Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:01 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyanús módon tűnnek el a lány babák
felnőttként pedig a nők vannak többségben. Azokban az országokban, ahol a másodiknak vagy harmadiknak születő gyerekek között jóval több a fiú, mint a lány, ott feltételezhetően nagyon ijesztő dolgok állnak a háttérben.

KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Sejtszinten nem sokban különbözünk az egyszerű muslicától
A sejtek szintjén kell tetten érni a betegségeket
Kémiai magyarázatot találhattak az élet megjelenésére

Baráti kör, sörözés, így negyven körül már magától terelődik a téma gyerekekre. Van jó pár a társaságban, meg is köszöntöttük őket együtt és külön-külön, ahogy az illem megkívánta, de csak most állt össze a kép: a ,,legfrissebb" babák mind lányok.
Ötből öt.

Több kisfiú, de kevesebb férfi
Köztudott, hogy világszerte nagyobb a nők aránya, kocsmában pedig nyilvánvalóan mindenki értőn áll a kérdéshez, repkednek is a sebtiben alkotott elméletek, de megoldás nincs. Aztán az érdeklődés is elfogy, jön más téma.

Másnap viszont egy gyors
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:25
Élménypark nyílik július közepén Horvátországban
A négy és fél hektáron elterülő Fun Park Mirnovec elnevezésű élménypark Horvátország első tematikus parkja lesz 25 attrakcióval. A vidámpark három témát dolgoz fel: a vadnyugatot, a kalózvárost és az űrt. Minden egyes téma a játék és az attrakció kombinációja, gyerekekre, tinédzserekre és családokra szabva - írta a portál, majd hozzátette: az élménypark programkínálatát gasztronómiai különlegességek, gyermekprogramok, események és koncertek is színesítik.

A park projektjét a Bauso olasz vállalat készítette, amely mintegy 50 hasonló élményparkot tervezett eddig Törökországban, Oroszországban és Szaúd-Arábiában.

A Mirnovec vállalat 12 millió euró ( 3,6 milliárd forint) fektetett a tematikus park építésébe. A cég a nyitás után is bővíteni kívánja a kínálatot, és újabb befektetéseket tervez. Csak az idén 180 ezer látogatót várnak.

A gyerekeknek 100 kunába (4100 forint), felnőtteknek 190 kunába (közel 8000 forint) kerül majd a belépő.
velemenyezd, 2017. július 06. csütörtök, 12:21
Helyettes államtitkár: fel kell készíteni a gyerekeket a világháló veszélyeire!
Solymár Károly Balázs kiemelte, a kormány számára fontos feladat a gyermekek védelme, és érvényes ez a virtuális térre is. Hozzátette: a digitális oktatás bevezetéséhez szükséges iskolai fejlesztések során megteremtik az internet veszélyeire felkészítés feltételeit is.

A helyettes államtitkár közlése szerint a cél az, hogy a szülők folyamatosan foglalkozzanak e témával a gyerekeikkel, így ők egy idő után maguk is el tudják önteni, mi számukra a jó, és mi a rossz tartalom.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke is a szülői felelősséget emelte ki a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban tartott eseményen, mondván, nem szabad megengedni, hogy - a televízióhoz hasonlóan - az internet "gyermekőrzővé menjen át".

A jogászok kerekasztalán Körmendy-Ékes Judit annak a véleményének adott hangot, hogy a gyerekek ma már az internettel kapcsolatos alapvető kérdésekkel tisztában vannak, ugyanakkor nagy problémát jelent, hogy miként strukturálják és válogatják ki a világhálóról eléjük kerülő
velemenyezd, 2017. február 07. kedd, 13:30
A Légy jó mindhalálig musicalváltozatát mutatja be a kolozsvári magyar színház
Visky András, a színház művészeti vezetője az előadást beharangozó hétfői sajtótájékoztatón felidézte: Móricz Zsigmond nem gyermekkönyvnek szánta a regényt, és a kolozsvári színház sem csak gyerekekre számít a nézőterén. Olyan előadást készítettek, amellyel a családokat kívánják megszólítani.

Visky András hozzátette: a reformáció 500. évfordulójára is gondoltak, amikor a debreceni református kollégiumban játszódó történet bemutatására vállalkoztak.

