Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 05:24 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes pite Az alsó tésztához: 20× 30 cm-es tepsihez 35 dkg
tepsihez
35 dkg finomliszt
15 dkg vaj
4 ek porcukor
1 tk citromlé
1,5 dl tej
1,5 dkg friss élesztő
2 tojássárgája

A töltelékhez:
2 üveg /750 gramm/ házi cukrozott meggy vagy 2 üveg befőtt magozott meggy
2 csomag vaníliás főzős pudingpor
10 dkg cukor vagy ízlés szerint
1 kiskanál őrölt fahéj

A felső tésztához:
2 tojás fehérje
3 evőkanál cukor
1 evőkanál finomliszt
3 evőkanál darált dió
1 kk citromlé
A sütemény tetejére:
fél maréknyi durvára darált dió
2 tk porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut (a tej tetején vastag világosbarna hab képződik).

A lisztet egy tálba szitáljuk.
Elmorzsoljuk a vajjal. Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát kinyújtjuk és bele tesszük a tepsibe.
Fél órát hagyjuk kelni,addig a
koszegimarika, 2020. június 18. csütörtök, 22:20
Sós házi sörkifli
kicsit ropogós, a tésztája pedig nagyon könnyű. Szezámmaggal, sóval megszórva lesz teljes az élvezet.

A sós kifli a pogácsa és a sajtos rúd méltó riválisa. Az igazi házi finomságot nagyanyáink legtöbbször sör és tartalmas levesek, főzelékek mellé kínálták. Nagy előnye, hogy napok múlva sem szárad ki.

Sós házi sörkifliHozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2.5 dl tej
1 dl étolaj
1 db tojás
1 kávéskanál só
2 kávéskanál cukor

A TETEJÉRE
1 db tojás
szezámmag

étolaj

Recept idők
Előkészítési idő: 40 perc Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, amíg jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a tojást, az olajat és a megkelt élesztőt. Jól dolgozd össze, addig dagaszd, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Takard le, és keleszd körülbelül 45 percig.

A
pacsakute, 2020. május 24. vasárnap, 13:44
Hólabda torta
Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
3 dl cukor (25 dkg)
4 dl liszt (20 dkg)
1/2 csomag sütőpor
7 evőkanál olaj
1 vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
fél liter tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor

Máz:

3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
3 evőkanél kakaópor
5 dkg vaj

Díszítéshez:

kókuszreszelék

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába
(22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre
sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni.
Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elegyítjük.

Az így kapott krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra
és a torta oldalára. A torta oldalát
klarika47, 2020. április 26. vasárnap, 14:29
Bögrés vajas zsömle
Hozzávalók:
50 dkg fehérliszt (kb. 4 bögre),
2.5 dl langyos tej,
2 csomag száraz élesztő (2×7 gramm),
1 ek kristálycukor,
2 teáskanál só,
1 tojás,
5 dkg olvasztott vaj, vagy RAMA.
A tetejére 1 darab tojás felverve, a kenéshez.
A tészta elkészítésénél dagasztógépet használjunk. A tojást, az előmelegített tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy tálba tesszük, és 2-3 perc alatt habosra verjük.

Beleszitáljuk a lisztet, amihez az élesztőt is hozzáadjuk. Ezután a géppel 10 percig dagasztjuk, majd pihentessük a tésztát 20-30 percig. Amikor az edényben elkezd feljönni, akkor jó. Sütőpapírral bélelt szilikonos tepsibe tesszük a 8 egyenlőre részre osztott tésztát. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással.

Fontos, hogy a sütést hideg sütőben kezdjük! 200 fokon (légkeveréses sütő) 18 perc alatt készre sütjük. Nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a zsemleformához, ebből a tésztából készíthetünk kiflit, vagy akár fonott kalácsot
eva6, 2020. március 31. kedd, 10:18
Virslis kifli kelt tésztából
Hozzávalók:

25 dkg liszt

5 dkg élesztő

2 dl tej

1-1,5 dl víz

10 dkg margarin

2 evőkanál cukor

4 kávéskanál só

a töltéshez:

5 pár virsli (félbevágva 20 db)

a tetejére:

1 tojás


reszelt sajt, szezámmag és őrölt bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az élesztőt fél deci langyos tejben1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva összegyúrjuk. Cipó alakúra formáljuk, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagra, 20 cm széles téglalapra nyújtjuk. A hosszanti oldalára merőlegesen 20 egyenlő csíkot vágunk belőle, amivel betekerjük a húsz fél virslit.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint megszórjuk sajttal, szezámmaggal vagy színes őrölt
eva6, 2020. március 30. hétfő, 11:45
Olga szelet
HOZZÁVALÓK
A tésztához
25 dkg liszt
4 egész tojás
10 dkg zsír
1 dkg szalalkáli
5 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
4 evőkanál tej
Piskótatészta (4 tojásból készült.)
A krémhez
2 dl tej
2 evőkanál liszt
kevés vaníliás cukor
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
A mázhoz
lekvár
6 evőkanál cukor
1 kávéskanál kakaópor
5 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉSE

A 4 tojásos piskótatésztát készítünk. A barna lapot anyagait alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük.
A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliás cukrot megfőzzük, majd a vajat porcukorral kikeverve hozzáadjuk és egyenletesre keverjük. A máz készítése: a cukrot tejben kakaóporral megfőzzük, majd a vajjal összekeverjük.
Összeállítás: A barna lap lekvárral megkenjük. Erre tesszük rá a piskótatésztát, amelynek felületét a krémmel megkenjük. Erre
koszegimarika, 2020. március 29. vasárnap, 16:36
Jojó fánk Mézes Otthontól
hozzávalók / 6 adag

A tésztához

5 db tojás
20 dkg porcukor
22 dkg finomliszt
30 dkg finomliszt
15 g szalalkáli

A krémhez

7 dl tej
3 db tojássárgája
8 dkg finomliszt
2 csomag bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A tetejére
5 dkg csokoládé

elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit.
Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
(Én most kisebb szaggatót használtam.)
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon
hamar sül a tészta.
A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk
belőle, majd hagyjuk hűlni.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük
klarika47, 2020. március 04. szerda, 09:22
Sajtos- túrós rudak
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
25 dkg rámamargarin, ( vagy 20 dkg vaj)
2 kávéskanál só,

A kenéshez egy tojás,
A tetejére: 10 dkg reszelt sajt (én trappista sajttal szórtam meg)

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, összegyúrjuk a túróval és a margarinnal. Hideg helyre tesszük.(1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is lehet. Majd kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a sajtot. Egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Rudakat vágunk belőle. Sütőpírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Nem terül szét, inkább magasabb lesz a sütőben. Én most ilyen hosszú rudakat vágtam, de lehet kisebbekre is szelni.
Nagyititka
suzymama, 2020. január 31. péntek, 16:49
Rózsaszín süti, nagyon könnyed és puha, első kóstolásra kedv
HOZZÁVALÓK
Tészta:
6 db tojás,
21 dkg porcukor,
3 cs puncspudingpor,
1 cs. vaníliapuding,
0,5 cs. sütőpor
24×34 cm tepsi,
főzős pudingpor
Krém:
3 tojássárgája,
3 kanál liszt,
3 dl tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
rumaroma ízlés szerint.
ELKÉSZÍTÉS



A 6 tojásfehérjét a porcukorral gőz felett felverjük, majd beledolgozzuk a sárgáját és végül a pudingokat a sütőporral. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Közben a tojássárgájából, a lisztből és a tejből krémet főzünk.

A margarint kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt krémmel összekeverjük .Ízlés szerint tehetünk bele rumaromát. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

A 3 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg cukorral felverünk és a tetejére kenjük. Gyermekkorom egyik sütijét sütöttem meg most. A nevét nem tudom, mi Rózsaszín sütinek hívtuk. Nálunk ez a nyerő, mert igen “krémes" a család többi
suzymama, 2019. december 20. péntek, 11:13
Mézes grízes krémes
A tésztához:

50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej

A krémhez:

1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A
klarika47, 2019. december 08. vasárnap, 09:33
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
gesztenyepüré 10 dkg puha vaj

A csokis töltelékhez:
25 dkg csokis mogyorókrém

A bevonathoz:
30 dkg étcsokoládé 5 dkg tört mogyoró

ELKÉSZÍTÉS
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót.
A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk kapni.
Ha már szépen elválik az edény falától, akkor hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Amíg kel, a gesztenyepürét kikavarjuk a 10 dkg puha vajjal.
A megkelt tésztát háromfelé
suzymama, 2019. november 21. csütörtök, 16:50
Sajtos falatok, ebből két adagot fogsz kérni, annyira finom!
evőkanál növényi olaj

bors
petrezselyemzöld
240 gramm liszt
10 gramm sütőpor
200 gramm sajt

Elkészítése:
Főzzük meg a krumplit a héjában, hámozzuk meg és törjük össze burgonyapürének.
Adjuk hozzá a tojást, vajat, sót, borsot, petrezselyemzöldet, lisztet és sütőport, majd keverjük össze.
Osszuk 4 részre a tésztát és készítsünk serpenyő méretű (28 cm átmérő) köralakú formákat.
Tegyük a közepébe a sajtot majd egy hasonló méretű tésztát tegyünk a tetejére és nyomkodjuk rá.
Vágjuk a tésztát háromszög alakúra, mindegyik háromszög közepében egy darab sajt legyen.
Egy serpenyőbe töltsünk olajat, melegítsük fel és tegyük bele a háromszögeket, majd fedjük le és süssük.
Amikor az egyik fele megsült, fordítsük meg és süssük meg a másik felét is, szintén fedő alatt.
Készítsünk hozzá fokhagymás-tejfölös szószt és melegen fogyasszuk!
Jó étvágyat!
Olcsó, finom és házias
suzymama, 2019. szeptember 26. csütörtök, 12:28
1/1072
Képek, videók
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
Sütemények
eva6
2019. március 13. szerda, 15:43
13596_krater-sutemeny_ n-2
vorosrozsa66
2018. szeptember 30. vasárnap, 17:33
0 egy kis sütemény pgsfgw
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:16
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
Sütemény
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:39
csikos-sutemeny-sylvie -ko
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 01:02
krémes sütemény.jpg
katalinkohut
2017. december 26. kedd, 14:01
Sütemény
eva6
2017. október 30. hétfő, 14:17
Dán csokoládés sütemény.j
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 15:01
Valentin napi sütemény
sanci81
2017. február 03. péntek, 13:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.