Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 16:47 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olga szelet
HOZZÁVALÓK
A tésztához
25 dkg liszt
4 egész tojás
10 dkg zsír
1 dkg szalalkáli
5 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
4 evőkanál tej
Piskótatészta (4 tojásból készült.)
A krémhez
2 dl tej
2 evőkanál liszt
kevés vaníliás cukor
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
A mázhoz
lekvár
6 evőkanál cukor
1 kávéskanál kakaópor
5 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉSE

A 4 tojásos piskótatésztát készítünk. A barna lapot anyagait alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük.
A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliás cukrot megfőzzük, majd a vajat porcukorral kikeverve hozzáadjuk és egyenletesre keverjük. A máz készítése: a cukrot tejben kakaóporral megfőzzük, majd a vajjal összekeverjük.
Összeállítás: A barna lap lekvárral megkenjük. Erre tesszük rá a piskótatésztát, amelynek felületét a krémmel megkenjük. Erre
koszegimarika, 2020. március 29. vasárnap, 16:36
Házi praktikák
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a
pacsakute, 2019. július 18. csütörtök, 23:38
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
lassabban haladnak keresztül az emésztőrendszeren, lassabban szívódnak fel, így hosszabb időn keresztül dolgozik a szervezet. A kutatások azt mutatják, hogy a rostdús étrendet követő emberek nagyobb valószínűséggel őrzik meg az egészséges testsúlyt, mint azok, akik nem ilyen étrenden élnek.

Ásványi anyagok

Az ásványi anyagok közül főleg kálium található benne, ami elősegíti az egészséges emésztést, erősíti a csontokat, és a vérnyomásra is jó hatással van.

Sárgabarack lekvár készítése :

Lekvárt a legtöbb gyümölcsből lehet főzni, a nagy klasszikus azonban mégiscsak a baracklekvár. A nyáron érő sárgabarack zamatát frissen is élvezheted, gondolva azonban a gyümölcstelen téli hónapokra, érdemes ilyenkor üvegbe is zárni egy keveset. Körülbelül hét kiló barackra lesz szükséged ahhoz, hogy 10 darab 500 ml-es üvegnyi baracklekvárt kapj, de ha sok ez a mennyiség, bátran csökkentsd az adagot, de az arányokra figyelj. Az előbb említett mennyiséghez - ízlés szerint - 1000-1500
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Rácsos süti répalekvárral! :)
Hozzávalók:
5 db nagyobb répa
kb 8 dkg zsír
1 bögre rizsliszt
1 tojás
fél csomag sütőpor

Répalekvár készítése:
3 db répát megtisztítunk, apró kockákra vágunk, kevés vízben puhára főzzük eritrittel,esetleg cseppnyi gyömbérrel,fahéjjal,leturmixoljuk, átpasszírozzuk.

Linzertészta:
2 db répát megtisztítunk, lereszeljük, beletesszük a tojást, rizslisztet, sütőport, zsírral össze gyúrjuk.
Lehet ízesíteni csipetnyi fahéjjal, édesítőszerrel , vaníliával.
Kinyújtjuk a tésztát egész vékonyra. Széleit levágjuk, úgy hogy szögletes legyen. Rákenjük a tetejére a ,,lekvárt". A levágott szélekből vékony rácsokat sodrunk, és berácsozzuk a sütit.
Kb. 20 perc alatt megsül, kb 180 fokon sütőben.
suzymama, 2019. május 30. csütörtök, 19:44
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
1.Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.
Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.

Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Püspök szelet
könnyű, habos, míg a leveles tésztától enyhén roppanós a kakaótól és a fahéjtól különlegesen illatos. Minden követelménynek eleget tesz.

Hozzávalók:

1 csomag (25 dkg) leveles tészta
1 ek holland, cukrozatlan kakaópor
1 kk fahéj

Krém:

250 ml habtejszín
25 dkg mascarpone sajt
1 csomag zselatinfix por
4 ek porcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 csipet só

Elkészítése:

A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta.

A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert így a tészta nem fog túlságosan
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:38
Nagymamáink házi praktikái
sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.
• Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
• Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
• Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.
• A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.


• A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
• Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
• Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
• Ha faszénparázsra babérlevelet,
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
Mákos pite
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Amaránt
Az Amarant tulajdonképpen egy termesztett álgabona, vad rokona nálunk disznóparéj néven közismert. Őshazája Közép-Amerika, ahol a kukorica és a bab mellett az aztékok és az inkák egyik fő táplálékát biztosította. Az amarant a spanyol hódításokkal eltűnt, visszaszorult a búza elterjesztésének köszönhetően, de Dél- és Közép-Amerika eldugott hegyi falvaiban termesztésük sohasem szűnt meg.

