Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:44 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilva süti
dió
1-2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma vagy rum ízlés szerint
3-4 evőkanál szilvalekvár
8 szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha margarint a porcukorral kikeverjük,hozzáadjuk a tojást,tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy órát szoba-hőmérsékleten letakarva pihentetjük.
2. Pihentetés után a 70 dkg lisztet hozzáadjuk,és jól összegyúrjuk.
3. Kis golyókat készítünk a tésztából,a végeit elvéknyitjuk sütőpapíros tepsibe tesszük.
Minden golyót kicsit ellapítjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen késsel vagy kávéskanállal kivájjuk a közepüket. Vigyázni kell könnyen törik.
4. Tölteléket elkészítjük. Fémedényben 20 dkg margarint 3 egész tojást és 8 dkg cukrot vízgőz felett (állandóan keverni kell) krémmé főzzük. Hozzáadjuk a darált diót,kakaót,vaníliás cukrot, szilvalekvárt (nem egyszerre ,közben kóstoljuk
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:08
Kijevi krémes – Puha, egyszerű és mennyei
Hozzávalók

40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió

Krémhez

2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
Elkészítés

1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
Forrás: finomreceptek.com
suzymama, 2019. augusztus 31. szombat, 15:24
Mákos lepény
hozzávalói
20 dkg darált mák,15 dkg porcukor,5 dkg búzadara,3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,2 db tojás
A tészta kenéséhez baracklekvár.

Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel. Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük barack lekvárral. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva
suzymama, 2019. május 11. szombat, 15:51
Ropogós Túrós táska kelesztés nélkül otthon sütve
Ropogós Túrós táska kelesztés nélkül otthon sütve

HOZZÁVALÓK

25 dkg liszt
10 dkg vaj
4 dkg zsírt
egy kiskanál cukor
csipet só
1 tojás
2 dl tejföl
3/4 csomag élesztő

ELKÉSZÍTÉSE

A 25 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 4 dkg zsírt, egy kiskanál cukrot, csipet sót, 1 tojást 2 dl tejfölben elhabart élesztővel összegyúrjuk.

Félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis téglalap alakú tésztákat vágunk belőle, ízesített túróval megtöltjük, tojás sárgájával megkenjük az összehajtogatott tésztát, sütjük.
koszegimarika, 2019. március 16. szombat, 20:37
Mákos pite
tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és ráhelyezzük a mákos-krém tetejére. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. Forró sütőben sütjük. Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.

U.I.:
A mákon kívül, dióval és almával is elkészíthető. Nagyon finom!
recept Nagyi
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
dióhabos sütemény
Hozzávalók:

35 dkg liszt
15 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
4 tojássárgája

1 evőkanál kakaópor

tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik.
A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Rácsra téve
faciendum, 2019. február 08. péntek, 18:31
Farsangi fánk
Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor
4 tojássárgája
0,5 dl rum
csipet só
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
mazsola, aki szereti
olaj a sütéshez
Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 1 ek cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, mjd kb 10 perc alatt felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a tojássárgákat és a rumot, majd az élesztőt is és összegyúrjuk.

Amikor már rudalmas a tészta, akkor gyúrjuk bele a vajat/margarint (és a mazsolát).

Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát deszkára borítjuk, majd kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval (vagy ennek hiányában pohárral) kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és kelesztjük.

A kész fánkokat egymástól kicsit távolabb tesszük, majd letakarjuk és 20 percig
koszegimarika, 2019. január 13. vasárnap, 12:16
Csokival töltött karácsonyi süti recept
Hozzávalók:
A tésztához:

15 dkg liszt
12 dkg vaj
4 dkg étkezési keményítő
8 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor
2 tojássárgája
A töltelékhez:

16 dkg tejcsokoládé
1 ek tejszín
Díszítés:

3 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Kis golyókat formálunk a tésztából. Egy fakanál végével kis lyukat vájunk minden süteménybe. Az oldalát cukorba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, újra cukorba mártjuk, majd tálcára tesszük.

