Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 19:00 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarul beszélő indián törzs?
amelyek már több mint 40 000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a hírt világgá röpítették.

Móricz János, magyar testvérünk, akkoriban Ecuadorban, Peruban és az Amazonas vidékén, olyan indián törzseket talált, amelyek tagjaival magyarul(!) tudott beszélgetni. Legendáikban sok ezer éves múltjuknak és a tőlük kirajzott más népekkel való rokoni kapcsolataiknak tudata él.

Móricz felfedezéseit senki nem tudta cáfolni, ellenben a spanyolok részérő, politikai és gazdasági okokból súlyos támadásoknak volt kitéve. Felfedezései igen nagy horderejűek. Annyi bizonyos, hogy a sok évezredes sötétségbe burkolt őstörténetből, a magyarság ősi múltja fényesen fog felragyogni, a világ összes népe előtt.

Az 1900-as évek elején a tankönyvekből, napi sajtóból, szakkönyvekből köztudomású volt, hogy az Amazonas őserdeiben olyan fehér indián törzsek élnek, amelyeket még alig tudtak megközelíteni, így ez a vidék sok meglepetéssel kecsegtette a kutatókat. Íme itt a meglepetések egy
menusgabor, 2018. november 27. kedd, 17:00
Öngyilkos merénylők robbantottak több keresztény templomnál
2018. május 14. hétfő 13:10
A támadások Indonézia második legnépesebb városában, Surabayában történtek három templomnál szinte egyszerre, május 13-án, vasárnap reggel. Tizenhárman meghaltak és több mint negyven ember megsebesült a robbantásokban. Az akciót egy család hat tagja követte el - adta hírül az indonéz rendőrség.
Az elkövetők egy család tagjai voltak: az apa egy autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe, 16 és 18 éves fiaik egy motorbiciklit használtak, az anya pedig a 9 és 12 éves kislányaikkal együtt robbantotta fel magát. A merénylet az Iszlám Állam terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezettel hozható összefüggésbe. A család korábban Szíriában járt, nemrég tértek vissza Indonéziába.
Három keresztény, köztük egy katolikus templomot ért támadás. A merénylők még három, házilag készített robbanószerkezetet nem tudtak felrobbantani, ezeket tűzszerészek semmisítették meg. A rendőrség vasárnapra bezáratta a városban az összes
maroka, 2018. május 15. kedd, 10:30
Kaspersky: hamarosan újra támadhat a leghatékonyabb hackercsoport
veszteséget okozhat.

A Kaspersky Lab feljegyzései szerint 2015. december óta észlelhetők a Lazarus csoport kártékony program-mintái több pénzintézet, illetve kaszinók számára fejlesztett szoftverben, valamint digitális pénznem-vállalkozások hálózatában, Koreában, Bangladesben, Indiában, Vietnamban, Indonéziában, Costa Ricán, Malajziában, Lengyelországban, Irakban, Etiópiában, Kenyában, Nigériában, Uruguayon, Gabonban, Thaiföldön és számos más országban. Szintén a szervezet felelős olyan rendszeres támadásokért is, amelyeket gyártó cégek, média- és pénzintézetek ellen indítottak világszerte 18 országban immár 8 éve.

Az egyik legsikeresebb kibertámadásként számon tartott bangladesi bankrablás is a Lazarushoz kötődik, legalábbis az utólagos kriminalisztikai elemzés alapján. A szervezet tavaly februárban 240 milliárd forintot (851 millió dollárt) próbált meg ellopni a Bangladesi Központi Bankból, de csak 23 milliárd forintot (81 millió dollárt) sikerült elvinniük. Ezt követően sikeresen hatoltak be egy
velemenyezd, 2017. április 07. péntek, 16:33
Iszlám Állam - Politico: Délkelet-Ázsiában terjeszkedik a dzsihadista terrormilícia
kutatója ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az IÁ rendkívül gyorsan komoly népszerűségre tett szert a helyi szervezetek körében.

