Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 08:34 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bögrés vajas zsömle
Hozzávalók:
50 dkg fehérliszt (kb. 4 bögre),
2.5 dl langyos tej,
2 csomag száraz élesztő (2×7 gramm),
1 ek kristálycukor,
2 teáskanál só,
1 tojás,
5 dkg olvasztott vaj, vagy RAMA.
A tetejére 1 darab tojás felverve, a kenéshez.
A tészta elkészítésénél dagasztógépet használjunk. A tojást, az előmelegített tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy tálba tesszük, és 2-3 perc alatt habosra verjük.

Beleszitáljuk a lisztet, amihez az élesztőt is hozzáadjuk. Ezután a géppel 10 percig dagasztjuk, majd pihentessük a tésztát 20-30 percig. Amikor az edényben elkezd feljönni, akkor jó. Sütőpapírral bélelt szilikonos tepsibe tesszük a 8 egyenlőre részre osztott tésztát. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással.

Fontos, hogy a sütést hideg sütőben kezdjük! 200 fokon (légkeveréses sütő) 18 perc alatt készre sütjük. Nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a zsemleformához, ebből a tésztából készíthetünk kiflit, vagy akár fonott kalácsot
eva6, 2020. március 31. kedd, 10:18
Narancsos kevert suti
Hozzávalók :

4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.

1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.

Sütés után:

120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)

Elkészítése :

A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm
suzymama, 2020. március 05. csütörtök, 18:49
Fehér csokis mákos kocka
ízesíthetjük.

A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot is ugyanígy megsütjük, így lesz két mákos lapunk.

Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.

Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe tesszük, beletörjük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad.

Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a pudingporral elkevert lisztet, majd az egész masszát hozzáadjuk a csokoládés tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A kész krémet levesszük a tűzről, majd háztartási fóliával letakarjuk és kihűtjük.

Amíg a krém hűl, a habtejszínhez
koszegimarika, 2020. január 06. hétfő, 23:16
Királyi rakott krumpli
Hozzávalók

1,5 kg héjában főtt burgonya
0,5 kg darált hús
1 db vöröshagyma
1 db csiperkegomba konzerv (kb. 200 g lecsepegtetett gomba)
1 db paradicsom
30 dkg reszelni való sajt
220 ml főzőtejszín
ízlés szerint só, bors, egyéb fűszerkeverék

Elkészítés

A darált húst fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
félhold alakúra szeletelt vöröshagymát, a lecsepegtetett, szeletelt
csiperkegombát és a felkockázott paradicsomot.

Kevés vízzel felöntjük és 15 percig főzzük.

Közben a sajtot lereszeljük.

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott, puha főtt burgonyát, felöntjük a
tejszínnel, rászórjuk a reszelt sajt felét. Óvatosan elkeverjük.

A burgonyát kevés vajjal kikent hőálló tálba tesszük.
Rászórjuk a maradék sajtot, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük
és kb. 20 perig sütjük.

TIPP: A burgonyát és a darált húst akár rétegezve is belepakolhatjuk a tálba.
klarika47, 2020. január 06. hétfő, 08:47
Pozsonyi kifli,igazi omlós,finom diós kifli minden alkalomra
Pozsonyi kifli, igazi omlós, finom diós kifli minden alkalomra!
Hoztam nektek egy igazi omlós diós kifli, amit évek óta sütök. Minden alkalomra remek választás, nem lehet belőle annyit készíteni, hogy megunjuk!

HOZZÁVALÓK
65 dkg liszt
30 dkg zsír vagy
35 dkg margarin
1 csapott mokkás kanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkás kanál cukor
pici tejföl
ELKÉSZÍTÉS

A tejben a cukorral - az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük, élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk összeállítjuk . Félórányit kelesztjük, vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, dió - vagy mák töltelékkel töltjük! Házi lekvárral is isteni finom .
Tepsibe rakjuk, tetejét tojással lekenjük, 180 fokos sütőben világosra sütjük, még melegen vaníliás porcukorba fogatjuk. Zárható dobozban sokáig el áll
koszegimarika, 2019. november 09. szombat, 19:35
Kívül ropogós, belül omlós kókuszos
cukor,0,7 dl tej,2 egész tojás
37 dkg liszt,fél cs sütőpor,csipet só
20 dkg kókuszreszelék + kb 10 dkg a hempergetéshez.

