Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 22:51 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A lombardiai Bergamóban emberiesség elleni bűncselekmény történt az áldozatok családtagjai szerin
áldozatok hozzátartozóit tömörítő egyesület Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, valamint a strasbourgi székhelyű emberi jogi bíróság elnökéhez, Robert Ragnar Spanóhoz fordult. Korábban az olasz ügyészségen tettek feljelentést.

A rokonok szerint az olasz hatóságok az egészségügyi szervek figyelmeztetése ellenére nem zárták le időben a Lombardia tartomány gócpontjainak tartott térségeket. Karantén alá február 23-án kizárólag Codogno városát és környékét helyezték, miközben ennél is több fertőzöttet regisztráltak Bergamo területén. A családtagok szerint a politika "szándékosan áldozta fel az emberi életeket". Véleményük szerint a tartományi és országos döntéshozók a gazdasági érdekeket helyezték előtérbe a korlátozások elrendelésének halogatásával, miután Bergamo és térségének leállításával jelentős ipari körzeteket bénítottak volna meg. A korlátozásokat végül március 8-án vezették be, amikor az áldozatok rokonai szerint már késő volt. A lakosságszámhoz viszonyítva eddig Bergamóban és
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 19:22
Koronavírus - Belgiumban ismét emelkedik az újonnan fertőzöttek száma, a szakértők fokozott óvatosságra intenek
Marc Van Ranst virológiaszakértő a sajtónak adott nyilatkozatában közölte, hogy fokozott óvatosságra van ismét szükség, mivel a járványhelyzet "rossz irányba halad". A szakértő a heti összesített adatokról kijelentette, hogy múlt héten - az előző hetek átlagos napi 85 esetszáma után - már 90 volt az újonnan fertőzöttek száma, illetve a hétvégén már a 135-öt is elérte.

"Lehet, hogy egyesek úgy gondolják, hogy a növekedés enyhe, így nem adhat okot aggodalomra, viszont a számok szépen lassan kúsznak felfelé" - hangsúlyozta a szakértő. Azt is hozzátette, hogy a "turisztikai célú külföldi utazásokat nem lenne szabad engedélyezni, mert azok újabb veszélyfaktort jelenthetnek a jelenlegi helyzetben".

Van Ranst kifejtette, hogy véleménye szerint "nem volt jó lépés" a napi adatközlésről áttérni az újonnan fertőzöttek heti statisztikáira, mivel azok nem adnak megfelelő képet a járványtendenciáról. Egy másik járványügyi szakember, Erika Vliege a flamand nyelvű, Het Nieuwsblad című napilapnak adott
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 18:52
Az FSZB ismertette a vádat a hazaárulással gyanúsított volt orosz újságíróval
mondta, a hatóságok nem ismertették bizonyítékaikat, és védence publikációiban nem találtak titkos értesüléseket.

Szafronov "kész lesz vallomást tenni, ha a vád konkretizálódik. Sosem tagadjuk meg az együttműködést az eljárásbeli ellenfeleinkkel" - mondta az ügyvéd.

Pavlov korábban azt mondta, hogy az FSZB szerint Szafronov 2017-ben szolgáltatott ki a cseh polgári hírszerzésnek (UZSI) az afrikai és a közel-keleti orosz fegyverszállításokra vonatkozó adatokat.

A lefortovói bíróság előtt hétfőn többtucatnyian gyűltek össze, hogy kifejezzék Szafronov iránti szolidaritásukat. A rendőrök legkevesebb 15, tiltakozó feliratos pólót viselő és plakátot tartó újságírót előállítottak.

Ellenzéki politikusok és sajtóorgánumok állítása szerint Szafronovot korábbi újságírói tevékenysége miatt támadja a hatalom. Az ügy titkosításának feloldását követelő online petíción hétfőre több mint 55 ezer aláírás gyűlt össze.

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója szerint
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 18:32
Szerdától a pultból kínált baromfi-, juh- és kecskehús esetében is fel kell tüntetni a származási országot
fontosságára.

Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács (BTT) mezőgazdasági titkára köszönetét fejezte ki a tárca támogatásáért, és felidézte: a baromfiágazat 2019-ben mintegy 700 ezer tonna húst termelt. Beszámolt arról is, hogy felmérésük szerint a Covid-járvány következtében 24 500 tonna húst kellett lefagyasztani, a tárolókapacitások gyakorlatilag megteltek, június óta azonban - ha lassan is - a készletek elkezdtek fogyni.

Emlékeztett arra is, hogy az ágazat életben tartására, a károk enyhítésére többféle támogatás áll rendelkezésre a termelők és a feldolgozók számára, emellett hitel- és garanciakonstrukciókat is kialakított a kormány a mezőgazdasági vállalkozások számára. Molnár Györgyi reményét fejezte ki, hogy a folyamat nem áll meg, és kiterjeszthető lesz további termékekre, így például az étkezési tojásra.

Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke hangsúlyozta: a szakma örömmel vette, hogy a friss zöldség-gyümölcsök esetében bevezetik az
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:52
Koronavírus - Johnson: Nagy-Britannia ellenőrzése alá vonta a járványhelyzetet
londoni mentőállomáson tett látogatást, a BBC közszolgálati televíziónak nyilatkozva kijelentette: a kórházakban kezelt koronavírus-betegek és a halálozások száma is folyamatosan lefelé tart, nemcsak Londonban - a nagy-britanniai járvány korábbi gócpontjában -, hanem az egész országban.

Johnson ugyanakkor azt javasolta a briteknek, hogy az idén nyaraljanak otthon, hiszen "ebben az országban is fantasztikus üdülőhelyek vannak, akár a tengerpartokon, akár máshol".

A brit kormányfő szerint egyre több tudományos érv támasztja alá azt is, hogy a szájmaszk viselése zárt helyiségekben, például az üzletekben komoly előnyökkel jár. Hozzátette: a brit kormány tanulmányozza a maszkviselés betartatásának lehetséges eszközeit, és a következő napokban többet mond majd erről.

Nagy-Britanniában jelenleg a tömegközlekedési eszközökön kötelező a szájmaszk viselése, máshol nem.

Hétfőn a járvány terjedésének megfékezését célzó korlátozások újabb lépéseként kinyithattak Angliában a szépség-, a manikűr- és a
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:42
Egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban
döntés során figyelembe vették a munkatársak eddigi szabadságtervezési igényeit, másrészt ezeken a napokon karbantartási munkálatokat végeznek majd.

A cég közölte: ezek a napok fizetett szabadságnak minősülnek, így a munkatársak bérében ez nem jelent változást.

A Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler AG március 17-én döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Az intézkedés érintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát is, ahol a legtöbb területen szintén felfüggesztették a munkát március 20-a és április 28-a között.A kecskeméti gyár több mint 4400 munkatársat foglalkoztat. 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. A gyárban a Mercedes-Benz A-osztályt, valamint a négyajtós CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modelleket gyártják - e két utóbbit kizárólag a magyarországi telephelyen.A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nettó árbevétele 2019-ben 3,7 milliárd euró volt, 2,7
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:42
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
alapján a gyermekek anonim módon részt vesznek egy felmérésben. A kérdőívek kitöltése nem feltétele a táborokban való nyaralásnak, a felmérés minden adatvédelmi szempontnak eleget tesz - szögezte le.

MSZP: a szakszolgálatok miért nem szűrték ki Kaleta Gábort?

Mesterházy Attila (MSZP) a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyéről beszélt. Azt mondta, felmerül a kérdés, hogy az eset hogyan juthatott idáig, mert egy többször is átvilágított diplomatáról van szó, de sem az Alkotmányvédelmi Hivatal, sem az Információs Hivatal nem tudta feltárni a nagykövet cselekedeteit.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, valóban indokolt azzal foglalkozni, hogy a bűncselekmény miért csak megkésve jutott a szolgálatok tudomására.

