Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:47 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Havasi gyopár - sütemény
tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
A fehér tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 db tojás
1/2 csomag sütőpor
3-4 evőkanál tejföl
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé



Elkészítés: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.

A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra
vorosrozsa66, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:04
Tejfölös vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ezt a receptet tényleg érdemes leírni! Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni. Forrás
nanoka72, 2018. július 30. hétfő, 09:40
Tallóztam
Királylepény, nem hiába ez a neve, tényleg fejedelmi finomság!

Ahogy a neve is sugallja, ez egy csodás finomság, amit csak szeretni lehet. Ha ennél valami nagyon finomat, kóstold meg!

Hozzávalók

A tésztához:
20 dkg vaj
28 dkg liszt
2 mokkáskanál sütőpor
1 tojássárgája
4 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
Az alsó lap lekenéséhez:
3-4 evőkanál baracklekvár
A töltelékhez:
8 tojássárgája
28 dkg cukor
25 dkg darált dió
4 csapott k. rétesliszt
8 tojásfehérje kemény habja

A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé
2 k. olaj

Elkészítése:

A töltelékhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsi). Az
horvathnemagdi, 2018. június 16. szombat, 16:30
Fahéjas diós tekercsek
Fahéjas diós tekercsek

Hozzávalók a tisztához:
1 kg liszt,
130 g cukor,
1 kiskanál só,
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő,
500 ml langyos tej,
150 g puha vaj,
2 db tojás,
vanília

.
Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 g vaj,
200 g darált dió,
80 g cukor (tetszés szerint több),
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék),
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint),
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez.

Elkészítése:

A tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni.

Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a
evavicus, 2018. június 06. szerda, 02:42
Túros pogacsa!
Fél kiló túró ; 500g margarin ; 1 sütöpor ; só ízlés szerint s annyi liszt hogy könnyen gyurható tésztát kapjunk ( liszt mennyisége függ a túrótól) s 1 tojas a pogacsak lekenéséhez! A túrót s a margarint jól összedolgozuk hozzádjuk a sót sütöport s aprodonként a lisztet! Mikor összeáll a tészta kinyujtjuk s hajtogatjuk 3-4 szer hajtogatások közt 15-20 percig pihentetjuk a tésztát! Majd egy éjszakára hütöbe teszük a tésztát! Másnap használat elött fél órával kiveszük a hütöböl s hagyuk hogy allni letakarva! Majd nyujtjuk szagatjuk sütöpapirral bélelt tepisze rakjuk lekenjük tojassal s aranysárgára sütjük!
facebook
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 09:49
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka

A kakaós piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor

A kakaós piskóta lekenéséhez:

1 púpozott evőkanál meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ekvőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín

A tetejére:

30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
50 g expressz tortazselé piros


A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32
Meggyzselés-túrókrémes kocka
Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
A piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

1 púpozott ek meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A tetejére:

kb 30 dkg házi, magozott meggy vagy befőtt

A zseléhez:

50 g expressz tortazselé (piros)

Elkészítése:

A piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:20
Tejfölös- vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. Legalább 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni.
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 18:58
Négerkocka
Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás
6 ek. cukor
2 dkg kakaópor
1 ek. méz
1/2 sütőpor
10 dkg liszt

A habhoz:

4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 db kisebb citrom leve
csipet só

A kakaós tészta lekenéséhez:
baracklekvár

A mázhoz:
3 dkg kakaópor
3 ek. víz
5 dkg porcukor
10 dkg margarin

Továbbá:

1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült ,forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral.
Hagyjuk kihűlni!

A tojásfehérjéket a cukorral,sóval,citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport,cukrot,vizet összekeverjük egy kis
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 20:34
Tútós batyú
Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg finom liszt, 25 dkg rétes liszt, kb. 1,5 dl langyos tej
1 tojás, csipet só, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg olvasztott margarin, 2 púpozott evőkanál cukor; a töltelékhez: 45 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál búzadara, kb. 5 evőkanál cukor (ízlés szerint), 1 csomag vaníliás cukor, 1 maréknyi mazsola, 1 tojás; a teteje lekenéséhez: 1 db tojássárgája, 1 evőkanál tej
Elkészítés:
A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt és az ujjunkat összekeverjük. A liszt széléről egy keveset az élesztős tejbe szórunk, majd jól összekeverjük. Letakarjuk és kb. 3-5 percet várunk, amíg fel fut a kovászunk.
Hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet, az egész tojást, a sót, a cukrot, és az olvasztott margarint. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy rugalmas, de ne túl ragacsos tésztát kapjunk (ha kell, tegyünk hozzá még lisztet vagy tejet).
aranyag, 2017. szeptember 20. szerda, 09:57
Vasi meggyes rétes recept
Hozzávalók:
A tésztához (4 rúdhoz):
3 db 175 grammos kefir
3 egész tojás
60 dkg finomliszt (kb)
pici só
A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
2,5 dl étolaj
25 dkg finomliszt
A tészta lapok kenéséhez:
4 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
4 ek étolaj

Elkészítése:

A tésztához a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi liszttel, hogy rétestészta állagú legyen.

Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.

Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), majd kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.

A meggyet cukorral megszórjuk. Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá, majd lecsepegtetjük.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük és meggyel megszórjuk. Feltekerjük, tepsibe helyezzük és
suzymama, 2017. június 27. kedd, 16:18
Diós félhold
Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
4 tojássárgája
20 dkg margarin (olvasztott)
só (csipet)
2 mokkáskanál szódabikarbóna
2 mokkáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
tej (annyi, hogy egy kissé sűrű, de folyós tésztát kapjunk)
A tetejére:
25 dkg cukor
28 dkg darát dió
4 tojás fehérje
3 evőkanál víz
A tészta lekenéséhez:
sárgabarack lekvár
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 36 cm-es), és egyenletesen elsimítjuk.
(Én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon a teteje, és nehogy kissé megégjen.)

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük és hűlni hagyjuk.

A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a darált diót, a cukrot,
koszegimarika, 2017. május 08. hétfő, 11:44
1/12
Képek, videók
Sütemények
eva6
2019. március 13. szerda, 15:43
13596_krater-sutemeny_ n-2
vorosrozsa66
2018. szeptember 30. vasárnap, 17:33
0 egy kis sütemény pgsfgw
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:16
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
Sütemény
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:39
csikos-sutemeny-sylvie -ko
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 01:02
krémes sütemény.jpg
katalinkohut
2017. december 26. kedd, 14:01
Sütemény
eva6
2017. október 30. hétfő, 14:17
Dán csokoládés sütemény.j
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 15:01
Valentin napi sütemény
sanci81
2017. február 03. péntek, 13:17
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.