igényt -
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:31
A Kapor:
elnevezései: fűszerkapor, kertikapor, kertikömény, uborkafű. Az ernyősvirágzatúak családjába tartozó kerti kapor barázdált, üreges szárú egynyári növény, amely körülbelül 50-120 cm magasra nő meg. Sok apró, sárga, összetett ernyőt alkotó virága van, termésének illata pedig jellegzetes, íze édeskés.

Kaportörténelem
Egyes vélemények szerint a növény őshazája a Közel-Keleten található és innen terjedt el a többi kontinensre.

Az ókori egyiptomiak, görögök és a rómaiak is kedvelték mint ételfűszert, a magját pedig az emésztés elősegítésére rágcsálták. A növény égetett magját vízzel keverték és erős fertőtlenítő hatása miatt sebgyógyításra használták. Az I. században élt görög orvos Dioszkoridész olyan gyakran alkalmazta betegeinél, hogy a kapor sokáig csak Dioszkoridész fűként volt ismert.

A középkorban pedig a boszorkányság ellen védekeztek vele. A Kárpát-medencében jelentős gasztronómiai szerepet
inrid77, 2018. április 16. hétfő, 08:49
Illegális bevándorlás - Kovács Zoltán: a NYT továbbra sincs tisztában a migránsválsággal
azoknak az EU-tagországoknak, amelyek nem tudnak eleget tenni határvédelmi kötelezettségeiknek, továbbá azt is, hogy egyes, a nemzetközi migrációban fontos szerepet játszó - unión kívüli - országokban, mint Líbia, a migránsok befogadásához hozzanak létre menedékkérelmeket feldolgozó központokat. A szóvivő felhívja a figyelmet arra, hogy ezt az álláspontot képviseli most Emmanuel Macron francia elnök is.

"Magyarország oltalmazza az 510 milliós európai közösség külső határát, hogy enyhítse az öreg kontinensre nehezedő nyomást, és ez jelentős megnyilvánulása a szolidaritásunknak, hozzájárul a migránsválság kordában tartásához. Ha nem hisznek nekem, kérdezzék meg Ausztria vagy Németország polgárait, hogy mit gondolnak az Európa határán épített kerítésünkről" - üzeni Kovács Zoltán, aki szerint azok a javaslatok, amelyek gyakorlatilag Európa területére hoznák ezt a "nehéz problémát" - ilyen Brüsszel javaslata a kötelező betelepítési kvótáról -, súlyosbítják a migránsválságot, mert tovább bátorítják az
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 09:51
Illegális bevándorlás - Lázár: a kormányfő elvárása, hogy kerüljünk a 10 legbiztonságosabb ország közé
mondta a Miniszterelnökség vezetője, úgy fogalmazva: lehet, hogy valakinek túl agresszív a zajló plakátkampány, mások viszont nem akarják, hogy milliók árasszák el Európát ellenőrzés nélkül.

Világossá tette, hogy minden magyarországi zsidó közösség számíthat a kormány védelmére, amely zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

A tárcavezető közölte továbbá, hogy személyes véleménye szerint aki az illegális bevándorlókat beengedi Európába, az az antiszemitizmust hozza be a kontinensre.

A miniszter nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy veszélyben lehet-e Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közelgő magyarországi látogatása. Mint mondta, régóta előkészített találkozóról van szó, amelyet kapcsolaterősítőként, jövőbemutatóként, a két ország kapcsolatait erősítőként vezetett fel.

