Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 23:12 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pillekönnyű, joghurtos, gyümölcsös süti:
24 szelethez
2 bögre liszt1.5 bögre joghurt1.5 bögre gyümölcs1 bögre cukor10 dkg vaj1 csomag vaníliás cukor1 csipet só2 teáskanál sütőpor

előkészítési idő: 10 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A puha vajat habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a joghurtot. Egy másik edényben mixeld a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a vajas keverékhez. Ha szükséges, a gyümölcsöt vágd kisebb darabokra, és forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a tészta aljára.

A masszát egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, takard le fóliával. Tűpróbával ellenőrizd, azaz szúrj a sütibe egy tűt, és, ha nem ragad rá massza,
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 15:44
H.Kohut Katalin: Linzer
H.Kohut Katalin: Linzer

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 reszelt citrom héja
1 tojás
sárgabarack lekvár

Egy tálba öntöm a kimért lisztet, melyet összemorzsolok a hűtött vajjal. Hozzáteszem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásnak a sárgáját, azzal is összegyúrom a tésztát, majd alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 óráig pihenni.

Lehűlés után kiveszem a tésztát, kivágok a tepsik aljára sütőpapírt, előmelegítem a sütőt 170 fokra. A gyúródeszka felét belisztezem, ahol nyújtani akarok. Késsel szeleteket vágok a tésztából, mindegyik szeletet egyesével meglisztezem, kinyújtom. Kiszaggatok belőlük egyforma mennyiségű köröket, ugyanannyit a lyukas tetejének való körből, mint az alapból. Egymás mellé helyezem őket sorokban a tepsibe. A lyukasak tetejét a felvert tojásfehérjével megkenem. Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből. Vigyázni kell a sütéssel, hamar odaégnek, ezért ha már kicsit kezd pirulni a szélük, ki kell venni a
kohlinka, 2019. április 18. csütörtök, 07:20
Nagymamám konyhájából
használsz vöröshagymát, akkor a leve
biztos, hogy sűrű lesz.
Ha sült húst készítesz, és igazán puha csemegére vágysz, akkor
süsd zsírban, meglepődsz az eredményről...
Minden édes ételnél használj egy csipet sót. A só lényegében
ízfokozó, épp ezért kevesebb cukrot kell használnod. Persze a
csipet, tényleg csak egy csipet legyen...
Tudtad, hogyha az ételkészítés végén használsz sót, akkor
lényegesen kevesebb kell belőle? Hisz ha végig vele fő, akkor
a fővő tészta, zöldség, hús, bármi is felszív belőle sokat.
Ha petrezselymet, vagy más fűszernövényt kell felvágnod, és
eleged van már abból, hogy állandóan a kezedre tapad, meg
elég egy csomóban tartani a vágódeszkán, akkor szórd meg
egy csipetnyi sóval, mivel ettől pici levet ereszt, attól jobban
összetapad, az anyag felvágása ezután már gyerekjáték lesz.
Ugyanez a módszer alkalmazható a fokhagyma vágásnál is.
- Ha túl sok fűszert vágtál fel, nem tudod egyszerre
klarika47, 2019. április 15. hétfő, 09:36
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
Ha tészta, akkor legtöbbször olaszos... Igaz, ez nem igazán mondható annak, de tíz ujjunkat is megnyaltuk utána. Fantasztikus egyveleg, igazi őszi-téli finomság...
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhgyma
1 l zöldség alaplé
25 dlg vörös lencse
2 babérlevél
2 tk őrölt koriander
1-2 csipet cayenne-bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 marék petrezselyemzöld
80 dkg szeletelt paradicsom (lehetőleg héja nélkül)
2 tk kakukkfű
60 dkg sütőtök
13 dkg kékpenészes sajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk 1 ek olajjal. A tésztát adagonként 2 perc alatt kifőzzük és egy szűrőn át lecsepegtetjük. A
tésztalapokat felezzük, vagy harmadoljuk, attól függően mekkora széles tekercseket akarunk készíteni. Egy konyharuhára helyezzük őket és fóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
1-1 hagymát és fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítunk. 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát a fokhagymával
suzymama, 2018. október 13. szombat, 22:06
Joghurtos – citromos szőlős torta sütés nélkül!
Joghurtos - citromos szőlős torta sütés nélkül!