Béres László rendező szerint felkiáltásnak szánták az előadást, hogy hagyják a felnőttek gyermekként élni a gyermekeket, ne akarjanak időnap előtt felnőttet faragni belőlük. Mint kiemelte, a mai társadalom gyakran megkérdőjelezi azokat az emberi értékeket, amelyeket a főhős, - az Ábrahám Gellért által alakított - Nyilas Misi képvisel. Lesajnálja, megmosolyogja, "lúzernek" tekinti azokat, akik jók, becsületesek, szótartók akarnak lenni. Ma inkább azok számítanak példaképnek, akik kiharcolják maguknak az érvényesülést - tette hozzá.

"Mi Nyilas
velemenyezd, 2017. január 09. hétfő, 15:01
Internetbiztonsági oktatást indít a gyermekmentő szolgálat iskolásoknak
A képzést a Vodafone Magyarország Alapítvány felkérésére, a Vodafone által indított Digitális Iskola projekt részeként tartják majd.

Edvi Péter, az NGYSZ elnöke elmondta, a szervezet 19 éve kezdte vizsgálni a média hatását a gyerekekre, a fiatalokra, a családokra, az Európai Unió (EU) pedig hét évvel ezelőtt kereste meg a szolgálatot, hogy legyen partnere a Safer Internet Plus programban.

Az Európai Bizottság 2004-ben indította el a Safer Internet Plus programot, amelynek célja felkészíteni a gyerekeket és a fiatalokat a biztonságos internethasználatra, és hatékonyan fellépni a jogellenes, valamint káros tartalmak ellen. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a program magyarországi megvalósítására létrejött konzorcium tagja, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. mellett.

Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese felidézte, tíz hónapja indította el a vállalat a Digitális Iskola programot elsősorban
velemenyezd, 2016. október 19. szerda, 14:02
A gyerekek öt szeretetnyelve
Nemrég kölcsön kaptam GARY CHAPMAN & ROSS CAMPBELL Gyerekekre hangolva - A gyerekek öt szeretetnyelve című könyvét. Egy óvó néni ajánlotta a figyelmembe és megkért olvassam el. Szívesen fogadtam az ajánlatát és nekiláttam. Még nem értem a könyv olvasásának végére, de az eddig elolvasottakkal annyira tudtam azonosulni, hogy arra gondoltam mielőbb megosztom másokkal is, azokat a fontos információkat a gyerekekről (és nem csak), amelyeknek a birtokába jutottam a könyv olvasása során. Igazából nem csak a gyerekekről tudtam meg többet, hanem kicsit az önismeretem is gyarapodott általa és világossá vált az a dolog, hogy miért van az, hogyha valaki nem érzi a szeretetünket, esetleg mi miért nem érezzük mások szeretetét, holott az létezik.
Úgy gondolom, hogy ennek felismerése nagyon fontos mindenki számára és egy olyan téma, amely a mindennapi életünk része.
Nem szeretném elemezni az egész könyvet, viszont jelentős gondolatokat szeretnék kiragadni belőle, amely talán felkelti a kíváncsiságotokat a könyv
lenke1964, 2016. május 19. csütörtök, 15:21
Saját példájával is utat mutat a diákoknak!
értelmiségit, írót, költőt, festőművészt ismertem meg. Akkoriban gondoltam először arra, hogy a diákokra a saját kultúrájukon keresztül lehetne hatni, és talán a társadalmi elfogadást is szolgálná, ha megmutatnánk a roma irodalom, kultúra értékeit. Mák Kornél alpolgármester úr személyében támogatóra találtam, és szerencsére a kollégák is fontosnak ítélték a versenyt, egyre több a résztvevő gyermek, már a neves gimnáziumokból is jönnek diákok. Úgy tapasztalom, mindenki örömmel szerepel, és jó hatással van a gyerekekre, hogy meg tudják mutatni, milyen ügyesek. Itt nemcsak a nagyon tehetséges tanulók bizonyíthatnak, hanem bárki, aki ki mer állni egy verssel vagy prózával. Ez az önbizalmukra, a személyiségükre is pozitív hatással van, nem mellesleg a szülők is büszkék lehetnek a gyermekükre.