Lázár Jánost faggatták az Európa Tanács delegációjának tranzitzónában tett látogatásáról is. Elmondta: Magyarország készen áll arra, hogy az általa létrehozott rendszereket bemutassa, azok
velemenyezd, 2017. július 06. csütörtök, 16:41
Szerintetek a trollkodás az magánügy vagy politikai kérdés?
#29.
Csökkent szellemi képességű, fórumtársam!
Hellasznál (vagy görögnél) - amelyik Eu tagállam - csak akkor hagyhatják el az Eu-t, ha oda beléptek.
Eddig még megvan a fonál?
Hogy mondja a törvény? Oda kell visszaküldeni, ahol először az Eu területére léptek! Tehát? (Segítek! A görögökhöz!) És miért kell oda küldeni? Azért hogy a menekültügyi eljárást le tudja folytatni az adott, első eus tagállam. És miként kell elbírálnia azt az eljárást, ahol a kérelmező önkényesen kivonta magát az eljárás alól? A menekült státusz még tagadásával. És mi vár arra, aki jogcím nélkül tartózkodik az unió területén? Kiutasítás. Mint ahogy az eu-török megállapodás tartalmazza is. A törököknek mindent meg kellett volna tenni, hogy illegálisan ne hagyhassák el az országuk területét. A görögöknek pedig mindent meg kellett volna tenni, hogy ne léphessenek be hozzájuk. De a török a megállapodásig szinte terelte a tömeget. A görög pedig utazási irodaként 50 euró/fő tarifán szállította a tömeget a kontinensre. Ott
putnok7882, 2017. június 13. kedd, 14:48
Orbán: az EP-határozat egy elhibázott politika lenyomata, valójában "Soros-jelentés" készül
A kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 című műsorában azt mondta, a Magyarországot érő támadások mögött a migráció áll - "az összes többi lényegtelen" -, létezik ugyanis egy olyan, párthatárokat is átlépő európai érdekközösség, amelynek célja évi több százezer idegen behozatala a kontinensre. Ennek a gondolatnak az "atyamestere", részben finanszírozója, szervezője Soros György - tette hozzá.

Az EP úgy döntött, egy "Soros-jelentést" készít Magyarországról, ilyenre már volt példa, a Tavares-jelentés, amely "szégyenteljes kudarcot vallott" - mondta.

A mostani határozatot elolvasva az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen - fogalmazott, példaként megemlítve a dokumentumnak a röszkei szír zavargóról szóló részét, amely szerint ezt az embert "tíz év börtönbüntetésre ítélték pusztán azért, mert a feszültségek oldására megafont használt, és három tárgyat hajított a határőrökre". Valójában arról a szír emberről van szó, aki "át akarta törni a kerítést a röszkei zavargásoknál, megafonnal lázította az
velemenyezd, 2017. május 19. péntek, 08:41
A kapor,mint gyógynövény
inzulin

A kapor közismert gyógy- és fűszernövény. Népies elnevezései: fűszerkapor, kertikapor, kertikömény, uborkafű. Az ernyősvirágzatúak családjába tartozó kerti kapor barázdált, üreges szárú egynyári növény, amely körülbelül 50-120 cm magasra nő meg. Sok apró, sárga, összetett ernyőt alkotó virága van, termésének illata pedig jellegzetes, íze édeskés.

Kaportörténelem

Egyes vélemények szerint a növény őshazája a Közel-Keleten található és innen terjedt el a többi kontinensre.

Az ókori egyiptomiak, görögök és a rómaiak is kedvelték mint ételfűszert, a magját pedig az emésztés elősegítésére rágcsálták. A növény égetett magját vízzel keverték és erős fertőtlenítő hatása miatt sebgyógyításra használták. Az I. században élt görög orvos Dioszkoridész olyan gyakran alkalmazta betegeinél, hogy a kapor sokáig csak Dioszkoridész fűként volt ismert.

A középkorban pedig a boszorkányság ellen védekeztek vele. A Kárpát-medencében jelentős gasztronómiai szerepet tölt
nanoka72, 2017. május 11. csütörtök, 10:58
KSH: februárban az export 5,5, az import 7,5 százalékkal nőtt
természetes és mesterséges gáz importja mintegy háromnegyedével nőtt az előző évhez képest. A villamos energia behozatala több mint felével emelkedett.

A gépimport bővülése 14,7-ről 3,8 százalékra, a feldolgozott termékeké 11,2-ről 4,4 százalékra mérséklődött és az élelmiszerek behozatala is 3,7 százalékkal nőtt a januári 7,6 százalékkal szemben.

Az Európai Unióba irányuló kivitel 3,9, az unión kívüli országokba szállított 11,9 százalékkal nőtt euróban számolva, Ázsiába 15,7, az amerikai kontinensre 11,6 százalékkal nőtt az export tavaly februárhoz hasonlítva. Az unióból származó behozatal 3,6, az unión kívülről eredő 22,4 százalékkal haladta meg a tavaly februárit, az Ázsiából származó import 13,5 százalékkal nőtt az Amerikából bejövő 1,4 százalékkal csökkent.

