Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:54 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós zsák receptje Tóalmásról - Ízőrzők
Diós zsák
Hozzávalók (2 nagy tepsihez): 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 tojás sárgája. A töltelékhez: 6 tojás fehérje, 25 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, ízlés szerint rumaroma.
A lisztben elmorzsoljuk a puha margarint, majd a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle. Ebből dió nagyságú gombócokat formázunk. Fél órára hűtőbe helyezzük, hogy kicsit pihenjen.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, és a rumaromát.
A tészta-gombócokat egyenként vékony, kerek lappá kisodorjuk. Közepükbe egy-egy teáskanálnyi diós tölteléket helyezünk. Széleit összefogjuk, mint egy zsákot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben gyorsan megsül.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Sokáig elálló, finom sütemény.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:18
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.
Sült sajtgolyó

Hozzávalók:

15 dkg sajt (nálam Gouda)
2 db tojás
kevés só
13 dkg liszt
olaj a sütéshez

Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük, és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk minden egyebet és összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle és a bő olajban kisütjük.
Töltött gomba

Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma
80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
25 dkg krémfehér sajt
2 dl natúr joghurt
20 dkg füstölt tarja
1 tojás
10 dkg reszelt Gouda sajt
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
bors, só

A gombák tönkjét távolítsuk el, ha szükséges, pucoljuk a
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Almás receptek
porcukor
• 3 ek baracklekvár
• piros és zöld ételszinezék

elkészítés:
1. A színezők kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk.
2. Három részre vesszük szét. Nagyobb darab az alma belseje, egy kisebb rész a piros színű külsejének, és még kisebb darab a leveleknek és a kacsnak. TIPP: Ez már adja magát, lehet látni, hogy hová, miből mennyi kell.
3. Majd a legkisebb darabba zöld színezőt teszünk, a nagyobba pirosat.
4. Amelyikbe nincs színező, abból gombócokat gyúrunk.
5. A pirosat kilapogatjuk, a gombócokat belehempergetjük és szépen eligazgatjuk.
6. A zöldből leveleket, kacsot készítünk, és az almára helyezzük.

Kekszes-almás sütés nélkül

Hozzávalók:

A tetejére:
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg Rama
A tésztához:
50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)
3 csomag (12 dkg) Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás
20 dkg kristálycukor (méz is
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
Karácsonyi receptek
2 tojás sárgája
8 dkg puha vaj
Töltelék:
0,5 dl tej
7 dkg puha vaj
1 tojás sárgája
30 dkg őrölt dió
15 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 kk fahéj
2 ek rum
Tetejére:
1 tojás
1 ek szeletelt mandula

Kalács tésztát készítünk, duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, gömbölyítjük, 10 percig pihentetjük. Előkészítünk egy 30x15cm sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A gombócokat téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. Lehet diós, mákos jelen esetben: 30 dkg dió, 15 dkg porcukor, 2 ek kakaó, 1 kk fahéj, 0, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 2 ek rumkivonat, 1 tojás sárgája. A tejben megolvasztjuk a vajat és a tojással simára keverjük, majd hozzáöntjük a diós keverékhez simára keverjük. A megkent tésztát feltekerjük, mint a bejglit. Piramis alakba a sütőformába rakjuk. 3-2-1. Tojással lekenjük szeletelt mandulával megszórjuk. A formában én már nem kelesztettem, de lehet ha vastagabb
bkisseva, 2016. december 01. csütörtök, 09:45
Tejfölös húsos gombóc
Hozzávalók:

Töltelékhez: 50 dkg darált sertéshús
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db tojás
olaj
vagy zsír

majoránna
egy kis ételízesítő
pirospaprika
körömnyi babérlevél.

Tésztához: 30 dkg liszt
60 dkg burgonya
2 db tojás
2 dl tejföl
fél dl olaj
kevés só.

Töltelék: Megdinszteljük a vöröshagymát, beletesszük a darálthúst, megkeverjük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük fél liter hideg vízzel. Megkeverjük (fakanállal), hagyjuk puhára főni. Mikor kész tésztaszűrőn leszűrjük, a levet félretesszük, hagyjuk hűlni a lecsurgatott tölteléket és a levét is. Gombóc készítése: Megfőzzük a burgonyát hajában, mikor megfőtt, megtisztítjuk és áttörjük, hűlni hagyjuk. Hozzátesszük az áttört, kihűlt burgonyához a lisztet, tojást, sót tetszés szerint, a fél dl olajat is. Összegyúrjuk henger formára a tésztát és
bkisseva, 2016. augusztus 29. hétfő, 10:11
Ilus néni receptes füzete I.
sütjűk.



