Belépés
2019. augusztus 23. péntek | 34. hét | 235. nap | 14:08 | Bence
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Anyukám ! Egy idézettel köszöntelek , Te tudom érteni fogod
testamentum, amikor én hagyhatok valamit Istenre. Van ilyen is. Nem akármilyen istenre, hanem Arra testálhatom rá gondjaimat, bajaimat, Akiről ezt mondja a Szentírás: ,,Aki tulajdon Fiát sem kímélte, hanem Ő mindnyájunkért odaadta - ránk testálta - hogy ne ajándékozna Vele együtt - Vele EGYÜTT, nem nélküle! Mindent!"

- Mindent, amire valóban szükségünk van. Mert hátha nincs. De ha van, akkor azt nekünk ajándékozza.

Befejezésül olvassuk el, mit mond nekünk Jézus ugyanerről a témáról!

“Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok, hogy mit együnk, és mit igyunk, vagy mit öltsünk magunkra. Mindezt a pogányok kérdezgetik. A ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először az Ő országát, és igazságát (ti. magát Jézust) és ezek is mind megadatnak nektek. (Amire igazán szükségünk van). Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért, elég minden napnak a maga baja" (Mt 6, 31-34).

Merjük, tudjuk ezt
koszegimarika, 2019. május 05. vasárnap, 08:37
Bizalmi szavazást követel a Babis-kormánytól az ellenzéki KDU-CSL
bizalmi szavazás. A kormányfőnek részletesen meg kellene indokolnia, miért van szükség ezekre a változásokra" - érvelt később a képviselőházban az ellenzéki politikus, aki csak néhány hete került a KDU-CSL élére. Az alsóház azonban nem tűzte napirendjére a kérdést, mert azt a kormányzó ANO mozgalom megakadályozta.

Jaroslav Faltynek, az ANO frakcióvezetője ennek ellenére legitimnek nevezte az ellenzék igyekezetét.

Petr Fiala, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) elnöke azt nyilatkozta, hogy a témáról előbb tárgyalni akar a KDU-CSL vezetősével.

Jakub Michálek, a Cseh Kalózpárt képviselői klubjának elnöke azt mondta, hogy pártja nem kíván visszaélni a bizalmi szavazás intézményével. Ilyen szavazást a párt csak akkor támogatna, ha az ügyészség vádat emelte Andrej Babis ellen a Gólyafészek-ügyben. A cseh rendőrség, amely több mint két éve vizsgálja az ügyet a múlt héten közölte: arra az álláspontra jutott, hogy Babis egyik cége visszaélt az EU-támogatásokkal és vádemelést javasol az ügyben
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 17:32
Határozatképtelenség miatt a költségvetési bizottság nem tárgyalt a januári nyugdíjkifizetésről
keddi ülésen nem kívánnak részt venni, mert a meghívóban szereplő javaslat okafogyottá vált, a nyugdíjak elutalása január 11-én, határidőre megtörtént.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Varju László úgy fogalmazott, hogy a kormány által előállított nyugdíj-káoszra keresték volna a választ, ebben a kormánypárti képviselők és Varga Mihály pénzügyminiszter nem volt hajlandó közreműködni.

A minisztert előbb-utóbb utolérik, hiszen éves beszámolási kötelezettsége van a bizottság előtt, ahol erről a témáról is kérdezni fogják - mondta Varju László.

A költségvetési bizottság elnöke szerint a kormány tartozása, hogy a nyugdíjasoktól nyilvánosan bocsánatot kérjen.

A sajtótájékoztatón Mesterházy Attila, a költségvetési bizottság szocialista tagja felidézte, hogy január 11-én írásbeli kérdést tett fel az ügyben Varga Mihály pénzügyminiszternek. A válaszából kiderült, hogya miniszter vizsgálatot rendelt el, és ígérete szerint az eredményről tájékoztatást fog adni, ami nem történt meg, miközben
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 14:11
Nem véletlenül kaptad az óvodai jeledet. Itt van melyik mit
személyiség. Nem csak a saját, de mások határait is tiszteletben tartja.

kés: dinamikus, sőt kissé agresszív személyiség, aki nem hagyja magát, bátran kiáll az érdekei mellett. Hajlamos a versengésre, a féltékenységre. Szereti a kihívásokat.

kesztyű: szereti formálni maga körül a világot, de ezt óvatosan, körültekintően, némi távolságtartással teszi, időbe telik, míg saját élete alakítását is kézbe veszi

kettős kör: fontosak számára a kapcsolatok, főleg a szerelem, erről a témáról már korán romantikus elképzelései vannak. Elköteleződő, szolidáris, hűséges típus.

kifli: közösségi érzésű, melegszívű, szociálisan érzékeny, szívesen ad másoknak, képes keményen, olykor erején felül is dolgozni

kocka: stabilitásra, biztonságra törekszik. Felnőttként nagy hangsúlyt fektet az önismeretre. Általában a nehezebb, kihívásokkal teli megoldásokat keresi a könnyebb utak helyett.

