Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 07:01 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szűzpecsenye paradicsomos
hozzávalók /

2 adag
½ vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
75 g zsenge spenótlevél
2 ek apróra vágott friss rozmaring
400 g szűzpecsenye
6 szelet bacon
1 ek olaj

bors
cukor
1 ek sűrített paradicsom
200 ml passzírozott paradicsom
100 g főző tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
élesztő

6 liter ásványvíz

4 liter vizet felforralunk és nagy edénybe töltjük (8-10 literes a legjobb).

Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik benne.

Felöntjük a maradék, két liter, hideg vízzel.

Belereszeljük a citromok héját, a levüket belefacsarjuk. Hozzálöttyintjük a fehérborecetet. Megkeverjük.

Belerakosgatjuk a tiszta bodzavirágokat és finoman megkeverjük.

Textillel letakarjuk, és szellős helyre tesszük.

Pár nap elteltével ránézünk, és ha nem habos egyáltalán, azt jelenti, nem indult be az erjedési folyamat, kevés szárított élesztőt adunk hozzá.

Újra letakarjuk, és hagyjuk erjedni néhány napot.

Textillel bélelt szűrőn átszűrjük a pezsgőt és sterilizált, vastag falú, csatos üvegekbe töltjük.

Száraz, hűvös helyen még egy hetet állni hagyjuk.

Hűvösen fogyasztjuk!


Rántott bodzavirág


Hozzávalók 4 személyre: 16 db
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Epres finomságok
rakjuk meg a tésztalapot, kenjük rá a tejszínt, fedjük be a lapokkal, és egy fél órai pihentetés után vágjuk fel.

Epres tál
Hozzávalók: 8 babapiskóta, 50 dkg eper, 15 dkg cukor, 1 tojásfehérje, 0,5 dl rum.

A tálra rakott, összetördelt babapiskótákat meglocsoljuk rummal, majd megrakjuk kb. 30 dkg-nyi félbevágott eperrel, és meghintjük 5 dkg cukorral. A maradék epret a 10 dkg cukorral és a tojásfehérjével kemény habbá verjük, az eperre halmozzuk, s 1-2 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.

Epertorta háromféleképpen
1. Fagylaltos
Hozzávalók: 1 piskótatorta, 1 csomag vaníliás és 1 csomag eper jégkrém vagy fagylalt, 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 dl tejszín.

Akkor készítsük, ha van mélyhűtős hűtőszekrényünk. A tortát kettévágjuk. A vaníliás jégkrémet hagyjuk egy kissé felolvadni. Megkenjük vele az alsó lapot, és 20 percre a mélyhűtőbe tesszük. Közben az eperszemeket kettévágjuk, és meghintjük 10 dkg cukorral. Az epres jégkrémet, ha egy kissé
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Túrós csoda
Hozzávalók:

500 g tehéntúró,
450 g tejföl,
100 g szoba hőmérsékletű vaj,
8 db tojás,
7 kanál liszt,
7 kanál cukor,
1 tasak sütőpor,
1 citrom reszelt héja.
aki szereti az tehet a tésztába mazsolát, gyümölcsöt, diót.
vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A hozzávalókat olyan sorrendbe tegyük
egy tálba és keverjük jól össze, ahogyan a hozzávalóknál felsoroltuk őket.
A kapott masszát egy magas falú, vajjal kikent tepsibe tesszük, majd
megrázzuk a tepsit, hogy a massza egyenletes legyen és a levegő is
távozzon belőle. Betesszük az előmelegített sütőbe és sütjük 25 - 30
percet. A sütemény sütés közben növekedni fog, de amikor kivesszük a
sütőből kissé összeesik. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.
klarika47, 2019. április 13. szombat, 11:00
Részeges pogácsa
összedolgozzuk.
Ha a tészta keménynek tűnik, egy kis langyos vizet vagy kevés tejfölt adunk hozzá.
A tésztát addig dolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől, az edény oldaláról, és hólyagos nem lesz. Ezt a tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra sodorjuk, s erre
rászeleteljük vagy ráreszeljük a hideg vajat.

Miután ezzel végeztünk, a tésztát 1/3 arányban hajtogatjuk : fölülről, majd alulról, majd balról jobbra, illetve jobbról balra.
A hajtogatott tésztát hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy pár órára, majd azt követően fél óránként háromszor hajtogatjuk.
Utána kb. 2 cm vastagra sodorjuk, késsel rácsosan bevagdossuk.
A tojássárgáját felverjük a mokkáskanálnyi tejjel, mellyel megkenjük a tésztát, majd jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Lehet füstölt sajttal is, ez már ízlés dolga.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd amikor már látjuk, hogy dőlnek a pogácsák, visszavesszük 180 fokra a
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:46
Sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,
2 ek olívaolaj,
1 dl csirke csontlé (leves is lehet),
1/2 dl fehérbor,
3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),
1 ek mustár,
0,5 kg burgonya,
só,
Csirke fűszerkeverék.


Elkészítés:

A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is sós) A combokat beletesszük tűzálló tálba, vagy tepsibe. A húslébe beletesszük a zúzott fokhagymát, a mustárt, jól összekeverjük és a húsra öntjük,(nem kell, hogy ellepje)megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a húst a sütőbe tesszük (középre, hogy az alja és a teteje egyformán süljön),és félkészre sütjük. Mikor már sülni kezd a húst locsoljuk meg a fehérborral és időközönként a levével is. Közben a megtisztított burgonyát kockára vagy cikkekre vágva megfőzzük,(nem egész puhára). Majd a Mexikói zöldségkeveréket és a burgonyát a
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:22
Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul recept
Itt már kézzel dolgozzunk. Kicsit keverjük el, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Amikor már kicsit összeáll a tészta, adjuk hozzá a tojást is. Addig kell adagolni a lisztet, amíg a nokedli állagú tésztánkból jól kezelhető tészta nem lesz. Szükség esetén pótoljuk.

