Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:51 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közel a duplájára nő jövőre a magyar parasport anyagi támogatása
foglalkozó szakembereket támogatnunk, továbbra is biztosítanunk kell a feltételeket a felkészülésükhöz és a versenyeztetésükhöz" - mondta. Hozzátette: a parasportolók, a bajnokok mindannyiunk példaképei, akik akaratukkal, kitartásukkal és hitükkel bizonyítják, hogy kellő alázattal valóban mindent el lehet érni, akár a tokiói paralimpián, melyig már egy év sincs hátra.

"Ehhez kell nekünk, sportvezetőknek a megfelelő hátteret biztosítanunk. Ezen túl a fogyatékkal élők sportja megteremti a társadalmi integrációt. A sport közösségteremtő ereje, értéke nagyon fontos, semmivel sem lehet összehasonlítani. Emberi összefogással lehetőségünk van a fogyatékkal élők és az épek körében a parasport elterjesztésére" - nyilatkozta.

Tapolczai Gergely, országgyűlési képviselő elmondta, a jövő évi költségvetésben 420 millió forint volt tervezve a parasport támogatására, ám annak érdekében, hogy biztosítva legyen a szervezetek, szövetségek szakmai munkájának zavartalan működése és a sportolók szereplése a hazai és
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:31
Cirkuszi társulatok magas minőségét elismerő európai tanúsítványt kapott a Magyar Nemzeti Cirkusz
A második alkalommal odaítélt tanúsítványokat az Európai Parlamentben (EP) tartott rendezvényen Stéphanie monacói hercegnő, a cirkuszi világszövetség tiszteletbeli elnöke, Heidi Hautala finn zöldpárti EP-képviselő, az EP egyik alelnöke és Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője adta át.

A cirkuszi társulatok minőségét elismerő európai tanúsítvány létrehozását kezdeményező Ujhelyi István az eseményen hangsúlyozta, hogy hatékonyabban kell támogatni és erősíteni a társadalmi integrációt javító cirkuszokat, valamint a cirkuszpedagógia jelenlétét a közoktatásban.

"A cirkusz az európai kultúra és az európai gazdaság szerves része, ezért azt megfelelő figyelem és elismerés illeti meg" - fogalmazott.

Beszédében kezdeményezte, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság által támogatott elismeréssel rendelkező társulatok közös munkacsoportot hozzanak létre, amely a többi cirkusz fejlődését, minőségi felzárkózását segíti, és amely hatékonyabban tud fellépni például a cirkuszpedagógia európai
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 19:52
Enneagram: Függelék
(Don Richard Riso / Russ Hudson - Személyiségtípusok)

A fejlődési szintek értelme

Szeretnénk teljesebb magyarázatot adni arról, hogy mi történik az egyes szinteken, ezért az alábbiakban kibővített formában is ismertetjük a Részletes útmutatóban közölt rövid leírásokat. Az egyes személyiségtípusokra vonatkozó leírások és személyiségrajzok az alábbi rendszernek felelnek meg.

Egészséges szintek

1. szint: A felszabadultság szintje:

Azáltal, hogy szembeszáll Fő félelmével (amely gyermekkorában, az ego fejlődése során alakult ki) és legyőzi azt, a személy felszabadul és túllép egóján, és ekkor elkezdheti megvalósítani tényleges énjét. Paradox módon eléri Fő vágyát is, s ezzel elkezdi kielégíteni valódi szükségleteit. (A Fő félelem és a Fő vágy részletesebb tárgyalása az Understanding the Enneagram című könyv 2. fejezetében található meg.) Emellett sajátos, típusonként eltérő lelki képességek és erények jelennek meg. Ez az ideális állapot, amikor az egyén
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 08:30
Európai Bizottság: a 2019-es európai szemeszter kevésbé dinamikus növekedéssel kezdődik
történő beruházást, valamint az aktív munkaerőpiaci szakpolitikák és szociális védelmi rendszerek hatékonyságának és megfelelőségének javítását javasolja. Továbbá gyors előrelépésre szólít fel az európai gazdasági és monetáris unió megvalósítása terén.

