Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:00 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kakaós csiga

2 egész tojás
1 és negyed bögre (3 dl) 2,8%-os LANGYOS tej
egy kocka friss élesztő (5 dkg)
12 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
5-6 dkg vaj
cukrozatlan kakaópor (én hollandot használtam)
porcukorA tetejére:
negyed bögre tej
1 csomag vaníliás cukor (10-12 g) vagy egy teáskanál vaníliaaroma
Elkészítése

Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen hagyjuk a kétszeresére kelni! Lágy legyen a tészta, tehát adjatok hozzá még tejet, ha nem elég...

Az elkészült tésztát lisztezett deszkára borítjuk, amit vékonyra nyújtunk. Megkenjük a olvasztott vajjal, majd alaposan megszitáljuk porcukorral, majd kakaóporral, majd annyi porcukorral, hogy ki se látsszon alóla a középső réteg kakaó. Szitálni sem muszáj, ha picit összeáll itt-itt a kakaópor, legfeljebb valahol kellemesen
aranyag, 2018. július 07. szombat, 20:02
Eszkimó szelet
Hozzávalók:

A tésztához:

2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
2 evőkanál kakaó

A krémhez:

5 dl tej
2 csomag kókuszos puding
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl

A tetejére:

1 tábla tortabevonó

Elkészítés:
A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük.
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt.
Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell.
A kihűlt lap tetejére simítjuk a krémet, és a felolvasztott tortabevonóval megcsepegtetjük, hogy pöttyös legyen.
Hamar megsül, figyelni kell, nehogy a kakaó miatt
bkisseva, 2018. február 20. kedd, 12:18
Habos lekváros linzer
Receptek egyperces

Habos lekváros linzer

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt
20 dkg ráma margarin (szobahőmérsékletű)
1 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
a ragasztáshoz:
sárgabarack lekvár
a díszítéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg porcukor


ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A hűtőből elővett tésztát kissé átgyúrjuk, majd elfelezzük. Először az egyik tészta bucit egy lisztezett, sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és 180 fokra előmelegített sütőben kb.
gabfe, 2017. február 27. hétfő, 17:55
Habos lekváros linzer
nagy kedvenc
- a hagyományos linzer és a habcsók egy desszertben. Fenséges!

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg ráma margarin (szoba-hőmérsékletű)
1 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál sütőpor

a ragasztáshoz:
sárgabarack lekvár
a díszítéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg porcukor

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A hűtőből elővett tésztát kissé átgyúrjuk, majd elfelezzük. Először az egyik tészta bucit egy lisztezett, sík felületen kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és linzerkiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük. (Vigyázzunk, hamar megsül!)

Közben elkészítjük a habot: A tojásfehérjét elkezdjük
horvathnemagdi, 2016. április 21. csütörtök, 23:26
olcsó kavart süti
csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
2 evőkanál kakaó
Szoktam beledobálni meggyet darabos barack lekvárt almát diót amit éppen szeretnék bár milyen gyümölccsel finom

A krémhez:
5 dl tej
2 csomag kókuszos puding
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl
A tetejére:
1 tábla tortabevonó


Elkészítés: A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent liszttel megszórt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
krém :
a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt. . A kihűlt lap tetejére simítjuk a krémet, és a felolvasztott tortabevonóval megcsepegtetjük, hogy pöttyös legyen.

Főzött krémet szoktam leggyakrabban csinálni rá a gyerekek jobban szeretik
4ek liszt
tnemarika, 2016. február 23. kedd, 10:39
Sonkával-kukoricával töltött hajtovány recept
Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük.

A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit.

Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.

Végül:

Fotózd le az elkészült ételt és mutasd meg mindenkinek! Kattints ide, a képfeltöltéshez!

Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3-3,5 dl tej
1 csapott evőkanál só
1 dl étolaj
A töltelékhez:
30 dkg sonka
2 db lila hagyma
2 db kukoricakonzerv
30 dkg reszelt sajt
2 db fokhagymagerezd
1 doboz tejföl
bacon kockára vágva
A tetejére:
2 evőkanál
tinka1951, 2015. december 28. hétfő, 22:30
Eszkimó szelet
Eszkimó szelet

Hozzávalók

A tésztához

2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
2 evőkanál kakaó
A krémhez

5 dl tej
2 csomag kókuszos pudingpor
12,5 dkg Rama
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl
A tetejére

