Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 19:33 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (pénzügyi közvetítőrendszer)
Tállai: nagy hangsúly a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatók tagjainak tájékoztatására

Tállai András, a pénzügyi tárca államtitkára expozéjában kiemelte: a válság rávilágított a foglalkoztatói nyugdíjpiac gyengeségeire, ezért az erre vonatkozó irányelv módosítása indokolttá vált. A válság rámutatott arra is - folytatta az államtitkár -, hogy jelentős hiányosságokkal kell számolni a tagok és ellátottak tájékoztatását illetően. A konstrukció számos tagja nincs tudatában annak, hogy nyugdíjjogosultságai nem garantáltak, és erre a költségek jelentős hatással bírhatnak - mutatott rá.

A javaslat nagy hangsúlyt fektet a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatói intézmények tagjainak tájékoztatására, amely többek között részletesebb számlakivonat megküldését és informatív honlap működtetését is jelenti.

Tállai András hozzátette: az egységes foglalkoztatói nyugdíjpiac működésének elengedhetetlen része a határon átnyúló szolgáltatásokra vonatkozó egységes szabályozás. A vonatkozó irányelv újdonsága a
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 12:01
Szojuz-baleset - Szojuz hordozórakétát bocsátottak fel Pleszeckből
A tárca tájékoztatása szerint a hordozórakéta rendben pályára állított egy Koszmosz típusú, 2528-as sorszámú műholdat, amellyel a kapcsolat zavartalan. Az katonai űrbázisról felbocsátott eszközt az orosz űrerők felderítési főközpontja tartja ellenőrzése alatt.

Most először bocsátottak fel ismét Szojuz típusú űrrakéta-rendszert az október 11-én Bajkonurban bekövetkezett baleset óta. Akkor, nem sokkal a felbocsátása után, kényszerleszállást hajtott végre a Nemzetközi Űrállomásra elindított Szojuz MSZ-10 orosz űrhajó, a fedélzetén Alekszej Ovcsinyinnel és Nick Hague-gel. Az orosz és az amerikai űrhajós épségben ért földet az ejtőernyővel fékezett visszatérőkabinban.A Szojuz űrhajók az egyetlen utánpótlási eszközt jelentik a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásnak, amióta a NASA amerikai űrügynökség 2011-ben befejezte űrsiklóprogramját, de orosz közlés szerint az űrállomás jelenlegi személyzete jövő nyárig elegendő tartalékokkal rendelkezik. A mostanit megelőzően legutóbb 35 éve történt
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 08:20
Október 23. - Szijjártó: hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének
Szijjártó Péter hangsúlyozta: a hálának abban is ki kell fejeződnie, hogy Magyarország most is ragaszkodik szuverenitásához, szabadságához.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium keddi, az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a miniszter videoüzenetet küldött a határon túli magyarságnak és az összes magyar külképviseletnek, és a felvételt minden nagykövetségen és főkonzulátuson levetítik az ünnepi megemlékezéseken.

A tárca közlése szerint a miniszter az üzenetben arról beszél: 1956-ban a magyar emberek azt mondták, elég volt a zsarnokságból, a diktatúrából, a megfélemlítésből, és abból, hogy mások akartak dönteni a magyarok sorsáról és mások akarták megmondani, miként éljenek a saját hazájukban.

"A magyar nemzet a szabadságharcosok nemzete. Ezt 1956-ban is bebizonyítottuk, amikor a magyar emberek elég bátrak voltak ahhoz, hogy az iszonyú túlerővel is szembeszálltak, és bár várták, de nem kapták meg a segítséget, mégis kitartottak céljaik mellett, mégis a végsőkig harcoltak a magyar
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:37
RMDSZ: megkapják a románórákért járó túlórapénzt a magyar tanítók
A romániai magyar érdekvédelmi szervezet tájékoztatása szerint az oktatási tárcát ideiglenesen vezető Rovana Plumb hétfő este aláírta a miniszteri rendeletet, amely megszünteti az idén nyáron keletkezett diszkriminációt az elemi oktatásban.

Múlt szerdán a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) megállapította, hogy a bukaresti Oktatási Minisztérium hátrányosan különböztette meg a kisebbségek nyelvén oktató tanítókat, amikor egy júliusban hozott rendelettel eltörölte az általuk tartott román nyelvórák túlóraként történő kifizetését. A tanács szerint a minisztérium az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét sértette meg. A magyar iskolák tanítói azért tartanak hetente hárommal vagy néggyel több órát, mint a román iskolákban oktató társaik, mert ők a román és a magyar nyelvet is oktatják.

Az RMDSZ hírlevele Szabó Ödön parlamenti képviselőt, a szövetség oktatási szakpolitikusát idézte, aki szerint "az RMDSZ-nek a minisztériumban, a parlamentben és más intézményekben dolgozó szakembereinek
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 20:37
Brexit - Ugrásszerűen megnőtt a francia állampolgárságért folyamodó britek száma
A tárca tájékoztatása szerint a Brexit miatt három éve nagyon jelentősen megnőtt a brit állampolgárok által benyújtott francia állampolgársági kérelmek száma: 2015 és 2017 között a korábbi 386-ról 3173-ra.

