Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 22:49 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megújult a www.munka.hu portál
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a koronavírus okozta gazdasági helyzetben még aktívabb segítségnyújtásra számíthatnak az álláskeresők és a munkáltatók is a megfelelő munkahely és a legalkalmasabb munkaerő minél gyorsabb megtalálásában.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy az ITM felügyelete alatt működő Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat Magyarország legnagyobb hálózattal rendelkező állásközvetítő szervezete. Ingyenes szolgáltatásokkal, támogatásokkal, foglalkoztatási programok működtetésével segíti az álláskeresőket, a munkavállalókat és a munkaadókat.

A portál segítségével a munkaadók válogatni tudnak a munkát keresők által feltöltött önéletrajzok között, így olyan munkaerőt találhatnak, akivel a lehető leghamarabb betölthetik a szabad pozícióikat. Az álláskeresők vagy éppen munkahelyet váltók pedig naprakészen értesülhetnek a legújabb álláspályázatokról - mondta Bodó Sándor.

Az oldalon jelenleg mintegy hatezer
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 09:07
Borrell: az EU erősebb és nagyratörőbb partnerség kialakítására készül Afrikával
a zöld átállás kínálta lehetőségeket, és csökkentse a környezetet fenyegető veszélyeket, teljes mértékben megfelelve a 2015-ös párizsi klímavédelmi megállapodásnak. A bizottság véleménye szerint jelentősen növelni kell a környezeti, társadalmi és pénzügyi szempontból fenntartható beruházásokat, amelyek ellenállnak az éghajlatváltozás hatásainak. Innovatív finanszírozási mechanizmusok fokozásával elő kell mozdítani a beruházási lehetőségeket és fellendíteni a regionális és kontinentális gazdasági integrációt, különösen az afrikai kontinentális szabadkereskedelmi megállapodás révén.

Támogatni kell az afrikai államokat olyan szakpolitikák és szabályozási reformok elfogadásában, amelyek - egyebek között egyenlő versenyfeltételeket teremtve - javítják az üzleti és beruházási környezetet, és ezáltal vonzóbbá teszik a térséget a befektetők számára. Segíteni kell a tanulás, a tudás, a készségek, valamint a kutatási és innovációs kapacitás gyors javulását, különösen a nők és a fiatalok körében, hozzájárulva a
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 14:37
Együttműködik a Honvéd és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség
A BHSE tájékoztatása szerint az egyesület részéről Gergely István ügyvezető elnök, míg a szövetségtől Lengyel Lajos elnök írta alá a szerződést. Az együttműködés célja, hogy a sportban növeljék a speciális olimpikonok esélyegyenlőségét, emeljék a speciális sportolók számára rendezett sportesemények szakmai és tárgyi színvonalát, bővítsék a fogyatékkal élők sportját irányító szakemberek szakmai képzésének körét, továbbá erősítsék az értelmi fogyatékossággal élő emberek iránti társadalmi szolidaritást és integrációt.

A BHSE támogatást nyújt az MSOSZ sportolóinak a világversenyekre készülésében, edzőtáborozásában, valamint közös médiaszerepléseket, kölcsönös megjelenéseket és promóciókat valósítanak meg - áll a közleményben.
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 16:52
Közel a duplájára nő jövőre a magyar parasport anyagi támogatása
foglalkozó szakembereket támogatnunk, továbbra is biztosítanunk kell a feltételeket a felkészülésükhöz és a versenyeztetésükhöz" - mondta. Hozzátette: a parasportolók, a bajnokok mindannyiunk példaképei, akik akaratukkal, kitartásukkal és hitükkel bizonyítják, hogy kellő alázattal valóban mindent el lehet érni, akár a tokiói paralimpián, melyig már egy év sincs hátra.

"Ehhez kell nekünk, sportvezetőknek a megfelelő hátteret biztosítanunk. Ezen túl a fogyatékkal élők sportja megteremti a társadalmi integrációt. A sport közösségteremtő ereje, értéke nagyon fontos, semmivel sem lehet összehasonlítani. Emberi összefogással lehetőségünk van a fogyatékkal élők és az épek körében a parasport elterjesztésére" - nyilatkozta.

Tapolczai Gergely, országgyűlési képviselő elmondta, a jövő évi költségvetésben 420 millió forint volt tervezve a parasport támogatására, ám annak érdekében, hogy biztosítva legyen a szervezetek, szövetségek szakmai munkájának zavartalan működése és a sportolók szereplése a hazai és
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:31
Cirkuszi társulatok magas minőségét elismerő európai tanúsítványt kapott a Magyar Nemzeti Cirkusz
A második alkalommal odaítélt tanúsítványokat az Európai Parlamentben (EP) tartott rendezvényen Stéphanie monacói hercegnő, a cirkuszi világszövetség tiszteletbeli elnöke, Heidi Hautala finn zöldpárti EP-képviselő, az EP egyik alelnöke és Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője adta át.