- Gyermek és ifjúságvédelmi felelős, osztályfőnök, tanulószobát tart, valamint erkölcstant tanít a kecskeméti Tóth László Általános Iskolában. Itt a diákok legnagyobb része roma származású, rengetegen
vicus54, 2016. február 16. kedd, 11:56
Nevelj egészséges gyermeket!
Felgyorsult világunkban az egészséges életmód egyre inkább égető kérdéssé vált. A helytelen táplálkozás és a mozgás szegény életmód nagy probléma, ami a gyerekekre jelenti a legnagyobb veszélyt, így kell, hogy foglalkozzunk vele.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az EGÉSZSÉG a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya.Sajnos sok kisgyermek kólán és chipsen nő fel és a televízió, számítógép, konzol játékok rabjaként éli világát, ahelyett, hogy az udvaron játszanának társaikkal. Ez nagyban befolyásolja a testtartási és mozgásszervi problémák kialakulását.

Nyilván ezért nem a gyermek a felelős, hanem javarészt a szülő és a társadalom által mutatott példa.

Nem azt mondom, hogy egy 7-8 éves gyerek minden nap fusson le 1 kilométert, hogy nem ehet chipset és
klementinagidro, 2016. február 02. kedd, 09:04
Mindenki nyugodjon meg
csak együttélés van a gyerekekkel. Kompetens együttélés. Hitelesség. Azt csinálom, amit szeretnék, azt mondom, amit gondolok és érzek, nincs színlelés se a férjem, se a gyerekem, se az anyósom, se az anyám felé, csak önmagammal való azonosság. llyenkor nyugodtan lehet tévedni és hibázni.

De beszélhetünk erről tudományosabban is: mivel Amerikában szülés után nagyon korán kell visszamenni dolgozni, nagyjából három hónap elteltével, vizsgálták, hogy a bölcsőde ilyen kicsi korban hogyan hat a gyerekekre. Az az ajánlás született, hogy ha egy mód van rá, az első életévben még ne adják bölcsődébe a babákat. Ez nem azt jelenti, hogy maradjon otthon az anya, akkor is, ha nem lehet vagy nem akar. Egy jó bébiszitter vagy nagyszülő is megteszi. A második életév betöltése után viszont kimondottan serkentő a bölcsőde. Például a gyerek beszédkészségét fejleszti, ami a szilárd gondolkodás alapja. De azt is hozzáteszik, hogy a gyerek ebben a helyzetben kissé agresszívebb lesz. Pláne, ha netán van egy újabb
horvathnemagdi, 2016. január 20. szerda, 14:01
Mosonmagyaróvár, a magyar mártíromság szimbóluma
kívül Budapestről is kitelepítettek kb. 15.000 embert, akiket megbélyegeztek és/vagy akiknek szép házuk, vagy üzletük volt jó helyen Budapesten. Heves - Borsod - Szabolcs - Békés megyei megbélyegzett, osztályidegennek titulált parasztcsaládokhoz úgynevezett kulákokhoz verték be őket. Hátha agyonütik egymást. Szerencsére nem így történt. Ellenkezőleg! Szuhay Balázs elbeszélése alapján a Borsodi - Szabolcsi parasztgyerekek, amíg a szülők a földeken dolgoztak, az otthon maradt, a gyerekekre vigyázó pesti ,,tantiktól" - az ötvenes években franciául vagy angolul tanultak.

A MAGYAR EGY MINDENT ÉS MINDENKIT TÚLÉLŐ NÉP!

Ezért ez a hisztérikus félelem a magyaroktól? Ezért kell minden lehetséges módon szembeszállni velünk?
Igen, tudják, érzik, hogy a magyaroknak mindig is küldetése volt! Világtörténelmet írtunk 56-ban is.

A Rákosi korszak politikai harcának fő szempontja a ,,reakció" elleni harc volt. Mindenki reakciósnak
otvenhatosemlekev2016, 2016. január 09. szombat, 02:21
Győrfi Pál: már a gyermekorvosok is használhatják a táv-EKG-t
használhatják a TTEKG-t.