Két év alatt a francia állampolgárságért folyamodók között a britek aránya a korábbi 0,4 százalékról 3,5 százalékra nőtt. Tavaly a kérelmek egyharmada olyan brit állampolgároktól érkezett, akiknek a párja francia állampolgár.

"A Franciaországban élő kérelmezők azért folyamodnak francia állampolgárságért, hogy továbbra is részesülhessenek azokból az előnyökből, amelyekre az EU állampolgáraiként jogosultak: szabad áramlás Európában, időnként munkavállalás a közszférában vagy választási mandátum" - jelezte a belügyminisztérium.

Az idei év első hat hónapjában 1370 brit nyújtott be francia állampolgársági kérelmet, ami az összes kérelem 2,6 százaléka.

A külügyminisztériumnak egy 2017-ben, a Brexitről készült jelentésének becslései szerint mintegy 300 ezer brit állampolgár él
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 16:01
Szkripal-ügy - A Kreml nem kommentálja a gyanúsítottal kapcsolatos sajtóhíreket
orosz férfit, akik a holland kormány szerint a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) komputerrendszerébe kíséreltek meg betörni - a Doszje szerint Konsztantyin Bahtyin GU-ezredest tették felelőssé, aki az orosz nagykövetségen dolgozott fedésben. Bahtyin, akiről az informátorok azt is tudni vélték, hogy Csepiga közeli barátja, állítólag nyílt telefonvonalon beszélte meg Moszkvával a tervezett kibertámadás részleteit, amelyet a holland elhárítás lehallgatott.

Az orosz külügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint a holland hatóságok az orosz nagykövetség informatikai biztonságát tesztelő, "rutinkiküldetésben" lévő szakembereket fogtak el és utasítottak ki. Az ügy több mint fél évvel későbbi nyilvánosságra hozatalát az orosz diplomáciai tárca "provokációnak" minősítette.

Az MBH Megyija oldalon közölt értesülések között szerepel az is, hogy Vlagyimir Putyin elnök szeptember közepén berendelte magához Igor Korobov vezérezredest, a GU parancsnokát, aki a találkozó után "rosszul lett". A névtelenül
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 17:22
Törölték a "kéknyelv-listáról" Magyarországot
válik, hogy az ország egész területéről szarvasmarhákat és a kis kérődzőket szállítsanak a közel-keleti országba

Magyarországon 2015-ben jelent meg a szarvasmarhákat és juhokat megbetegítő kéknyelv betegség, ami miatt számos harmadik országba akadozott az állatok exportja. Idén azonban Magyarország sikeresen teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv-mentesség feltételeit.A tárca tájékoztatása szerint a mentes státusz ismételt elnyeréséről Bognár Lajos országos főállatorvos tájékoztatta a partnerországokat. Az Egyesült Arab Emirátusok a napokban törölte Magyarországot a betegséggel érintett országok listájáról, így az állat-egészségügyi exportbizonyítványok aktualizálása után ismét lehetővé válik, hogy az ország egész területéről szállítsák a szarvasmarhákat és a kis kérődzőket a közel-keleti országba.

Az Agrárminisztérium és a magyar állat-egészségügyi hatóság a továbbiakban is
bordat, 2018. október 01. hétfő, 17:58
Agrárminisztérium: ismét szállíthatók szarvasmarhák Magyarországról az Egyesült Arab Emírségekbe
A közleményben felidézték: Magyarországon 2015-ben jelent meg a szarvasmarhákat és juhokat megbetegítő kéknyelv betegség, ami miatt számos harmadik országba akadozott az állatok exportja. Idén azonban Magyarország sikeresen teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv-mentesség feltételeit.

A tárca tájékoztatása szerint a mentes státusz ismételt elnyeréséről Bognár Lajos országos főállatorvos tájékoztatta a partnerországokat. Az Egyesült Arab Emirátusok a napokban törölte Magyarországot a betegséggel érintett országok listájáról, így az állategészségügyi exportbizonyítványok aktualizálása után ismét lehetővé válik, hogy az ország egész területéről szállítsák a szarvasmarhákat és a kiskérődzőket a közel-keleti országba.

Az Agrárminisztérium és a magyar állategészségügyi hatóság a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy a még fennálló kereskedelmi korlátozásokat enyhítse, illetve új piacokat nyisson a magyar vállalkozók számára - áll a közleményben.
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:23
Államtitkár: idén több mint félmilliárd forint pályázati pénz jutott a múzeumok támogatására
Fekete Péter elmondta: 2018-ban a fő támogatási célok között szerepelt az állandó kiállítások létrehozása és felújítása a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel (Kubinyi Ágoston Program). Támogatták továbbá modellértékű jó gyakorlatok kialakítását és fejlesztését célzó, online szolgáltatásokat nyújtó honlapok létrehozását, a meglévő honlapok átalakítását, emellett cél volt a járásszékhely múzeumok szakmai támogatása.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormányzat kiemelt figyelmet fordít a vidéki intézményhálózat szakmai megújítására. Magyarországon jelenleg 810, zömmel önkormányzati fenntartású muzeális intézmény működik. Kiállításaikat évente majdnem 10 millió ember látogatja, egyéb rendezvényeiket pedig 3-3,5 millió.

