Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 22:36 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szorongáscsökkentő vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények
A szorongásos zavar egy mentális betegség. Akkor is kialakulhat a szorongás, ha valaki tápanyaghiányban szenved, vagyis alapvető vitaminok és ásványi anyagok hiányoznak a szervezetéből.

Kutatások igazolják, hogy az antioxidáns vitaminok hiánya nagyfokú szorongást képes okozni. Ilyen antioxidáns vitamin az A-, C- és E-vitamin. A gyümölcsök és a zöldségek bővelkednek ezekben az antioxidáns vitaminokban.

A B-vitaminok nagyon fontosak, hiszen biztosítani tudják a sejtanyagcserét és az idegrendszer megfelelő működését. B-vitaminok hiányában szintén kialakulhat szorongás és depresszió. D-vitaminra nemcsak az egészséges csontok miatt van szükségünk, hanem azért is, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk. D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben. A téli hónapokban szükség van kiegészítők fogyasztására is, hogy ne uralkodjon el rajtunk a téli depresszió.

A magnézium fontos szerepet játszik számos agyi funkcióban. Elsősorban a stresszhormonokat szabályozza az
pacsakute, 2020. június 02. kedd, 09:15
A nélkülözhetetlen magnézium
magnézium kiemelt szerepet játszik a sejtek és szervek megfelelő működésében. A magnézium az energiatermelésben is aktívan részt vesz. A sejtmembránt is stabilizálja és elősegíti a kalcium és a kálium megfelelő felszívódását és hasznosulását is. Ha alaposan megizzadunk, akkor a szervezetünkben felborulhat az egyensúly, így nem tud elegendő kalcium felszívódni a véráramba, ami izomgörcsöket eredményez.

Amennyiben nem viszünk be elegendő magnéziumot a szervezetünkbe, úgy ingerlékenyek lehetünk, szorongás is úrrá lehet rajtunk, de még migrénes fejfájás miatt is szenvedhetünk.

A magnézium jelentős része a csontokban raktározódik, de egy része az izmokban és egyéb szövetekben tárolódik. Magnézium nélkül a D-vitamin és a kalcium sem tud megfelelően hasznosulni, ez pedig a csont sűrűségének csökkenéséhez, később pedig csontritkuláshoz vezethet. A csontritkulás megelőzésének a szempontjából tehát a magnéziumnak is kitüntetett szerepe van. Menopauza után a nőknél kisebb lesz az esély a
pacsakute, 2020. május 13. szerda, 23:25
Dino Buzzati: A colombre
csak megacélozta volna akaratát, felszította volna tengerszenvedélyét, növelte volna vakmerőségét a küzdelem s fenyegettetés óráiban.
Amikor úgy érezte, hogy már teljesen ura a mesterségének, atyjától örökölt vagyonkáján vásárolt felesben egy teherhajót, melynek azután egyedüli tulajdonosa lett, majd pedig, hála néhány szerencsés fuvarnak, sikerült egy komoly kereskedelmi gőzöshöz jutnia; mind merészebb célok felé tört. De a sikerek, a milliók nem bírták elűzni lelkének ama megátalkodott, gyötrő szorongását; másfelől sohasem csábította a kísértés, hogy eladja a hajót, s visszavonuljon a szárazföldre, új életet kezdjen.
Hajózni, hajózni - ez volt az egyetlen gondolata. Alighogy partra lépett egy-egy hosszú út után, máris égett a türelmetlenségtől, hogy tengerre szálljon újra. Tudta, hogy odakint, a kikötőn túl, vár reá a colombre; s hogy a colombre a romlással, pusztulással azonos. Oda se neki. Valami lebírhatatlan belső ösztönzés hajszolta egyre tovább, tengerről tengerre, óceánról óceánra,
lilagondolatok, 2019. november 15. péntek, 09:54
Lelketlen- és lelkierő
LELKETLEN
"Ó, Istenem, hogy mitől van ez a szorongás rajtunk magyarokon? Mi az, hogy még énekelni sem tudunk?
KODÁLY ZOLTÁN mondta, hogy
- "...az emberi torok, benne a hangszálak a legkézenfekvőbb emberi hangszer a világon! Mindig kéznél van és még pénzbe sem kerül!"
Azt is mondta, hogy:
- "Ne csak külsőségekben legyen magyar a mi kis világunk, hanem a lelkek mélységéig, mert csak így lesz igazán a miénk. A lelkek mélye pedig különösképpen a zene országa."

