Belépés
2019. december 11. szerda | 50. hét | 345. nap | 20:13 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Többen meghaltak Lengyelországban egy családi házban történt gázrobbanásban
A házban feltételezések szerint nyolcan tartózkodhattak a detonáció idején.

Jaroslaw Wieczorek sziléziai vajda közlése szerint több százan vesznek részt a mentőakcióban: tűzoltók, rendőrök, önkéntesek, egészségügyi dologozók. Az éjszaka folyamán nehéz gépek használata nélkül, gyakorlatilag kézzel kutatták a romhalmazt.

A vajda reményét fejezte ki, hogy a többi keresett személy máshol tartózkodott a robbanás idején, vagy élve találják meg őket a romok között.

Jacek Kleszczewski vajdasági tűzoltóparancsnok csütörtök reggeli közlése szerint eddig a romok mintegy felét kutatták át. Egyelőre nem vethetnek be keresőkutyákat a romok egy részének magas hőmérséklete miatt.

A lengyel gázszolgáltató társaságnak (PSG) a robbanás körülményeit vizsgáló bizottsága csütörtöki közleményében azt írta: a katasztrófát legnagyobb valószínűséggel az okozta, hogy a házban végzett munkálatok során átfúrták a gázvezetéket.

Mateusz Morawiecki kormányfő a Twitteren arról tájékoztatott, hogy folyamatos
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 08:50
MÁV-Start: 2020 végére felújítják mind a tíz Talent motorvonatot
A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB az idén áprilisban kötött két évre szóló szerződést a Győr és Bécs közötti eurégiós közlekedésben használt tíz Talent motorvonat nagyjavítására, mely a teljes flottára vonatkozóan várhatóan ötmilliárd forintba kerül majd.

Kerékgyártó József emlékeztetett: a felújítás előtt a Talent motorvonatok 30-40 százalékos üzembentartással tudtak közlekedni, ami már veszélyeztette, hogy a Győr-Bécs vonalon szolgáltatni tudjon a vasúttársaság.

A vezérigazgató a járművek műszaki és utaskomfort-javító felújításai közt említette az új külső designt, a wifi szolgáltatást, valamint a szoftverfrissítéseket például az utastájékoztatásban vagy a fékberendezés működtetésében. Emellett megújult az üléskárpit és a folyosó burkolata is. A felújítás főként magyar beszállítók bevonásával történt - emelte ki.

A tíz felújított Talent motorvonatból négyre lesz szükség a bécsi közlekedésben, a többi pedig Flirt motorvonatokat tud majd kiváltani a Győr-Hegyeshalom vonalon - tette
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:28
LMP: Győrben elsőként a tömegközlekedési gondokat kell megoldani
mondatott le.

Úgy ítélte meg: ennek következtében mintegy fél évre "megáll a város, nem lesz vezetve", holott a tömegközlekedés problémája azonnali megoldást kíván.

Kifejtette: csak szeptemberben 680 menetrend szerinti járat maradt ki, alapvetően sofőrhiány miatt, mivel nem fizetnek nekik rendes béreket. A győriek így olyan szolgáltatásért fizetnek, amelyet nem kapnak meg - mondta, rámutatva: jegybevételekből százmillió, a városi költségvetésből egymilliárd forintot kap évente a közlekedési társaság.

A megoldás szerinte a bérrendezés lenne, amelyre lenne forrás, ha "a győriek érdekében vezetnék a várost, nem pedig telekcsereüzletek érdekében".

Ungár Péter kérdésre válaszolva azt mondta: az összellenzéki polgármesterjelölt kiválasztásakor minden ellenzéki pártot önmérsékletre kér, és arra, hogy akkora beleszólást kérjen a jelölésbe, amilyen mértékben részt vett a győri kampányban.

Az LMP önkormányzati képviselője nem támogatta, hogy a botrányba keveredett volt szocialista Lackner
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 14:41
A Lufthansa 1300 járatot törölt a légiutas-kísérők csütörtökre és péntekre bejelentett sztrájkja miatt
A német légitársaság szerdai közleménye szerint a november 7-én nulla órai kezdettel meghirdetett 48 órás sztrájk miatt csütörtökön az eredetileg tervezett 3000 járat helyett 2300 járat közlekedik majd, pénteken pedig a tervezett 3000 helyett 2400. A járattörlések 180 ezer utast érintenek.