Ismertetése szerint az idén a múzeumok részére 270 millió, a közérdekű muzeális gyűjtemények és kiállítóhelyek számára 100 millió forint pályázati forrás állt rendelkezésre, a járásszékhelyű múzeumok támogatására pedig 136 millió forint jutott.

A Békéscsabai
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 14:01
Szíria - Az orosz védelmi tárca Izraelt hibáztatja az Il-20-as pusztulásáért
hogy az izraeli féllel a kommunikáció orosz nyelven folyt, és az orosz védelmi tárca rendelkezik arról készült hangfelvétellel. Beszámolója szerint az Il-20-ast 22 óra 03 perckor találta el egy szíriai légvédelmi rakéta, és a gép 22 óra 07 perckor tűnt el a radarernyőkről.

A szíriai orosz fél 22 óra 29 perckor közölte az izraelivel, hogy az Il-20-as katasztrófahelyzetbe került, és követelte, hogy az izraeli gépeket vonják ki a társégből, mert ott mentési művelet kezdődik. Izrael Konasenkov tájékoztatása szerint nyugtázta az értesítést, ám légierejének F-16-osai csak 22 óra 40 perckor hagyták el a zónát.

A szóvivő szerint az izraeli légierő parancsnokságának ügyeletes tisztje 22 óra 53 perckor közölte, hogy az izraeli fél megkapta az értesítést az Il-20-assal történt incidensről, a zónát kiürítette, és szükség esetén segítséget ajánl fel.

Konasenkov szerint az izraeliF-16-osok a latakijai támadást követően a szíriai partvidéktől 70 kilométerre járőröztek, rádióelektronikai zavarást alkalmazva,
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 18:13
Folytatódott az egyeztetés az ápolási díj ügyében
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint üdvözölték, hogy körvonalazódik az ápolási díj ügyének tényleges megoldására törekvő komplex kormányzati intézkedés, de szeretnék, ha a megbeszéléseken a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség is részt venne.

Az érdekképviseletek egyetértettek abban, hogy az ápolási díjban részesülők jogviszonyát munkaviszony jellegű egyéb jogviszonyként kell rendezni. Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a közlés szerint azt mondta, szóba kerültek a meglévő pénzbeli ellátások, és egyeztettek arról is, hogy a megváltozott munkaképességű embereknek járó ellátások vonatkozásában az ápolási díj folyósításának időszaka számítson bele a biztosítási időbe, ahogy a nők kedvezményes nyugdíjába is szeretnék, ha beszámítana az ápolási díj teljes időtartama. Jelezte: felvetődött a gyermekek után járó ellátások, így a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozási díj ápolási díjjal összefüggő szabályozásának igénye
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 18:33
Átadták a Sotiva Seed Kft. beruházását Tiszavasváriban
Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a tárca nemrégiben egy 50 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívást tett közzé, amelyből 40 milliárd forintot az élelmiszer-feldolgozás korszerűsítésére, a fennmaradó 10 milliárd forintot pedig a bor- és szőlőágazat fejlesztésére lehet felhasználni.

Ezzel a kiírással a Sotiva Seed Kft.-nek is lesz lehetősége további fejlesztésekre, ugyanis a társaság a mostani gépbeszerzés után egy mákmosó eszközre is benyújthatja a pályázatát - tette hozzá a tárcavezető.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, Tiszavasvári környékén nagy hagyományai vannak a mák termeltetésének és feldolgozásának. Sotkó Gyula ügyvezető elmondta, a máktermeléssel, feldolgozással és értékesítéssel foglalkozó társaság eddig tevékenységét bérmunkában végeztette, a tervek szerint a jövőben a teljes mákfeldolgozást Tiszavasváriba szeretnék telepíteni.

Ennek első beruházása egy máktisztító gép üzembe állítása volt, emellett a termeléshez
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 20:22
1/90
Képek, videók
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
pénzügyi teszt1.jpg
dnemethk
2012. június 16. szombat, 17:15
pénzügyi teszt2.jpg
dnemethk
2012. június 16. szombat, 17:15
Livi, a pénzügyis
orban47
2011. július 21. csütörtök, 22:25
Gazdasági és pénzügyi ism
kompetencia
2010. február 02. kedd, 10:41
Válság idején 01.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:18
Válság idején 02.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:17
Válság idején 03.jpg
chillik
2017. október 15. vasárnap, 05:17
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
00válságos-világ.jpg
lilagondolatok
2015. március 17. kedd, 10:42
Magyarország válság....jp
cipello
2015. január 05. hétfő, 18:56
vége a válságnak.jpg
agica2004
2014. február 24. hétfő, 16:47
vers válság.jpg
kicsoda57
2013. augusztus 25. vasárnap, 22:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.