Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:45 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Triatlon Eb - Tóth hatodik, Dévay hetedik a férfiversenyben
A festői szépségű Strathclyde Country Parkban 1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás várt a 60 fős mezőnyre.

A tóból nagyjából húsz másodperces előnnyel szállt ki egy tízfős csoport, amelyben ott volt Dévay és Tóth, valamint hazaiak élő legendája, a sportág egyetlen kétszeres olimpiai bajnoka, Alistair Brownlee is.

A hatkörös kerékpározás során Dévay és Tóth végig az élmezőnyben tekert, elsőként Brownlee indult el a három körből álló futásra.

Az első kör után Tóth hatodik, Dévay némi lemaradással hetedik volt, miközben elöl Brownlee, Le Corre és a belga Marten Van Riel több mint félperces előnyre tett szert. Az állás nem változott jelentősen az utolsó kör előtt sem, így szoros hajrára lehetett számítani.

A francia végül tett róla, hogy ne legyen izgalmas a befutó és kiváló hajrájával elhódította az Európa-bajnoki címet. Tóth hatodikként, Dévay hetedikként futott be, ami hatalmas siker annak tekintetében, hogy a magyar szövetség az Eb előtt egy versenyzőt
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 19:38
A múlt évinél ötödével többet fordít halasításra idén a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.
bevezetése és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. által elindított, évek óta sikeresen működő Pecasuli program egyaránt hozzájárult ezekhez a sikerekhez az ismeretek gyarapításával és szemléletformálással - hangsúlyozta.

Hegedűs Gábor ismertetése szerint, bár a horgásznapok száma - elsősorban a kedvezőtlen őszi időjárás és vízállás, valamint a horgászati szokások átalakulása miatt - tavaly mintegy tízezerrel, 68 000-re csökkent, a horgászok és az eladott horgászjegyek mennyisége nagyjából megegyezik az elmúlt években megszokottal. Engedélyeik árát 2018-ban immár harmadik éve nem emelték, a gyerekek pedig 14 éves korig januártól ingyen horgászhatnak a Tisza-tavon,a lehetőséggel szerinte idén várhatóan 3000-nél több fiatal él majd.

A társaság pénzügyi helyzete a kezdetek óta kiegyensúlyozott, bevételeik kizárólag a területi engedélyekből származnak. A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. éves árbevétele 2017-ben 240 millió forint volt, mely mintegy 5 millió forinttal
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 18:34
orhidea szaporítasa
egyrészt azért, mert talán meg sem állna, másrészt a mohában lehet mélyebbre is ültetni, hiszen így is több levegőhöz jut, mint kéregben, no meg ez csak egy ideiglenes, átmeneti közeg a növényke számára.

Makara Tanárúr mondását olvastam valahol, ami minden ültetéskor eszembe jut: "Nem elásni, ültetni!". Nagyon fontos, hogy a keiki milyen mélyen kerül az ültetőközegbe, különösen, ha ez a közeg kéreg és nem moha. Minden Lepkeorchideámat, tehát nemcsak a keikiket, igyekszem úgy elültetni, hogy nagyjából egy kicsivel a legfelső gyökerek eredési pontja és a legalsó levél között legyen az ültetőközeg felszíne.GONDOZÁS