Egy átfogó családvédelmi csomag elfogadására is szükség van, amit a kormány is támogat - jelentette ki.

DK: mi lesz az autista gyerekek táboroztatásával?Bősz
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:22
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
bevezetni, ha ők lennének ma kormányon, még a tesztelés előtt vizitdíjat kérnének az emberektől.MSZP: ki kell vizsgálni a vértesszőlősi tragédia körülményeitHarangozó Tamás (MSZP) felidézte: nemrég tragédia történt Vértesszőlősön, egy sértetlenül landoló siklóernyős életveszélyes sérüléseket szerzett a mentőakció során, vagyis a mentés okozta a tragédiát. Ki kell vizsgálni az esetet, és beszélni kell a rendszerszintű döntésekről is, arról, hogy milyen garanciákat tudnak adni, hogy ilyen többet ne forduljon elő - jelentette ki.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: a honvédség rendelkezik a szükséges képességekkel, az elmúlt egy évben kilencszer riasztották őket, és három hasonló mentési helyzet volt. A kormány levonja a szükséges következtetéseket, de ezt majd a vizsgálati eredmények fényében teszi meg - mutatott rá.

A képviselő azt mondta: az látszik az esetből, hogy a szervek közötti együtt nem működés volt a történtek oka, de a rendszer nem lehet
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:01
Áder János kihirdette a költségvetés megalapozásáról szóló törvényt
költségvetés megalapozásáról szóló törvényt, amely módosítja a kisadózó vállalkozások adózására (kata) vonatkozó szabályozást is.

Felidézte: az elmúlt napokban három szakmai szervezet kérte, hogy a törvényt megfontolásra küldje vissza az Országgyűlésnek; a kezdeményezők szigorúnak, indokolatlannak minősítették a szabályozást, ami - véleményük szerint - túl nagy terhet ró a "katás" vállalkozókra.

A köztársasági elnök kifejtette: a vírusválságot követően a gazdaság élénkítése idején különösen fontos, hogy többletterhek ne nehezítsék a vállalkozók életét, ezért a törvénnyel kapcsolatos kritikát különös gonddal vizsgálta meg.

Úgy vélte, két kérdést kellett feltenni: mi volt a szabályozás indoka és célja, valamint azt, hogy az új szabályok eredményezhetik-e az adóterhek drámai növekedését.

Áder János kiemelte: 2013-ban az új adónem bevezetésekor az volt a törvényalkotó célja, hogy a sajátos piaci helyzetű, főként a lakosságot ellátó mikrovállalkozásokat támogassa, munkafeltételeiket könnyítse,
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:42
Csaknem 3 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el egy kínai porcelán váza
A Sotheby's szerint az "elveszett mestermű" egy Közép-Európában élő idős nő vidéki otthonából került elő - olvasható a CNN hírportálján.

A vázát, amelynek belső és külső fala is díszített, a Kínát több mint 60 éven át (1735-1796) irányító Csien-lung császár számára készítették 1742 körül. A körte alakú, részben "rácsozott" díszítésű porcelán különlegessége a nyugati stílusú színezés és zománcozás. Az értékes műtárgyat egy Amszterdamban élő művészeti tanácsadó, Johan Bosch van Rosenthal fedezte fel, amikor a nyolcvanas éveiben járó nő elhívta őt az otthonába, hogy gyűjteménye értékét felbecsültesse.

Az aukciósház hivatalos YouTube-csatornáján elérhető videóban a szakember felidézi, hogy a nő otthonának egyik szobája tele volt kínai műtárgyakkal, amelyeket sok évvel korábban örökölt. "A négy macskája szabadon kószált a műtárgyak között" - mondta Van Rosenthal. Hozzátette: a nő rámutatott egy részben aranyozott kínai vázára, amely az egyik szekrény tetején porosodott és amely nagyra becsült darab
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:34
Koronavírus - Dél-Olaszországban katonákat rendeltek a fertőzött migránsok felügyeletére a lakossági tiltakozás
Katonák zárták körbe azt a lakóházat, amelyben a fertőzöttként kiszűrt migránsokat helyezték el. Sajtójelentések szerint a katonák egyrészt megakadályozzák, hogy a migránsok elhagyják az épületet, másrészt védelmet nyújtanak a bevándorlóknak a tiltakozókkal szemben.

