Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 12:36 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szakértő: történelmi rekordot ért el az építőipar 2018-ban
Balogh László azt mondta, a több mint 22 százalékos növekedés mögött egyrészt a gazdaság jó teljesítménye áll, amelynek köszönhetően nagyobb beruházások is történtek, például irodaházak, ipari ingatlanok építése. Másrészt sok volt az állami és az uniós forrásból indított beruházás, valamint a lakásépítések is fellendültek - mondta.

Ismertette, az új lakások átadásának üteme folyamatosan nő, évről-évre harminc százalékkal többet adnak át. 2017-ben 15 ezer, 2018-ban vélhetően húszezer lakást adtak át, pontos adatok azonban erről még nem állnak rendelkezésre - tette hozzá.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővülésével júliustól a használt lakások piaca is fellendülhet, valamint a kisebb alapterületű ingatlanok mellett a 2-3 gyerekesek extraforráshoz jutása miatt a nagyobbak iránti kereslet is nőhet - vélekedett a szakértő.

Kitért arra is, a falusi csok a gazdaságilag nem fejlett régióban lévő ingatlanok keresletét növelheti.
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 10:51
Növelte árbevételét több építőipari cég Tolnában
A mélyépítéssel foglalkozó, bátaszéki Alisca Bau Zrt.-nek a 2017-es 1,78 milliárd után 2018-ban négymilliárd forint körül alakult a nettó árbevétele, és a korábbi, 25 millió forintos adózott eredménye is megduplázódik - közölte Korcsmár István vezérigazgató.

A 90 dolgozót foglalkoztató cég bevételének döntő része közműépítési munkákból származott, a múlt évben többek között a Bátaszék-Báta szennyvízvezeték és a dunaföldvári csapadékvíz-elvezető rendszer kivitelezését végezték. A társaságnak erre az évre a tavalyihoz hasonló értékű szerződésállománya van, és arra számít, hogy árbevétele 10-15 százalékkal nőhet az idén.

A szekszárdi SZ+C Stúdió Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy árbevétele a 2017. évi kétmilliárd forint után tavaly 3,6 milliárd forint volt, és az adózott eredmény is ezzel arányosan emelkedett az előző évi 36 millió forintról. Czank Géza elmondta: a cég zömében intézmények energetikai felújítását végezte, és jelentős bevételük származott négy, egyenként fél
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 09:10
Többet ér egy szál virág , mit szívből kapsz Mint egy arany
Többet ér egy szál virág , mit szívből kapsz
Mint egy arany ékszer , mibe semmi érzelem nincsen.
Többet ér egy ölelés , ezer hamis szónál ,
Hisz az ölelésben elmondhatsz mindent ,
mit szavakba nem tudnál .
Többet ér egy csók , mint egy szerelmes hazug vers ,
Hisz a csókba átadhatsz minden érzelmedet .
A tettek többet érnek mint a szavak ,
Mert tettekkel tudod igazán bebizonyítani , ha szeretsz valakit
Mert a szó lehet hazug , s lehet csalfa ,
De az érzés és a tettek nem csalnak soha
Többet ér egy mosoly , mint egy zsáknyi pénz ,
Mert ha majd egyszer véget ér az út ,
A mosolyt s a szeretet magunkkal visszük ,
De a pénzt nem tudjuk , sem pedig az aranyékszert
Csak az emlékeket a mosolyokat, és a szeretet !
koszegimarika, 2019. február 16. szombat, 08:19
Robert Mueller legalább 19 évi börtönt javasol kiszabni Manafortra, Trump volt kampányfőnökére
benyújtott beadványukban.

A 69 éves Paul Manafortot - aki csupán három hónapig volt Trump kampányfőnöke - a virginiai bíróság a nyáron nyolc rendbeli adó-, és banki csalásban találta bűnösnek, és ennek büntetési tétele 19-24 évig terjedő börtönbüntetés. Mueller hivatala a börtönbüntetés mellett 50 ezer dollártól 24,4 millió dollárig terjedő pénzbüntetés kiszabására, továbbá 24,8 millió dollár visszatérítésére és 4,4 millió dollár elkobzására is javaslatot tett.