Hát ez az ami kimaradt az 1945 után születettek neveléséből, a LELKISÉG!

A mindenhatónak tartott, egyetlen igazságnak elfogadtatott MATERIALISTA ATEIZMUS még az emberi tudatból is kiirtotta a LÉLEK, a LELKISÉG létezését!
Itt a példa, hogy mire mentek vele!
Mi lesz ezzel és az utánuk következő nemzedékkel?
LELKETLEN! Mondja a magyar ember, ha valakiről úgy gondolja, hogy ártó szándékkal tesz, vagy érez.
Ilyen lelketlen, önmagának és ezzel közvetlen környezetében élőknek is ártó
furaila, 2019. október 09. szerda, 12:59
14. évközi hét szerda 07.10 - 12 apostol küldetése
őket három napig. Harmadnap József így szólt hozzájuk: ,,Tegyétek, amit mondok, és akkor életben maradtok, mert én is félem az Istent! Ha becsületesek vagytok, maradjon egyik testvéretek megkötözve őrizetben, ti pedig menjetek, és vigyetek gabonát éhező családotoknak. Aztán hozzátok el hozzám legkisebb testvéreteket! Akkor elhiszem szavatokat, és nem fogtok meghalni."
A testvérek bele is egyeztek. Egymásnak pedig azt mondták: ,,Méltán bűnhődünk testvérünk miatt, mert láttuk lelke szorongását, amikor rimánkodott nekünk, de nem hallgattunk rá. Emiatt szakadt ránk ez a megpróbáltatás."
Ruben így szólt: ,,Nemde megmondtam nektek, hogy ne vétkezzetek a gyermek ellen? De ti nem hallgattatok rám. Íme, most számon kérik rajtunk a vérét!"
Nem tudták ugyanis, hogy József érti őket, mert tolmács által beszélt velük. József pedig elfordult tőlük, és sírásra fakadt.
Ez az Isten igéje. Ter 41,55-57;42,5-7a.17-24a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus a
maroka, 2019. július 10. szerda, 13:56
Arany mérleg
megléte, nem csupán fizikai testünk helyes
működését jelenti, hanem azt is, hogy testi, lelki, szellemi
egészként, harmonikusan működünk. Ha ez a hármas egyen-
súly felborul, akkor következik be a betegség.
A hármas egység csúcsán gondolatvilágunk áll, amely mint
egy irányítóközpont, hatással van az érzelmeinkre. Ha például
azt sugallja, hogy meg kell felelnünk mások elvárásainak,
akkor nem a szívünk szerint cselekszünk... Ekkor viszont el-
hatalmasodik rajtunk a szorongás, és ez a negatív érzelem
kibillent az egyensúlyunkból. Ha ez tartósan fennáll, akkor a
szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramolni,
blokkok keletkeznek, és ez betegség kialakulásához vezethet
Ha a betegséget kizárólag csak gyógyszerekkel akarjuk
gyógyítani, és nem a kiváltó okot megszüntetni, akkor ez később
megint előtör valahol. Ahogy a tudat képes megbetegíteni a
testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani.

Az egészség igazi útja a
klarika47, 2019. február 03. vasárnap, 14:31
Megváltó született! Istené a dicsőség, miénk a békesség
tőlünk a bűneink miatti haragját. Legyőzetik az ellene való lázadásunk. Isten befogad az Ő családjába. Innen kezdve minden, amit velünk tesz, a javunkat szolgálja. Soha nem fog ellenünk fordulni. Ő a mi Atyánk és barátunk. Békességünk van. Nem kell többet félnünk. Ez az alapja minden más békességnek.

