Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 12:24 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A román katonai ügyészség szerint indokolatlan volt a tömegoszlatás a diaszpóra tavalyi tüntetésén
A katonai ügyészség pénteken tudatta, hogy a szándékos túlkapások gyanúja miatt két újabb bűncselekményre terjesztette ki a tavaly szeptemberben kezdődött, azóta is lezáratlan bűnvádi eljárást. A vádhatóság akkor hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a csendőrség vezetőit. Most hivatali visszaélésben, illetve önkényes fellépésben való bűnrészesség gyanújával indított vizsgálatot ismeretlen tettes ellen.

A vádhatóság közleménye szerint fennáll a gyanú, hogy az erőszakba fulladt tömegrendezvényen a csendőrség maga idézett elő olyan helyzeteket, amelyekkel azt a látszatot keltette, hogy indokolt az erő alkalmazása a kormány előtti Victoria-téren tüntető tiltakozókkal szemben. Az ügyészség szerint azáltal, hogy a csendőrség nem arányosan alkalmazott erőt - nem csak a rendbontókat emelte ki a tömegből, hanem a teljes teret kiürítette -, a karhatalom megsértette a tüntetők alkotmányban rögzített gyülekezési jogát és a szólásszabadságot.

Az ügyészség közleményéről beszámoló román hírügynökségek
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 17:41
Lázításért tízperces adásszünettel büntették az egyik ellenzéki román hírtelevíziót
vizsgálatot indított az igazságügyi felügyelet. A bírák és ügyészek szakmai szervezetének vizsgálati részlegeként működő testület szerint a katonai ügyészség vezetője részrehajlással, a csendőrök esetleges túlkapásait saját elhatározásából a helyszínen vizsgáló ügyész pedig hatásköre túllépésével gyanúsítható.

A román diaszpóra tavaly augusztusi kormányellenes megmozdulásán - a tömegben elvegyülő rendbontók sorozatos provokációira hivatkozva - a csendőrség könnygázt és vízágyút vetett be a sok tízezres tömeg "lecsillapítására", majd erővel kiszorította a tüntetőket a térről. A rendfenntartók másnap azt közölték: az összetűzések nyomán 450 ember, köztük 35 csendőr szorult helyszíni orvosi ellátásra, 70 embert, köztük 11 csendőrt kellett kórházba szállítani.

A történtek után csaknem 800, hatósági brutalitásra panaszkodó tüntető tett feljelentést a katonai ügyészségen, amely azóta sem nyilatkozott arról, hogy jogszerű volt-e az erőszakos tömegoszlatás.

A Realitatea hírtelevízió megbüntetését
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 21:12
Megjelent a Csíksomlyói passió - Egy színházi előadás zarándokútja című könyv
A kötet csütörtöki bemutatóján a pünkösdi zarándoklat helyszínén tartott nagyszabású előadásról Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, az előadás rendezője hangsúlyozta: tudták, hogy életük fontos pillanatát élhetik majd át, egy megismételhetetlen eseményt. "Amit kaptam, az elkísér életem végéig" - fogalmazott.

"A legdöbbenetesebbek a csendek voltak" - mondta. "Amikor egyszer csak elhallgatott minden. Ott ült a több tízezres tömeg, és egy pisszenést nem lehetett hallani" - idézte fel.

Az előadást 2019. augusztus 19-én Esztergomban, a bazilika előtt is előadják majd. Szintén az ott élőket bevonva, a környék néptáncegyütteseivel, kórusaival együtt szeretnék bemutatni a produkciót - ismertette.

Az augusztus 18-ai Csíksomlyói passió című előadásról szóló kötet az MMA Kiadó gondozásában jelent meg. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára kiemelte: a kötet ugyanúgy, mint az alapját adó produkció létrehozása az MMA számos tagjához kötődik.

Lukácsy György
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 20:42
Kolozsvári konferencián idézték fel a száz évvel ezelőtti erdélyi hatalomváltást
A rendezvény annak a háromperces kisfilmnek a levetítésével kezdődött, amelyet a Janovics Jenő kolozsvári filmstúdiója készített az 1918. december 22-én tartott kolozsvári nemzetgyűlésről, amelyen - válaszként a gyulafehérvári román nemzetgyűlésre - az erdélyi magyarok több tízezres tömege kinyilvánította, hogy "Magyarországgal egyazon népköztársasági állami közösségben kívánnak élni, és az egységes és csonkítatlan Magyarország keretein belül követelik minden itt lakó nemzet számára a teljes egyenlőséget, szabadságot és önkormányzatot". A némafilm tanúsága szerint az egykori Erdélyi Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács által közösen szervezett nagygyűlésnek román felszólalói is voltak.

A néma mozgóképeken a Kolozsvárra vonattal érkező kalotaszegi küldöttek és az egyetemi ifjúság felvonulása, a város főterét megtöltő tömeg, valamint a nagygyűlés szónokai is láthatók, akiktől kimerevített képeken írásban idéz egy-egy gondolatot a kisfilm. Lönhárt Tamás történész, a Babes-Bolyai Tudományegyetem
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:29
Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: hatékony a magyar-szerb határvédelem
Hozzátette: az elmúlt időben az embercsempészek és az érkezők is inkább alternatív útvonalakat kerestek, de még mindig folyamatosak a próbálkozások, ezért a hatóságoknak továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk erre a határszakaszra.