Az ügyészek azzal érveltek, hogy Manafort több mint egy évtizeden keresztül többször is megsértette a törvényt és a legkifinomultabb módszerekkel rejtette el jövedelmét az amerikai hatóságok elől. "A 2015-ben külföldről származó jövedelmének elrejtésére számos banki csaláshoz folyamodott az Egyesült Államokban, csak hogy fenntarthassa extravagáns életmódját" - írták beadványukban az ügyészek. Állításuk szerint Paul Manafort másokat is arra biztatott, hogy élvezzék az így szerzett jövedelem gyümölcsét. Mint megjegyezték: a büntetést
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 07:04
Rekordévet zárt tavaly Eger turizmusa
Habis László tájékoztatása szerint 2018-ban mintegy 666 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hevesi megyeszékhelyen, ez több mint 34 ezerrel haladta meg a 2017. évi adatot.

A bővülés 2013 óta töretlen, öt év alatt 64 százalékos - húzta alá. Hozzátette, hogy ez idő alatt az egy látogató által eltöltött átlagos vendégéjszaka szám 2,3-ról 2,9-re emelkedett.

Ismertette, hogy a szállodák 54 százalékot meghaladó arányban részesültek a tavalyi teljesítményből, ám az egyéb szálláshelyek mennyisége és jelentősége is növekvő: ma már több mint 530 nyilvántartott szálláshely működik a városban.

A vendégforgalmon belül a külföldiek aránya 2018-ban 30 százalék körül volt. A lengyel vendégek 35 százalékkal részesedtek a külföldiek között, emellett növekedést sikerült elérni a cseh relációban, valamint az Ázsiából, Észak-Amerikából érkező vendégek körében.

A mutatókból kiderül, hogy Eger az év minden időszakában vonzó utazási célpont.

A tavalyi év után csaknem 240 millió forint idegenforgalmi
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 20:02
Az olvadékvíztavak súlya alatt meggörbülnek a selfjegek
már egy ideje megjósolták és modellezték is, de soha senki ne gyűjtött terepen adatokat, amelyek megmutatnák ezt a folyamatot" - mondta Alison Banwell, a CIRES amerikai kutatóintézet kutatója, a Nature Communications folyóiratban megjelent tanulmány vezető szerzője.

Banwell és csoportja a Larsen-B selfjég katasztrofális szétesése elemzésének hatására döntött úgy, hogy közelebbről is megvizsgálja a selfjég eltűnésének okait.

A selfjég a parti síkságról a tengerbe nyúló jégtömeg. Az Antarktiszon többtucat selfjég található. A nyugat-antarktiszi Graham-föld nyugati szélén elterült Larsen-B selfjég körülbelül tízezer éve képződött, ám 2002-ben gyakorlatilag 2 nap alatt szétesett.

A szakemberek észlelték, hogy a szétesés előtti hónapokban felszínén mintegy kétezer olvadékvíztó képződött.

Olvadás idején tavak formálódhatnak a selfjegek felszínén. Ezek az olvadékvíztavak egyenként 50 ezer tonna, de akár kétmillió tonna súlyú vizet is tartalmazhatnak, ami lenyomja a jeget és bemélyedést okoz. Ha
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 17:51
Elrendelte Franco tábornok exhumálását a spanyol kormány
és mintegy 3800 euróba (1,2 millió forint) kerülne.

A Franco-családot képviselő ügyvéd már jelezte: a spanyol legfelsőbb bírósághoz fordulnak, hogy megakadályozzák az exhumálást.

Spanyolországban 36 éven át, a spanyol polgárháború 1939-es befejezésétől egészen a tábornok 1975-ben bekövetkezett haláláig tartott Francisco Franco diktatúrája.

Uralma, a monarchista-nacionalista jobboldali és a köztársaságpárti baloldali erők között zajló polgárháborút követően kemény megtorlásokkal kezdődött, több ezer embert bebörtönöztek, legalább 30 ezer embert kivégeztek.