Először a vajat keverjük ki fehéredésig a cukrokkal robotgép segítségével. Majd hozzácsurgatjuk a tejet. A tojásokat előzőleg felverjük s azt is hozzácsurgatjuk a masszához. Majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és sót. Amikor szép sima a massza akkor mehet hozzá a kókuszreszelék (20 dkg) és azzal is jól kikeverjük. A masszát min 30 percre a hűtőbe tesszük a tálban hagyva.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagy méretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A hűtőből elővesszük a masszát és kiskanál segítségével kb 2-2,5 cm átmérőjű sima golyókat formázunk. A golyókat egyesével meghempergetjük a kókuszreszelékben. A tepsire rakosgatjuk és megsütjük. Alsó sütést javaslok, hogy a kókuszreszelék ne égjen meg. Vigyázzunk, ne menjünk messze a sütőtől, kb 15 perc alatt szépen megsül, az alja már barnás,a teteje enyhe rózsaszínű. A teteje picit
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:04
Tojássaláta Eztfaldfel módra
Hozzávalók a tojássalátához:
- 8 db főtt tojás
- 2 db főtt burgonya kis kockákra vágva
- 1 kisebb fej lila hagymának a fele
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 kaliforniai paprika

Az öntet hozzávalói:
- 7-8 evőkanál majonéz
- 150 gramm natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- 1-2 mokkáskanál citromlé
- só
- őrölt bors
- petrezselyem

Tojássaláta elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, és a burgonyával együtt hozzáadjuk a tojásokhoz. Ezután elkészítjük az öntetet. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral, és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a petrezselymet is. Ezt ráöntjük a salátára, és óvatosan összeforgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, és aztán fogyaszthatjuk
suzymama, 2019. augusztus 26. hétfő, 14:09
Szűzpecsenye paradicsomos
hozzávalók /

2 adag
½ vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
75 g zsenge spenótlevél
2 ek apróra vágott friss rozmaring
400 g szűzpecsenye
6 szelet bacon
1 ek olaj

bors
cukor
1 ek sűrített paradicsom
200 ml passzírozott paradicsom
100 g főző tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
olaj
2 kávés kanál kristálycukor

Burgonyához:

8 db közepes burgonya
1 kávés kanál édes pirospaprika
1 kávés kanál curry fűszerkeverék
ízlés szerint só
250 ml 33% főzőtejszín

Elkészítés menete

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük,
zúzott fokhagymával megkenjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, majd
az ízeket belemasszírozzuk a húsba. A húst egy éjszakára, letakart
dobozban hűtőszekrénybe tesszük.

A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre vágjuk,
majd egy törlőpapírra tesszük és leitatjuk a felesleges nedvességet.
Egy tálba tesszük és befűszerezzük.

Egy forró serpenyőben a húsok minden oldalát hirtelen megpirítjuk.
A húsokat egy tányérba tesszük, majd az olajos pecsenyelébe
beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát. Mikor a hagyma szép
barnára pirult, levesszük a tűzről és egy sütőtál aljára tesszük.
Erre a hagymás alapra
klarika47, 2019. június 12. szerda, 10:55
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
élesztő

6 liter ásványvíz

4 liter vizet felforralunk és nagy edénybe töltjük (8-10 literes a legjobb).

Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik benne.

Felöntjük a maradék, két liter, hideg vízzel.

Belereszeljük a citromok héját, a levüket belefacsarjuk. Hozzálöttyintjük a fehérborecetet. Megkeverjük.

Belerakosgatjuk a tiszta bodzavirágokat és finoman megkeverjük.

Textillel letakarjuk, és szellős helyre tesszük.

Pár nap elteltével ránézünk, és ha nem habos egyáltalán, azt jelenti, nem indult be az erjedési folyamat, kevés szárított élesztőt adunk hozzá.

