Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 04:50 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szöulba, Prágába, Belgrádba, Stuttgartba és Szófiába indít új járatokat a LOT Budapestről
Magyarországról először válik elérhetővé Szöul közvetlen járaton, ennek nemcsak turisztikai, de gazdasági jelentősége is van a vezérigazgató szerint. A Boeing 787 Dreamlinerrel repült útvonalon hetente háromszor, kedden, pénteken és vasárnap közlekednek majd szeptember 22-től.

Rafal Milczarski közlése szerint a hosszútávú járat mellett újabb, úgynevezett ráhordó járatokat is indítanak a jövő márciusban induló nyári menetrendi időszakban. A LOT Prágába és Stuttgartba a hétvégét leszámítva naponta kettő, Szófiába és Belgrádba pedig a hét minden napján egy járatot közlekedtet.

A szeptemberben elindítani tervezett brüsszeli és bukaresti járatokat a LOT jövő márciusra halasztotta a Boeing 737 MAX-okkal kapcsolatos repülési tilalom miatt, New Yorkba a téli menetrendben az eddigi négy helyett három járat közlekedik, majd nyártól naponta fognak repülni az amerikai metropoliszba, a chicagói járat pedig csak nyáron közlekedik majd.

A bővítés mellett a légitársaság három új Embraer E-Jet regionális
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 11:51
Profitfigyelmeztetést adott ki a Ryanair
A légitársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a korábbi 1,1-1,2 milliárd euróról 1-1,1 milliárd euróra csökkentették a profitvárakozásukat. Ennek oka, hogy a téli menetrendi időszakban az előzetesen vártnál nagyobb mértékben, 7 százalékkal csökkent az átlagos jegyár és az európai piacon túlkapacitás alakult ki. Ezt a két hatást pedig nem tudja ellensúlyozni a vártnál erősebb utasforgalom és az egységköltségek alacsonyabb szintje.

Három hónapon belül ez a második profitfigyelmeztetése a vállalatnak, legutóbb októberben csökkentették az előrejelzést, korábban még 1,25-1,35 milliárd eurós adózott eredményre számítottak.

Michael O'Leary vezérigazgató szerint az alacsonyabb jegyárak elsősorban versenytársaikat, az izlandi WOW Airt, a brit Flybe-t és a német Germaniát fogják az eddiginél is nehezebb helyzetbe sodorni. Hozzátette: az alacsonyabb jegyárak hosszútávon a Ryanairnek és az utasoknak kedveznek.

A társaság 75 százalékos tulajdonában álló Laudamotion légitársaság várható év
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 17:01
Megkezdődött a téli időszámítás
Az átállás miatt Budapesten a tömegközlekedési járatok menetrendje is változik, az éjszakai járatok többsége 2 és 3 óra között a nyári és a téli időszámítás szerinti menetrendi időpontban is elindul. Emellett változik a 909-es, a 918-as, a 931-es, a 938-as, a 940-es, a 941-es, a 956-os, a 973-as, a 990-es, a 992-es, a 996 és 996A, valamint a 998-as busz menetrendje is. Ezen járatok esetében általában csak a téli időszámítás szerinti időpontokban indulnak, vagy módosított útvonalon közlekednek.

A MÁV hálózatán néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint a változás, a Nyugati pályaudvarról 0.52-kor Szobra és a 0.43-kor Szolnokra induló vonat még a nyári időszámítás szerint közlekedett a teljes útvonalon, a Debrecenből Nagykerekire 2.20-kor, illetve a Nyugatiba 2.29-kor, a Nyugatiból Szolnokra 2.38-kor, Kiskunhalasról Kőbánya-Kispestre 2.43-kor, Lajosmizséről a Nyugatiba 2.45-kor, Szolnokról a Keleti pályaudvarra 2.58-kor induló vonat már a teljes útvonalon a téli időszámítás szerinti indulási
velemenyezd, 2018. október 28. vasárnap, 07:03
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás, változik a tömegközlekedés rendje
teljes fogyasztásának megfelelő villamos energiát spórolunk meg. Az 1980 óta működő rendszer segítségével eddig csaknem 4000 gigawattóra (Gwh) a becsülhető energiamegtakarítás, amely az ország majdnem ötheti átlagfogyasztásával egyenlő. Adataik szerint 2017-ben 80 GWh megtakarítás keletkezett az óraátállításból.