A sztrájk csak a Lufthansa csoport névadó légitársaságát sújtja, többi tagjánál (Eurowings, Germanwings, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Lutfhansa Cityline, SWISS, Edelweiss, Sun Express) változatlan a menetrend.

A sztrájk idejére eső Lufthansa-járatok utasai díjmentesen átfoglalhatnak a csoport bármelyik társaságának valamely, a következő tíz napon közlekedő járatára, függetlenül attól, hogy törölték-e járatukat - áll a közleményben.

A Lufthansa a rendkívüli menetrendet megjelentette a honlapján. Ugyanakkor arra is törekszik, hogy visszatérhessen az eredeti menetrendhez, ezért igyekszik jogi úton megakadályozni a szakszervezet sztrájkját. Az első fokon eljáró frankfurti munkaügyi bíróság szerdán
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:14
Elkezdődött a Magyar tudomány ünnepe
A Pannon Egyetemen tartott ünnepségen Barnabás Beáta arról beszélt, hogy a tudomány átszövi a mindennapjainkat, művelői napról napra új értéket teremtenek.

Mint mondta, a Magyar Tudományos Akadémia életében új korszak kezdődött azzal, hogy szeptember 1-jétől a kutatóintézeti hálózatát Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) működteti.

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke azt hangsúlyozta, hogy a szervezeti változás ellenére az akadémia legfontosabb feladata továbbra is a tudomány eredményeinek közvetítése, emellett fontos a fiatalok megszólítása és annak tudatosítása bennük, hogy Magyarországon számos területen világszínvonalú kutatás zajlik.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy az egyetem jeleskedik a tudományos értékteremtésben.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (FIDESZ-KDNP) azt emelte ki, hogy a 21. századi tudomány a magyar jövő záloga.

Abonyi János, az MTA doktora, a Lendület-kutatócsoport vezetője Összekapcsolódott és
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 13:11
Önkormányzat 2019 - Megalakult a pécsi közgyűlés
észt, a szabad akaratot. Beszédében kiapadhatatlan erőt, szívós harcot, lankadatlan szolgálatot, egyenességet, becsületességet, átláthatóságot és a közbeszédben nívót ígért.

Az út nem lesz sem rövid, sem egyszerű - tette hozzá -, de miközben "együtt végigmegyünk rajta, közösen formáljuk újjá a várost, s létrehozhatunk valamit, amire a város egykori nagyjai is büszkék lennének" - zárta beszédét.

Első döntésével a közgyűlés utasította a százszázalékos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezetőit, hogy a naptári évenként 250 óra, kollektív szerződés esetén 300 óra rendkívüli munkaidőt ne lépjék túl, valamint 12 hónapnál hosszabb munkaidőkeretet ne alkalmazzanak munkavállalóik körében.

Az előterjesztésre a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) képviselői nemmel szavaztak. Csizmadia Péter (Fidesz-KDNP-ÖPE) képviselő felszólalásában azt mondta, a döntéssel megfosztják az embereket attól a lehetőségtől, hogy - ha akarnak - többet dolgozhassanak és több pénzt vigyenek
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
Halottak napja - Hosszabb nyitvatartás és irodai ügyelet a budapesti temetőkben
közterület-felügyelők, valamint a polgárőrök is. A Rákoskeresztúri új köztemetőben ingyenes mikrobuszok segítik a közlekedést.

A Rákoskeresztúri új köztemetőbe csütörtöktől a szombati zárásig díjmentesen lehet autóval behajtani. A többi temetőbe ezeken a napokon tilos gépjárművel bemenni, csak az EU-országokban érvényes mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezőket szállító járműket engedik be - az Angeli úti és a Tamás utcai temető kivételével -, ha ezt a gyalogosforgalom lehetővé teszi.