Janik Szabolcs elmondta: a mostani megerősítésre azért volt szükség, mert a Balkánon újabb aktivitás tapasztalható.

Az intézet igazgató-helyettese a Horvátország és Bosznia-Hercegovina határán kialakult helyzet kapcsán azt mondta: néhány száz embert még tudnak kezelni a horvát és bosnyák hatóságok. Ha viszont a nyomás több ezer, akár több tízezres tömeggé válna, Horvátországnak is érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy valamilyen masszívabb, fizikai határzárat alakítson ki.
velemenyezd, 2018. október 28. vasárnap, 08:45
Szép napot mindenkinek!
mindene.
Sinkovits Imrének mindene volt a színpad: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2001-ben, a halála előtti estén, január 17-én Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című darabjában ő játszotta a Tudós szerepét még betegen is.
A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas művész - akinek egyik felejthetetlen alakítását A tizedes meg a többiek című filmben láthattuk - a főiskola elvégzése után a Nemzeti Színház társulatának tagja lett, ahol 1956-ig játszott.A forradalom idején, október 23-án tízezres tömeg előtt szavalta el a Nemzeti dalt a Petőfi-szobornál, szerepvállalása miatt a hatalom azonban eltiltotta a színháztól, ahová két évig nem térhetett vissza. Ötéves József Attila Színházbeli kitérője után 1963-ban visszament a Nemzeti társulatába, melynek évtizedekig meghatározó színésze volt, egészen a tüdőrák miatt bekövetkezett haláláig.Azon a január 17-i estén légszomjjal küszködött, szemmel láthatóan nem volt jól, alig tudott színpadra lépni, Kozák András vezette kézen fogva a
kirscha, 2018. szeptember 21. péntek, 07:54
Ügyészségi feljelentést tett a román csendőrség a diaszpóra augusztusi tüntetésén történt erőszak miatt
A csendőrség ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

A csendőrség a demonstráció másnapján még csak néhány rendbontó előállításáról és megbírságolásáról számolt be. Akkori értékelésük szerint a békés tüntetők közé vegyült "jól szervezett" csoportok provokáltak összetűzést a rendfenntartó erőkkel, emiatt 33 rendbontót állítottak elő, közülük nyolc ellen indult bűnvádi eljárás.

A karhatalom azt követően jutott arra a következtetésre - az események után több mint egy hónappal -, hogy 10-től 25 évig terjedő börtönbüntetésekkel sújtható súlyos államellenes bűncselekmények történetek, miután Liviu Dragnea, a kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke külföldről pénzelt államcsíny-kísérletnek minősítette az augusztusi tüntetést.

Az ellenzéki média úgy értelmezte, hogy a belügyi erők feljelentése válaszlépés a katonai ügyészség vizsgálatára, amelyet az erőszakos tömegoszlatás jogosságának kivizsgálására indított a vádhatóság, csaknem 800, hatósági brutalitásra panszkodó
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:12
Este lesz a Csíksomlyói passió bemutatója
"Ennek a helynek a spiritualitása kötelez, én magam nem értem meg még semmi ehhez hasonlót" - emelte ki Vidnyánszky Attila.

Szombaton 20 órától a csíksomlyói hegynyeregben mutatja be ingyenes előadáson a Csíksomlyói passiót a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A produkciót a Duna Televízió élőben közvetíti.

A rendező kifejtette: nagy kihívás volt, újra kellett alkotni az előadást. "Mi nagyon sokat kaptunk ettől a turnétól, ez alatt a hét alatt a különböző helyről érkezett emberek egy társulattá értek" - emelte ki. Mint mondta, a jövőbeli tervek között a Bánk bán csíksomlyói színpadra állítása is szerepel.

A Pilátus feleségét alakító Vas Judit Gigi szerint "megismételhetetlen lesz a mai előadás".

Az előadásban többek között Berecz András, Berettyán Nándor, Tóth Auguszta, Barta Ágnes, Rátóti Zoltán, Rácz József, Schnell Ádám és Farkas Dénes játszik. A produkció társrendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője. A
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:41
Csíksomlyói passió - Szombaton mutatják be a nagyszabású produkciót a csíksomlyói hegynyeregben
megvalósított változata. A rendező elmondta: a produkciót eredetileg is úgy tervezték, hogy a csíksomlyói hegynyeregben is el fogják játszani, ezért Székely László díszlettervezővel olyan díszletelemeket kerestek, amelyek Csíksomlyón is megfelelőek lesznek.

A hagyományos pünkösdi zarándoklat helyszínén látható előadásról szólva kiemelte, hogy Csíksomlyó az egyik legfontosabb szakrális helye a magyarságnak. "Hogy ott lejátszhatjuk legfontosabb történetünket, végiggondolhatjuk, végigélhetjük ott egy tízezres tömeggel együtt, ennél fontosabb dolog nincsen" - mondta, hangsúlyozva, hogy ez a legfontosabb turnéja a Nemzeti Színháznak, amióta a teátrumot vezeti.

