Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 02:47 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
kiflihez:

A tésztához:
- háromnegyed bögre 3,5%-os kefir (1 kis pohár, 150 g)
- negyed bögre étolaj (fél dl)
- szűk fél bögre 2,8%-os tej (1 dl)
- három és fél bögre fehér finomliszt ( 45 dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás

A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só

A kenéshez:
- 1 tojás sárgája

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis
eva6, 2019. június 04. kedd, 14:09
Kapros túrós
Hozzávalók

25 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 tojás,
5 dkg zsír vagy kb, 2 dl tej,
só,
2 dkg élesztő

Töltelék

40 dkg túró,
3 kanál cukor,
2 tojássárga,
1 kanál dara,
1 kanál apróra vágott zöld kapor

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite"
módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a
kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és
zsírral bekent tepsibe helyezzük.

Amíg a tészta a sütőlemezen kel, elkészítjük a tölteléket.

A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, egy
kanál darával, a tojások habjával, és hozzákeverjük a kaprot.
A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük.
Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel:

Egy kanál jó tejföl, egy kanál cukor, egy tojássárga. Utána még
2-3 percre a sütőbe tesszük,
klarika47, 2019. május 25. szombat, 12:01
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
anyagon szűrjük át, majd a bodzavirágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba.


Bodzás palacsinta

Hozzávalók:

bodzavirágok
porcukor

A palacsintatésztához:

liszt, cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
kevés olaj

tej

Elkészítése:

A bodzavirágokat megmossuk, lecsepegtetjük. A többi hozzávalóból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a bodzavirágokat egyenként belehelyezzük, és ráöntünk kb. 3 evőkanálnyi palacsintatésztát. Úgy is megpróbálhatjuk, hogy a virágot megmártjuk a tésztában. Ha átsült az egyik oldala, megfordítjuk. Miután mindkét oldala megsült, kivesszük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tánczos Erzsébet
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Mákos lepény
30 dkg liszt,,12 dkg zsír,2 evőkanál tejföl,csipet só,

Töltelék hozzávalói
20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás
A tészta kenéséhez baracklekvár.

Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel. Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük barack lekvárral. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva
suzymama, 2019. május 11. szombat, 15:51
Püspök szelet
könnyű, habos, míg a leveles tésztától enyhén roppanós a kakaótól és a fahéjtól különlegesen illatos. Minden követelménynek eleget tesz.

Hozzávalók:

1 csomag (25 dkg) leveles tészta
1 ek holland, cukrozatlan kakaópor
1 kk fahéj

Krém:

250 ml habtejszín
25 dkg mascarpone sajt
1 csomag zselatinfix por
4 ek porcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 csipet só

Elkészítése:

A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta.

A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert így a tészta nem fog túlságosan
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:38
Ropogós Túrós táska kelesztés nélkül otthon sütve
Ropogós Túrós táska kelesztés nélkül otthon sütve

HOZZÁVALÓK

25 dkg liszt
10 dkg vaj
4 dkg zsírt
egy kiskanál cukor
csipet só
1 tojás
2 dl tejföl
3/4 csomag élesztő

ELKÉSZÍTÉSE

A 25 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 4 dkg zsírt, egy kiskanál cukrot, csipet sót, 1 tojást 2 dl tejfölben elhabart élesztővel összegyúrjuk.

Félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis téglalap alakú tésztákat vágunk belőle, ízesített túróval megtöltjük, tojás sárgájával megkenjük az összehajtogatott tésztát, sütjük.
koszegimarika, 2019. március 16. szombat, 20:37
Sajtos- túrós rudak
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
25 dkg rámamargarin, ( vagy 20 dkg vaj)
2 kávéskanál só,

A kenéshez egy tojás,
A tetejére: 10 dkg reszelt sajt (én trappista sajttal szórtam meg)

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, összegyúrjuk a túróval és a margarinnal. Hideg helyre tesszük.(1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is lehet. Majd kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a sajtot. Egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Rudakat vágunk belőle. Sütőpírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Nem terül szét, inkább magasabb lesz a sütőben. Én most ilyen hosszú rudakat vágtam, de lehet kisebbekre is szelni.
recept Nagyititka házias
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:17
Diós sütemény
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
Mákos pite
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Holdacskák
Tészta:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
15 dkg dió,
7 dkg liszt,
1/2 cs sütőpor,
4 tojás keményre vert habja,
Elkészítése:
180 Cos sütőben sütjük. Amikor kicsit kihűlt, a tetejére rákenjük a következőt : 15 dkg porcukor ,1 cs. vaníliacukor és 4 tojás sárgáját habosra keverni, visszatenni a sütőbe kicsit száradjon (100 C-os sütőben!).
Krém a tetejére:
1 dl tej,
10 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
10 dkg csokoládé,
5 dkg vaj,
Pár percig forralni ha meghűlt a kalács tetejére önteni és megszórni darált dióval!

Henriett Csákvári Arnhold készítette és fotózta ezt a finom süteményt.
suzymama, 2019. március 03. vasárnap, 18:05
Diós patkó
Karácsonyi sütinek is kiváló, előre elkészíthető, akár két hétig is eláll ( ha el nem fogy addig).

Diós patkó

Hozzávalók:
25 dkg darált dió,
20 dkg Nagyi titka búza finomliszt,
40 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
Mártogatáshoz:
10 dkg étcsokoládé, ( én Tibi étcsokit használtam)
2 dkg vaj

Elkészítése:
Mindent összekeverünk a vaj kivételével, amikor jól elkevertük a hozzávalókat, akkor adjuk hozzá a vajat és egy masszává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságúra sodorjuk. Kb. 8-10 centisre daraboljuk, patkó alakúra hajtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben (170 fokon), kb. negyed óráig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal együtt.
Amikor kihűlt a tészta, olvasztott csokoládéba mártjuk a patkók mind a két végét, porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!

U.I.:
Dió helyett földimogyoróval, mákkal, vagy kókusszal is finom!
suzymama, 2019. február 10. vasárnap, 14:30
Habos Raffaelló szelet
Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:

10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját
kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd
belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük
180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk
vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött
felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
klarika47, 2019. február 10. vasárnap, 11:40
1/689
Képek, videók
5 és félórás egy teljes v
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:54
vendegvaro-bogres-suti -50
lilagondolatok
2016. június 03. péntek, 10:56
BOGRÉS JÓGURTOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:01
narancsos bögrés
sarkadykati
2016. február 27. szombat, 09:30
bögrés diós
jolika66
2015. szeptember 06. vasárnap, 18:31
vendegvaro-bogres-suti -50
sarkadykati
2015. június 28. vasárnap, 18:48
meggyes, diós bögrés
sarkadykati
2015. június 27. szombat, 07:35
bögrés süti
snbela44
2015. június 27. szombat, 07:31
vendegvaro-bogres-suti -50
snbela44
2015. június 26. péntek, 19:49
Bögrés farsangi fánk.jpg
feviroza
2015. február 21. szombat, 12:25
bogres-kremes-meggyes- mak
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:13
Cica tejet iszik
eva6
2018. április 14. szombat, 18:40
ide-nekem-a-tejet.jpg
bedmarika47
2014. május 19. hétfő, 16:08
ide-nekem-a-tejet.jpg
janna53
2013. október 24. csütörtök, 19:25
Adj-egy-kis-tejet-légy szi
sarkadykati
2013. január 02. szerda, 03:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.