Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:18 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csalamádé
Egyszerű és nagyon finom csalamádé! Nem lehet elrontani,
így biztos jól sikerül!
Azért készítem így, mert nincs vele sok munka, de biztosan
tökéletes lesz, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

2 kg káposzta (2 kisebb fej)
2 kg uborka
1 kg sárgarépa
1 kg vöröshagyma
1 kg paprika
3 dl 10%-os ecet
30 dkg cukor
10 dkg só
1 teáskanál bor kén
1 teáskanál borkősav

Minden zöldséget vékonyra gyalulok és egy méretes edényben
jó alaposan összeforgatom a többi hozzávalóval. 12-16 órát
hagyom állni, közben néha átforgatom, majd sterilizált üvegekbe
teszem és a saját lével felöntöm.

Tetőt rácsavarom és már mehet is a kamrába.
Pofonegyszerű házi csalamádé.
Így biztos mindenkinek sikerül!

Kiss Péterné receptje
klarika47, 2019. június 23. vasárnap, 10:08
Ferdinánd tekercs
elindítjuk a gépet. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép. Dagasztás után lezárjuk a gépet, majd duplájára kelesztjük.

Ha kézzel dagasztjuk a tésztát, akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk ki és beletesszük a tojássárgákat, majd a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Egy 24 cm-es átmérőjű edényt (vagy tepsit) vajjal jól kikenünk és cukorral vastagon behintjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd ujjnyis vastag téglalapra (kb.35x45 cm) nyújtjuk. Megkenjük a porcukorral elkevert vajjal és szorosan feltekerjük, csak úgy mint a bejglit.
Az így kapott rudat 11 egyforma szeletre vágjuk (kb. 4 cm vastagságú szeletek
suzymama, 2019. április 23. kedd, 20:36
Fordított cseresznyés
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá őrölt eritrit
8 tojás


Továbbá:
50 dkg kimagozott cseresznye
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába alját kirakjuk a cseresznyével. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A cseresznyére öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:18
Hókifli
Hozzávalók : 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 ek. porcukor, 2 dkg élesztő, csipet só, ha szükséges 1 - 1.5 dl tej



Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.

A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák. Én most gesztenyéset és lekvárosat készítettem.

Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Finom, puha, omlós tészta!
suzymama, 2019. február 01. péntek, 16:46
túrós labdacsok
dkg tehéntúró
- 1 kisebb citrom leve kifacsarva
- 1 kisebb citrom héja lereszelve
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- negyed-fél bögre kristálycukor ízlés szerint (4-8 dkg)
- 1 tojás sárgája

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson.

2. A túrót összetörjük a cukrokkal, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Kóstoljátok, ha nem elég édes, keverjetek még hozzá cukrot 🙂

2. A lisztet, a cukrot, a sót elkeverjük egy nagyobb dagasztótálban, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt valamint a 10 dkg nagyon puha vagy felolvasztott vajat, ezután lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha túl száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet, ha ragacsos, akkor lisztet.

3. Félretesszük, letakarjuk, és kelni hagyjuk, körülbelül 50-60 percig.

4. Ezután lisztezett felületre borítjuk,
faciendum, 2019. január 25. péntek, 08:00
Nincs Cím
összecsomósodik. Ezután már csak le kell szűrni és kész is.

TOJÁSKRÉM máshogyan avagy KASZINÓTOJÁS
Hozzávalók:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál totu tejföl - ami tejből készült TILOS!
1 szál újhagyma
2 dkg zsír
2-3 ág friss kakukkfű

bors
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a totu tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a zsírt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval, és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Almás krémes
porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
3 teáskanál fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
50 g zsemlemorzsa
A vaníliás krémhez
160 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon
1 L víz
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés
90 perc

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szobahőmérsékletű) tésztát gyúrunk.

Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm-es tepsin sütöttem). A tepsi hátát előtte zsírozzuk és lisztezzük le mindig.

Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután jól kinyomkodjuk az almából a levet, majd egy edénybe rakjuk. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat és a fahéjat, majd együtt megdinszteljük kb. 5-7 perc alatt. Lehet hozzászórni kevés zsemlemorzsát,
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 19:35
Fokhagymás sütőtök krém
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
Fél teáskanál himalája só
Negyed teáskanál őrölt chili ( izlés szerint )
1 evőkanál natúr joghurt

a tálaláshoz:
pirítós
olívaolaj

Fokhagymás sütőtökkrém elkészítése:
A tököt feldaraboljuk, magházát kikaparjuk, és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük. Hűlni hagyjuk. A héjából kivájjuk a sült tökhúst, és 30 dkg-ot a többi hozzávalóval együtt krémesre pürésítünk. Pirítósra kenve, ízlés szerint kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Forrás : http://www.desszertszoba.hu/fokhagymas-sutotokkrem/

Megjegyzés : A hozzávalóknál a chili egyéni ízlésszerinti, joghurt helyett tejföl is jó, a tököt nem sütöm, hanem igen kevés vízben főzöm ( CzI )
pacsakute, 2018. november 13. kedd, 14:58
15 db sütés nélküli desszert...
masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Mogyorós kekszek
Hozzávalók:

28 dkg liszt
20 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
vanília
24 dkg vaj/margarin
2 tojássárgája
4 evőkanál tej

forgatáshoz:

tojásfehérje
vagdalt mogyoró

töltéshez mogyorókrém

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.

Ha letelt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.

A tésztából tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül, ennél ellenállhatatlanabb finomságot nem kóstoltunk!



Hozzávalók

Tészta:

500 g gesztenyemassza,
250 g darált keksz,
50 g ,olvasztott vaj,
rumaroma (ízlés szerint),
50 ml tej.

A krémhez:

2 cs. vanília puding,
600 ml tej,
250 g vaj,
1 cs. Vaníliás cukor.

Elkészítés

A pudingot elkészítjük kicsit hűtjük majd hozzákeverjük a vajat.

A kekszet eldolgozzuk a többi hozzávalóval majd a sütőpapírral bélelt tortaformába (24cm) nyomkodjuk. Rásimítjuk a pudingos krémet majd a habbá vert tejszínt. Hűtőbe tesszük 1 órára!

Reszelt csokival megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:47
Juhtúrós-kukoricás lepény
15 dkg liszt
1,2 dl tej
1 tojás
1 kisebb doboz csemegekukorica
1 marék juhtúró

bors
apróra vágott petrezselyemzöld
olaj a sütéshez

A lisztet a tejjel, a tojással jól kikavarjuk, majd a többi hozzávalóval kidolgozzuk és a forró olajba egy nagykanál segítségével halmokat rakunk, amit aztán ellapogatunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírra szedjük, hogy a fölösleges olaj leitatódjon róla. Mi fokhagymás tejföllel fogyasztottuk, de önmagában is nagyon finom.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:29
Cukkinis muffin
10 dkg készétel 101,3 kalóriát és 6,8 g szénhidrátot tartalmaz.

Hozzávalók:
80 dkg cukkini
5 db tojás
10 dkg zabpehelyliszt
1 csomag sütőpor

Bors
Kurkuma
Pirospaprika
Snidling
30 ddkg virsli, felkarikázva

Elkészítés: a cukkinit lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Muffinformába töltjük és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
tinka1951, 2018. augusztus 07. kedd, 06:25
1/124
Képek, videók
Savanyítás- csalamádé
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:08
csalamádé1.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:15
csalamádé.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:15
csalamádé - Hölzl Évi fél
sarkadykati
2011. augusztus 26. péntek, 05:47
Csalamádé -6 db-
horgasnora
2011. augusztus 09. kedd, 10:25
csalamade 037.jpg
boraborella
2011. június 27. hétfő, 12:11
Csalamádé - Hölzl Évi fél
sarkadykati
2009. augusztus 30. vasárnap, 15:31
házi csalamádé!
ibolya58
2009. augusztus 21. péntek, 16:26
Péternek
orban47
2017. június 25. vasárnap, 20:41
Péterné K. Marika.jpg
jucinenadov
2017. április 27. csütörtök, 11:38
Péterné K. Marika (2).jpg
jucinenadov
2017. április 27. csütörtök, 11:37
Péterné K. Marika (7).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:10
Péterné K. Marika (5).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:10
Péterné K. Marika (6).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:09
Péterné K. Marika (4).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:09
Címkék
többi hozzávalóval, lisztben elmorzsoljuk, cukkinit lereszeljük, tököt feldaraboljuk, tojást kettéválasztjuk, kakukkfű leveleket, előzőt beledolgozza, többi száraz, zacskóba töltjük, hűtőbe tesszük, lisztben elkeverjük, fehérjéből csipetnyi, sütőpapírral bélelt, cseresznyére öntjük, tejet meglangyosítjuk, végét levágjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.