Hozzávalók

1 nagy pohár natúr joghurt (400 g)
4-6 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
40 dkg szőlő,
1 citrom,
1 csomag zselatin,
2 dl habtejszín.

A tésztához

30 dkg darált háztartási keksz,
2 evőkanál porcukor,
1 cs vanillincukor,
10 dkg vaj,
kevés tej,
1 evőkanál kakaópor.

Elkészítés

A darált kekszet a porcukorral, vaníliával, olvasztott vajjal, kakaóporral összekeverjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagú tésztát kapjunk. Ezután a masszát egyenletesen elosztva egy tortaforma aljára nyomkodjuk. Tegyük fél órára a hűtőszekrénybe.

Addig a joghurtot keverjük simára a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat,ízlés szerint a levét és 1 dl
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:30
Habos vaníliás szelet
vaníliadarabokkal)
20 g vaj

2 tojásfehérje
8 dkg porcukor

25 dkg eper


A csokoládét gőz felett felolvasztottam a vajjal és lehúztam a tűzről. Elkevertem benne a tojást, a tejet, a likőrt, majd hozzáadtam a cukrot, és beleszitáltam a lisztet is. A tésztát kivajazott-kilisztezett tortaforma aljára simítottam, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. (Nálam kb. 20 perc alatt sült meg, de mivel minden sütő más, végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad a tészta, akkor készen van.)
Az epret félbevágtam és a kihűlt piskótát megpakoltam vele. A pudingot a szokott módon megfőztem, elkevertem benne a vajat és az epres tésztára öntöttem.
A tojáshehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá vertem. Teáskanállal halmokat tettem a közben kicsit megszilárdult puding tetejére. A sütőt grillfokozatra állítottam, és 1-2 perc alatt megpirítottam a hab tetejét.
bkisseva, 2018. augusztus 26. vasárnap, 21:29
Sütés nélküli túró torta
Sütés nélküli túrótorta b-ors konyhájából
b-ors b-ors receptje
receptek torta túrótorta elkészítés: könnyű
Elküldöm
Sütés nélküli túrótorta b-ors konyhájából
villámgyors recept 10 perc / előkészület: 10 perc

Expressz zselatinfixszel és expressz tortazselével olyan gyorsan kész van, hogy szinte észre sem vesszük, hogy megcsináltuk :))

hozzávalók / 4 adag

A tésztához
300 g háztartási keksz (darált)
2 ek porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
150 g vaj
0.5 dl tej (kb)

A krémhez
500 g tehéntúró
140 g tejföl
100 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix (expressz)
A tetejére
50 g barackbefőtt
1 csomag tortazselé

A befőzés kategória bemutatása
Mit csináljak a félig átsült hússal?
Élesztős arcpakolás receptet tud valaki?
még több kérdés
ezt olvastad már?

alapanyagok

barackbefőtt cukrozatlan
aranyag, 2018. augusztus 19. vasárnap, 19:40
Konyhai kisokos
Konyhai kisokos

Tortasütésnél mindig csak a tortaforma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
Ha a beigli megreped, nem lehet szépen szeletelni. Ezért célszerű a tölteléket hidegen kenni a tésztára. A töltelék kb. olyan vastag legyen, mint a kinyújtott tészta vastagsága, és ne legyen se túl sűrű, se túl híg.

Szép "márványos" lesz a beigli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Mérsékelten meleg sütőben süssük.

A darált dió vagy mák nem avasodik meg, ha porcukorral összekeverve tesszük el a felhasználásig.