Az IÁ soraiban harcoló délkelet-ázsiaiakat képviselő, Katibah Nusantara (KN) nevű csoportnak mintegy 200 harcosa van a szíriai Rakkában - közölte Zachary Abuza, az amerikai National War College professzora. Az ENSZ pedig arról számolt be, hogy a KN tagjai hazatérésüket követően aktívan terjesztik a terrormilícia propagandáját, illetve nagy erőkkel toboroznak és támadásokat készítenek elő.

Elemzők szerint ezen csoportok, amelyek közül több formálisan is hűséget fogadott az Iszlám Államnak, mostanra számos elemét elsajátították az "anyaszervezet" stratégiájának. Erős a jelenlétük az internetes közösségi oldalakon, titkosított csatornákon keresztül kommunikálnak, toboroznak és gyűjtenek adományokat.

Az Iszlám Állam már több százezer dollárt fordított a térségbeli csoportok támogatására, emellett azonban azért is népszerű, mert riválisával, az al-Kaida nevű
velemenyezd, 2016. augusztus 17. szerda, 16:02
Így változtatták pokollá
akcióban tucatnyi terrorista legalább tíz bombát robbantott fel Indonézia fővárosában. A gránátokkal és gépfegyverekkel válogatás nélkül gyilkoló támadók után hajtóvadászat indult, végül megtisztították a tízmilliós fővárost a terroristáktól.Helyszínelők a felrobbantott Starbuck kávézóban
A támadások helyszínét lezárták, a kordonon kívül többszáz nézelődő és riporter gyűlt össze
Tűzpárbaj az egyik merénylet helyszínénél
A hajtóvadászat során több terroristával végeztek a
bordat, 2016. január 15. péntek, 18:23
Malajzia a Közel-Keletre készülő kínai ujgurok kedvelt tranzitállomása
a héten személyesen egyeztettek Meng Hung-mej kínai közbiztonsági miniszterhelyettessel.

A dzsihadista központokba utazó kínaiak, Peking és Iszlámábád szorosabbá vált együttműködése miatt, Pakisztán helyett immár Délkelet-Ázsiát, azon belül Malajziát és Indonéziát részesítik előnyben tranzit céljából - erősítette meg Rohan Gunaratna, terrorizmust kutató, szingapúri szakértő.

A hongkongi lap szerint biztonsági szakértők úgy vélik, Peking tart attól, hogy a harcosok idővel visszatérnek, és támadásokat követnek el az amúgy is nyugtalan hszincsiangi régióban. Kínai részről már elismerték, hogy az Iszlám Állam harcosokat toboroz az ujgurok körében, s azt állítják, hogy az önkéntesek a Kelet-Turkesztáni Iszlám Mozgalom szeparatista terrorszervezet befolyása alatt állnak.

Li Vej, a nemzetközi kapcsolatok kutatóintézetének terrorizmus ellenes központjának pekingi igazgatója azt nyilatkozta, hogy Peking feltételezhetően hírszerzési adatokat fog megosztani a délkelet-ázsiai országokkal, és megszigorítja
velemenyezd, 2015. január 23. péntek, 07:10
Szíria - Indonéz államfő: megalázó a muzulmánok számára az Iszlám Állam folytatta erőszak
Az államfő a The Australian című ausztrál lap csütörtöki számában nyilatkozott. Az újság a Szíria és Irak egy részét elfoglaló Iszlám Állam szélsőséges fegyvereseiről kérdezte. Az IÁ egyik tagja Szíriában lefejezte James Foley amerikai újságírót, s az erről készült videofelvételt kedden közzétették az interneten.

Ezzel kapcsolatban az indonéz politikus hangoztatta, hogy a képek sokkolóak, a fegyveresek láthatóan fékezhetetlenek. "Ezt semmilyen formában nem tűrjük el, Indonéziában tilalom alatt áll az IÁ". Hozzátette, hogy "az Iszlám Állam filozófiája ellentétes azokkal az alapvető értékekkel, amelyeket Indonéziában becsben tartanak". Az országnak meg kell őriznie kultúráját, ami a mérsékelt iszlám sajátossága - mondta. Egyben arra is felszólított, hogy minden vezető tekintse át, miképpen küzd a szélsőségesség ellen.