Az EU többi tagállamával lebonyolított forgalomban 913 millió euró aktívum alakult ki, az unión kívüli kereskedelemben 31 milliós volt a februári deficit, az ázsiai országokkal lebonyolított áruforgalomban 413 millióra nőtt a februári
velemenyezd, 2017. május 03. szerda, 10:11
Illegális bevándorlás - Kormánypártok: Soros emberei a migránsbiznisz mindkét oldalán ott vannak
kártérítést ítélt meg: Hagyó Miklós a kicsi és kényelmetlen börtöncellájára hivatkozással csaknem négymillió forintot kapott, Hunvald György pedig 900 ezerhez jutott - sorolta.

Úgy fogalmazott: egyértelmű, hogy Soros György és emberei egy multikulturális, migránsokkal teli, föderális Európát akarnak, ezért támadják azokat, akik hagyományokra, nemzetállamokra épülő kontinensen szeretnének élni. A magyar kormány is az Európai Unió sikerében érdekelt, azonban úgy gondolja, a migránsok ráerőltetése a kontinensre nem ezt a célt szolgálja. A nyomásgyakorlásnak nem szabad engedni - szögezte le.

A délutáni, CEU melletti tüntetésről szólva Hollik István úgy fogalmazott, a megmozdulás újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország demokrácia, jogállam, ahol bárki elmondhatja a véleményét bármiről. A kormány átlátható, tiszta viszonyokat szeretne, a cseh modellt követve, amelyben államközi szerződésekhez kötik a külföldi egyetemek működését - hangoztatta.

Nyomatékosította, hogy a tanszabadság alapjog, amit
velemenyezd, 2017. április 09. vasárnap, 15:12
Több mint százezer spanyol állampolgár hagyta el Spanyolországot tavaly
Az adatok szerint ezzel több mint 2,4 millióra nőtt a külföldön élő spanyolok száma, közülük 1 millióan az elmúlt nyolc évben döntöttek a költözés mellett. Mindez a gazdasági válság negatív hatásainak tudható be -állapította meg a statisztikai hivatal.

A tavaly távozó több mint 101 ezer ember közül mintegy 66 ezren születtek Spanyolországban, a többiek később szerezték meg az állampolgárságot. Sokan közülük szülőhazájukba tértek vissza.

A kivándorlók 62,5 százaléka az amerikai kontinensre költözött, 34 százalék maradt Európában, a többiek a világ egyéb helyeit választották.

A Brexit ellenére több mint 13 ezren döntöttek Nagy-Britannia mellett, vagyis tavaly oda vándoroltak ki a legtöbben Spanyolországból.

Az Egyesült Államokba több mint 11 ezren, Franciaországba pedig több mint 10 ezren költöztek a múlt évben.

A kivándorolók többsége, 63 százalék, 16 és 64 év közötti, vagyis az aktív népességhez tartozik.

A 2017 január 1-jei adatok szerint a legtöbb spanyol állampolgár,
velemenyezd, 2017. március 15. szerda, 17:44
1/6
Képek, videók
Téli-Bakony.jpg
cserhat3
2017. május 12. péntek, 20:06
Páris, az én Bakonyom 01.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:49
Páris, az én Bakonyom 02.
chillik
2016. május 22. vasárnap, 05:48
Magyar János a bakon 01.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:49
Magyar János a bakon 02.j
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:48
bakonyi húsgolyók.jpg
snbela44
2014. november 25. kedd, 09:16
Bakonyi patak
borigit
2014. november 08. szombat, 10:36
Bakonos csirkemell őzgeri
cipello
2014. augusztus 28. csütörtök, 09:29
Bakony
groszmadel
2014. február 21. péntek, 17:17
Görög dinnye
eva6
2018. augusztus 23. csütörtök, 14:55
Görög saláta
irmus
2018. május 21. hétfő, 15:31
Óda egy görög vázához 01.
chillik
2018. május 01. kedd, 05:44
Óda egy görög vázához 02.
chillik
2018. május 01. kedd, 05:43
Óda egy görög vázához 03.
chillik
2018. május 01. kedd, 05:43
Óda egy görög vázához 04.
chillik
2018. május 01. kedd, 05:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.