A mandulaszemeket könnyen megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan,
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Kemenesi béles
1/2 kg lisztet,
20 dkg vajat,
2 dkg élesztőt,
2 egész tojást, kettőnek meg a sárgáját összegyúrunk annyi tejjel, amennyit felvesz.
Vanília és citrom
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket a tepsi aljára helyezzük és beleteszünk 30 dkg őrölt dióbelet, ami össze van keverve 20 dkg cukorral és 4 tojássárgájával.
A tészta másik felét rátesszük a dióra és 2 órát állni hagyjuk.
Azután felverjük a hat tojás fehérjét, hozzá adunk 30 dkg porcukrot. A tészta tetejét, nagyon vékonyan, megkenjük akármilyen lekvárral és azután a habot a tetejére tesszük.
Sütőbe tesszük és szép rózsaszínűre sütjük.
A tésztát egy napig állni hagyjuk és a tepsibe szeleteljük, nem szabad kiborítani.
A tepsi nagysága 25×30 cm.
Manyikától
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:58
Barackos túrótorta sütés nélkül
nélkül

Hozzávalók

1 kg túró
2 csomag tejszínhabpor
2 csomag étkezési zselatin
5 dl forró víz
2 üveg őszibarackkonzerv
cukor
citromlé

A tésztához:
20 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott margarin
1 marék darált dió


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és a tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
A tejszínhabport ferverjük, majd belekeverjük a túrót. Ízlés szerint cukozzuk, adunk hozzá egy csipet sót, és egy kevés citromlevet. Ezután belekeverjük a lecsepegtetett és feldarabolt őszibarackot.
A forró vízben feloldjuk a zselatint, majd miután hűlni hagytuk, belekeverjük a krémbe. Néhány percig állni hagyjuk, majd a tortaformába öntjük, és néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe
vorosrozsa66, 2018. május 07. hétfő, 19:46
MENCSHELY i sakktorta
Hozzávalók: A sárga piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A barna piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A krémhez: 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 6 evőkanál cukor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet, és óvatosan belekeverjük a sütőport is.
Kizsírozott, kilisztezett sütő tepsibe borítjuk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskótához a tojásfehérje habba szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
TÚRÓS LEPÉNY (tejbegrízes)
Hozzávalók 4 személyre:
-25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 250 ml tej
- pici só

Tetejére( 1 )
- 1 l tej
- 5 kanál cukor
- 10 kanál griz

Tetejére ( 2 )
-50 dkg turó
-200 ml tejföl
-2 tojás
- mazsola(elöre beáztatom)
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:

-Felfuttatom az élesztőt pici cukorral és langyos tejjel

- A hozzávalókat összegyúrom és kelesztem, miután megkelt kinyujtom és a tepsi aljára teszem.

-Megfőzöm a grizet (tej+ cukor +griz)és melegen a tetejére simitom

-Összekeverem a turót, tejfölet,tojást ,mazsolát és cukrot a griz tetejére simitom

-Előmelegitett sütőben 30 percig sütöm:)

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu


(én alapból csak így készítem:
tészta kinyújtva
rákenve a mazsolás túró
tejföl+tojás
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 15:53
1/111
Képek, videók
09-3 pillekönnyű szaloncu
kenderverseny
2007. január 05. péntek, 19:15
joghurtós szedres kocka
taltos1
2018. július 25. szerda, 00:45
Medvehagymás, joghurtos u
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:12
Joghurtos túrótorta
irmus
2018. június 12. kedd, 07:25
joghurtos-sajtos-lepen y-h
snbela44
2017. augusztus 22. kedd, 15:50
Joghurtos Túrós-Meggyes
irmus
2017. február 27. hétfő, 07:10
Joghurtos pite
lilagondolatok
2016. április 11. hétfő, 11:58
joghurtos_eper_szelet_ JPG
lilagondolatok
2015. május 30. szombat, 00:21
joghurtos kekszes.jpg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 19:36
joghurtos-kremmel-tolt ott
yvett789
2015. január 10. szombat, 13:04
joghurtos pogácsa
ibolya58
2014. október 28. kedd, 09:52
Joghurtos gyümölcs saláta
irmus
2014. június 01. vasárnap, 16:32
Könnyű gyümölcsös süti (1
csipkerozsi
2013. augusztus 19. hétfő, 22:08
Könnyű gyümölcsös süti (2
csipkerozsi
2013. augusztus 19. hétfő, 22:07
Grízes-gyümölcsös süti
cila1
2012. május 12. szombat, 20:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.