Indonéziában 225 millió muzulmán él, s az ország a Bali szigetén 2002-ben elkövetett merényletek után is harcot hirdetett a terrorizmus ellen. Azóta egyébként nem volt nagyobb
velemenyezd, 2014. augusztus 21. csütörtök, 13:48
Freedom House: nem változott Magyarország "szabad" besorolása tavaly
két évben nem változtatott rajta. Az FH értékelési rendszerében az országok az 1-estől a 2,5-es átlagig számítanak szabadnak.

Az idei jelentés nem fűzött részletes kommentárt a magyarországi állapotokhoz, de arra kitért, hogy Közép-Európában általában látványosabban van jelen az idegengyűlölet. E fejezetben a görög Arany Hajnal, a bolgár Ataka pártok és a Szlovák Nemzeti Párt mellett a Freedom House a Jobbikot is említette, amely - a jelentés megfogalmazása szerint - "a zsidók és romák elleni támadásokra összpontosít", és "bár az elmúlt években veszített népszerűségéből, még mindig 11 százaléknyi képviselői hellyel rendelkezik a parlamentben".

A FH értékrendje szerint azok az országok sorolandók a "szabad" kategóriába, amelyekben a politikai verseny nyílt, ahol a polgári szabadságjogok tiszteletben tartásának légköre uralkodik, jelentős a civil társadalom aktivitása, és független a média.

Az idei jelentés megállapította, hogy világösszesítésben immár nyolcadik éve romlik a szabadságjogok
velemenyezd, 2014. január 24. péntek, 18:47
Back to Home
több mint 40 000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a hírt világgá röpítették.

Móricz János, magyar testvérünk, akkoriban Ecuadorban, Peruban és az Amazonas vidékén, olyan indián törzseket talált, amelyek tagjaival magyarul(!) tudott beszélgetni. Legendáikban sok ezer éves múltjuknak és a tőlük kirajzott más népekkel való rokoni kapcsolataiknak tudata él.

Móricz felfedezéseit senki nem tudta cáfolni, ellenben a spanyolok részérő, politikai és gazdasági okokból súlyos támadásoknak volt kitéve. Felfedezései igen nagy horderejűek. Annyi bizonyos, hogy a sok évezredes sötétségbe burkolt őstörténetből, a magyarság ősi múltja fényesen fog felragyogni, a világ összes népe előtt. Az 1900-as évek elején a tankönyvekből, napi sajtóból, szakkönyvekből köztudomású volt, hogy az Amazonas őserdeiben olyan fehér indián törzsek élnek, amelyeket még alig tudtak megközelíteni, így ez a vidék sok meglepetéssel kecsegtette a kutatókat. Íme itt a meglepetések egy szelete.

Az 1920-as
horvathnemagdi, 2013. július 30. kedd, 13:54
Magyarul beszélő indiántörzs
több mint 40 000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a hírt világgá röpítették.

Móricz János, magyar testvérünk, akkoriban Ecuadorban, Peruban és az Amazonas vidékén, olyan indián törzseket talált, amelyek tagjaival magyarul(!) tudott beszélgetni. Legendáikban sok ezer éves múltjuknak és a tőlük kirajzott más népekkel való rokoni kapcsolataiknak tudata él.

Móricz felfedezéseit senki nem tudta cáfolni, ellenben a spanyolok részérő, politikai és gazdasági okokból súlyos támadásoknak volt kitéve. Felfedezései igen nagy horderejűek. Annyi bizonyos, hogy a sok évezredes sötétségbe burkolt őstörténetből, a magyarság ősi múltja fényesen fog felragyogni, a világ összes népe előtt. Az 1900-as évek elején a tankönyvekből, napi sajtóból, szakkönyvekből köztudomású volt, hogy az Amazonas őserdeiben olyan fehér indián törzsek élnek, amelyeket még alig tudtak megközelíteni, így ez a vidék sok meglepetéssel kecsegtette a kutatókat. Íme itt a meglepetések egy szelete.