Saját káromon tanultam meg, hogy a frissen elültetett keiki gondozását, különösen a locsolást illetően, csak alig különbözik a frissen átültetett felnőtt példányoktól. Mivel az ültetést megelőzően kicsit nedvesítettem a mohát, az ültetőközeg pedig általában nyirkos, a tősarj gyökérzete is jutott némi nedvességhez a gyökérzete lemosásából, illetve
peszko, 2015. július 10. péntek, 11:07
Te szeretnél atomtemetőt a településed mellett?
Eleink már az 50-es évek közepén gondoskodtak a nukleáris szennyezésről, mivel akkortájt a biztonsági szempontokat vagy nem megfelelően mérték fel, illetve vették figyelembe, netán nem is igen foglalkoztak vele, tekintet nélkül arra, hogy éppen melyik nagyhatalomról volt szó.
57 - Szu - Majak vagy Kizitim tragédia, ahol először közvetlenül a Tecsa folyóba eresztették a hűtővizet és egyéb szennyezőanyagokat, nagyjából a hirosimai bomba sugármennyiségével szennyezve a környezetet. Ez nem bizonyult jó megoldásnak, ezért a közeli Karacsáj tóba vitték a sugárzó hulladékot, ami 67-ben kiszáradt, és egy szélvihar kb. 400 ezer ember lakóhelyét terítette be a tóból felkapott radioaktív hulladékkal. A tó ma a világ egyik legszennyezettebb területe a kutatók szerint, ahol fél óra alatt összeszedhető a halálos dózis.
Az USA Majakja a Columbia folyó partján van, ahol kezdetben szintén lazán vették a biztonsági szempontokat, és mind a folyóba, mind a légkörbe jelentős mennyiségű sugárszennyezett anyag került. Az
kormilla, 2015. április 18. szombat, 16:37
25 gyönyörű természeti csoda, amit látni kell
Panjin városától délnyugatra. Nem a tengerparti homok ilyen vörös, hanem egy bizonyos tengeri fűféle pirosodik így be minden ősszel.


17. Lake Hillier, Ausztrália. Felülről a távoli Hillier-tó csillogó, halvány rózsaszín felszíne úgy fest, mint a cukormáz egy hosszúkás tortán. A nagyjából 600 m széles sóstó a Middle-sziget egyik csücskén található. A tó különleges színét, mely állandó, nem függ semmiféle környezeti változástól, 1950-ben egy tudóscsoport is tanulmányozta, akik arra számítottak, hogy sós vizében algát, például Dunaliella salinát találnak. A Hillier-tóból származó vízminták azonban semmilyen alga előfordulására utaló jelet nem tartalmaztak, így a tó színének okát továbbra is titok
schuro, 2015. március 28. szombat, 18:11
Utcára kerültem, tudnál segíteni?
osztok be. Fűszerekre vágytam, ezt pedig egy gyrossal tudtam a legjobban kielégíteni.

Befogadtak a hajléktalanszálló lakói

Tele hassal úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy ismét megpróbáljak bejutni a szállóra. Elsőre túlmentem a busszal és Rákoskeresztúr központjában kötöttem ki, mert világosban nem ismertem meg a megállót. Másodjára célba találtam, a szállón azonban az a kellemetlen hír fogadott, hogy a hatig van beengedés egész pontosan azt jelenti, hogy hatkor lehet bejönni, ez nagyjából két óra ácsorgást jelentett az útszéli porban. Hatig szép kis tömeg gyűlt fel a fapados helyekre, volt, akin egyáltalán nem látszott, hogy hajléktalan, sok ember viszont nem keltett túl nagy bizalmat bennem.

Bár elsőként álltam be a sorba, csak utolsóként szólítottak, mert a szálló folyamatosan alakuló listája alapján ment a beengedés. Rendesek voltak az ott dolgozó szocmunkások, mert nem küldtek el annak ellenére, hogy már csak a folyosón maradt nekem hely a földön.

Más
horvathnemagdi, 2013. május 07. kedd, 08:31
Híres karneválok
A világon mindenhol létezik a farsang hagyománya, egyes országokban azonban élénkebben élnek a szokások és a kíváncsi érdeklődés, a turizmus csak gerjeszti a hagyományok őrzését, ápolását. Nem véletlen tehát, hogy napjainkban éppoly divatos szokás karneválra menni, mint ahogyan a múlt évszázadokban is az volt.

A karnevál eredete

A carnevale szó a carne, vagyis hús szóból vezethető le, hiszen a karnevál időszaka a böjt előtti időszak. Eredetileg maga a fogalom húshagyókeddet jelölte. A "carne vale" jelentése: ég veled hús. A hús szó azonban nem csak a keresztény ünnep böjtmegelőző jellegére utal, hanem a farsangi eszem-iszomra is

Velencei karneválA Velencei karnevál világszerte ismert, ősi hagyományokra épül, a gondolák és a lagúnák városában.