kocsikerék: lendületes, dinamikus személyiség, aki képes alkalmazkodni a
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 15:07
Akkor is boldogulok...
hogy Isten nélkül semmi, és az Úrtól függetlenül semmire sem képes. Minden egyes reggel, mielőtt belevágott volna eseménydús napjaiba, szívében először az Úrhoz fordult imában:

Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök és várlak.
Ébren vagyok virradatkor, és fohászkodom, igédben reménykedem.
Zsoltárok 5:4, 119:147

Tudom, milyen nagy értékkel és fontossággal bír minden egyes nap időt tölteni Istennel imádságban és az Igében. Még könyvet is írtam erről a témáról. Mégis, túl gyakran kapom magam azon, hogy a napi teendőket és részleteket anélkül veszem számba, hogy mindenekelőtt elég időt szánnék arra, hogy ,,megkérdezzem az Urat".
Amikor ezt teszem, igazából azt mondom (bár hallhatóan soha nem mondtam ki"), hogy képes vagyok egyedül megbirkózni az előttem álló nappal Isten jelenléte, bölcsessége és kegyelme nélkül is. Azt állítom, hogy nélküle is el tudom végezni a munkámat, rendben tudom tartani az otthonomat és kapcsolataimat, és képes
kalmanpiroska, 2018. február 28. szerda, 21:26
Ki vagy Te? Az életeid
hátrafordulni.

Pár nappal ezelőtt kollegámmal veszekedtünk kicsit a bevándorlás kapcsán, ami eddig nem fordult elő, de most szükség volt rá, bevándorlás, ami most úgy a világot Európában és az Usában is már évek óta egyre inkább foglalkoztatja. Vajon, hogy lehet az, hogy mint ahogy nagyon sok helyen egyik ember szögesen egyik állásponton van, míg a másik pont az ellentétes állásponton közös keresztmetszet nélkül, egyik oldalon csak rossz, a másik oldalon csak jó ugyanarról a kérdésről és témáról, legtöbbször persze politikai témáról. Ezek az úgymond megosztó témák, hogy lehet az, hogy bizonyos emberekről vagy témákról annyira megosztóak a vélemények. A válasz az, hogy az adott témával, emberrel kapcsolatban van bűntudatod van, ugyanis ezt az életedet már leélted, többször leélted úgy, hogy az egyik oldalt képviselted és most amikor újra éled bűntudatból attól szögesen elzárkózol vagy épp szögesen mellette állsz. Nálam kb. 3-4 évvel ezelőtt oldották meg azt a bűntudatot, hogy 30 évvel később
hogyaneljunk, 2018. január 30. kedd, 20:17
A hiábavaló előadásokról
a Magyarok Szövetsége számára írt programomban még 2008-2009-ben és amit megírtam később a NEHÉZ-SORSÚSÁG... c. tényfeltáró sorozatomban:
*
*
1. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=128978&n=furaila&blog

Negatívdiszkriminációk sora ért minket már születésünk óta...

*
Nagyon jó és főleg IGAZ elemzést hallottunk Dr. Horváth Attila, docenstől az 1949-es alkotmányról...
Csakhogy, erről a témáról is oly sok előadást hallottam már és én is írtam róla, hogy a rendszerváltozást valójában az 1949-es alkotmány megszüntetésével kellett volna kezdeni! Így, utólag, egy NEGYED ÉVSZÁZAD ELTELTÉVEL kimondani mindazt róla, amit, hát nem is tudom... Talán, olyan esemény utáni tabletta-hatást éreztem az előadás közben...
*
2010-ben létrehoztunk egy TAHSZ-civil szervezetet...11 pontban fogalmaztuk meg, hogy miért nem maradhat az 1949-es alkotmány semmiképpen érvényben!
Ugyanarról beszéltek,
furaila, 2018. január 19. péntek, 16:32
Halálunk előtti nagytakarítás
szortírozni, mert ha például a fotók válogatásával kezdjük el a dolgot, fennáll a veszélye, hogy teljesen elveszünk az emlékekben, és semmit nem haladunk előre. Épp ezért jó kezdési hely a konyha, ha pedig a folyamat végén eljutunk majd a fotókig, érdemes könyörtelennek lenni. Ha például nem tudjuk a képen szereplők nevét, akkor valójában nincs is szükségünk arra a fotóra.

A haláltakarítás trendje akkora hullámokat vetett, hogy a Washington Post még a washingtoni svéd nagykövetet is megkérdezte a témáról, és Karin Olofsdotter elmondta, hogy szülei is csináltak ilyet, amikor a nyolcvanas éveikben jártak. Olofsdotter szerint ez a rituálé olyan a svédek számára, mintha a biológia diktálná, de fontos az is, hogy a svéd kultúrában mélyen gyökerezik a gondolat, hogy függetlenül, másoknak terhet nem jelentve érdemes élni az életünket.

A svéd kultúra sem volt védtelen ugyanakkor a tömegfogyasztástól és a felesleges tárgyak felhalmozásától, ami az elmúlt évtizedekben jellemezte a nyugati
lovaszmarika, 2018. január 17. szerda, 17:42
Csillagjegyünk
könnyen lehet, hogy nem marad idejük ezekben el mélyülni. Egyszóval: mindenhez értenek egy kicsit. Legértékesebb kiváltságuk azonban az, hogy a bennük rejlő sokszínű tudást azonnal és hatékonyan tudják közvetíteni másoknak is.