Tizenhárom tünetmentes Covid-19-betegről van szó: korábbi hírekkel ellentétben ez a csoport nem pakisztáni, hanem bangladesi férfiakból áll. Az eredetileg 28 fős csoport szombaton kötött ki az olasz csizma orrában található Calabria tartomány partjain. A diagnosztizált fertőzötteket a mintegy 14 ezer lakosú Amantea egyik lakóépületében, korábban üres lakásokban helyezték el. Az ismert tengerparti üdülőhely lakosai vasárnaptól tiltakoznak, a migránsok eltávolítását is követelve, két bevezető országutat is elfoglaltak. "Nem engedjük, hogy Amanteából járványközpont legyen"- ismételték. A város lakosai bejelentették, készek feljelentést tenni az ügyészségen a migránsokat köztük elhelyező intézményekkel szemben.

Giacomo Lorelli
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:31
Koronavírus - Romániában az ellenzék hátráltatja a karanténtörvény elfogadását
A szövetségesei révén parlamenti többséggel rendelkező PSD végrehajtó bizottságában hétfőn végül azok álláspontja érvényesült, akik szerint a kormány - szerintük visszaélésekre alkalmas - törvénytervezetét ki kell javítani, nem pedig elvetni.

A PSD ideiglenes elnöki tisztségét ellátó Marcel Ciolacu házelnök az ülés után kifejtette: a képviselőházi vita során 80 százalékban módosították ugyan a kormány szerinte "rettenetes" törvénytervezetét, de a végső döntés meghozatalában illetékes szenátus nem fogja megszavazni a jogszabályt, amíg Ludovic Orban miniszterelnök nem járul a parlament elé, hogy tisztázza a kormány álláspontját a polgárok szabadságjogainak korlátozásáról.

A PSD azt állítja, hogy a kormányon lévő, Klaus Iohannis államfőhöz közel álló Nemzeti Liberális Párt (PNL) a sajtó által "karanténtörvényként" emlegetett jogszabály által "egészségügyi lágerré" akarja tenni Romániát. A párt egyes tisztségviselői az embereket az utcáról egy tüsszentés miatt önkényesen elhurcoló "egészségügyi
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 15:22
1/5622
Képek, videók
Odett és családtagok
mandala1946
2014. május 19. hétfő, 18:04
Az új családtag Mammáékná
dnemethk
2013. november 03. vasárnap, 22:36
Ödönke az új családtag
dnemethk
2012. május 26. szombat, 19:09
családtagok.jpg
ferike53
2011. október 09. vasárnap, 15:47
Családtag?
janna53
2011. június 08. szerda, 22:38
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Spanok.JPG
janna53
2014. augusztus 22. péntek, 19:44
a nagy spanok
kepler
2008. március 09. vasárnap, 11:00
angol spanó
charlotteani
2007. december 01. szombat, 23:07
Kedves hittanárom(spanom)
martinakszabi
2007. november 23. péntek, 21:23
Spanok
eszter0920
2007. március 15. csütörtök, 17:28
spanok
babibuse
2007. március 11. vasárnap, 11:38
Spanom
kangela
2007. február 06. kedd, 13:06
Spanol
yvette001
2007. február 06. kedd, 12:52
Címkék
áldozatok családtagjai, köztársasági elnök, katonák egyrészt, Klaus Iohannis, flamand nyelvű, eljárásbeli ellenfeleinkkel, gazdasági érdekeket, körte alakú, Nemzeti Liberális Párt, fertőzöttként kiszűrt, szakma örömmel, nyugati stílusú, Daimler AG, kérdőívek kitöltése, növekedés enyhe, kormány szerinte,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.