A társaság a két leglátogatottabb sírkertben, a Rákoskeresztúri új köztemetőben és a Farkasréti temetőben az idén is tart világi és ökumenikus megemlékezést, ezeken három történelmi egyház (katolikus, református, evangélikus) képviselői várják közös imára az emlékezőket. A Rákoskeresztúri új köztemető 53-as szóróparcellájában csütörtökön 17.30-kor, a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozója előtt pénteken 17.30-kor tartanak megemlékezést. A két temető bejáratát belülről kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 16:25
A csuka, a süllő és a német bucó versenyez az év hala címért
A közlemény szerint megkezdődött a szavazás a 2020-as év haláról, amelynek célja "őshonos halaink ismertebbé tétele".

A Magyar Haltani Társaság most is három fajt állított jelöltként, közülük kettő fogható, egy védett. A szavazatokat december 31-én délig várják a haltani társaság honlapján (http://haltanitarsasag.hu/azevhala_hu.php).

Az egyik jelölt az álló- és lassú folyású vizeket kedvelő csuka. A ragadozó főként a vízinövényekben gazdag vizekben fordul elő. Hatalmas szájáról és egészen hátul elhelyezkedő hátúszójáról könnyen felismerhető.

A süllő szintén ragadozó. Jelentős állományai élnek közepes és nagyobb folyókban és tavakban, de az iszapos medrű, oldott oxigénben szegény vizeket nem kedveli. Jellegzetessége a két hátúszó, a többnyire elmosódó, sötét harántsávokba rendeződő mintázat, valamint a nagy, szem alá benyúló száj, amelyben a többi közül kiemelkedő ebfogak is vannak.

A harmadik jelölt, a német bucó az erősebb áramlású, oxigéndús vizeket kedveli. Fokozottan védett. A
velemenyezd, 2019. október 27. vasárnap, 10:51
Önkormányzat 2019 - Komló egyik szavazókörében megismétlik a választást
Pécsi Ítélőtábla előzőleg - a települést és a szavazókört meg nem nevezve - tudatta: október 24-i döntésével jogerősen megállapította, hogy az október 13-án tartott helyi önkormányzati választáson megtartott szavazás jogszabálysértő volt.

A döntéssel a polgármester-választás és az egyéni választókerületi képviselő választás eredményét megállapító határozatot megsemmisítették és a szavazókörben a szavazást megismételtetik.

Az indoklás szerint a szavazókörben a választás napján egy 10-12 fős társasághoz tartozó személyek jelentős számú választópolgárt kísértek a szavazóhelyiséghez, velük a szavazóhelyiségbe és a szavazólap kitöltésének idejére a szavazófülkébe is bementek.

A bíróság szerint a szavazók a külső szemlélők számára nem voltak fogyatékkal élők, testi fogyatékosságuk vagy egyéb ok a szavazásukat nem akadályozta. Ez a magatartás, és ennek a szavazatszámláló bizottság által történő elfogadása, megakadályozásának elmulasztása az ítélőtábla álláspontja szerint egyértelműen és kétséget
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 22:06
A TF-en tartott előadást a FIFA-ról Joseph Blatter
érkezett Budapestre - előadásában elárulta, hogy amikor elkezdték a nagy fejlesztéseket a FIFA-nál, fogalmuk sem volt arról, mi fog történni magával a játékkal.

"Az volt a célunk, hogy a labdarúgás nemzetközi nyelv legyen, ne csak Európában és Dél-Amerikában kövessék milliók" - fogalmazott, majd megjegyezte: amikor az első nagy szponzorral sikerült aláírni, onnantól egyszerűbb dolguk volt a többi világcéggel is.

Az igazi áttörést akkor érték el, amikor a televíziókkal egyességre jutottak. "A társaságok rájöttek, hogy a befektetésükért cserébe kétórányi programot kaptak, amiért nem kellett semmi tenniük, maximum egy kommentátort alkalmazniuk" - fűzte hozzá.

A világbajnokságokkal kapcsolatban azt mondta: egy idő után ebben is arra törekedtek, hogy a világ minden részére eljusson a labdarúgás, s amíg 2002 előtt csak az amerikai és az európai földrészen volt vb, azóta Ázsia és Afrika is volt házigazda.