Habcsók:
2 tojás fehérje 25 d. cukor kis kávéskanál ecet vagy kevés citrom lé, mind eszt mély tálba kemény habbá vejűk, ha a hab jóll megáll, kikent lisztezett tepsiben kis halmokat rakunk, inkább csak szárítjuk, míg a tepsiről levállik.

Mézescsók:
¼ k. méz ½ k. liszt 10 d. vaj 10 d. cukor 2 tojás sárgája 1 egész tojás 1 kávés kanál szódapor a meleg mézbe fel oldjuk a vajat, hozzá adjuk a többi anyagot és simára gyúrjuk, másnapig pihentetjűk, kis gombócokat formálunk megkenjük tejfeles tojással, dióval, vagy mandulával díszítjük.



Habgaluska vagy madártej:
1 ½ liter tej. 15 vagy 20 d. cukor vanillia 6 tojás. A tejet a vanilliával felfözzűk és a keményre vert 102 evő kanál cukorral lassan édesitett tojás habot kanállal bele szaggatjuk, részletekben fözzűk ki, tálba szedjűk a tojás sárgákat a cukorral habosra keverve gözőn folytonos keverés mellett fel fözzűk és a galuskák alá öntjűk.
tinka1951, 2015. november 20. péntek, 09:38
Tolófánk
Hozzávalók:
Negyed liter vizet 3 dkg vajjal, 2 Polisett tablettával felforralunk, és keverés közben beleszórunk 25 dkg finomlisztet, sűrűre főzzük.
Elkészítés:
Ha a massza elválik az edény falától, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Ha langyos, egyenként belekeverünk 6 tojássárgáját, és mindegyik után kézzel jól összegyúrjuk. 4 tojásfehérjéből habot verünk, és kézzel ezt is a tésztához dolgozzuk. Egy kisebb mély lábosban olajat forrósítunk, és a tésztából 6-8 cm-es darabokat nyomunk az olajba. Ha nincs tolófánknyomónk, a tésztából két evőkanál segítségével nagy galuskákat vagy diónyi gombócokat formálunk. A fánkokat pirosra sütjük, papírszalvétára szedjük, pár csepp Polisweet-tel meglocsoljuk.
klementinagidro, 2015. július 16. csütörtök, 07:35
Fahéjas kelt kiflik recept
margarin)

Lekenni:

1 kisebb tojás felverve

Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.

Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát három egyenlő részre vágjuk, egyenként gombócokat formázunk, letakarva kicsit félretesszük.

Közben egy tálkában a cukrot elkeverjük a fahéjjal.

Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Az egyik tésztagombócot kb. 4-5 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 cikkre vágjuk. Vékonyan lekenjük olajjal (esetleg olvasztott margarinnal) és megszórjuk a fahéjas cukor harmadával.

A kifliket egyenként a körcikk szélétől kezdve szorosan feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Az előkészített tepsibe
kannalidia, 2015. június 19. péntek, 20:44
Pizzatészta recept
nagy tálat kenj ki extra szűz olívaolajjal, és tedd bele a kidolgozott tésztát. A tetejére is önts egy kis olívaolajat, fedd be és hagyd kelni legalább egy órát langyos helyen.
Ha a tészta a duplájára kelt, öntsd ki lisztezett felületre és dolgozd át. Gyúrd néhány percig, amíg a levegőt kinyomkodod belőle. Utána vágd pizzányi darabokra, nagyjából 250 g lisztenként számolhatsz egy normál méretű pizzával. Ezeket a darabokat egyenként még gyúrd át egy kicsit, majd formázz a tenyered alatt görgetve gombócokat belőle. A lényeg, hogy sima legyen minden oldala a tésztagombócnak, ne maradjanak meg benne a hajtások nyomai, így lesz könnyű megformázni.
Lisztezett felületen, letakarva keleszd a gombócokat még negyed órát. Ha nem használod fel azonnal, fóliába csomagolva néhány napig akár hűtőben is eltartható.