1 tábla tortabevonó

Elkészítés

1.A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
2.Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A cukrot a Ramával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt. Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell.
3.A kihűlt lap tetejére simítjuk a
szerika68, 2015. december 04. péntek, 15:40
Karácsonyi süteményrecept ajánlat I.
liszt
2 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
40+40+40 gr porcukor
10-10 gr vaníliás cukor
4+4 ek. tej
15 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
15 dkg túró
2 kk. vaníliaízű pudingpor
2 dkg vaj
2 tojássárgája
Továbbá.vaj/margarin a tepsihez
1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból az élesztőt 1 tk. cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóival jól összegyúrjuk,hólyagosra kidolgozzuk,kétszeresére kelesztjük.
Közben a tölteléket elkészítjük:
a darált mákot a 40 gr porcukorral,10 gr vaníliás cukorral és a 4 ek. tejjel összekeverjük.
A diónál is így járunk el,reszelt citromhéjat keverünk még bele.
A túrót áttörjük,hozzáadjuk a 40 gr porcukrot,pudingport,a vajat,a tojássárgákat,a reszelt citromhéjat.
A megkelt tésztát átgyúrjuk,kinyújtjuk-húzogatjuk és hosszanti irányban 3,kb. 15 cm széles csíkra vágjuk.
Rúdformán a
bkisseva, 2015. november 25. szerda, 10:33
A magyar konyha ínyencségei – Kapros-túrós lepény
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojássárgája
6 dkg cukor
1 csipet só
8 dkg olvasztott vaj
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
50 dkg túró
3 db tojás + 2 kimaradt tojásfehérje
kevés só
2 dl tejföl
1 csokor frissen vágott kapor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor, vagy vaníliarúd
Elkészítés:
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóival összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk.
A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájuktól. A töltelék hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - összekeverjük. A tojásfehérjéből habot verünk, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk.
A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (légkeverékes sütőben ez 25 perc)
Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
suzymama, 2015. október 11. vasárnap, 18:14
vendégváró sós finomság
2,5 dl tej
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
40 dkg liszt
1 púpos tk. só
1 dl étolaj
A töltelékhez:
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors
6-8 dkg sonka
5 dkg bacon
1 fej lila hagyma
1 kisebb kápia paprika
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 ek. tejföl
szezámmag

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük (ez kb. 30-40 perc). Közben előkészülünk a töltelékkel. a Tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, és sózzuk-borsozzuk, a többi tölteékbe valót pedig apróra vágjuk (sonka, bacon, lila hagyma, kápia paprika), összekeverjük, a sajtot pedig lereszeljük. A tepsit kiolajozzuk. A tetején megkenéséhez szükséges tojássárgáját villával kissé felverjük és összekeverjük a tejföllel, majd ezt is félretesszük.
A sütőt 180°C-ra
faciendum, 2014. október 15. szerda, 22:19
barack
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Különleges sütik > Őszibarack
Őszibarack

Galéria (3)
Őszibarack
Beküldve: 2012.10.28.
Kategória: Különleges sütik
Küldte: Burázs Györgyné
Látták: 63088
Ennyien nyomtatták ki: 276
Miben készült? Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4.92/ 96
Nehézségi szint:
Haladóknak

Elkészítési idő:
Nincs adat

Mennyiség:
Nincs adat

Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


Hozzávalók:
Tésztához:
75 dkg liszt
2 cs sütőpor
2 tojás sárgája
25 dkg margarin
2 dl tej
30 dkg porcukor
Töltelékhez:
10 dkg vaj
30 dkg cukor
2 dkg kakaópor
1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
2 ek sárgabarack lekvár
a tésztagolyók kikapart belseje
Tetejére:
aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
ételfesték
Elkészítése:
A margarint,
bbaniko, 2014. április 22. kedd, 16:19
Gazdag háromszögek
Hozzávalók:
Tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
Töltelékhez:
sonka kockára vágva
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
reszelt sajt ízlés szerint (kb 10-15 dkg)
2 db fokhagymagerezd
tejföl
bacon kockára vágva
Tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag
Elkészítés
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük.

Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére szezámmagot szórunk
anyu65, 2014. április 02. szerda, 16:01
1/6
Képek, videók
kakaos.csiga_kesz_2mpx -39
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 19:04
kakaós csiga.jpg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 21:10
kakaós csigák
angrybirds
2014. október 01. szerda, 14:09
kakaós csiga2.jpg
liza1
2014. május 10. szombat, 19:54
kakaós csiga3.jpg
liza1
2014. május 10. szombat, 19:53
kakaós csiga.JPG
erzsikepuskas
2014. március 07. péntek, 10:22
kakaós csiga
sarkadykati
2013. december 09. hétfő, 10:19
Kakaós csiga házilag.jpg
cipello
2013. július 08. hétfő, 14:31
kakaós csiga.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:42
Kakaós csiga
sarkadykati
2013. május 18. szombat, 04:40
19020_kakaos-csiga1_n. jpg
tvnati
2012. november 14. szerda, 11:59
17948_dupla-kakaos-csi ga_
tvnati
2012. november 14. szerda, 11:59
Kislány kockás ruhában
eva6
2019. január 24. csütörtök, 16:38
Kutya kockás sapkában
eva6
2018. december 13. csütörtök, 12:25
Cseresznyés-diós kocka.JP
vorosrozsa66
2018. október 24. szerda, 20:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.