A rendszer abban segíti az orvosokat, hogy szívpanaszok esetén a lehető leggyorsabb és legpontosabb diagnózishoz juthassanak.

Emlékeztetett arra, hogy a statisztikák szerint Magyarországon a gyermekek 8-10 ezreléke, vagyis évente közel ezer gyermek "szívhibával" születik; a rendellenességet általában korán felfedezik és sok esetben szívműtéttel orvosolják. A TTEKG révén az elvégzett műtét után a kardiológus a távolból, a nap 24 órájában vigyázni tud hazaengedett gyerekekre.

Elmondta, további, életmentő lehetőséget jelent a táv-EKG azoknál a gyermekeknél, akik fizikai terhelés- így például tornaóra, sportfoglalkozás - során panaszkodnak rosszullétre, vagy ájulnak el hirtelen, de az orvosi rendelőben már panaszmentesek, így esetleges szívritmus-zavaruk, illetve a háttérben levő szívhiba rejtve maradhat.

A rosszullét idején készített, akár az iskolából, vagy edzőteremből elküldött TTEKG még időben fényt deríthet a betegségre, amivel tragikus, és sajnos gyermekeknél
velemenyezd, 2015. november 06. péntek, 15:12
A nélkülöző gyermekek védelmében emelte fel szavát Ferenc pápa
gondozás nélkül, segítségért kiált, és "azt a társadalmi rendszert vádolja, amelyet mi felnőttek építettünk ki."

Az egyházfő hangsúlyozta, hogy a gyermekekért a politikusok, az oktatók és az összes felnőtt felelősséggel tartozik. Kijelentette, a társadalomnak nem szabad egyedül hagynia a beteg gyermekeket nevelő családokat sem.

"Mire jók a felnőttkorúak és a gyerekek jogairól szóló ünnepélyes nyilatkozatok, ha a gyermekeket a felnőttek hibájából büntetjük?" - kérdezte Ferenc pápa. Azokra a gyerekekre emlékeztetett, akik bűnözők, ember- és szervkereskedők zsákmányává válnak, fegyveres harcra képzik ki őket vagy erőszakot szenvednek el. Az egyházfő hozzátette, hogy a drámai helyzetek a gazdag országokban sem kerülik el a gyerekeket a családok válsága, az oktatási űr és a szegény rétegek embertelen életkörülményei miatt. "A gyermekek sohasem számítanak tévedésnek, a gyerekek éhezése és szegénysége a tévedés!" - mondta Ferenc pápa. A Szent Péter téri audiencián részt vevő iraki és közel-keleti
velemenyezd, 2015. április 08. szerda, 14:22
1/6
Képek, videók
gyanúsak.jpg
dnemethk
2017. február 12. vasárnap, 14:57
nem gyanús ez a nyuszi.jp
sarkadykati
2012. április 06. péntek, 11:05
Gyanusan néznek
anyuka10
2009. december 03. csütörtök, 12:30
gyanús... :D
splatt15
2008. október 19. vasárnap, 21:23
Ez gyanús
james64
2007. március 14. szerda, 19:42
Több mint gyanús.JPG
kekssz
2006. október 13. péntek, 09:00
Alvás gyanús
csumpirudi
2006. július 06. csütörtök, 19:00
Gyanus a cigi!
kizso
2006. július 04. kedd, 20:08
Babák.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:29
BABÁKHOZ, ANGYAL,GIF.gif
rochlitzne
2018. május 15. kedd, 15:23
BABÁK, KETTEN,ÚJ.GIF
rochlitzne
2018. április 30. hétfő, 17:49
BABÁK,GIF.gif
rochlitzne
2018. március 28. szerda, 13:01
Kutyus babák.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 23:07
BABÁK.PNG
rochlitzne
2018. február 13. kedd, 15:38
Wozopeg babak20110731(Haw
charlotteani
2018. február 09. péntek, 23:35
Címkék
társadalmi elfogadást, Béres László, Szent Péter, Safer Internet Plus, betegség hiánya, helyettes államtitkár, rosszullét idején, virtuális térre, eddig elolvasottakkal, családok válsága, lehető leggyorsabb, táv-EKG azoknál, Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, egészséges életmód, egyházfő hangsúlyozta, szilárd gondolkodás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.