A cirkuszi társulatok minőségét elismerő európai tanúsítvány létrehozását kezdeményező Ujhelyi István az eseményen hangsúlyozta, hogy hatékonyabban kell támogatni és erősíteni a társadalmi integrációt javító cirkuszokat, valamint a cirkuszpedagógia jelenlétét a közoktatásban.

"A cirkusz az európai kultúra és az európai gazdaság szerves része, ezért azt megfelelő figyelem és elismerés illeti meg" - fogalmazott.

Beszédében kezdeményezte, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság által támogatott elismeréssel rendelkező társulatok közös munkacsoportot hozzanak létre, amely a többi cirkusz fejlődését, minőségi felzárkózását segíti, és amely hatékonyabban tud fellépni például a cirkuszpedagógia európai
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 19:52
Enneagram: Függelék
(Don Richard Riso / Russ Hudson - Személyiségtípusok)

A fejlődési szintek értelme

Szeretnénk teljesebb magyarázatot adni arról, hogy mi történik az egyes szinteken, ezért az alábbiakban kibővített formában is ismertetjük a Részletes útmutatóban közölt rövid leírásokat. Az egyes személyiségtípusokra vonatkozó leírások és személyiségrajzok az alábbi rendszernek felelnek meg.

Egészséges szintek

1. szint: A felszabadultság szintje:

Azáltal, hogy szembeszáll Fő félelmével (amely gyermekkorában, az ego fejlődése során alakult ki) és legyőzi azt, a személy felszabadul és túllép egóján, és ekkor elkezdheti megvalósítani tényleges énjét. Paradox módon eléri Fő vágyát is, s ezzel elkezdi kielégíteni valódi szükségleteit. (A Fő félelem és a Fő vágy részletesebb tárgyalása az Understanding the Enneagram című könyv 2. fejezetében található meg.) Emellett sajátos, típusonként eltérő lelki képességek és erények jelennek meg. Ez az ideális állapot, amikor az egyén
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 08:30
Európai Bizottság: a 2019-es európai szemeszter kevésbé dinamikus növekedéssel kezdődik
történő beruházást, valamint az aktív munkaerőpiaci szakpolitikák és szociális védelmi rendszerek hatékonyságának és megfelelőségének javítását javasolja. Továbbá gyors előrelépésre szólít fel az európai gazdasági és monetáris unió megvalósítása terén.

A bizottság szerint folytatni kell a bankunió kiteljesítésére irányuló munkát az Egységes Szanálási Alap védőhálójának működőképessé tétele, valamint egy európai betétbiztosítási rendszer létrehozása révén.

Kijelentették, hogy a pénzügyi integrációt az európai szabályozási és felügyeleti struktúra megerősítésével is folytatni kell. Így kell tenni a nemteljesítő hitelek csökkentésére irányuló erőfeszítésekkel is, és meg kell előzni az ilyen hitelek jövőbeli kialakulását. Aláhúzták, hogy a bankunió kiteljesítése érdekében továbbra is kulcsfontosságú a bankuniót létrehozó 2016. november végi banki intézkedéscsomag 2018 végéig történő elfogadása. Egy integráltabb pénzügyi ágazat - teljes körű bankunió egy valódi tőkepiaci unió - az euró nemzetközi
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:28
Németh Sándor: a migráció elhibázott kezelése mélyítette leginkább az uniós országok közötti ellentéteket
az előttünk álló hónapok a választás igazi tétjét még inkább egyértelművé fogják tenni" - írta.

Németh Sándor emlékeztetett, hogy a jövő májusi európai parlamenti (EP-) választás után sem lesz vége a szuverenisták és a globalisták közötti küzdelemnek. A jövő alakulását pedig meg fogják határozni a két egymással szemben álló hatalom között a májusi választás után létrejövő erőviszonyok.

A vezető úgy látja, az európai, főleg a kelet-európai tagországok azonban nem akarnak még erőteljesebb integrációt, hanem inkább nemzeti önállóságuk megőrzését hangsúlyozzák, amelyet a nyugati országokkal való szoros és partneri együttműködés keretében képzelnek el; valamint ezek az országok ragaszkodnak keresztény tradícióikhoz is, és emiatt szemben állnak az ultraliberalizmus kulturális forradalmával.

Németh Sándor szerint a Sargentini-jelentés figyelmen kívül hagyja azt, hogy Magyarország a többi kelet-európai országhoz hasonlóan még posztkommunista társadalom, annak ellenére, hogy ezen éppen a jobboldali
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 10:37
Több mint 22 milliárd forintot nyertek a pályázók a VEKOP keretében
irodák kialakítása történik meg, ezen keresztül járási szinten válik monitorozhatóvá a helyi egészségügyi ellátás és az egyes fejlesztések, különös tekintettel a hátrányos helyzetű lakosok ellátására.