Az 1920-as
menusgabor, 2013. január 25. péntek, 18:45
Melegjogok a világban
törvénytervezetet, amely főbenjáró bűnné nyilvánította volna az egyneműek közti szexuális kapcsolatot. A fekete-afrikai országban tavaly halálra vertek egy ismert melegjogi aktivistát, David Katót.

A mélyen gyökerező előítéletek miatt a Dél-Afrikai Köztársaságban sem sokkal könnyebbe a helyzete a melegnek. Noha az apartheid után hozott alkotmány tiltja a homoszexuálisok diszkriminációját, s 2006-tól kezdve már az egyneműek házassága is legális, továbbra is gyakoriak a melegek és leszbikusok elleni támadások, például az úgynevezett "átnevelő nemi erőszak".

Délkelet-Ázsiában szintén lassan alakulnak át a melegek iránti attitűdök, s így a törvényi egyenjogúság is késik. Indonéziában még egy Nemi Egyenlőségi Törvényt sem sikerült elfogadni, mivel az ellene kampányolók attól tartottak, hogy ezzel megnyílna az út az egyneműek házasságának legalizálása felé. A szomszédos Malajziában pedig a bíróság megvédte a rendőrség döntését egy melegjogi fesztivál betiltásáról, mivel az megzavarná a közrendet. A
velemenyezd, 2012. május 11. péntek, 13:52
Sir Francis Drake
keresztet, ékszert, 13 láda fémlemezt és 23 tonna ezüstöt találtak.

1579. június 17-én Drake Point Loma környékén, Új Spanyolországban kikötött, hogy megjavíthassa megrongált hajóit, s utánpótlást szerezzen. Barátságos viszonyt tartott fenn a helyi indián lakossággal. A helységet átnevezte Nova Albion-nak, s a Szentháromság nevében a királyi korona tulajdonába vette. Hátrahagyott embereket az "embrió kolónia" megalapításához. Nova Albion helye a mai napig nem tisztázott, mivel a spanyolok, a támadások elkerülése végett titokban tartották. Samuel Bawlf szerint Nova Albion helye Comox-nál van a Vancouver sziget-en, amelyet egyik titkos, nem dokumentált küldetésén fedezett fel.

Hajóútja során emberei pontosan feltérképezték útjukat nyugat felé, az észak-amerikai kontinens észak-nyugati "sarkát", a mai British Columbiát és Alaszkát. Bawlf vitatja, hogy Drake hajója elérte volna északon az 56 fok-ot. Szerinte a leírások sokkal északibb pontot jelölnek, mint ahová valójában eljutott, a
skorpiolilike, 2010. szeptember 26. vasárnap, 08:53
1/2
Képek, videók
Móricz Zsigmond idézet: A
cuppika59
2018. január 23. kedd, 15:43
móricz zsigmond.png
chillik
2017. november 12. vasárnap, 15:17
móricz névc.jpg
zsokica45
2017. szeptember 27. szerda, 11:27
Móricz Zsigmond
egrilany51
2017. június 29. csütörtök, 19:52
móricz 002.png
chillik
2017. február 05. vasárnap, 17:54
móricz névv.jpg
zsokica45
2016. november 13. vasárnap, 20:47
Móricz Zsigmondnak 01.jpg
chillik
2016. március 03. csütörtök, 05:46
Móricz Zsigmondnak 02.jpg
chillik
2016. március 03. csütörtök, 05:45
Móricz Zsigmond portréja
sanci81
2015. november 20. péntek, 15:58
MÓRICZ ÁKOS DECEMBER.gif
feviroza
2014. december 04. csütörtök, 21:22
Móricz Zsigmond.jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 16:05
világgá megyek.png
chillik
2017. november 02. csütörtök, 14:01
Hadakozom a világgal..jpg
chillik
2017. augusztus 06. vasárnap, 05:09
a mai világgal az a baj -
menusgabor
2015. október 15. csütörtök, 21:41
A mai világgal az a baj..
kkm
2015. szeptember 01. kedd, 06:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.