Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:19 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Részeges pogácsa
összedolgozzuk.
Ha a tészta keménynek tűnik, egy kis langyos vizet vagy kevés tejfölt adunk hozzá.
A tésztát addig dolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől, az edény oldaláról, és hólyagos nem lesz. Ezt a tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra sodorjuk, s erre
rászeleteljük vagy ráreszeljük a hideg vajat.

Miután ezzel végeztünk, a tésztát 1/3 arányban hajtogatjuk : fölülről, majd alulról, majd balról jobbra, illetve jobbról balra.
A hajtogatott tésztát hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy pár órára, majd azt követően fél óránként háromszor hajtogatjuk.
Utána kb. 2 cm vastagra sodorjuk, késsel rácsosan bevagdossuk.
A tojássárgáját felverjük a mokkáskanálnyi tejjel, mellyel megkenjük a tésztát, majd jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Lehet füstölt sajttal is, ez már ízlés dolga.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd amikor már látjuk, hogy dőlnek a pogácsák, visszavesszük 180 fokra a
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:46
Sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,
2 ek olívaolaj,
1 dl csirke csontlé (leves is lehet),
1/2 dl fehérbor,
3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),
1 ek mustár,
0,5 kg burgonya,
só,
Csirke fűszerkeverék.


Elkészítés:

A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is sós) A combokat beletesszük tűzálló tálba, vagy tepsibe. A húslébe beletesszük a zúzott fokhagymát, a mustárt, jól összekeverjük és a húsra öntjük,(nem kell, hogy ellepje)megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a húst a sütőbe tesszük (középre, hogy az alja és a teteje egyformán süljön),és félkészre sütjük. Mikor már sülni kezd a húst locsoljuk meg a fehérborral és időközönként a levével is. Közben a megtisztított burgonyát kockára vagy cikkekre vágva megfőzzük,(nem egész puhára). Majd a Mexikói zöldségkeveréket és a burgonyát a
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:22
Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul recept
Itt már kézzel dolgozzunk. Kicsit keverjük el, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor már kicsit összeáll a tészta, adjuk hozzá a tojást is. Addig kell adagolni a lisztet, amíg a nokedli állagú tésztánkból jól kezelhető tészta nem lesz. Szükség esetén pótoljuk.

Letakarjuk és 50 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, azután kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezzünk nagyon vékonyan alá.

Pohárral vagy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki. Konyharuhára tesszük a fánkokat, kicsi helyet hagyva köztük, majd lefedjük egy másik konyharuhával és kelesztjük további 20 percet. Azért jobb konyharuhát használni, mert így tuti nem ragad le. Próbáltam szilikonos lapon is, de jóval nehezebben tudtam felszedni.

Bő olajban kisütjük a fánkokat. Amikor még beletesszük, akkor olyan kicsinek tűnnek, de az olajban duplájára nőnek majd és szalagos is lesz. Semmi egyéb művelet nincs vele, simán kisütjük. Hamar sülnek majd.

Porcukorral, lekvárral vagy akár
koszegimarika, 2019. február 04. hétfő, 21:01
Finom sajtos rúd
Sajtos rúd:
Elkészítési idő: Előkészítés: 10 perc Sütés : 15-20 perc
Hány adagra elég? Adagok: 12

Hozzávalók:
125 gramm vaj
125 gramm zsír
150 gramm reszelt sajt
1 evőkanál só
500 gramm liszt
2 deciliter tejföl
1+1 darab tojás
ízlés szerint reszelt sajt (a tetejére)

Leírás:
A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, elkeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük, és tésztává gyúrjuk. Alaposan becsomagoljuk, és hideg helyen pihentetjük legalább három órát, de inkább egy éjszakát. Amikor sütni készülünk, előmelegítjük a sütőt 220 fokosra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, hagyjuk kicsit felengedni, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen
pacsakute, 2019. január 06. vasárnap, 20:48
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.


Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Nincs Cím
adag:
- 10 dkg csiperkegomba
- 2 szelet bacon
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- 2 ek zsír
Elkészítés:
Megmossuk a gombát, felszeleteljük, a felaprított hagymával, a felkockázott baconnel és a paradicsommal együtt közepes tűzön elkezdjük sütni.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Amikor a gomba lepirult, akkor az egészet egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük.

KÁPIAPAPRIKÁS PADLIZSÁN
2 kápia paprika, 2 padlizsán, 2 paradicsom
A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. 1 lila hagymát apró kockákra vágok, 1 nagyobb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpréselek, zsíron épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Keksztekercs kókuszkrémmel
A süti amit nem lehet megunni! Ünnepi alkalmakon is megállja a
helyét, könnyű recept, amit nem lehet elrontani! Megéri elkészíteni!