Velence a XVIII. század-ban elnyerte a karneválok városa címet.
piroska0101, 2013. március 09. szombat, 20:09
A Holt-tenger megmentéséért küzdenek a természetvédők az Európai Unió támogatásával
a helyzetet, mivel a közel-keleti tó pusztulása jóval gyorsabb ütemben zajlik, és nagyobb veszélyt jelent a régió gazdaságára, ökoszisztémájára, valamint bolygónk kulturális és vallási örökségére nézve is.

A Holt-tenger víztükre mintegy 400 méterrel húzódik a tengerszint alatt és az aranyló hegyek ölelésében lélegzetelállító látványt nyújt. A világ óceánjainál mintegy tízszer sósabb vízben nincs élet - leszámítva saját baktériumfajait -, ám olyan összetett ökoszisztéma szívében fekszik, amely nagyjából hatszáz, köztük számos veszélyeztetett és egyedülálló fajnak ad otthont. A terület fontos történelmi örökséggel bír: a közelben virágzott és bukott el Szodoma és Gomora, Mózes itt pillantotta meg az ígéret földjét és innen kerültek elő a holt-tengeri tekercsek. Kleopátra óta pedig gyógyulni vágyók tízezrei mártóztak meg vizében és temették magukat az iszapjába.

A Holt-tenger egyszerre két oldalról pusztul. Északon az elsődleges forrásának számító Jordán mára szennyezett folyammá zsugorodott:
velemenyezd, 2012. május 19. szombat, 11:11
szeretettel
Kőszeg-királyvölgyi nevezetes gesztenyefa (10,5 m körüli körméret) évgyűrűit pusztulása után megszámolták, hozzáadtak valamennyit a korhadt belső miatt, így négyszázvalahány év jött ki. Hogyan becsüljük hát a kort? A tapasztalat szerint a legbiztosabb becslési módszer az, hogy megkérdezzük a bennszülötteket, és amit mondanak, osztjuk kettővel.

Amikor az ezredforduló táján gyűjteni kezdtem a nagy fákat, fejembe vettem, hogy végigjárom az ország összes 600 cm fölötti törzskörméretű fáját. Ez hatalmas, ám nagyjából teljesíthető feladatnak tűnt. Próbára teszi az ember kitartását, de nem haladja meg képességeit, és a beteljesülés örömét ígéri. Célt, értelmet ad a kalandnak, elvisz olyan helyekre, ahová soha nem jutnék el.

Aztán persze be kellett látni, teljes mértékben ez nem sikerülhet. A korábban említett bizonytalanságokon túl más akadálytényezők is vannak. Rengeteg fát fel kell keresni, mert egy ötszázas is hatszázassá nőhetett időközben, ha régi az adat, arról nem is beszélve, hogy
sayuri, 2012. április 26. csütörtök, 12:30
Híres karneválok a világban
A világon mindenhol létezik a farsang hagyománya, egyes országokban azonban élénkebben élnek a szokások és a kíváncsi érdeklődés, a turizmus csak gerjeszti a hagyományok őrzését, ápolását. Nem véletlen tehát, hogy napjainkban éppoly divatos szokás karneválra menni, mint ahogyan a múlt évszázadokban is az volt.

A karnevál eredete

A carnevale szó a carne, vagyis hús szóból vezethető le, hiszen a karnevál időszaka a böjt előtti időszak. Eredetileg maga a fogalom húshagyókeddet jelölte. A "carne vale" jelentése: ég veled hús. A hús szó azonban nem csak a keresztény ünnep böjtmegelőző jellegére utal, hanem a farsangi eszem-iszomra is

Velencei karnevál

l

A Velencei karnevál világszerte ismert, ősi hagyományokra épül, a gondolák és a lagúnák városában.

