Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:45 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tiltás ellenére újra tüntettek Hongkongban vasárnap
a korábbi megmozdulások erőszakos eseményeire hivatkozva nem engedélyezte a Civil Human Rights Front által a hétvégére tervezett eseményeket. A szervezet az eddigi, milliós tömeget megmozgató demonstrációk megszervezőjeként vált ismertté.

Már szombaton is tartottak kisebb kormányellenes tiltakozásokat a városban, illetve utcára vonultak Peking-párti tüntetők is, a szembenállók pedig helyenként összecsaptak egymással, de a rendőrség végül szétoszlatott minden megmozdulást.

Vasárnap azonban tízezres tömeg vonult mintegy két kilométeren át a Hongkong központi részén található bevásárló utcáktól az üzleti negyedig. A demokráciapárti tiltakozók közül sokan amerikai vagy brit zászlót lobogtattak, míg néhányan kínai zászlókat égettek, és letépdesték a Kínai Népköztársaság megalakulásának október 1-én esedékes 70. évfordulója alkalmából kifüggesztett transzparenseket.

Napközben a tüntetők egy része az Egyesült Királyság hongkongi konzulátusához vonult, ahol a brit kormány beavatkozását követelték. A
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 16:19
Campus Fesztivál - 114 ezren buliztak a debreceni Nagyerdőben
Környezetbarát tisztítószereket és környezetbarát eszközöket használtak a vizesblokkok és installációk tisztítására, valamint ügyeltek arra, hogy a keletkezett hulladék többsége lebomló anyagból készüljön. A résztvevők, beleértve a fellépő zenészeket is, újrahasznosítható repohárban kapták az italokat - közölte Miklósvölgyi Péter.

Süli András programigazgató azt emelte ki, hogy a Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep, több mint ezer zenész adott koncertet Debrecenben. A kiemelt előadók tízezres koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a magyar zenei élet szinte teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén.

Vannak, akik alig pár év alatt jutottak el a kisebb helyszínekről a nagyszínpadokra, mint például a Margaret Island vagy a Bagossy Brothers Company, mások több év szünet után tértek idén vissza Debrecenbe: a Subscribe zenekart nagy tömeg és ováció fogadta. A zenei program szerves részét alkotja a magyar underground is, méghozzá generációtól függetlenül: az
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 16:21
A román katonai ügyészség szerint indokolatlan volt a tömegoszlatás a diaszpóra tavalyi tüntetésén
A katonai ügyészség pénteken tudatta, hogy a szándékos túlkapások gyanúja miatt két újabb bűncselekményre terjesztette ki a tavaly szeptemberben kezdődött, azóta is lezáratlan bűnvádi eljárást. A vádhatóság akkor hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a csendőrség vezetőit. Most hivatali visszaélésben, illetve önkényes fellépésben való bűnrészesség gyanújával indított vizsgálatot ismeretlen tettes ellen.

A vádhatóság közleménye szerint fennáll a gyanú, hogy az erőszakba fulladt tömegrendezvényen a csendőrség maga idézett elő olyan helyzeteket, amelyekkel azt a látszatot keltette, hogy indokolt az erő alkalmazása a kormány előtti Victoria-téren tüntető tiltakozókkal szemben. Az ügyészség szerint azáltal, hogy a csendőrség nem arányosan alkalmazott erőt - nem csak a rendbontókat emelte ki a tömegből, hanem a teljes teret kiürítette -, a karhatalom megsértette a tüntetők alkotmányban rögzített gyülekezési jogát és a szólásszabadságot.

Az ügyészség közleményéről beszámoló román hírügynökségek
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 17:41
Lázításért tízperces adásszünettel büntették az egyik ellenzéki román hírtelevíziót
vizsgálatot indított az igazságügyi felügyelet. A bírák és ügyészek szakmai szervezetének vizsgálati részlegeként működő testület szerint a katonai ügyészség vezetője részrehajlással, a csendőrök esetleges túlkapásait saját elhatározásából a helyszínen vizsgáló ügyész pedig hatásköre túllépésével gyanúsítható.

A román diaszpóra tavaly augusztusi kormányellenes megmozdulásán - a tömegben elvegyülő rendbontók sorozatos provokációira hivatkozva - a csendőrség könnygázt és vízágyút vetett be a sok tízezres tömeg "lecsillapítására", majd erővel kiszorította a tüntetőket a térről. A rendfenntartók másnap azt közölték: az összetűzések nyomán 450 ember, köztük 35 csendőr szorult helyszíni orvosi ellátásra, 70 embert, köztük 11 csendőrt kellett kórházba szállítani.

A történtek után csaknem 800, hatósági brutalitásra panaszkodó tüntető tett feljelentést a katonai ügyészségen, amely azóta sem nyilatkozott arról, hogy jogszerű volt-e az erőszakos tömegoszlatás.

