Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:54 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Finom sajtos rúd
Sajtos rúd:
Elkészítési idő: Előkészítés: 10 perc Sütés : 15-20 perc
Hány adagra elég? Adagok: 12

Hozzávalók:
125 gramm vaj
125 gramm zsír
150 gramm reszelt sajt
1 evőkanál só
500 gramm liszt
2 deciliter tejföl
1+1 darab tojás
ízlés szerint reszelt sajt (a tetejére)

Leírás:
A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, elkeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük, és tésztává gyúrjuk. Alaposan becsomagoljuk, és hideg helyen pihentetjük legalább három órát, de inkább egy éjszakát. Amikor sütni készülünk, előmelegítjük a sütőt 220 fokosra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, hagyjuk kicsit felengedni, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen
pacsakute, 2019. január 06. vasárnap, 20:48
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.


Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Nincs Cím
adag:
- 10 dkg csiperkegomba
- 2 szelet bacon
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- 2 ek zsír
Elkészítés:
Megmossuk a gombát, felszeleteljük, a felaprított hagymával, a felkockázott baconnel és a paradicsommal együtt közepes tűzön elkezdjük sütni.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Amikor a gomba lepirult, akkor az egészet egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük.

KÁPIAPAPRIKÁS PADLIZSÁN
2 kápia paprika, 2 padlizsán, 2 paradicsom
A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. 1 lila hagymát apró kockákra vágok, 1 nagyobb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpréselek, zsíron épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Keksztekercs kókuszkrémmel
A süti amit nem lehet megunni! Ünnepi alkalmakon is megállja a
helyét, könnyű recept, amit nem lehet elrontani! Megéri elkészíteni!

Hozzávalók:

50 dkg keksz
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2-3 evőkanál porcukor
4 dl tej

A krémhez:

20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
14 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a tejet, a cukrot és a kakaót egy edénybe tesszük,
összekeverjük és felmelegítjük. A kekszre öntjük a kakaós tejet és jól
összedolgozzuk, majd kettőbe osztjuk a masszát. Fóliára simítjuk mindkét
adagot, egyenletesen, hogy egyforma vastag legyen, majd hagyjuk hűlni.
Közben a kókuszos krém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel
krémesre kavarjuk. A krémet elosztjuk a két kekszes alapon és jól elkenjük,
majd szorosan feltekerjük. A fóliába csomagolt kekszrudakat legalább
2 órára hűtőbe tesszük, ezután kibonthatjuk és ízlés szerint
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:29
Habos finomságok
cukor
2 evőkanál tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral
együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú
sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a
tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a
habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a
kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a
tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre.
A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:58
Édes túrókrém
gyümölcsök savanyúsága miatt ezt a típust különösen cukrozzuk. Ha cukorbeteg van a családban, akkor porrá tört cukorpótlóval is elkészíthető a finomság.
Az erdei gyümölcsöket, ha a piacon vettük mossuk meg, ha fagyasztott termék, akkor már előkészített. A nem fagyasztott gyümölcsöket - bár nem hasznos a tápértékének - a cél érdekében fagyasszuk le a főzőcske előtt 3-4 órával. Majd az alap túrókrém elkészültekor fagyasztva helyezzük bele a gyümölcsöket. A krémet eztán 3 órára a sima hűtőszekrénybe tesszük.
A gyümölcsök lassan olvadnak fel és engedik ki piros színüket. A vendégeknek való tálalás előtt a keverőtálban vagy már a pohárban keverjük ki a nassit. Ha hirtelen mozdulatokkal, rövid ideig keverjük a krémet a fehér krémben piros csíkok keletkeznek!
Elő a magas üvegpoharakat, hosszú nyelű kanállal! A gyerekeknek is igazán tetszeni fog! Tetejére tejszínhabot csokireszeléket tehetünk! Nálunk ez a csúcs!

Fodor
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:00
Almafánk......
margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa.