A bizottság szerint folytatni kell a bankunió kiteljesítésére irányuló munkát az Egységes Szanálási Alap védőhálójának működőképessé tétele, valamint egy európai betétbiztosítási rendszer létrehozása révén.

Kijelentették, hogy a pénzügyi integrációt az európai szabályozási és felügyeleti struktúra megerősítésével is folytatni kell. Így kell tenni a nemteljesítő hitelek csökkentésére irányuló erőfeszítésekkel is, és meg kell előzni az ilyen hitelek jövőbeli kialakulását. Aláhúzták, hogy a bankunió kiteljesítése érdekében továbbra is kulcsfontosságú a bankuniót létrehozó 2016. november végi banki intézkedéscsomag 2018 végéig történő elfogadása. Egy integráltabb pénzügyi ágazat - teljes körű bankunió egy valódi tőkepiaci unió - az euró nemzetközi
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:28
Németh Sándor: a migráció elhibázott kezelése mélyítette leginkább az uniós országok közötti ellentéteket
az előttünk álló hónapok a választás igazi tétjét még inkább egyértelművé fogják tenni" - írta.

Németh Sándor emlékeztetett, hogy a jövő májusi európai parlamenti (EP-) választás után sem lesz vége a szuverenisták és a globalisták közötti küzdelemnek. A jövő alakulását pedig meg fogják határozni a két egymással szemben álló hatalom között a májusi választás után létrejövő erőviszonyok.

A vezető úgy látja, az európai, főleg a kelet-európai tagországok azonban nem akarnak még erőteljesebb integrációt, hanem inkább nemzeti önállóságuk megőrzését hangsúlyozzák, amelyet a nyugati országokkal való szoros és partneri együttműködés keretében képzelnek el; valamint ezek az országok ragaszkodnak keresztény tradícióikhoz is, és emiatt szemben állnak az ultraliberalizmus kulturális forradalmával.

Németh Sándor szerint a Sargentini-jelentés figyelmen kívül hagyja azt, hogy Magyarország a többi kelet-európai országhoz hasonlóan még posztkommunista társadalom, annak ellenére, hogy ezen éppen a jobboldali
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 10:37
Több mint 22 milliárd forintot nyertek a pályázók a VEKOP keretében
irodák kialakítása történik meg, ezen keresztül járási szinten válik monitorozhatóvá a helyi egészségügyi ellátás és az egyes fejlesztések, különös tekintettel a hátrányos helyzetű lakosok ellátására.

Elnyert 3,5 milliárd forintot 3 budapesti pályázó, akik a támogatásból 15 ezer embert érintően valósítanak meg fejlesztéseket: 34 ezer négyzetméteren nyitott tereket, illetve köz- és kereskedelmi épületeket hoznak létre vagy renoválnak, 85 lakóegységet állítanak helyre, valamint 65, társadalmi integrációt célzó programot hajtanak végre.

Hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációját célzó programokra pedig közel 0,4 milliárd forintot nyert el 5 pályázó két felhívás keretében. A támogatás fordítható a célcsoport felkutatására, szociális diagnózisra, egyéni fejlesztési terv készítésére, szociális munkára, krízisügyelet működtetésére, illetve a helyi humán szolgáltatások elérhetőségének javítására, felnőttképzésre, szakképzésre, foglalkoztatás elősegítésére - közölte a Pénzügyminisztérium
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 07:04
Fülöp Attila: a fogyatékos és ép gyerekek közös játszóterei a befogadást segítik
Fülöp Attila egy III. kerületi iskola udvarán vett részt egy a Szerencsejáték Zrt. által finanszírozott befogadó játszótér táblaavatóján.

Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalmi felelősségvállalás számos módon jelenhet meg, mindenki esetében más formában. Vannak, akik a közösségi felelősségvállalás jegyében önkéntes munkát végeznek, és olyanok is, akik például a befogadó játszóterek megépítésének támogatásáért kiadott sorsjegyek megvásárlásával tesznek jót másokkal.

Úgy fogalmazott: az ember nem magának született, hanem közösségben, és így felelős a közösség tagjaiért.