A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a süteményben lévő lyukakba töltjük. Kihűtve
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:12
hajtogatott pogácsa
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 kis pohár tejföl
2 tojássárgája
1 kocka élesztő
25 dkg vaj
12 dkg zsír
2 kk. só
1,5 dl tej

Az élesztőt 1,5 dl tejben felfuttatjuk egy kis cukorral, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt, a feldarabolt hideg vajat, a 2 kávéskanál sót, majd alaposan összegyúrjuk. Nem baj, ha maradnak benne vajdarabok, mert attól lesz jó leveles a tészta. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor még rakhatunk hozzá egy kis tejet. Ezután az egészet egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Másnap reggel lisztezett deszkára borítjuk, és jól kinyújtjuk. Kézzel megkenjük zsírral, majd a tészta két szélét felülről és alulról középre hajtjuk, majd oldalról is felhajtjuk középre a tészta két szélét. Ezután újra kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk. Végül kb. két cm vastagra kinyújtjuk, és a tetejét egy éles késsel bevagdossuk. Közepes méretű
faciendum, 2018. november 08. csütörtök, 18:41
FLÓDNI - Karácsonyra


Almás töltelék: 80 dkg alma, 2 ek. méz, 1 citrom leve, 1 mk. fahéj, 1 mk. őrölt szegfűszeg

Mákos töltelék: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor

Diós töltelék: 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor

+ 2,5 dl sűrű szilvalekvár, 1 tojás

A tésztához a száraz anyagokat összevegyítjük. A hideg vajjal és a tojássárgákkal összemorzsoljuk (késes robotgéppel a legkönnyebb), majd a hideg borral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

Az almát meghámozva lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A citromlével, mézzel, fűszerekkel és a borral megpároljuk. Ha így túl leves lenne, tegyünk hozzá 1-2 ek. zsemlemorzsát, vagy kekszmorzsát.

1,5 dl fehérbort lábasba öntünk, hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Ráöntjük a dióra és kihűtjük.
A mákkal ugyanígy járunk
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 16:00
15 db sütés nélküli desszert...
Újabb réteg keksz következik, majd a maradék krém.
4. Keksszel fejezzük be a rétegezést.
5. Egy kevés üdítőben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd a többi üdítőt is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
6. Azonnal a kekszre simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
7. Másnap szeleteljük.

Emeletes élvezet
Sütemény formában is elkészíthető.
1. réteg: 30 dkg darált keksz, 6 dkg lágy margarin, 6 dkg porcukor kevés tej (~ 2 dl)
A hozzávalókat összegyúrjuk, linzertészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Egy tepsi (nálam most tortaforma) alját megszórjuk kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele.
réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor , 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
réteg : 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Őszibarackos sütemény
dkg Rama
4 db tojássárgája
1 sütőpor
1 db citrom leve és reszelt héja
Krém:
1 doboz őszibarack befőtt apróra vágva
4 db tojásfehérje kemény habja
400 g 20 %-os tejföl
6 dl tej
8 dkg liszt
4-5 ek. cukor ízlés szerint
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja és leve
Cukormáz:
2 db tojásfehérje 20 dkg porcukor vízgőz felett kemény habra verni csipet sóval,1-2 csepp citromlével.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,hűtőbe tesszük míg a krémet elkészítjük.
A lisztet a cukrokkal ,kevés tejjel simára keverjük,majd hozzáadagoljuk a többi tejet és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt sűrű masszához keverjük a tejfölt,a narancs reszelt héját és levét.
Mindezeket simára keverjük, bele forgatjuk a kemény tojásfehérje habot és az őszibarackot.

A tésztát két részre osztjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a fele tésztát ,amit tepsi méretűre sodortunk ,bele terítjük.
Ráöntjük a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:05
1/292
Képek, videók
HABOS SZILVAS SUTI 01.jpg
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:59
szilvás habos süti !
ibolya58
2012. október 15. hétfő, 09:20
szilvás süti.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:46
szílvás-mákos süti
limara
2008. augusztus 17. vasárnap, 13:03
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
sütőporos repedsarkú
bezsa
2007. május 03. csütörtök, 20:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.