Az átállás érinti a tömegközlekedés menetrendjét is. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: az éjszakai járatok többsége 2 és 3 óra között a nyári és a téli időszámítás szerinti menetrendi időpontban is elindul. Emellett változik a 909-es, a 918-as, a 931-es, a 938-as, a 940-es, a 941-es, a 956-os, a 973-as, a 990-es, a 992-es, a 996 és 996A, valamint a 998-as busz menetrendje is. Ezen járatok esetében általában csak a téli időszámítás szerinti időpontokban indulnak vagy módosított útvonalon közlekednek.

Vasárnap kora hajnalban a közterületi Futár-kijelzők nem működnek majd, és a mobiltelefonos alkalmazás sem lesz használható útvonaltervezésére - hívták el a figyelmet.

A MÁV
velemenyezd, 2018. október 27. szombat, 07:04
A járattörlések ellenére szeptemberben még nem csökkent a Ryanair utasforgalma
A cég honlapján közöltek szerint a Ryanair utasainak száma szeptemberben 10 százalékkal 11,8 millióra emelkedett az előző év szeptemberéhez viszonyítva, a járatok töltöttsége 2 százalékponttal 97 százalékra javult. A Ryanair úgy érte el ezeket a számokat, hogy a szabadságkiadás változásai miatt már szeptemberben is számos járatot töröltek.

A Ryanair éves gördülő utasforgalma a hónap végén 127,3 millió volt, 12 százalékkal több, mint tavaly ugyanilyenkor.

Közölték továbbá, hogy a szeptember-márciusi időszakra korábban bejelentett járattörléssel érintett mintegy 20 ezer járat 315 ezer utasával vették fel a kapcsolatot, közülük 308 ezren kértek átfoglalást. A téli és nyári menetrendi időszakra is vonatkozó másik járattörlési akcióban 400 ezer utas érintett, közülük eddig 300 ezren kértek átfoglalást.

A fapados légitársaság szeptemberben két alkalommal is jelentős járattörléseket jelentett be, ezekben mintegy 800 ezer utas érintett.
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 14:23
Több járatot is töröl a téli és nyári menetrendben a Ryanair
A légicég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a téli menetrendi időszakban huszonöttel kevesebb gépet üzemeltetnek majd a tervezetthez képest, és a nyári időszakban is tízzel kevesebb gépet használnak majd. Így biztosítható az októberi, novemberi és decemberi szabadságok kiadása a dolgozóknak, és jövőre nem lesznek ki nem adott szabadnapok.

Az intézkedés miatt a Ryanair kevesebb, már bejelentett járatot indít el, átlagosan napi egy járat nem fog közlekedni, az intézkedés 400 ezer utast érint, pedig sok járatra még nem is érkezett foglalás. A Ryanair minden érintett utast e-mailben értesített, nekik átfoglalási lehetőséget, jegyár-visszatérítést, valamint egy 40 eurós kupont is felajánlanak.

Arról a Ryanair egyelőre nem közölt semmit, hogy mely járatok nem indulnak el a téli menetrendben.

Az intézkedés miatt a Ryanair azzal számol, hogy márciusig a korábban tervezett 9 helyett 4 százalékkal bővül majd az utasforgalom havonta, a teljes éves forgalom pedig 129 millió lehet az egy
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 07:07
Nincs Cím
lehetőségek:Keszthely,Badacsony,Szigliget,Kis-Balaton Keszthely, Balatonmária,Fonyód: hajózási lehetőségek Balatonberényben nagyszerű horgászási lehetőségek, kitünő pontyozó és süllöző helyek. Csónak használata ingyenes Fűtési szezonban a fűtés dija külön fizetendő .Az egész lakás szunyoghálóval felszerelt. A tulajdonos külön apartmanban lakik a telken. Az emelet nincs beépítve. A vendégház a téli időszakban minimum 5 főtől fogad vendégeket!
Menetrendi hajózás
(lap alján nézhetem9