Mint mondta, az ötlet lényege, hogy nem egyszerűen vendégjátékot tartanak, hanem az ott élők is beállnak a produkcióba, amelyet így sajátjuknak érezhetnek. Az előadásban mintegy 120 táncos, továbbá Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gyerekkórusa is fellép - tette hozzá.

A Jézus szenvedéstörténetét elbeszélő produkcióról elmondta, hogy 18.
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 13:02
Brexit - Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásért
referendumon a kilépést pártolók kerültek szűk, 51,9 százalékos többségbe.

A szombati megmozdulást szervező People's Vote - a Nép szavazata - nevű kampánycsoport április közepén alakult meg színészek, ismert közéleti személyiségek, politikusok és üzleti vezetők részvételével annak kiharcolására, hogy népszavazás dönthessen a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről.

A kilépésről döntő népszavazás második évfordulóján szervezett londoni tüntetés fő követelése is ez volt.

A több tízezres tömeg a kormányzati városrész főutcája, a Whitehall érintésével vonult a parlament elé, és hangos füttykoncerttel haladt el a Whitehallról nyíló Downing Street előtt, ahol Theresa May miniszterelnök hivatala és rezidenciája van.

Ez volt messze a legnagyobb Brexit-ellenes demonstráció Londonban a 2016-os referendum óta.

Jelen volt a tüntetésen Sir Vince Cable, a harmadik legnagyobb brit politikai erő, a Liberális Demokraták vezetője, aki rövid beszédében kijelentette: meggyőződése, hogy az
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 19:01
We Shall Fight! We Shall Never Surrender! - Harcolni fogunk! És soha nem adjuk fel! - Vetted, Fidesz-bagázs...?
Állítólag, 1 hete százezres tömeg tüntetett....
És tegnap? Lássuk, mit ír erről, a hiteles média!
"Újabb kormányellenes tüntetést szerveztek Budapesten, a tízezres nagyságrendű tömeg előtt beszédet mondott többek között Márki-Zay Péter is."
A forrás:
https://24.hu/...prilis-21/

És azt is megtudtuk, hogy "Orbán egy geci"

És az egyik fő hangadó a M. Z. Péter volt, Hódmezővásárhely újdonsült polgármestere, aki (mint szolgálatos okádónktól, korábban megtudtuk) valójában nem független, mivel fideszes volt és szeretne újból azzá válni... Ám, eme álláspontjához és a polgármesteri székhez, teljes ellenzéki összefogás kellett...

Értem én hogy "stadion"... De azért nem rossz ötlet! Mire lehetne használni az ilyen (ellenzék által kihasználatlannak mondott) stadionokat? Ilyen okádások megrendezésére... Bemennek molinókkal, melyen rajta van, hogy az adott pillanatban ki a "geci", aztán követelik, hogy ki mondjon le, és miről... Majd a következő szombaton folytatják...
putnok7882, 2018. április 22. vasárnap, 10:56
Tüntetés-Több tízezres tömegre számít a rendőrség
Több tízezres tömegre számít a rendőrség a szombati tüntetésen
HÍR TV

2018. április 12., csütörtök 19:02

Már több mint százezren érdeklődnek a szombat délutánra szervezett ,,Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért" nevű rendezvény iránt, amely 17.30-kor kezdődik a fővárosban az Operánál - ahonnan a tervek szerint a Kossuth térre vonulnak majd. A szervezők szerint a Fidesz választási rendszere, a kormány gyűlöletkampánya a többséget egyharmados kisebbségbe szorította, ezért a többi között követelik:

A szavazatok újraszámlálását!
Gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát!
Tisztességes választást! Új választási törvényt!
Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!
Már telepítik a kamerákat
A rendőrség is nagy erőkkel készül a rendezvényre, és láthatóan a hatóságok is több tízezres rendezvényre számítanak. A Hír TV Online is úgy értesült, hogy hatalmas a készültség, rengeteg rendőr
tinka1951, 2018. április 14. szombat, 09:27
1/13
Képek, videók
Tankönyv - Tömegoszlatás.
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:37
Az_indokolatlan_gyorsh ajt
csabee007
2006. május 13. szombat, 23:39
katonai parádé Románia.jp
grimilda
2009. május 03. vasárnap, 11:57
Magyar Diaszpora Tanács.j
megyerimihaly
2015. december 03. csütörtök, 00:12
OV diaszpora.jpg
megyerimihaly
2015. december 03. csütörtök, 00:10
Ügyészség.JPG
cs-gyurka
2009. augusztus 24. hétfő, 21:36
Ügyészség
driszkili
2006. október 31. kedd, 19:38
Rendőri túlkapás
maxxx
2007. március 09. péntek, 20:42
Szamóca szeptemberben
dandej
2018. szeptember 14. péntek, 22:03
Szeptemberben 01.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:18
Szeptemberben 02.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:17
Szeptemberben 03.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:17
Szeptemberben 04.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:16
Szeptemberben 05.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:16
Ő szeptemberben...
caris11935
2011. március 25. péntek, 11:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.