Az itt megadott mennyiségből két db, 34-36 cm-es, vagy 4 db 24-26 cm-es, vékony tésztás pizza készíthető. Ez a mennyiség tapasztalatom szerint salátával, desszerttel akár négy felnőttnek is
yvett789, 2015. január 19. hétfő, 19:56
Sárgadinnyés ételek
melyikkel harmonizál inkább. Behűtjük. A dinnye 3/4 részét kb. 7 deci vízben, citromhéjjal, néhány szegfűszeggel, egész fahéjjal, ízlés szerinti cukorral, csipetnyi sóval megfőzzük. Összeturmixoljuk, előtte a fűszereket és a citromhéjat kidobjuk belőle. Ha kihűlt, elkeverjük 3 dl tejszínnel és 3 dl fehérborral. Kevés őrölt borssal ízesítjük. Jéghidegen tálaljuk, "levesbetétként" a szeszben pácolt dinnyedarabkák szolgálnak.
Sárgadinnye portói szósszal
A sárgadinnyét kimagozzuk, a húsából gombócokat vágunk. A visszamaradt részt kivájjuk és mixerben összeturmixoljuk. A dinnye héját kicakkozzuk. Visszatöltjük bele a gombócokat, amiket előtte összekeverünk a dinnyeszósszal és portói borral. Néhány órára hűtőbe tesszük és tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk kevés frissen őrölt fekete borssal.
Sárgadinnye-saláta mentával
Hozzávalók: 2 sárga v. narancssárga belsejű kis sárgadinnye, kb. 1,4 kg, 1 zöld belsejű cukordinnye, 1,4 kg, 375 g koktélparadicsom, 1 csokor friss mentalevél Az édes fűszeres
yaskane, 2014. november 13. csütörtök, 12:49
Túrós-meggyes rózsa
evőkanál búzadara
1tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
20 deka kimagozott meggy
3-4 kanál cukor
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejjel felfuttatom
A tojást a cukorral kikeverem
A dagasztógépbe tettem a lisztet sót és amikor az élesztő felfutott a lisztre öntöttem a többi hozzávalóval és bedagasztottam Rugalmas tészta lett belőle
Letakarom és duplájára kelesztem
Amikor megkelt lisztezett deszkára kiöntöttem és 16 egyforma méretre vágtam, amiből kis gombócokat készítettem és letakarva kb 10-15 percig kelesztettem
Közben elkészítem a tölteléket
A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverem tetszés szerint ízesítem és
Kelesztés után egyenként a kis gombócokbólkb 2mm-es vastagságura és 15-18 centis köröket nyújtottam amiket a szélétől a közepe felé négy helyen bevágom de csak annyira hogy a tölteléket a közepébe tudjam tenni
A tölteléket a túrót és a meggyet a közepére helyezem és és a bevágott tésztát köré hajtomAz elsőt aztán a nele
suzymama, 2014. augusztus 20. szerda, 14:46
Olasz pizza házilag ,,1"
helyen.

Keleszd legalább egy órát a tésztát

Ha a tészta a duplájára kelt, öntsd ki lisztezett felületre és dolgozd át. Gyúrd néhány percig, amíg a levegőt kinyomkodod belőle. Utána vágd pizzányi darabokra, nagyjából 250 g lisztenként számolhatsz egy normál méretű pizzával. Ezeket a darabokat egyenként még gyúrd át egy kicsit, majd formázz a tenyered alatt görgetve gombócokat belőle. A lényeg, hogy sima legyen minden oldala a tésztagombócnak, ne maradjanak meg benne a hajtások nyomai, így lesz könnyű megformázni.

Formázz egyenletes felületű labdákat a tésztából

Lisztezett felületen, letakarva keleszd a gombócokat még negyed órát. Ha nem használod fel azonnal, fóliába csomagolva néhány napig akár hűtőben is eltartható.

A
nanoka72, 2014. július 24. csütörtök, 04:24
1/9
Képek, videók
Cseresznyés-diós kocka.JP
vorosrozsa66
2018. október 24. szerda, 20:59
Diós tejszínszelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 16:26
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
IMG_9865diós.jpg
vorosrozsa66
2018. május 30. szerda, 12:07
Diós-kávékrémes
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:34
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
diós-mézes szelet
irmus
2018. február 09. péntek, 08:04
Hihetetlenül finom diós-m
irmus
2018. február 04. vasárnap, 10:40
dios_bejgli.jpg
taszat
2017. december 21. csütörtök, 09:56
CSOKIS-DIOS KEVERT SUTI 0
gurmika
2017. március 15. szerda, 11:56
hal paprikás lisztben
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:04
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
Címkék
alma belseje, nagyobba pirosat, tojások sárgájával, bevágott tésztát, gombócokat téglalap, kisebb rész, piros színű, megkent tésztát, színezők kivételével, hozzávalókat összedolgozzuk, burgonyát hajában, fánkokat pirosra, felfutott élesztőt, diós keverékhez, duplájára kelesztjük, almára helyezzük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.