Velence a XVIII. század-ban elnyerte a karneválok városa címet. Ekkoriban már Európa nemesei
jpiros, 2012. február 20. hétfő, 11:32
Újabb havazás, továbbra is marad a rendkívüli hideg
február 10. 18:05
Szombaton és vasárnap a déli megyékben még 10 centi hó hullhat. A mínusz 20 fok körüli hideg is csak a jövő héten enged, akkor sem sokat.

2012.02.10. PÉNTEK
------------------------------------------------------------------ ------

A hétvégén elsősorban a déli megyékben lehet számítani jelentősebb mennyiségű havazásra, de ettől eltekintve nem várható változás az időjárásban, továbbra is marad a hideg tél, erős fagyokkal.
A déli, délnyugati határvidéken nagyjából 10 centiméter, majd vasárnap újabb 5-8 centiméternyi friss hó hullhat. Az északi területeken csak kisebb hószállingózás valószínű, 1-2 centiméter hó eshet. A fővárosban sem várható jelentős mennyiségű hó.

Szombatra virradóra a vastagabb hóval borított helyeken mínusz 20, de máshol is mínusz 12, mínusz 17 Celsius-fok várható. Napközben mínusz 3, mínusz 10 fok lehet. Vasárnap a legalacsonyabb értékek mínusz 10, mínusz 17 fok körül alakulnak, délután 0 mínusz 8 fok
horvathnemagdi, 2012. február 11. szombat, 07:40
Nehéz éjszakák jönnek a fagy szorításában
hideg marad az idő, a leghidegebb a déli megyékben lesz. Szombatig éjszakánként jellemzően mínusz 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet várható, de a nappali órákban is csak mínusz 5 és mínusz 10 fok közötti hőmérséklet valószínű. Vasárnaptól lassú enyhülésre lehet számítani, éjszakánként mínusz 10 és mínusz 15, napközben 0 és mínusz 5 fok közötti hőmérséklet valószínű.
A jelenlegi előrejelzések szerint szombaton a déli országrészben lehet számítani havazásra, de jelentős mennyiség nem fog esni, csak nagyjából néhány centiméternyi friss hó várható. A többi napon néhol fordulhat elő gyenge havazás, hószállingózás.

A meteorológiai szolgálat honlapján található figyelmeztető előrejelzés szerint az ország déli felében, vagyis Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés, ami azt jelenti, hogy ezeken a helyeken a hőmérséklet mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet.Emellett szintén az extrém hidegre vonatkozóan citromsárga, vagyis elsőfokú
horvathnemagdi, 2012. február 09. csütörtök, 13:13
1/2
Képek, videók
SPANYOL TRIATLON.jpg
bferike
2010. március 15. hétfő, 12:36
triatlon.jpg
smaragdzold
2010. január 09. szombat, 08:28
Triatlon
oli73
2006. november 27. hétfő, 06:11
triatlon...
picipoti
2006. október 14. szombat, 16:04
Balassagyarmat,triatlo n,
picipoti
2006. október 14. szombat, 16:03
Triatlon- ez se mostanába
picipoti
2006. október 14. szombat, 15:57
Elmúlás szépsége
dandej
2018. október 17. szerda, 20:43
Romantikus szépség.jpg
pacsakute
2018. szeptember 22. szombat, 22:45
0 a keleti szépség.jpg
lovaszmarika
2018. június 15. péntek, 18:37
Természet szépsége
dandej
2018. június 05. kedd, 11:49
egy nő szépsége.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:39
0 keleti szépség 594e4e6.
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:37
0 keleti szépség 55bc2bd1
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:36
Szépség este
vorosrozsa66
2018. április 05. csütörtök, 12:26
Szépség hattyúval
vorosrozsa66
2018. április 05. csütörtök, 12:24
Címkék
farsangi eszem-iszomra, ígéret földjét, Makara Tanárúr, halálos dózis, régió gazdaságára, jövő héten, településed mellett, Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft, korhadt belső, élmezőnyben tekert, turizmus csak, nagy fákat, belga Marten, világ óceánjainál, tóból felkapott, meteorológiai szolgálat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.