Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 01:09 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hólabda
szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra. Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom enyhén és meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét is beleegyengetem a tepsibe és ugyanúgy megsütöm, mint az előzőt.
2. Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom és addig hűlni hagyom, míg elkészül a krém.
3. A krémhez a tejet simára keverem a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzöm - majd hideg vízre állítva a lábast,
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Őszibarackos sütemény
Őszibarackos sütemény

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg Rama
4 db tojássárgája
1 sütőpor
1 db citrom leve és reszelt héja
Krém:
1 doboz őszibarack befőtt apróra vágva
4 db tojásfehérje kemény habja
400 g 20 %-os tejföl
6 dl tej
8 dkg liszt
4-5 ek. cukor ízlés szerint
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja és leve
Cukormáz:
2 db tojásfehérje 20 dkg porcukor vízgőz felett kemény habra verni csipet sóval,1-2 csepp citromlével.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,hűtőbe tesszük míg a krémet elkészítjük.
A lisztet a cukrokkal ,kevés tejjel simára keverjük,majd hozzáadagoljuk a többi tejet és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt sűrű masszához
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:05
Puha mézes krémes
evőkanál búzadara
13 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál rumaroma
4 evőkanál kakaópor
lekvár (meggy, málna vagy eper) a tésztalapok megkenéséhez
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
3 evőkanál keserű kakaópor
1-2 evőkanál margarin



Elkészítés: A tésztához a tojást a margarinnal és a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd az összegyúrt tésztát oszd 3 részre, és egyenként nyújtsd ki kb. 20x30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát vajazd meg, szórd meg lisztel, és a tésztákat egyenként süsd meg zsömleszínűre az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt.

A töltelékhez a tejben főzd a búzadarát addig, amíg sűrű lesz (ha nem sűrűsödik be eléggé, tegyél még bele egy evőkanál darát). Amíg a dara fő, keverd a vajat a porcukorral habosra. Ha megfőtt a dara, hűtsd langyosra, és a cukros vajjal keverd össze.Ha ezzel megvagy, válaszd
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 14:23
Joghurtos – citromos szőlős torta sütés nélkül!
4-6 evőkanál porcukor (vagy édesítő)
40 dkg szőlő,
1 citrom,
1 csomag zselatin,
2 dl habtejszín.

A tésztához

30 dkg darált háztartási keksz,
2 evőkanál porcukor,
1 cs vanillincukor,
10 dkg vaj,
kevés tej,
1 evőkanál kakaópor.

Elkészítés

A darált kekszet a porcukorral, vaníliával, olvasztott vajjal, kakaóporral összekeverjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy krémes állagú tésztát kapjunk. Ezután a masszát egyenletesen elosztva egy tortaforma aljára nyomkodjuk. Tegyük fél órára a hűtőszekrénybe.

Addig a joghurtot keverjük simára a porcukorral, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat,ízlés szerint a levét és 1 dl forró vízben feloldott zselatint. Keverjük hozzá a felvert tejszínhabhoz, majd öntsük a tésztára. Díszítsük szőlőszemekkel, és tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.

A tortaforma mérete 24
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:30
Gyöngyi szelet
Gyöngyi szelet


Hozzávalók

40 dkg finomliszt,
2 ek kakaópor,
20 dkg porcukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
10 dkg margarin,
1 cs sütőpor,
2 dl tejföl kb.

Krémhez:

25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 tasak puncs ízű pudingpor,
5,5 dl tej,
15 dkg porcukor.

A tetejére:

15 dkg csokoládé,
1 ek étolaj.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk.

24*39 cm-es tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a lapokat.

A pudingport és a cukrot tejben felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.

Az elkészült krémmel a
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 18:49
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit benyomjuk, és úgy tesszük a sütőpapírral kibélelt
tepsibe. Ezeket a tésztákat nevezzük dübbencsnek.
Felvert tojással átkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, vagy kemencében kisütjük.
Még forrón átkenjük a dübbencsek tetejét zsírral.