Békesség önmagunkkal

Mivel békességben vagyunk Istennel, mert Ő hit által megigazított, növekedhetünk az önmagunkkal való békesség megélésében - idesorolok minden bűntudatot, szorongást, amely megbénít vagy reménytelenné tesz. Itt is kulcsfontosságú, hogy higgyünk az Ő ígéreteinek, hogy dicsőíthessük Istent.
Ebben a vonatkozásban a Filippi 4,6-7 ad a legtöbb eligazítást: ,,Semmiért se aggódjatok [az aggódás ellentéte a békesség], hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt [más szóval adjuk át aggodalmainkat Istennek]; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus
kalmanpiroska, 2018. december 29. szombat, 14:54
Cseri Kálmán gondolatai a KARÁCSONYRÓL
hogy utólag ez súlyos gondokat okoz. Sütés, főzés. Sokszor magukra is hagyjuk őket, sőt még sürgetjük és követelőzünk.
Félnek sokan az ünneptől. Teljesen kimerülve érkeznek meg az ünnep küszöbére. Ünnepelni tulajdonképpen sokan nem is tudnak, és alig várják, hogy túl legyenek rajta.
Több gyerek elmondta, hogy azért fél az ünneptől, mert olyankor még több a veszekedés, mint máskor. Olyankor még több az italozás és annak a szomorú következménye a családokban.
A nagy családban azért van szorongás, mert lehetetlen teljesíteni az igényeket. Aki egyedül él, azért fél tőle, mert az ünnepben még inkább rászakad a magányossága és a reménytelensége.
Hogy hová torzult az eredeti célja és tartalma, azt jól mutatja ez az egyszerű jelenség: eredetileg (amikor egy német hívő család elkezdte), karácsonykor csak egy kis fenyőgallyat vittek a lakásba, nemcsak a kellemes illata miatt, hanem azért, mert annak az örökzöld volta arra emlékeztette őket, hogy Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz. S mi
pacsakute, 2018. december 10. hétfő, 08:38
Bódás János
mondanál.


ÁDVENT

Te szörnyű, vajúdó idő,
ne szülj, ne szülj több rémet,
most már örömmel, békességgel
legyen megáldva méhed.

Szülj halva minden szenvedélyt,
vad átkot, véres harcot,
fojtsd meg a bűnt, mi valaha
öledben megfogamzott.

Elég volt már a gyötrelem,
elég volt már a vérből,
napfényre vágyunk a szorongás
fekete erdejéből.

Szüless meg bennünk, tisztaság,
szüless meg bennünk, béke,
s tedd kezedet a vad világ
lázas ütőerére.

Szüless meg bennünk szeretet
te legszebb lelki virtus,
teremts bennünk új életet,
szüless meg bennünk, Krisztus!


BENNÜNK SZÜLESS MEG, JÉZUS!

Úr Jézus:
menusgabor, 2018. október 10. szerda, 21:30
Tompa Mihály - Tíz forrás.
lelő egy almát mindenik;
Az átvert alma hogy lefordúl:
Megszűnik a látvány azontúl.


Rejtett sötét tanyátokon
Nyugodhattok, bérc vadai!
Ki nem feszül többé a húr,
A kürt sem fog rivalgani;
A táj fejedelmi szarvasa
Nyomát eb ne szaglássza ma.
Az ifjak mennek, mennek szótalan,
Iszákjokban a bűvös alma van:
Melyből szívökbe átszivárog
Eddig nem ösmert édes méreg.
Szorongás, vágy és szerelem...
- Este felé egy várhoz érnek.

Belől a vár olyan tündéri...!
Körültök illat, fény, varázslat...


Az arany almák itt teremnek,
Csoportosan huzván az ágat.
Most lágyan síró ének zendűl.
Szólván mély, titkos érzelemrűl...
S mig bámulnak a tüneményen:
Tiz tündérlány eléjük mégyen,
S ki melyik almáját lelőtte:
Mosolyogva megáll előtte...
chillik, 2018. május 27. vasárnap, 06:04
Ezért ne igyunk kávét üres gyomorra
veszélynek tehetjük ki magunkat. Ha kávéfogyasztás előtt eszünk valamit, a gyomorsav az ételt emészti, és nem a gyomorfalunkat, így elkerülhetjük a komoly problémákat.