Fahéjas porcukorral meghintve
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
Nyárson sült
Hozzávalók:

80dkg csirkemell
2db cukkini
2db piros húsú paprika
2db paradicsom
3-4 közepes méretű lilahagyma
5-6 db apró csiperkegomba

A páchoz:

1 teáskanál só
5 evőkanál olivaolaj
2 teáskanál mustár
1 kávéskanál bors
1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A húst megmossuk, és kockákra vágjuk.
A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük
A csirkemellet a páchoz adjuk, és jól átforgatjuk benne,
hogy mindenhol érje.
Lefóliázzuk, és egy éjszakára, de minimum
pár órára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk.
(körülbelül egyforma méretűekre)
Majd a pácban érlelt hússal összekeverjük,
így a zöldségeket is éri a pác.

A zöldségeket és a húst tetszés szerint váltakozva saslik
nyársra húzzuk.
Beolajozott grillrácson, közepes hőmérsékleten megsütjük.
Azonnal
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 07:02
Sajtos, réteges kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tojás
120 g tejföl
1 kk cukor
2 tk só vagy ízlés szerint
Töltelékhez:

10 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)
Tetejére:

1 felvert tojás
reszelt sajt és magvak

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.

Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Letakarjuk és 10 percet pihentetjük, majd középen kettévágjuk.

Az egyik felét
suzymama, 2018. december 19. szerda, 16:16
Sajttorta
lekvár
1 tk. vanília aroma
fél citrom leve
2 tk zselatin por
A tetejére:
5-6 szem őszibarack befőtt
1,5 dl őszibarack lé
3 tk. zselatin por
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk.
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 16:39
Mákos réteges torta
ml tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő
150 g cukor
130 g darált mák
vaníliaaroma
A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd tegyük hűtőbe 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz keverjük a mákot. A tésztát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk, majd erre egy kanál mákkrémet. A krémek elég folyékonyak, ezért gyönyörűen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta. Addig
faciendum, 2018. december 11. kedd, 22:11
Csokival töltött karácsonyi süti recept
Hozzávalók:
A tésztához:

15 dkg liszt
12 dkg vaj
4 dkg étkezési keményítő
8 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor
2 tojássárgája
A töltelékhez:

16 dkg tejcsokoládé
1 ek tejszín
Díszítés:

3 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Kis golyókat formálunk a tésztából. Egy fakanál végével kis lyukat vájunk minden süteménybe. Az oldalát cukorba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, újra cukorba mártjuk, majd tálcára tesszük.

A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a süteményben lévő lyukakba töltjük. Kihűtve
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:12
1/504
Képek, videók
Sajtos rúd.jpg
pacsakute
2019. január 06. vasárnap, 20:44
Sajtos_rudak.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:55
7Sajtos csirkemell
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:36
Sajtos-tejszínes csirkeme
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:36
vegyes,+sajtos rud 041.jp
taszat
2018. január 26. péntek, 09:03
Sajtos roló
irmus
2018. január 13. szombat, 14:11
sajtos rudacska 001.JPG
katalinkohut
2017. december 29. péntek, 02:07
joghurtos-sajtos-lepen y-h
snbela44
2017. augusztus 22. kedd, 15:50
Sajtos, fokhagymás cukkin
irmus
2017. július 16. vasárnap, 14:52
vajat készítettem
barbette
2010. július 13. kedd, 20:36
Formát a gépbe tesszük
dorist
2006. november 24. péntek, 23:44
Almás-habos reszelt sütem
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
reszelt gyömbér mézzel.jp
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:26
reszelt-karalabe-leves -17
erzsikepuskas
2014. január 13. hétfő, 10:08
almát reszeltem, most főz
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 17:22
Címkék
vendégeknek való, edénybe tesszük, sima hűtőszekrénybe, tálba tesszük, reszelt almát, paradicsommal együtt, húst megmossuk, fele krémet, reszelt sajtot, tejet meglangyosítjuk, gomba lepirult, vajat pici, egyik felét, puha vajat, vaníliás kekszet, órára hűtőbe,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.