Letakarjuk és 50 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, azután kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Lisztezzünk nagyon vékonyan alá.

Pohárral vagy pogácsa szaggatóval szaggassuk ki. Konyharuhára tesszük a fánkokat, kicsi helyet hagyva köztük, majd lefedjük egy másik konyharuhával és kelesztjük további 20 percet. Azért jobb konyharuhát használni, mert így tuti nem ragad le. Próbáltam szilikonos lapon is, de jóval nehezebben tudtam felszedni.

Bő olajban kisütjük a fánkokat. Amikor még beletesszük, akkor olyan kicsinek tűnnek, de az olajban duplájára nőnek majd és szalagos is lesz. Semmi egyéb művelet nincs vele, simán kisütjük. Hamar sülnek majd.

Porcukorral, lekvárral vagy akár
koszegimarika, 2019. február 04. hétfő, 21:01
Finom sajtos rúd
Sajtos rúd:
Elkészítési idő: Előkészítés: 10 perc Sütés : 15-20 perc
Hány adagra elég? Adagok: 12

Hozzávalók:
125 gramm vaj
125 gramm zsír
150 gramm reszelt sajt
1 evőkanál só
500 gramm liszt
2 deciliter tejföl
1+1 darab tojás
ízlés szerint reszelt sajt (a tetejére)

Leírás:
A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, elkeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük, és tésztává gyúrjuk. Alaposan becsomagoljuk, és hideg helyen pihentetjük legalább három órát, de inkább egy éjszakát. Amikor sütni készülünk, előmelegítjük a sütőt 220 fokosra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, hagyjuk kicsit felengedni, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen
pacsakute, 2019. január 06. vasárnap, 20:48
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.


Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Nincs Cím
adag:
- 10 dkg csiperkegomba
- 2 szelet bacon
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- 2 ek zsír
Elkészítés:
Megmossuk a gombát, felszeleteljük, a felaprított hagymával, a felkockázott baconnel és a paradicsommal együtt közepes tűzön elkezdjük sütni.
Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
Amikor a gomba lepirult, akkor az egészet egy tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük.

KÁPIAPAPRIKÁS PADLIZSÁN
2 kápia paprika, 2 padlizsán, 2 paradicsom
A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. 1 lila hagymát apró kockákra vágok, 1 nagyobb gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpréselek, zsíron épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Keksztekercs kókuszkrémmel
A süti amit nem lehet megunni! Ünnepi alkalmakon is megállja a
helyét, könnyű recept, amit nem lehet elrontani! Megéri elkészíteni!

Hozzávalók:

50 dkg keksz
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2-3 evőkanál porcukor
4 dl tej

A krémhez:

20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
14 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a tejet, a cukrot és a kakaót egy edénybe tesszük,
összekeverjük és felmelegítjük. A kekszre öntjük a kakaós tejet és jól
összedolgozzuk, majd kettőbe osztjuk a masszát. Fóliára simítjuk mindkét
adagot, egyenletesen, hogy egyforma vastag legyen, majd hagyjuk hűlni.
Közben a kókuszos krém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel
krémesre kavarjuk. A krémet elosztjuk a két kekszes alapon és jól elkenjük,
majd szorosan feltekerjük. A fóliába csomagolt kekszrudakat legalább
2 órára hűtőbe tesszük, ezután kibonthatjuk és ízlés szerint
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:29
Habos finomságok
cukor
2 evőkanál tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral
együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú
sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a
tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a
habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a
kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a
tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre.
A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:58
1/505
Képek, videók
Paradicsomos-mozzarell ás
irmus
2018. május 18. péntek, 07:20
Mozzarellás-paradicsom os
irmus
2017. július 20. csütörtök, 15:43
Töltött paradicsomos tuli
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:08
Paradicsomos káposzta
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:20
paradicsomos húsgombóc.jp
yvett789
2015. január 19. hétfő, 21:53
paradicsomos-husgomboc -ol
sarkadykati
2014. december 01. hétfő, 19:30
szűzpecsenye gesztenye má
erzsikepuskas
2014. január 29. szerda, 17:06
Wellington szűzpecsenye
borcsamama
2013. január 19. szombat, 14:09
szűzpecsenye nyárson.jpg
kis-vakond
2012. szeptember 01. szombat, 16:04
szuzpecsenye_m.jpg
kis-vakond
2012. augusztus 27. hétfő, 19:06
szűzpecsenye velővel.jpg
szelidszeder
2012. január 20. péntek, 06:39
spenótos szűzpecsenye
limara
2008. február 03. vasárnap, 13:35
töltött szűzpecsenye ránt
szabadostamas2
2007. október 01. hétfő, 20:30
töltött szűzpecsenye felv
szabadostamas2
2007. október 01. hétfő, 20:30
Címkék
sütemény garantált, kekszet ledaráljuk, háztartási kekszet, tálra rakott, húsra öntjük, húslébe beletesszük, mélyhűtőbe tesszük, húst körben, tepsi kikenéséhez, vaníliás jégkrémet, paradicsomokat leforrázom, massza egyenletes, sűrített paradicsomot, tiszta bodzavirágokat, krémet elosztjuk, tésztát addig,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.