Blatter beszélt a 2018-as és a 2022-es világbajnokságok odaítéléséről is, melyekkel
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 21:12
Pénzügyminisztérium: 2018-ban emelkedett a családok életszínvonala
gazdaság fehérítésének elősegítése, valamint az adóbeszedés hatékonyságának javítása. Ennek eredményeként tavaly az adó- és járulékcsökkentések 290 milliárd forintot hagytak a gyermeket nevelő családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál - tette hozzá.

A kormány gazdaságfehérítő intézkedéseinek köszönhetően - az előzetes becslések alapján - a 2013-as 21 százalékról 9 százalékra zsugorodott Magyarországon a be nem szedett áfa nagysága - mondta.

Közölte, a négy legnagyobb adófajtából - a társasági adóból, a személyi jövedelemadóból, az általános forgalmi adóból és a jövedéki adóból - az eredetileg tervezetthez képest mintegy 195 milliárd forinttal több érkezett az államkasszába.

Banai Péter Benő kitért arra, hogy a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésére a költségvetés 2018-ban jelentős, 112,4 milliárd forintot biztosított, míg a terrorizmus elleni fellépés hatékonyságának növelésére 45,2 milliárd forint állt rendelkezésre. A kormány erőteljes fellépésének eredménye, hogy
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 11:01
Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét
Az előkészítő ülésen meghozott végzés szerint a szabadságvesztés végrehajtása esetén a vádlott büntetésének kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított - a vádirattal lényegében egyező - tényállás szerint az ORÖ a 2018-as országgyűlési választásokat megelőzően az állami költségvetésből 81 millió forint kampánycélú támogatást kapott. A vádlott 2018. március 24-én Ibrányban találkozott egy rendezvényszervezéssel foglalkozó társaság egyik munkatársával, akitől azt kérdezte, hogy a cég az ORÖ részére megszervezne-e egy rendezvényt, melynek költségéről számlát kellene kiállítani. Amikor a férfi érdeklődött a rendezvény időpontjáról, Balogh Jánost azt mondta, hogy a rendezvényt nem tartják meg.

A néhány nap múlva megtartott másik találkozón a vádlott arra kérte a tanút, hogy annak cége állítson ki 3,5 millió forint összegű számlát az ORÖ mint megrendelő részére egy meg nem tartott eseményről. Balogh a férfinak azt mondta, a számlán feltüntetett
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 10:31
1/355
Képek, videók
Valahol Lengyelországban
maszoka
2007. április 12. csütörtök, 19:36
Még Lengyelországban
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:35
gázrobbanás Szegeden.jpg
agica2004
2010. november 08. hétfő, 14:54
pieknego-wieczoru-zycz e-b
vorosrozsa66
2018. március 11. vasárnap, 17:39
Bible-Dam-Jacek-Yerka. jpg
pusztiju
2011. december 04. vasárnap, 09:44
Jacek Yerka - Spring come
szalai0913
2011. január 11. kedd, 07:23
Jacek Yerka - Cloudbreake
szalai0913
2011. január 06. csütörtök, 08:25
Jacek Yerka - The winter
szalai0913
2010. november 29. hétfő, 07:14
Jacek Yerka - the world a
szalai0913
2010. november 07. vasárnap, 19:44
Jacek Yerka - Jaccuzzi.jp
szalai0913
2010. október 28. csütörtök, 17:10
Jacek Yerka - Dream 2004
szalai0913
2010. október 26. kedd, 19:01
Jacek Yerka - The moonlig
szalai0913
2010. október 25. hétfő, 18:28
Jacek Yerka - the summer
szalai0913
2010. október 25. hétfő, 07:38
jacek_yerka_01.jpg
durcimarcika
2010. október 23. szombat, 20:28
jacek_yerka_04.jpg
durcimarcika
2010. október 23. szombat, 20:28
Címkék
európai földrészen, Austrian Airlines, FIFA-ról Joseph Blatter, vádlott 2018, többi világcéggel, sztrájk idejére, éjszaka folyamán, város egykori, városi költségvetésből, kutatóintézeti hálózatát, wifi szolgáltatást, családok életszínvonala, sztrájk csak, Országos Roma Önkormányzat, egyéni választókerületi, katasztrófát legnagyobb,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.