Tőtike tormalevélben
Hozzávalók: 25
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Almás (meggyes) krémes
borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
A vaníliakrémhez szükséges vajat és porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
Az egyik lapot egy tálcára helyezzük, elegyengetjük rajta az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre a vajas vaníliakrém kerül, amit a harmadik lappal befedünk.
A krémest legalább 7-8 órán át hideg
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Berényi szelet beréttel
Hozzávalók: a berényi szelethez: 8 szelet tarja, 15 dkg liszt, 3 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál őrölt paprika, fél dl étolaj. A beréthez: 10 db közepes nagyságú burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 teáskanál só, 10 dkg sajt, 2 tojás, 3 dl tejföl, fél dl étolaj, 5 púpos evőkanál liszt, két és fél dl tej.
A krumplit héjában félpuhára főzzük.
A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás mellé lerakjuk a sütőformába. Borsot őrölünk rá, és az egészet tejföllel jó vastagon átkenjük. A tetejére sajtot reszelünk.
A beréthez a burgonyákat meghámozzuk. A sütőedényt kiolajozzuk, és belekarikázzuk a krumplikat. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Palacsinta tésztát készítünk rá. A lisztet két tojással és kevés tejjel simára keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a többi tejet is. Ezt a krumplis hagymára
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:26
Sárika-szelet
Két tésztát készítünk. Az elsőhöz 30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 1 csapott kanál kakaót, 1 tojást, késhegynyi szódabikarbónát és 5 kanál tejet összegyúrunk, s egy tepsi hátán (ott ki is lehet nyújtani) két lapot sütünk belőle. Nem kell sokáig sütni, elég 10-12 perc 170 C-fokon.
A másik tészta piskótatészta: 4 tojássárgáját 4 ek. cukorral habossá keverünk, majd a 4 tojásfehérje habját óvatosan hozzáadjuk, és belevegyítünk 4 ek. lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és (kb.17 perc alatt) megsütjük. A sütőben hagyjuk 5 percig hűlni, félig nyitott ajtónál.
A krémhez 2,5 dl tejben 3 púpozott kanál réteslisztet simára keverünk, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját és egy vagy két csomag vaníliás cukrot - ezt is jól elkeverjük; sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Utána 25 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk, apránként hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, s mixerrel jól kikeverjük.
Az első barna lapot nagy tálcára, deszkára vagy tepsibe helyezzük, rummal jól meglocsoljuk, és
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:36
Pudingkrémes epertorta
evőkanál forró vizet is. Pár percig így keverjük még tovább.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze. (Sütőpor nem kell bele!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.
Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 20:51
Meggyes kukoricaprósza
Hozzávalók 6 főre
1 l forró víz
25 dkg búzadara
25 dkg kukoricaliszt
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
pici só
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek. olaj
kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
idénygyümölcs, (meggy, cseresznye, málna, szilva stb)

Elkészítés:

Az anyagokat összekeverjük. Forró vízzel leöntjük és simára keverjük. Állni hagyjuk kb. 20 percig, hogy a búzadara és a kukoricaliszt megduzzadjon. Közben 1-2-szer megkeverjük. olajozott tepsibe öntjük a masszát és gyümölccsel megszórjuk a tetejét.
Én a meggyet becukroztam, állni hagytam és kicsavartam a levét és úgy szórtam rá. Tepsi 23x40 cm. Aki vastagabbra akarja a tésztát, az kisebb tepsit használjon.
villanytűzhelyben 45-percig sütöttem 200fokon.
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 09:39
Tepertős „farkas”
Receptek egyperces

Tepertős ,,farkas"

HOZZÁVALÓK:

450 g teljes kiőrlésű rozsliszt
360 ml író
5 g sütőpor
3 teáskanál só
2 teáskanál bors
30 g barna cukor
100 g hideg tepertőkrém
1 tojás
1 tojás felverve a lekenéshez




ELKÉSZÍTÉS:

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a cukrot, a sót, a borsot és a sütőport. Jól összekeverjük.

A liszttel apró darabokra morzsoljuk a tepertőkrémet. Hozzáadjuk a tojást és az írót, alaposan kikeverjük. Egy meglisztezett deszkán szép simára gyúrjuk a tésztát, majd egy ujjnyi vastagra sodorjuk.

A sablon segítségével kivágjuk a rémfarkasok alakját. A tészta tetejét lekenjük a felvert tojással.
A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15- 20 perc alatt készre sütjük.

Forrás: recepttar.hu
gabfe, 2018. július 02. hétfő, 10:08
1/208
Képek, videók
Hólabda
irmus
2018. augusztus 15. szerda, 05:49
Hólabda torta
irmus
2018. augusztus 15. szerda, 05:48
hólabdák a fán.jpg
bbbarbara
2016. március 08. kedd, 18:53
Hólabda
irmus
2015. november 09. hétfő, 17:17
Holabdafa
borigit
2015. szeptember 30. szerda, 12:42
holabda_1.jpg
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:40
holabda.jpg
bubszi
2010. december 07. kedd, 06:57
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
Vízzel locsolkodók
sanci81
2017. április 08. szombat, 13:58
5 Majd öntsük fel vízzel
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:39
2 1 Öntsük fel vízzel a
jozsef_olah_9843
2015. június 14. vasárnap, 09:47
vízzel fényt.jpg
cipello
2014. november 15. szombat, 21:39
Hölgy vízzel.gif
pacsakute
2014. november 01. szombat, 08:28
nagy pohár vízzel.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:27
4 kt, vízzel untitled
lovaszmarika
2013. október 12. szombat, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.