Indulás: aug. 22. Balatonszemes 11óra 10-kor Tihanyba érkezik. 12óra 15-kor
Vissza indul: Tihany: 16óra 05perckor Balatonszemesre érkezik 17óra 10 perckor

aug23 ------ugyanaz
aug24.------ ugyanaz
aug25.------ugyanaz

aug. 22. 35perc az út
Balatonföldvárról indul.
dorotea55, 2017. augusztus 06. vasárnap, 19:34
Közel 15 százalékkal bővült a Liszt Ferenc repülőtér utasforgalma az első negyedévben
A ferihegyi repülőtér a friss adatok szerint márciusban 945 586 utast kezelt, ez 12,1 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti szintet. Ezzel az első negyedévi forgalom 2 millió 549 ezer utasra javult, ez 14,3 százalékkal több a 2016. első negyedévihez viszonyítva, amikor 2 millió 228 utas fordult meg a budapesti légikikötőben.

Korábban Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, a téli menetrendben egyebek közt azért volt kétszámjegyű bővülés az utasforgalomban, mert a légitársaságok a tavalyinál sokkal nagyobb kapacitást biztosítottak. Kérdéses viszont, hogy a március végével elkezdődött nyári menetrendi időszakban milyen bővülési potenciál lesz még a forgalomban.

Tavaly a teljes évben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér újabb rekordévet zárt, miután 11,4 millió utast kezelt, 11,1 százalékkal többet, mint 2015-ben.
velemenyezd, 2017. április 05. szerda, 19:04
Krónika 5. rész (óraátállítás, közigazgatási ügyintézés)
akkor Magyarország a kelet-európai időzónába lépne át. Felhívta a figyelmet, hogy Kelet-Európát, Portugáliát Nagy-Britanniát és Írországot leszámítva jóformán az egész kontinens a közép-európai időt használja.

Arra is kitért, hogy a téli és nyári időszámítások elkészítésekor a téli számít alapnak és később jött az ötlet, hogy az év egyes szakaszaiban az órákat állítsák át nyárira. Felvetette: a határátlépéseknél mindig gondolkozni kellene, hogy át kell-e állítani az órákat, ami folyamatos vasúti menetrendi problémákat okozna. Az előnyök közé sorolta az energiamegtakarítást, a hosszabb világos időszakokat nyáron. Az óraátállítások bioritmusra gyakorolt hatását még nem sikerült egyértelműen bizonyítani - mondta, és a jelenlegi rendszer fenntartása mellett foglalt állást.

Jobbik: a kérdés a teljes társadalmat érinti

Az elhangzottakra reagáló Kepli Lajos azt mondta, valóban időzónaváltásról lenne szó. A politikus arra kérte a képviselőket, hogy a vitából száműzzék a pártpolitikát, mert egy egész
velemenyezd, 2016. december 08. csütörtök, 14:23
BKK: márciusban több menetrendi változás is életbe lép a fővárosban
Március 5-e (szombat) áthelyezett munkanap, ekkor a pihenőnappá nyilvánított március 14-ét (hétfőt) kell ledolgozni. Ezen a napon a tanítási szünetek idején érvényes pénteki munkanapi menetrend érvényes.

Március 15-e, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója, majd a 27-én és 28-án tartandó húsvét ünnepe miatt is változásra kell számítani a tömegközlekedésben: március 14-én (hétfőn) a szombati, 15-én (kedden) a vasárnapi és ünnepnapi, 24-én (csütörtökön), 25-én (pénteken) és 29-én (kedden) pedig a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járművek.

A BKK hozzátette: március 15-én a fővárosban több, útlezárásokkal is járó rendezvényt tartanak. Emiatt számos járat útvonala változik majd, erről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Március 6-tól (vasárnaptól) a budai Várba közlekedő 16-os, 16A, valamint 116-os buszok hétvégén sűrűbben közlekednek, mint a téli időszakban. Az új menetrend várhatóan október végéig marad érvényben.