A Realitatea hírtelevízió megbüntetését
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 21:12
Megjelent a Csíksomlyói passió - Egy színházi előadás zarándokútja című könyv
A kötet csütörtöki bemutatóján a pünkösdi zarándoklat helyszínén tartott nagyszabású előadásról Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, az előadás rendezője hangsúlyozta: tudták, hogy életük fontos pillanatát élhetik majd át, egy megismételhetetlen eseményt. "Amit kaptam, az elkísér életem végéig" - fogalmazott.

"A legdöbbenetesebbek a csendek voltak" - mondta. "Amikor egyszer csak elhallgatott minden. Ott ült a több tízezres tömeg, és egy pisszenést nem lehetett hallani" - idézte fel.

Az előadást 2019. augusztus 19-én Esztergomban, a bazilika előtt is előadják majd. Szintén az ott élőket bevonva, a környék néptáncegyütteseivel, kórusaival együtt szeretnék bemutatni a produkciót - ismertette.

Az augusztus 18-ai Csíksomlyói passió című előadásról szóló kötet az MMA Kiadó gondozásában jelent meg. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára kiemelte: a kötet ugyanúgy, mint az alapját adó produkció létrehozása az MMA számos tagjához kötődik.

Lukácsy György
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 20:42
Kolozsvári konferencián idézték fel a száz évvel ezelőtti erdélyi hatalomváltást
A rendezvény annak a háromperces kisfilmnek a levetítésével kezdődött, amelyet a Janovics Jenő kolozsvári filmstúdiója készített az 1918. december 22-én tartott kolozsvári nemzetgyűlésről, amelyen - válaszként a gyulafehérvári román nemzetgyűlésre - az erdélyi magyarok több tízezres tömege kinyilvánította, hogy "Magyarországgal egyazon népköztársasági állami közösségben kívánnak élni, és az egységes és csonkítatlan Magyarország keretein belül követelik minden itt lakó nemzet számára a teljes egyenlőséget, szabadságot és önkormányzatot". A némafilm tanúsága szerint az egykori Erdélyi Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács által közösen szervezett nagygyűlésnek román felszólalói is voltak.

A néma mozgóképeken a Kolozsvárra vonattal érkező kalotaszegi küldöttek és az egyetemi ifjúság felvonulása, a város főterét megtöltő tömeg, valamint a nagygyűlés szónokai is láthatók, akiktől kimerevített képeken írásban idéz egy-egy gondolatot a kisfilm. Lönhárt Tamás történész, a Babes-Bolyai Tudományegyetem
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:29
Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: hatékony a magyar-szerb határvédelem
Hozzátette: az elmúlt időben az embercsempészek és az érkezők is inkább alternatív útvonalakat kerestek, de még mindig folyamatosak a próbálkozások, ezért a hatóságoknak továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk erre a határszakaszra.

Janik Szabolcs elmondta: a mostani megerősítésre azért volt szükség, mert a Balkánon újabb aktivitás tapasztalható.

Az intézet igazgató-helyettese a Horvátország és Bosznia-Hercegovina határán kialakult helyzet kapcsán azt mondta: néhány száz embert még tudnak kezelni a horvát és bosnyák hatóságok. Ha viszont a nyomás több ezer, akár több tízezres tömeggé válna, Horvátországnak is érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy valamilyen masszívabb, fizikai határzárat alakítson ki.
velemenyezd, 2018. október 28. vasárnap, 08:45
Szép napot mindenkinek!
mindene.
Sinkovits Imrének mindene volt a színpad: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2001-ben, a halála előtti estén, január 17-én Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című darabjában ő játszotta a Tudós szerepét még betegen is.
A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas művész - akinek egyik felejthetetlen alakítását A tizedes meg a többiek című filmben láthattuk - a főiskola elvégzése után a Nemzeti Színház társulatának tagja lett, ahol 1956-ig játszott.A forradalom idején, október 23-án tízezres tömeg előtt szavalta el a Nemzeti dalt a Petőfi-szobornál, szerepvállalása miatt a hatalom azonban eltiltotta a színháztól, ahová két évig nem térhetett vissza. Ötéves József Attila Színházbeli kitérője után 1963-ban visszament a Nemzeti társulatába, melynek évtizedekig meghatározó színésze volt, egészen a tüdőrák miatt bekövetkezett haláláig.Azon a január 17-i estén légszomjjal küszködött, szemmel láthatóan nem volt jól, alig tudott színpadra lépni, Kozák András vezette kézen fogva a
kirscha, 2018. szeptember 21. péntek, 07:54
Ügyészségi feljelentést tett a román csendőrség a diaszpóra augusztusi tüntetésén történt erőszak miatt
A csendőrség ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

A csendőrség a demonstráció másnapján még csak néhány rendbontó előállításáról és megbírságolásáról számolt be. Akkori értékelésük szerint a békés tüntetők közé vegyült "jól szervezett" csoportok provokáltak összetűzést a rendfenntartó erőkkel, emiatt 33 rendbontót állítottak elő, közülük nyolc ellen indult bűnvádi eljárás.