Fülöp Attila emlékeztetett arra is, hogy egy még futó kormányzati program keretében 4 milliárd forint áll rendelkezésre nagy fogyatékosságügyi érdekvédelmi szervezetek számára azzal a céllal, hogy ép és fogyatékos emberek számára is elérhető kommunikációs szolgáltatásokat biztosítsanak.

Zsiga Marcell a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója azt hangoztatta, a cég a hazai
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 13:21
Leeuwarden és Valletta Európa kulturális fővárosa 2018-ban
lesz, hiszen 2018 a kulturális örökség európai éve is egyben, ami azt jelenti, hogy a fővárosok a kulturális örökséget előmozdító kezdeményezéseket is szem előtt tartanak programjaik során. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy kiemeljék a kultúra szerepét az európai identitás megteremtésében - tette hozzá az uniós biztos.

A kulturális örökség európai évével szeretnék felhívni a figyelmet az európai kultúra sokféleségére és gazdagságára, előmozdítani a kultúrák közötti párbeszédet és a társadalmi integrációt, illetve hangsúlyozni a kulturális örökségnek a közös történelmi tudat és identitás kialakításában betöltött szerepét.

A bizottsági tájékoztatás szerint Valletta több mint 140 kezdeményezést és 400 eseményt tartalmazó éves programja arra ösztönzi a művészeket és a közönséget, hogy újragondolják a kultúráról kialakult hagyományos vélekedést. A hollandiai Leeuwarden mintegy 800 programjával a Frízföld régió és Európa közösségeinek megerősítésére és összekapcsolására törekszik.

Mint kiemelték, a
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 15:13
Rákossy Balázs: vállalkozások, oktatási intézmények és önkormányzatok nyertek 13 milliárdos támogatást
tevékenységük fejlődése érdekében.

Rákossy Balázs közölte: 9,5 milliárd forintot nyert el hét budapesti és Pest megyei pályázó a leromlott településrészeken élő lakosság életkörülményeinek javítását, társadalmi és fizikai rehabilitációját célzó fejlesztésekre.

A nyertesek vállalták, hogy mintegy 25 ezer főt érintő fejlesztéseket valósítanak meg, 33 ezer négyzetméteren nyitott tereket, illetve köz- és kereskedelmi épületeket hoznak létre, 1560 lakóegységet állítanak helyre, valamint 215, társadalmi integrációt célzó programot hajtanak végre.

Érd mintegy 2 milliárd forintot nyert el a fenntartható közlekedés fejlesztésére, amelynek célja, hogy olyan intézkedések valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához.

A támogatás fordítható kerékpárosbarát fejlesztésekre, forgalomcsillapításra, intelligens, fenntartható városi közlekedést elősegítő informatikai, forgalomirányítási fejlesztésekre, parkolási rendszer
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 09:41
Szekeres Pál: európai szinten is elismerik a magyar szociális kiváltási programot
kisebb közösségekben, szobánként akár párok is, élhetnek. A lakókat a háttér asszisztencia segíti, hogy ezek a kisközösségek ne szigetelődjenek el.

Közölte, a támogatott lakhatási program fontos eleme még a foglalkoztatás, hogy a korábban szegregátumban élő emberek valóban vissza tudjanak integrálódni a társadalomba, és a közösség értékes tagjaivá válhassanak.

Szekeres Pál felhívta a figyelmet, hogy önmagában a nagy intézmények lebontása és a lakók kisebbekbe költöztetése még nem jelent integrációt. Azt mondta, nem csak a fogyatékos embereket kell felkészíteni az önálló életvitelre, hanem a velük foglalkozó szakembereket, valamint a befogadó közösséget, települést is, továbbá szolgáltatási gyűrűt is ki kell építeni köréjük.

A programhoz kapcsolódik még a 2,5 milliárd forintos Társ projekt is, melyben szakemberek műhelymunkában ellenőrzik és felügyelik a kitagolási folyamatot.

Elmondta, a magyar modellről tartott tallini előadása után megerősítéseket, pozitív visszajelzéseket kaptak. Utalt
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 13:42
Czibere: párbeszédre van szükség a fogyatékosságügyi politikában
Czibere Károly az Országos Fogyatékosságügyi Tanács ülésén úgy fogalmazott, hogy a folyamatos egymásra figyelés, a kommunikáció fenntartása a munka alapvető feltétele.