Hozzávalók:

50 dkg keksz
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2-3 evőkanál porcukor
4 dl tej

A krémhez:

20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
14 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a tejet, a cukrot és a kakaót egy edénybe tesszük,
összekeverjük és felmelegítjük. A kekszre öntjük a kakaós tejet és jól
összedolgozzuk, majd kettőbe osztjuk a masszát. Fóliára simítjuk mindkét
adagot, egyenletesen, hogy egyforma vastag legyen, majd hagyjuk hűlni.
Közben a kókuszos krém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel
krémesre kavarjuk. A krémet elosztjuk a két kekszes alapon és jól elkenjük,
majd szorosan feltekerjük. A fóliába csomagolt kekszrudakat legalább
2 órára hűtőbe tesszük, ezután kibonthatjuk és ízlés szerint
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:29
Habos finomságok
cukor
2 evőkanál tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral
együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú
sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a
tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a
habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a
kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a
tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre.
A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:58
Édes túrókrém
gyümölcsök savanyúsága miatt ezt a típust különösen cukrozzuk. Ha cukorbeteg van a családban, akkor porrá tört cukorpótlóval is elkészíthető a finomság.
Az erdei gyümölcsöket, ha a piacon vettük mossuk meg, ha fagyasztott termék, akkor már előkészített. A nem fagyasztott gyümölcsöket - bár nem hasznos a tápértékének - a cél érdekében fagyasszuk le a főzőcske előtt 3-4 órával. Majd az alap túrókrém elkészültekor fagyasztva helyezzük bele a gyümölcsöket. A krémet eztán 3 órára a sima hűtőszekrénybe tesszük.
A gyümölcsök lassan olvadnak fel és engedik ki piros színüket. A vendégeknek való tálalás előtt a keverőtálban vagy már a pohárban keverjük ki a nassit. Ha hirtelen mozdulatokkal, rövid ideig keverjük a krémet a fehér krémben piros csíkok keletkeznek!
Elő a magas üvegpoharakat, hosszú nyelű kanállal! A gyerekeknek is igazán tetszeni fog! Tetejére tejszínhabot csokireszeléket tehetünk! Nálunk ez a csúcs!

Fodor
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:00
Almafánk......
margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa.

Fahéjas porcukorral meghintve
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
Nyárson sült
Hozzávalók:

80dkg csirkemell
2db cukkini
2db piros húsú paprika
2db paradicsom
3-4 közepes méretű lilahagyma
5-6 db apró csiperkegomba

A páchoz:

1 teáskanál só
5 evőkanál olivaolaj
2 teáskanál mustár
1 kávéskanál bors
1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A húst megmossuk, és kockákra vágjuk.
A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük
A csirkemellet a páchoz adjuk, és jól átforgatjuk benne,
hogy mindenhol érje.
Lefóliázzuk, és egy éjszakára, de minimum
pár órára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk.
(körülbelül egyforma méretűekre)
Majd a pácban érlelt hússal összekeverjük,
így a zöldségeket is éri a pác.

A zöldségeket és a húst tetszés szerint váltakozva saslik
nyársra húzzuk.
Beolajozott grillrácson, közepes hőmérsékleten megsütjük.
Azonnal
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 07:02
Sajtos, réteges kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tojás
120 g tejföl
1 kk cukor
2 tk só vagy ízlés szerint
Töltelékhez:

10 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)
Tetejére:

1 felvert tojás
reszelt sajt és magvak

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.

Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Letakarjuk és 10 percet pihentetjük, majd középen kettévágjuk.

Az egyik felét
suzymama, 2018. december 19. szerda, 16:16
1/505
Képek, videók
reszeges-jeromos.jpg
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:16
20334_reszeges-epres_t uro
erzsikepuskas
2014. február 15. szombat, 10:28
részeges csirke.jpg
erzsikepuskas
2014. január 18. szombat, 08:47
Részeges csirke.bmp
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:15
RESZEGES IMA.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:21
RESZEGES IMA másolata.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:20
Részeges csirke
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 20:05
Részeges elf
mbartis
2012. június 11. hétfő, 21:32
Részeges csirke.jpg
vorosrozsa66
2011. február 20. vasárnap, 18:25
részeges_.jpg
agica2004
2010. szeptember 28. kedd, 09:49
kis részeges.jpg
agica2004
2010. szeptember 27. hétfő, 10:51
részeges cica.gif
nagyiful
2010. szeptember 17. péntek, 18:21
Mikulas kemenynel-mozgo.b
margoboszi
2011. január 15. szombat, 09:00
a kéménynél
lovaszmarika
2010. december 25. szombat, 15:01
kéménynél mikulás.jpg
kicsoda77
2010. december 06. hétfő, 18:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.