Az ikreknek igazi, eleven intelligenciájuk van, mellyel nem haboznak kérkedni, valahányszor lehetőségük adódik rá. Rengeteget beszélnek, különleges humorérzékük és folyékony beszédük révén bárkivel megtalálják a hangot

Gyorsak, pillanatok alatt ugranak egyik témáról a másikra, minden érdekli, ami körülveszi őket. Szeretnek információkat gyűjteni utazásaik során, kreatívak és néha vonzza őket a művészet és a kultúra. Kiváló írók és szónokok.

RÁK: LELKI INTELLIGENCIA VEZÉRLI

Ők leginkább érzelmekből vannak formálva. A memória, képzelőerő és a megérzések minden rák értékes kincse, amelyek szerint életüket alakítják. Igaz, azok a rákok, akik a gyermekkorhoz kötődve még elevenen őrzik a szerzett elveket, még elég félénkek és érzékenyek. Ők,
horvathnemagdi, 2017. július 29. szombat, 17:18
Csillagjegyek
lehet, hogy nem marad idejük ezeket kellőképpen elmélyíteni. Egyszóval: mindenhez értenek egy kicsit. Legértékesebb kiváltságuk azonban az, hogy a bennük rejlő sokszínű tudást azonnal és hatékonyan tudják kamatoztatni.

Az ikreknek igazi, eleven intelligenciájuk van, mellyel nem haboznak kérkedni, valahányszor lehetőségük adódik rá. Rengeteget beszélnek, különleges humorérzékük és folyékony beszédük révén kellemes beszélgetőtársak.

Gyorsan gondolkodnak, pillanatok alatt ugranak egyik témáról a másikra, minden érdekli, ami körülveszi őket. Szeretnek információkat gyűjteni utazásaik során, kreatívak és néha vonzza őket a művészet és a kultúra. Kiváló írók és szónokok.

RÁK: Lelki intelligencia vezérli

Ők leginkább érzelmekből vannak formálva. A memória, képzelőerő és a megérzések minden rák értékes kincse, amelyek szerint életüket alakítják. Igaz, azok a rákok, akik a gyermekkorhoz kötődve még elevenen őrzik a szerzett elveket, még elég félénkek és érzékenyek. Ők,
horvathnemagdi, 2017. március 23. csütörtök, 19:32
10. Amit nem mondhatok el senkinek, leírom hát mindenkinek
Ekkor, megszólalt Bauer Béla, a kultúraközvetítés elméletének előadója, és megkérdezte:
- Mit tud mondani a hármas ,,T"-ről?
Az volt a sejtésem, hogy ezzel a kérdéssel akar rávezetni arra, hogy miért ez a negatív megkülönböztetés velem kapcsolatban. Meg aztán, ez a téma, akkor már kultúrtörténeti kordokumentumnak számított a főiskolán." ,,Eszembe jutott Pozsgay Imre: 1989 ,,Politikus-pálya a pártállamban és a rendszerváltozásban" című könyve. Abból is, a témáról szóló fejezet. Amikor odaértem a mondókámban, hogy:
- ,,... Aczél György a maga koncepcióját az ún. három ,,T" kategóriában helyezte el: támogatás, tűrés, tiltás..."
Agárdi emelt hangon közbeszólt:
- ,,Hogy szerezhetett érvényt ennek a koncepciónak, ha nem is ő volt a kultuszminiszter?"
- Valóban, nem volt kultuszminiszter, de ,,...a párt akarata a művelődés területén Aczél akaratát jelentette." Válaszoltam, amit
furaila, 2016. október 09. vasárnap, 08:18
1/16
Képek, videók
köszöntelek.png
sz719eszter
2018. december 16. vasárnap, 08:11
koszontelek8.gif
vicus54
2018. szeptember 24. hétfő, 22:25
koszontelek13.gif
vicus54
2018. július 06. péntek, 22:10
koszontelek_az_oldalam on_
menusgabor
2018. június 29. péntek, 22:37
koszontelek__az__oldal on_
menusgabor
2018. június 23. szombat, 20:33
Köszöntelek.jpg
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:36
219koszontelek.gif
vicus54
2018. január 29. hétfő, 06:56
együtt éljünk ő vele
bbszabrina
2013. november 07. csütörtök, 09:39
A pogányok
brasilthereal
2007. október 11. csütörtök, 09:10
pogányok tanulnak
brasilthereal
2006. október 08. vasárnap, 21:39
pogányok
brasilthereal
2006. október 08. vasárnap, 21:39
dem majd holnap.jpg
snbela44
2013. január 15. kedd, 21:34
majd holnap.jpg
dnemethk
2012. július 02. hétfő, 22:17
majd holnap
ani0214
2011. augusztus 31. szerda, 15:42
talán majd holnap
margo511
2008. november 15. szombat, 22:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.