Újra letakarjuk, és hagyjuk erjedni néhány napot.

Textillel bélelt szűrőn átszűrjük a pezsgőt és sterilizált, vastag falú, csatos üvegekbe töltjük.

Száraz, hűvös helyen még egy hetet állni hagyjuk.

Hűvösen fogyasztjuk!


Rántott bodzavirág


Hozzávalók 4 személyre: 16 db
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Epres finomságok
rakjuk meg a tésztalapot, kenjük rá a tejszínt, fedjük be a lapokkal, és egy fél órai pihentetés után vágjuk fel.

Epres tál
Hozzávalók: 8 babapiskóta, 50 dkg eper, 15 dkg cukor, 1 tojásfehérje, 0,5 dl rum.

A tálra rakott, összetördelt babapiskótákat meglocsoljuk rummal, majd megrakjuk kb. 30 dkg-nyi félbevágott eperrel, és meghintjük 5 dkg cukorral. A maradék epret a 10 dkg cukorral és a tojásfehérjével kemény habbá verjük, az eperre halmozzuk, s 1-2 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.

Epertorta háromféleképpen
1. Fagylaltos
Hozzávalók: 1 piskótatorta, 1 csomag vaníliás és 1 csomag eper jégkrém vagy fagylalt, 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 dl tejszín.

Akkor készítsük, ha van mélyhűtős hűtőszekrényünk. A tortát kettévágjuk. A vaníliás jégkrémet hagyjuk egy kissé felolvadni. Megkenjük vele az alsó lapot, és 20 percre a mélyhűtőbe tesszük. Közben az eperszemeket kettévágjuk, és meghintjük 10 dkg cukorral. Az epres jégkrémet, ha egy kissé
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Túrós csoda
Hozzávalók:

500 g tehéntúró,
450 g tejföl,
100 g szoba hőmérsékletű vaj,
8 db tojás,
7 kanál liszt,
7 kanál cukor,
1 tasak sütőpor,
1 citrom reszelt héja.
aki szereti az tehet a tésztába mazsolát, gyümölcsöt, diót.
vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A hozzávalókat olyan sorrendbe tegyük
egy tálba és keverjük jól össze, ahogyan a hozzávalóknál felsoroltuk őket.
A kapott masszát egy magas falú, vajjal kikent tepsibe tesszük, majd
megrázzuk a tepsit, hogy a massza egyenletes legyen és a levegő is
távozzon belőle. Betesszük az előmelegített sütőbe és sütjük 25 - 30
percet. A sütemény sütés közben növekedni fog, de amikor kivesszük a
sütőből kissé összeesik. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.
klarika47, 2019. április 13. szombat, 11:00
1/505
Képek, videók
vendegvaro-bogres-suti -50
lilagondolatok
2016. június 03. péntek, 10:56
BOGRÉS JÓGURTOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:01
narancsos bögrés
sarkadykati
2016. február 27. szombat, 09:30
bögrés diós
jolika66
2015. szeptember 06. vasárnap, 18:31
vendegvaro-bogres-suti -50
sarkadykati
2015. június 28. vasárnap, 18:48
meggyes, diós bögrés
sarkadykati
2015. június 27. szombat, 07:35
bögrés süti
snbela44
2015. június 27. szombat, 07:31
vendegvaro-bogres-suti -50
snbela44
2015. június 26. péntek, 19:49
Bögrés farsangi fánk.jpg
feviroza
2015. február 21. szombat, 12:25
bogres-kremes-meggyes- mak
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:13
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
Formát a gépbe tesszük
dorist
2006. november 24. péntek, 23:44
Címkék
tojások fehérjét, tepsibe öntjük, reszelt sajt, sütőpapírral bélelt, tepsi oldalától, tányérba tesszük, sütést hideg, felkockázott paradicsomot, hozzávalóknál felsoroltuk, hagymát vékony, kevés forró, széleit körben, teteje picit, törlőpapírra tesszük, kaliforniai paprikát, pudingporral elkevert,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.