Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 07:25 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
túrós labdacsok
dagasztótálban, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt valamint a 10 dkg nagyon puha vagy felolvasztott vajat, ezután lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha túl száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet, ha ragacsos, akkor lisztet.

3. Félretesszük, letakarjuk, és kelni hagyjuk, körülbelül 50-60 percig.

4. Ezután lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk olyan fél centi-centi vastagra, majd egy borospohárral vagy egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk belőle.

5. A körök közepére úgy egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, összecsípjük őket, mintha batyucskákat csinálnánk, majd fejre fordítjuk őket, és még egy picit gömbölygetjük a kezünkkel, hogy szép kis labdácskáink legyenek.

6. Kivajazott nagy méretű, tűzálló tálba (vagy két kisebb tálba) sorakoztatjuk őket, közvetlenül egymás mellé, hagyjuk őket további fél órát kelni, letakarva, majd a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket, körülbelül fél-háromnegyed óra
faciendum, 2019. január 25. péntek, 08:00
Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

Nem hiszem hogy sok ember van aki nem szereti a palacsintát --- Legyen az lekváros, túrós, diós, nutellás, kakaós..... nem lehet megunni kategória
Ezt a változatot régóta készítem, és bizony kiszorította itthon a "normális" palacsintát -------------- A tésztája majdnem olyan mint a piskóta.

Hozzávalók:

1 bögre liszt /2 dl a mérce /
1 bögre tej
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
pici olaj a kisütéshez

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak a közepére öntjük, és a merőkanál aljával kb. 15 cm-es köröket formázunk.
Ízlés szerint megtöltjük. Ajánlanám rögtön dupla adaggal készíteni, mert
lilagondolatok, 2019. január 12. szombat, 11:32
Leveles tésztában sült, fűszeres darált hús: finom és különl
A darált húsból készített ételek minden formában csábítóak. Csak leveles tészta kell hozzá, és villámgyorsan kész a finom fogás.

Milyen ötletes! A darált húsból ne csak fasírtot készíts, hisz sokféleképpen felhasználható, variálható. Leveles tésztába töltve laktató fogás, salátával kínálva akár gyors vacsora is lehet, de vendégvárónak is kiváló, és a munkába is csomagolhatsz belőle. Alig kell hozzá fél óra, és kész az ízletes étel.

Leveles tésztában sült darált hús

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
30 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tojás
1 dl bor

bors
olaj
zöldfűszerek

Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten felengedni. Forrósíts fel kevés olajat, és süsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a darált húst, és kevergetve
suzymama, 2019. január 12. szombat, 10:39
Mákos réteges torta
ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz keverjük a mákot. A tésztát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk, majd erre egy kanál mákkrémet. A krémek elég folyékonyak, ezért gyönyörűen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta. Addig kanalazzuk a krémeket, amíg el nem fogynak. Majd egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk, egészen a széléig. 180 fokos sütőben nagyjából 50 perc alatt megsütjük, amikor kihűlt lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és szeleteljük.

A videóban egy hasonló torta elkészítési módját láthatjátok, 1:30 másodperchez tekerve
faciendum, 2018. december 11. kedd, 22:11
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta


Hozzávalók

A tésztához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
A piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek cukor
4 csapott ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
4 ek lekvár vagy dzsem
A krémhez:
2,5 dl tejföl
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
10 dkg cukor
30 dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg meggy
3 db mandarin
4 db kivi


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojásos masszába
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:28
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok!
cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a krémet.



A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk. Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, elnyújtjuk, majd megint hajtogatjuk.

Megint 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás. Elnyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy éles késsel bevagdaljuk, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magas tornyok
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:54
EGYSZERŰ ÉS GYORS SODORT RÉTES Receptje
EGYSZERŰ ÉS GYORS SODORT RÉTES RECEPTJE


Hozzávalók:

30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,

Rátét:

10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. - a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral - majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.

A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:24
Sajtos,sonkás tölcsérek
Sajtos-sonkás tölcsérek(Limara recept)

Biztosan mindenkinél előfordul időnként, hogy a hűtőben felszaporodnak a maradékok. Van egy darabka sajt, pár szelet sonka, kissé megszáradt füstölt kolbász, pár napja megvágott paprika, ami már biztosan senkinek sem kell, előbb-utóbb kukában végzi.
Ezekből a maradékokból készítettem ma egy jó kis tölteléket, amit kelt tésztába csomagoltam. Csuda jó vacsora lett.

Tészta hozzávalói:

50 dkg finomliszt
1,5 dl víz
1,5 dl tej
3 ek. olívaolaj
2 csapott teáskanál só
2 dkg friss élesztő
2 evőkanál maradék burgonyapüré (elhagyható)

A tésztát most a dagasztógépre bíztam. Mindent hozzávalót belemértem a gép táljába, majd kb. 15 perc alatt szép sima, rugalmas tésztát dagasztottam. A tálat letakartam és
nanoka72, 2018. szeptember 03. hétfő, 05:36
Szilvalekváros táska
Hozzávalók
50dkg krumpli, 5dkg vaj (margarin ráma), 30dkg fél grízes liszt, 8 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 1 tojás, csipetnyi só, 15 dkg szilvalekvár , liszt a gyúrótábla kiszórásához.