A Madridtól mintegy 50 kilométerre található, gigantikus kőkeresztjéről már messziről észrevehető Elesettek Völgye a diktátor polgárháborús győzelmének jelképeként épült több ezer fogoly rabszolgamunkájával.

Mivel a bazilika hatalmas kriptája túl nagynak bizonyult, Franco oda szállíttatta a köztársaságiak oldalán elesettek holttesteit is, a hozzátartozók beleegyezése vagy tudomása nélkül. Hivatalos becslések szerint 30 ezer
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 17:31
Megújítják a LIGO-t, a gravitációs hullámokat elsőként észlelő detektort
A fejlesztésnek köszönhetően a műszerek képesek lesznek az eddigihez képest kétszer akkora távolságban is észlelni fekete lyukak ütközését. 2024-re képes lehet korábban nem tapasztalt részletességgel akár naponta több mint három ilyen esemény megfigyelésére.

A részleteketa világ legnagyobb általános tudományos egyesületének, az AmerikaiEgyesület a Tudomány Haladásáért (AAAS - American Association forthe Advancement of Science) éves közgyűlésén ismertették.

Sheila Rowan, a Glasgow-i Egyetem munkatársa, a projekt egyik vezetője szerint a műszerek fejlesztése segíthet abban, hogy jobban megérthessék a gravitációt, a fekete lyukakat és a neutroncsillagokat.

"Már most nagyon sokat tanultuk a 10 fekete lyuk és egy neutroncsillag esetében megfigyelt ütközésből" - idézi a kutatót a BBC News.

2016 februárjában jelentették be Washingtonban, hogy 2015. szeptember 14-én a LIGO tudósainak két fekete lyuk összeolvadása révén sikerült közvetlenül megfigyelniük a gravitációs hullámokat egy Földtől
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 16:41
A McDonald's Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét
ügyvezető igazgató szerint a DL-struktúrára való áttérés a legjobb pillanatban történik ahhoz, hogy segítségével felgyorsítsák a fejlesztéseket és innovációt, tovább modernizálják a márkát és a McDonald's magyarországi növekedésének újabb fázisába lépjenek.

A közlemény szerint a bejelentést szigorú értékelési és kiválasztási folyamat előzte meg. Felidézték azt is: 2015 májusában a McDonald's hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95 százalékos franchise-arányt valósít meg rendszerében, azóta több mint 4000 éttermet adtak franchise-üzemeltetésbe világszerte.

A McDonald's magyarországi hálózata 89 étteremből áll, amelyek több mint 50 százalékát jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik.

A McDonald's a világ vezető étteremhálózata, amely 120 országban több mint 37 ezer egységgel van jelen. Jelenleg a McDonald's éttermek több mint 90 százalékát független helyi vállalkozók franchise-átvevőként üzemeltetik világszerte. A McDonald's több mint 30 éve, a világ számos
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 15:31
Csaknem 2 millió forintért kelt el a legdrágább grafika a BÁV évadnyitó aukcióján
találtak új gazdára.

Boromisza Tibor akvarelljére és temperaképére is sokan licitáltak: Téli tájképe például 393 ezer forintot ért el. Kelendőek voltak még Aba-Novák Vilmos művei is: egyik egyedi tusrajzát 319 ezer forintnál ütötték le. A kollekcióban néhány külföldi munka is szerepelt, amelyek közül Henri Matisse fiatal nőt balkonon ábrázoló rajza 922 ezer forintért cserélt gazdát.

Az 1960-as, 1970-es évek művészei közül Hincz Gyula Szerelmesek című krétarajza nagy licitharc után kikiáltási árának több mint hétszereséért, 922 ezer forintért kelt el. Az idén ötven éves jubileumukat ünneplő Ipartervesek közül Major László Cynthia kacsája című, vegyes technikával készült grafikáját 467 ezer forintért, míg Hieronymus Bosch emlékezete című rézkarcát 240 ezer forintért árverezték el. A mű kikiáltási ára 40 ezer forint volt.