- Leveléért jelenleg Ny-Afrikában, Indiában, Kínában, Indonéziában, a Csendes-óceáni szigetvilágban, Latin-Amerikában, az Egyesült Államokban termesztik. Az Egyesült Államokban bébi konzervekbe - a spenót helyett - is teszik. Magjáért, Mexikóban és az Egyesült Államokban termesztik nagyobb mértékben. Európában - főként Németországban és Ausztriában termesztik és fogyasztják liszt és puffasztott amaránt formájában.
Mit tartalmaz az Amarant?

- Az amarant aminosav összetétele
pacsakute, 2019. február 27. szerda, 11:45
Koriander a méregtelenítő
MÉREGTELENÍTÉS KORIANDERREL - avagy tisztítsuk meg szervezetünket a nehézfémektől!

A nehézfémek felhalmozódása már újszülött korban elkezdődik, befolyásolja az anya szervezetéből érkező nehézfémmennyiség, később a levegő, a víz és az élelmiszerek minősége. Az amalgámtömések ideje lejárt, de aki érintett, az élete végéig magában hordja annak nyomait.

Az ólom, higany, alumínium, kadmium gyakran említett mérgek, kiemelten érintik az idegrendszert és a zsírszövetet. A kiürítésük első számú gyógynövénye a koriander (Coriandrum sativum vagy kínai petrezselyem), de aki keresett már koriander cseppeket a boltokat járva, az tudja, hogy házi receptre lesz szüksége, vagy teljes kezelésre kell bejelentkeznie ahhoz, hogy hozzájusson.
Íme a házilag elkészíthető receptek: Koriander tinktúra
- 60g szárított koriander levél
- 10g tört koriander mag
- 500ml 40%-os
pacsakute, 2019. február 07. csütörtök, 20:40
Kókuszcsókos, vaniliakrémes csoda
laphoz:

6 db tojás,
4 evőkanál liszt,
3 evőkanál kakaó,
6 evőkanál cukor,
1 teáskanál sütőpor,
egy csipet só.
Hozzávalók a kókuszos habcsókhoz:

4 tojásfehérje,
6 evőkanál cukor,
120 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a krémhez:

4 tojás sárgája,
5 evőkanál cukor,
40 g étkezési keményítő,
300 ml tej,
vaníliaaroma,
200 g vaj,
1 ananász konzerv,
200 ml tejszín,
50 g fehér csoki a díszítéshez.
Elkészítése:

A lap elkészítése: keverjük össze kézi mixerrel egy tálban a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, majd a lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport és a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 - 15 percet.

Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk hozzá a cukrot is
eva6, 2018. november 16. péntek, 14:37
Ízekről -fűszerekről
Régi magyar fűszerféle, a majoránna: különleges ízt, friss zamatot ad ételeinkben. Kitűnően ízesíthetők vele levesek-burgonyaleves, gombaleves,- főzelékeink közül a kelkáposzta, a savanyú burgonya, de különleges ízt ad a csirke töltelékének.Bedörzsölhetünk vele sült húsokat, csirke, kacsa. Nélkülözhetetlen disznóölésnél a hurkafélék, pástétomok ízesítésénél.

Borsfű: vidéken borsikafűnek is nevezik. Kiválóan alkalmas fekete bors pótlására, akinél kímélni kell a gyomrot.Minden olyan ételt ízesíthetünk borsikafűvel , amelyet különben borssal ízesítenénk.

Kömény és édeskömény: Kenyér, cipó és tésztafélék ízesítésére használják, sós süteményekre hintik.A kömény főzelékek fűszerezésére is bevált kelkáposzta, saláták ízesítésére használják:cékla, káposzta, burgonyasaláta.Jó ízt ad a párolt káposztának. Húslevesbe, gulyáslevesbe,tojáslevesbe, mindig tegyünk egy-egy mokkáskanálnyit ebből a fűszerből.

Babérlevél: Ez a fűszer is alkalmas a tojásleves, gulyásleves,
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 16:58
1/129
Képek, videók
Torta szelet
eva6
2019. október 19. szombat, 14:33
Sport szelet
eva6
2019. február 28. csütörtök, 09:22
Egy szelet tavasz
dandej
2019. február 27. szerda, 09:59
Mézes szelet
dandej
2018. december 07. péntek, 17:46
Bájos Angelika szelet
vorosrozsa66
2018. november 21. szerda, 18:53
flamingó szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. november 05. hétfő, 19:16
Kráter szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. október 02. kedd, 11:45
gyongyi-szelet-696x516 .jp
vorosrozsa66
2018. szeptember 25. kedd, 18:53
Francia mákos szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 19:02
Epres-túrókrémes szelet.j
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 15:52
gyümölcsös szelet
irmus
2018. július 20. péntek, 08:24
Nyári madártej szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:40
levél barna.jpg
durcimarcika
2019. november 29. péntek, 16:36
Bognár Barna közel, s.jpg
menusgabor
2019. október 23. szerda, 21:05
barna moz2.jpg
durcimarcika
2019. október 18. péntek, 21:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.