Március
velemenyezd, 2016. február 29. hétfő, 11:42
Vasárnap lép életbe a MÁV-Start új menetrendje
A vasúttársaság pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Budapest és Győr között a belföldi InterCity vonatok óránként közlekednek, az egyik órában szombathelyi, a másik órában soproni végállomással, a szerelvények Tatán és Komáromban is megállnak. Az óránként induló elővárosi vonatok vasárnaptól meghosszabbított útvonalon, Győrig közlekednek. Emellett vasárnap új expresszvonat is indul Vaskakas néven Győrből Budapestre, és vissza.

A Budapest-Székesfehérvár vonalon napi tizenhárom vonat meghosszabbított útvonalon, Kőbánya-Kispest és Martonvásár között közlekedik, késő este pedig két új vonat indul Kőbánya-Kispestre Székesfehérvárról.

Csökken a menetidő a MÁV-Start tájékoztatása szerint a Budapest-Tapolca, illetve a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon a felújítások miatt: Nagykanizsa és Keszthely átlagosan 15 perccel gyorsabban érhető el vasúton.

Közölték továbbá, hogy forgalomba állt mind a 42 új Stadler FLIRT-szerelvény, a kelet-magyarországi régióban pedig az osztrák
velemenyezd, 2015. december 11. péntek, 07:50
BA: rekordforgalom volt a budapesti repülőtéren márciusban
közleménye szerint a húsvéti ünnepek sokszor vannak márciusban, mint például tavaly is. Ebben az évben viszont április végére esik húsvét, ezért is számít jelentős bővülésnek, hogy a márciusi forgalom 5 százalékkal meghaladta a tavalyi harmadik hónapit.

A hagyományos és a diszkont szektorban is voltak olyan légitársaságok, ahol a járatok kihasználtsága meghaladta a 90 százalékot, ami nagyon jónak számít nemzetközi összehasonlításban is - közölte a BA. Hozzátette azt is, hogy a március a téli menetrendi időszak utolsó hónapja, a nyári menetrend az eddiginél jóval több új járatot és nagyobb forgalmat ígér.

A BA idei átlagosan 7,4 százalékos forgalomnövekedése jelentősen túlszárnyalja a 4,2 százalékos uniós átlagot és lényegesen jobb, mint régiós versenytársaié, Bécsé, Prágáé és Varsóé - hangsúlyozta közleményében a társaság.

A 2014-es nyári menetrendben 37 légitársaság 85 célállomásra kínál utakat Budapestről. A közlemény szerint a felkínált üléskapacitás alapján minden idők legerősebb
velemenyezd, 2014. április 11. péntek, 13:03
1/2
Képek, videók
stuttgartban ser
kekzokni
2007. december 25. kedd, 20:18
röpisek Stuttgartban
keti--
2006. október 18. szerda, 21:21
Üdv Budapestről
irmus
2010. július 12. hétfő, 10:32
Határ Magyarországról néz
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:35
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
Rafale-Szu-30 MKI.jpg
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 10:49
repülők rafale fighters f
megyerimihaly
2014. szeptember 07. vasárnap, 16:01
Rafale-4.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 14:41
Rafal Olbinsky képe.jpg
szalai0913
2011. január 11. kedd, 07:20
Rafal Olbinski - The nigh
szalai0913
2011. január 08. szombat, 17:37
Rafal Olbinski - éj.jpg
szalai0913
2011. január 02. vasárnap, 20:54
Rafal Olbinski poszter.jp
szalai0913
2010. december 11. szombat, 16:43
Rafal Olbinski kép.jpg
szalai0913
2010. december 09. csütörtök, 13:24
Rafal Olbinski.jpg
durcimarcika
2010. december 07. kedd, 21:57
Rafal Olbinski - Winter U
szalai0913
2010. december 07. kedd, 06:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.