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Áttörjük krumplitörővel, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyúrótáblát jól lisztezzük ki (mert a tészta nagyon ragad) majd a tésztát . 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki . pohárral szaggassuk ki a közepére kis szilvalekvár halmokat rakunk, félbehajtjuk, és a széleit jól nyomkodjuk le , hogy a lekvár ne csurogjon ki . A táskákat sütő papírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Még melegen megszórhatjuk porcukorral.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:36
Méteres kalács
mérsékeljük a hőt, kb. 180 C-fokra, kb. jó 30-40 perc alatt elkészül, de azért tűpróba szükséges. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.

Lépés 5
A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.

Lépés 6
Összeállítás: Én mind a két megsült sütit hosszában 3 felé vágtam, s a sárga tészta közepére raktam 1 barnát, s a barna tészta közepébe pedig 1 sárga tésztát, s úgy kentem meg a töltelékkel ezeket a süti rudakat. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.

Lépés 7
Máz: A kakaóport, a cukorral és a vízzel felfőzzük, majd a tűzről levéve kikeverjük 10 dkg fagyos vajjal, és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.

Lépés 8
Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos.
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:30
Füstölt sajtos, burgonyás kocka
Hozzávalók
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1/2 dl langyos tej
12,5 dkg vaj
3 evőkanál főtt, áttört burgonya
1 tojás
1,5 dl tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál cukor
a tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a sajtot, a burgonyát, elmorzsoljuk bennük a vajat. Kis mélyedést készítünk a közepére, ide adagoljuk a tejfölt, a tojást és a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet jól összedolgozzuk. Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk; ha nagyon ragad, szórunk még hozzá lisztet. Amikor összeállt, kb. 1/2 órát letakarva pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, és a kívánt vastagságra nyújtjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk a sajttal. Éles késsel 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, és tepsibe sorakoztatjuk. További 1/2 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára
bkisseva, 2018. július 25. szerda, 08:11
Cili néni receptjei
egész tojás 1 órán át keverni 6 g szalakáli 32 dkg liszt 24 órán át pihentetni 25 dkg lisztet hozzá adni Kisodorni, kiszúrni, Lassú tűzön sütni.

Forgács fánk
1 kg liszt 6 tojás sárgája Kis só 2 evőkanál jó savanyú tejföl 9 kanál ecet Zsírban kisütve

Vajas leveles tészta
25 dkg vaj 90 dkg liszt Kis só 3 részre osztani 10 dkg vaj a liszthez adni 18 dkg lisztből ecetes hideg vízzel rétes tésztát gyúrunk Kb. 1/4 órát dolgozzuk Ha a tészta 9 percig pihent a vajat a tészta közepére helyezzük, 4x összehajtogatjuk Kisodorjuk, 1 órát pihen Még 2x megcsináljuk a hajtogatást Kinyújtjuk, már csak fél órát pihentetjük Forró késsel vágjuk, lehet habtekercsnek, krémesnek használni

Csokoládé krém
1 l tejszín felforralni 1 kg csokoládét belefőzni Tűzről levenni, addig keverni, míg teljesen ki nem hül Bármilyen tortához, sütihez alkalmas.

Rácsos lepény
15 dkg porcukor 15 dkg őrölt mandula vagy dió 25 dkg liszt 7 dkg zsír vagy 10 dkg vaj Citrom 1 tojás
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
1/134
Képek, videók
labdacsok.jpg
captainbodlair
2008. június 25. szerda, 18:08
felfutva.jpg
bongyi53
2009. szeptember 16. szerda, 05:20
felfutva.jpg
mester126mari
2009. szeptember 06. vasárnap, 08:31
Morzsoltkás felfutva.JPG
jegkasa
2007. szeptember 29. szombat, 19:37
Cica tejet iszik
eva6
2018. április 14. szombat, 18:40
ide-nekem-a-tejet.jpg
bedmarika47
2014. május 19. hétfő, 16:08
ide-nekem-a-tejet.jpg
janna53
2013. október 24. csütörtök, 19:25
Adj-egy-kis-tejet-légy szi
sarkadykati
2013. január 02. szerda, 03:04
Cica Tejet iszik.jpg
vojtiera
2012. július 14. szombat, 13:55
tejet ettem1122.jpg
maroka
2011. november 22. kedd, 13:30
Vermeer van Delft-Tejet ö
gigi55
2011. október 29. szombat, 19:08
Tejet ivó cic.gif
sarkadykati
2011. október 07. péntek, 01:00
Tejet lefetyelő cica
sarkadykati
2009. június 25. csütörtök, 07:25
eddig szerettem a tejet.j
grimilda
2009. június 20. szombat, 16:25
Cica Tejet iszik.jpg
alfold1
2008. november 25. kedd, 16:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.