A kortársak közül a legélénkebb érdeklődés Gross Arnold színes részkarcait övezte: Budapesti álmok című, ritkaságnak számító lapja az alkotó aukciós rekordját is megdöntötte
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 15:02
Nemzeti Táncszínház - Ertl Péter: a jövő koreográfusait is képes lesz kiszolgálni az új épület
multifunkcionális, számos kulturális célra vagy rendezvényszervezésre hasznosítható épület lett - fűzte hozzá.

A klasszikus háromhajós elrendezésű ipari csarnokot a ZDA - Zoboki Építésziroda tervei alapján alakították át, a kezdetektől szem előtt tartva a táncművész szakma elvárásait. Zoboki Gábor építész a sajtóbejáráson úgy fogalmazott, hogy a Ganz művekben annak idején a kor nagy tudósai dolgoztak, a helyszín történelmi szellemisége egyértelműen átmenthető a kortárs művészet világába. Az átépítéskor ezért többek között megőrizték és láthatóvá tették az egykori transzformátorgyár acélszerkezetének szegecselt tartóoszlopait.

Az épület egyetlen teljesen új eleme a főhomlokzat és az egybefüggő, pillérek nélküli előcsarnok, amelybe - az átépítés legnagyobb szerkezeti kihívását adva - csonka kúpként "lóg be" felülről a kísérletező jellegű produkcióknak helyet adó, 120 főt befogadni képes kisterem. Az előtérben "lebegő" kistermet 1500 tonnás vasbeton szerkezet tartja, amely a régi épület és az új
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 15:01
Megkérdőjelezte az ellene eljáró ügyészek elfogulatlanságát az európai főügyészi tisztségre pályázó Laura Codru
jelölt meghallgatását az Európai Palamentben.

Kövesi sajtónyilatkozatában ártatlannak mondta magát, lejárató kampánynak nevezte meggyanúsítását. Úgy értékelte: nem véletlen beidézésének időzítése, mint ahogy szerinte az sem véletlen, hogy - állítása szerint - fegyelmi eljárások indultak azon bírák és ügyészek ellen, akik nyilvánosan szót emeltek az igazságszolgáltatás átszervezését és a büntetőjog módosítását célzó, tüntetéseket és nemzetközi tiltakozás kiváltó tavalyi törvénymódosítások ellen.

A több korrupciós ügyben is vádlottként szereplő, Szerbiában politikai menedékjogot élvező Sebastian Ghita tavaly decemberben közölte, hogy bűnszövetkezet létrehozásáért feljelentette Kövesit az SIIJ-nél. A volt politikus azt állította, hogy Kövesi felkérésére 2011-ben ő fizette ki a nemzetközi körözés alatt álló, Indonézia által Romániának kiadott Nicolae Popa hazaszállításának 200 ezer eurós költségeit. Ghita szerint Kövesinek, aki 2011-ben Románia legfőbb ügyésze volt "senki sem mert nemet
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 14:11
1/5200
Képek, videók
0 szülinapra Baloghéva un
lovaszmarika
2018. szeptember 24. hétfő, 09:40
SZKV-Balogh Tóni.jpg
agica2004
2018. április 21. szombat, 15:23
Agnes Balogh kutyaja.jpg
charlotteani
2018. február 09. péntek, 23:45
eduardo_balogh_photogr aph
menusgabor
2017. július 24. hétfő, 21:38
Balogh Jóskának.jpg
chillik
2017. július 14. péntek, 04:54
Balogh Szilvi
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:21
Szepesi-Balogh-Lakat Pusk
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:51
Balogh ÉvaÁcs Szeretette
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:50
Balogh ÉvaÁcs.jpg
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:11
Balogh ÉvaÁcs (2).jpg
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:11
Balogh ÉvaÁcs Viszont kív
jucinenadov
2017. január 02. hétfő, 13:06
Balogh József Mit kíván
maria_kadar_148
2016. június 07. kedd, 19:19
Kós Károly Építőipari Sza
nottino
2008. július 19. szombat, 17:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.