Elnyert 3,5 milliárd forintot 3 budapesti pályázó, akik a támogatásból 15 ezer embert érintően valósítanak meg fejlesztéseket: 34 ezer négyzetméteren nyitott tereket, illetve köz- és kereskedelmi épületeket hoznak létre vagy renoválnak, 85 lakóegységet állítanak helyre, valamint 65, társadalmi integrációt célzó programot hajtanak végre.

Hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációját célzó programokra pedig közel 0,4 milliárd forintot nyert el 5 pályázó két felhívás keretében. A támogatás fordítható a célcsoport felkutatására, szociális diagnózisra, egyéni fejlesztési terv készítésére, szociális munkára, krízisügyelet működtetésére, illetve a helyi humán szolgáltatások elérhetőségének javítására, felnőttképzésre, szakképzésre, foglalkoztatás elősegítésére - közölte a Pénzügyminisztérium
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 07:04
Fülöp Attila: a fogyatékos és ép gyerekek közös játszóterei a befogadást segítik
Fülöp Attila egy III. kerületi iskola udvarán vett részt egy a Szerencsejáték Zrt. által finanszírozott befogadó játszótér táblaavatóján.

Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalmi felelősségvállalás számos módon jelenhet meg, mindenki esetében más formában. Vannak, akik a közösségi felelősségvállalás jegyében önkéntes munkát végeznek, és olyanok is, akik például a befogadó játszóterek megépítésének támogatásáért kiadott sorsjegyek megvásárlásával tesznek jót másokkal.

Úgy fogalmazott: az ember nem magának született, hanem közösségben, és így felelős a közösség tagjaiért.

Fülöp Attila emlékeztetett arra is, hogy egy még futó kormányzati program keretében 4 milliárd forint áll rendelkezésre nagy fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek számára azzal a céllal, hogy ép és fogyatékos emberek számára is elérhető kommunikációs szolgáltatásokat biztosítsanak.

Zsiga Marcell a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója azt hangoztatta, a cég a hazai
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 13:21
Leeuwarden és Valletta Európa kulturális fővárosa 2018-ban
lesz, hiszen 2018 a kulturális örökség európai éve is egyben, ami azt jelenti, hogy a fővárosok a kulturális örökséget előmozdító kezdeményezéseket is szem előtt tartanak programjaik során. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy kiemeljék a kultúra szerepét az európai identitás megteremtésében - tette hozzá az uniós biztos.

A kulturális örökség európai évével szeretnék felhívni a figyelmet az európai kultúra sokféleségére és gazdagságára, előmozdítani a kultúrák közötti párbeszédet és a társadalmi integrációt, illetve hangsúlyozni a kulturális örökségnek a közös történelmi tudat és identitás kialakításában betöltött szerepét.

A bizottsági tájékoztatás szerint Valletta több mint 140 kezdeményezést és 400 eseményt tartalmazó éves programja arra ösztönzi a művészeket és a közönséget, hogy újragondolják a kultúráról kialakult hagyományos vélekedést. A hollandiai Leeuwarden mintegy 800 programjával a Frízföld régió és Európa közösségeinek megerősítésére és összekapcsolására törekszik.

Mint kiemelték, a
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 15:13
Rákossy Balázs: vállalkozások, oktatási intézmények és önkormányzatok nyertek 13 milliárdos támogatást
tevékenységük fejlődése érdekében.

Rákossy Balázs közölte: 9,5 milliárd forintot nyert el hét budapesti és Pest megyei pályázó a leromlott településrészeken élő lakosság életkörülményeinek javítását, társadalmi és fizikai rehabilitációját célzó fejlesztésekre.

A nyertesek vállalták, hogy mintegy 25 ezer főt érintő fejlesztéseket valósítanak meg, 33 ezer négyzetméteren nyitott tereket, illetve köz- és kereskedelmi épületeket hoznak létre, 1560 lakóegységet állítanak helyre, valamint 215, társadalmi integrációt célzó programot hajtanak végre.

Érd mintegy 2 milliárd forintot nyert el a fenntartható közlekedés fejlesztésére, amelynek célja, hogy olyan intézkedések valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához.

A támogatás fordítható kerékpárosbarát fejlesztésekre, forgalomcsillapításra, intelligens, fenntartható városi közlekedést elősegítő informatikai, forgalomirányítási fejlesztésekre, parkolási rendszer
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 09:41
1/12
Képek, videók
technológiai bemutató.jpg
tothgergo
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:17
angol foglalkoztató (1).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:06
angol foglalkoztató (2).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:06
angol foglalkoztató (3).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:06
angol foglalkoztató (4).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:06
angol foglalkoztató (5).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:05
napló és foglalkoztató (4
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
napló és foglalkoztató (3
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
napló és foglalkoztató (2
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
napló és foglalkoztató (1
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:36
mm foglalkoztató
mesetar
2012. október 18. csütörtök, 09:37
gyerek foglalkoztató
inoke
2009. november 25. szerda, 13:56
A Gyerek foglalkoztató a
inoke
2009. november 25. szerda, 13:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.