A karhatalom azt követően jutott arra a következtetésre - az események után több mint egy hónappal -, hogy 10-től 25 évig terjedő börtönbüntetésekkel sújtható súlyos államellenes bűncselekmények történetek, miután Liviu Dragnea, a kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke külföldről pénzelt államcsíny-kísérletnek minősítette az augusztusi tüntetést.

Az ellenzéki média úgy értelmezte, hogy a belügyi erők feljelentése válaszlépés a katonai ügyészség vizsgálatára, amelyet az erőszakos tömegoszlatás jogosságának kivizsgálására indított a vádhatóság, csaknem 800, hatósági brutalitásra panszkodó
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:12
Este lesz a Csíksomlyói passió bemutatója
"Ennek a helynek a spiritualitása kötelez, én magam nem értem meg még semmi ehhez hasonlót" - emelte ki Vidnyánszky Attila.

Szombaton 20 órától a csíksomlyói hegynyeregben mutatja be ingyenes előadáson a Csíksomlyói passiót a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A produkciót a Duna Televízió élőben közvetíti.

A rendező kifejtette: nagy kihívás volt, újra kellett alkotni az előadást. "Mi nagyon sokat kaptunk ettől a turnétól, ez alatt a hét alatt a különböző helyről érkezett emberek egy társulattá értek" - emelte ki. Mint mondta, a jövőbeli tervek között a Bánk bán csíksomlyói színpadra állítása is szerepel.

A Pilátus feleségét alakító Vas Judit Gigi szerint "megismételhetetlen lesz a mai előadás".

Az előadásban többek között Berecz András, Berettyán Nándor, Tóth Auguszta, Barta Ágnes, Rátóti Zoltán, Rácz József, Schnell Ádám és Farkas Dénes játszik. A produkció társrendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője. A
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:41
Csíksomlyói passió - Szombaton mutatják be a nagyszabású produkciót a csíksomlyói hegynyeregben
megvalósított változata. A rendező elmondta: a produkciót eredetileg is úgy tervezték, hogy a csíksomlyói hegynyeregben is el fogják játszani, ezért Székely László díszlettervezővel olyan díszletelemeket kerestek, amelyek Csíksomlyón is megfelelőek lesznek.

A hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén látható előadásról szólva kiemelte, hogy Csíksomlyó az egyik legfontosabb szakrális helye a magyarságnak. "Hogy ott lejátszhatjuk legfontosabb történetünket, végiggondolhatjuk, végigélhetjük ott egy tízezres tömeggel együtt, ennél fontosabb dolog nincsen" - mondta, hangsúlyozva, hogy ez a legfontosabb turnéja a Nemzeti Színháznak, amióta a teátrumot vezeti.

Mint mondta, az ötlet lényege, hogy nem egyszerűen vendégjátékot tartanak, hanem az ott élők is beállnak a produkcióba, amelyet így sajátjuknak érezhetnek. Az előadásban mintegy 120 táncos, továbbá Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gyerekkórusa is fellép - tette hozzá.

A Jézus szenvedéstörténetét elbeszélő produkcióról elmondta, hogy 18.
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 13:02
Brexit - Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásért
referendumon a kilépést pártolók kerültek szűk, 51,9 százalékos többségbe.

A szombati megmozdulást szervező People's Vote - a Nép szavazata - nevű kampánycsoport április közepén alakult meg színészek, ismert közéleti személyiségek, politikusok és üzleti vezetők részvételével annak kiharcolására, hogy népszavazás dönthessen a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről.

A kilépésről döntő népszavazás második évfordulóján szervezett londoni tüntetés fő követelése is ez volt.

A több tízezres tömeg a kormányzati városrész főutcája, a Whitehall érintésével vonult a parlament elé, és hangos füttykoncerttel haladt el a Whitehallról nyíló Downing Street előtt, ahol Theresa May miniszterelnök hivatala és rezidenciája van.

Ez volt messze a legnagyobb Brexit-ellenes demonstráció Londonban a 2016-os referendum óta.

Jelen volt a tüntetésen Sir Vince Cable, a harmadik legnagyobb brit politikai erő, a Liberális Demokraták vezetője, aki rövid beszédében kijelentette: meggyőződése, hogy az
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 19:01
1/13
Képek, videók
Noé bárkája Hongkongban3.
jpiros
2012. május 22. kedd, 19:16
Noé bárkája Hongkongban2.
jpiros
2012. május 22. kedd, 19:15
Noé bárkája Hongkongban1.
jpiros
2012. május 22. kedd, 19:15
Leszámolás Hongkongban.hu
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:41
RightSide.jpg
tvnati
2012. december 22. szombat, 10:04
19_Nemo stacked rightside
charlotteani
2009. április 17. péntek, 16:01
Gay_Rights_Protest_Ral ly.
vicker26
2008. június 28. szombat, 19:01
rightside1.jpg
rakoczi0201
2008. június 28. szombat, 15:49
300px-Nepkoztarsasag.p ng
ezerjo
2010. június 03. csütörtök, 15:47
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.