A tanácsnak meghatározó szerepe volt és lesz az ágazati politika eredményes működésében, valamint nagyban hozzájárul a szemléletformáláshoz, ahhoz, hogy az "elkülönítés társadalmát magunk mögött tudjuk hagyni" - emelte ki az államtitkár.

Czibere Károly azt mondta: olyan világot örököltünk, amelyben úgy gondolják, hogy a fogyatékossággal élők hiányt szenvednek valamiben és akadályozottak. Pedig az akadály nem bennük, hanem körülöttük van.

A fogyatékos emberekkel kapcsolatban nem egy betegségre kell asszociálni, hanem erőforrásként kell tekinteni rájuk, és arra az értékre koncentrálni, amivel hozzá tudnak járulni a társadalom mindennapi életéhez. Ehhez azonban le kell bontani a körülöttük lévő falakat - tette hozzá az államtitkár.

Hangsúlyozta, hogy a paradigmaváltást folytatni kell. Ehhez már rendelkezésre áll a
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 12:21
Stratégiai együttműködést kezdene Sárospatak és a Kárpátok eurorégió négy másik városa
együttműködési megállapodást dolgoznak ki, s ezt a jövő évi krynicai fórumon fogják aláírni.

A megállapodás fő céljainak a határokon átnyúló együttműködés fejlesztését, a közös érdekképviseletet, a gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi kezdeményezések megvalósítását nevezték.

Az eseményen részt vevő Hörcsik Richárd, az Országgyűlés Európai Ügyek bizottságának elnöke, Sárospatak volt polgármestere az Európai Unióra vonatkozó alapvető kérdésnek nevezte, hogy "mélyítsük, vagy bővítsük-e az európai integrációt". Rámutatott arra, hogy "a mélyítést" a nyugat-európai országokban általában az uniós intézmények hatáskörének bővítésével azonosítják. Úgy értékelte: az önkormányzati együttműködés választ ad Európának, hogy "mi is a mélyítésre vagyunk képesek" a legalacsonyabb adminisztratív szinten történő együttműködéssel.

Aros János úgy látta, hogy a stratégiai együttműködésben részt vevő önkormányzatok tanúságot tehetnek arról, hogy az érintett országok lakosai "azonos területen élnek, azonos
velemenyezd, 2017. szeptember 05. kedd, 18:44
1/11
Képek, videók
tapolca malomtó1026_3.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:10
tapolca malomtó1026_2.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:09
tapolca malomtó1026.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:08
tapolcai malom.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:09
8-as fogat Tapolcára
brumteso
2017. március 10. péntek, 13:28
tapolcato.jpg
janos53
2015. október 16. péntek, 06:21
Tapolcai tavasbarlang
sanci81
2015. március 09. hétfő, 18:01
Tapolcai kirándulás 2015-
kohlinka
2015. február 01. vasárnap, 19:30
Misk Tapolca M .én.jpg
gabfe
2014. szeptember 08. hétfő, 12:20
Tapolca, Malom-tó
06mohild
2014. június 30. hétfő, 06:25
Taksony, parasportnap.
feketeskorpio
2007. március 24. szombat, 11:16
A jó Isten mindannyiunk s
sanci81
2018. augusztus 31. péntek, 19:03
Mindannyiunk lelkében
sanci81
2018. augusztus 14. kedd, 18:21
Halottja van mindannyiunk
irmus
2017. november 01. szerda, 09:01
Mindannyiunknak.png
sz719eszter
2016. november 28. hétfő, 16:39
Címkék
Aros János, nyugat-európai országokban, pénzügyi integrációt, tanácsnak meghatározó, Németh Sándor, nemteljesítő hitelek, kulturális örökségnek, Szerencsejáték Zrt, magyar szociális, alábbiakban kibővített, fogyatékosságügyi politikában, kelet-európai tagországok, cirkuszpedagógia európai, tokiói paralimpián, Heidi Hautala, fogyatékossággal élők,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.