Ráadásul nemcsak a gyomorsavval van a probléma: ha reggel evés előtt rögtön kávét fogyasztunk, más kellemetlen mellékhatásoknak is kitesszük magunkat. Napközben jelentkezhet rajtunk kézremegés, fejfájás és hangulatváltozások is, mindnek nagyobb az esélye akkor, ha éhgyomorra isszuk a fekete levest. Ráadásul ráerősíthet a szorongásos tünetekre, egészségtelenül felpörgetheti a szívverésünket, és a koncentrációs képességünket is csökkentheti - utóbbi azért érdekes, mert általában ennek javítására fogyasztjuk a kávét.

Ráadásul kutatások kimutatták, hogy az azonnali kávéfogyasztás nem is a legjobb módja a reggeli felébredésnek. Amikor ugyanis felkelünk, a szervezetünk azonnal kortizolt termel, ami egy hormon, és az éberségünkért is felel. Ha erre még kávét is iszunk, pont az ellenkező hatást érjük el, mint amit
pacsakute, 2018. április 14. szombat, 11:34
Szellemi képességeink kiteljesítése
szüntessük meg a külső energiák-kal való összeköttetést, és kapcsolódjunk belső energiáinkhoz. Utóbbi gyakorlása amellett, hogy növeli az ön-kontrollt, megóv a kimerüléstől.

Az önuralom kialakítása, a testi-lelki harmónia megteremtése után következhet jellemünk nemesítése. Fontos, hogy legyen egy olyan értékrendünk, amihez tartani tudjuk magunkat. Ebben nyújtanak segítséget az erkölcsi-, és viselkedési szabályok. Alantas ösztöneinktől, szenvedélyeinktől, gátlásainktól, hiányérzeteinktől, szorongása-inktól megszabadulva bátran nekivághatunk a tökéletesedés felé vezető útnak. A lélektudatosság alapkövét - saját lelkünk megismerését- egyesével kell leraknunk, önfeltárástól önbeismerésig.

Ha már nemes érzelmekkel rendelkezünk, fejlett erkölccsel, kiváló jellemmel, kifinomodott lelkiismerettel, ak-kor egy koncentrált befelé fordulást követően kialakíthatjuk a kapcsolatot eredeti énünkkel, lelkünkkel, és elérkezhetünk a lélektudatosság megtapasztalásához.

A
lenke1964, 2017. november 18. szombat, 20:10
1/17
Képek, videók
Gyógynövények.jpg
pacsakute
2020. május 15. péntek, 21:46
Fűszerek-gyógynövények .j
pacsakute
2020. február 01. szombat, 23:25
Gyógynövények szerveinkne
pacsakute
2018. december 28. péntek, 21:16
Gyógynövények az idegrend
pacsakute
2018. október 10. szerda, 19:54
Otthoni gyógynövények fűs
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:53
téli vitaminok0219.jpg
maroka
2019. február 19. kedd, 11:49
Vitaminok télre
pacsakute
2018. február 21. szerda, 20:41
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Vitaminok és folsavtartal
pacsakute
2018. január 10. szerda, 13:55
tavaszi vitaminok0520.jpg
maroka
2017. május 20. szombat, 10:45
Vitaminok.jpg
pacsakute
2016. május 02. hétfő, 10:23
A vitaminok fontossága.jp
pacsakute
2016. május 02. hétfő, 10:02
vitaminok
sanci81
2016. január 20. szerda, 16:06
Vitaminokban gazdag, ....
jucinenadov
2015. augusztus 09. vasárnap, 13:53
Vitaminok.jpg
sznejuci
2013. november 24. vasárnap, 16:45
Címkék
eredeti célja, fekete levest, külső energiák-kal, esélye akkor, önmagunkkal való, Tompa Mihály, ünnep küszöbére, lelkek mélységéig, szorongásos tünetekre, testi-lelki harmónia, ellene való, kapcsolatot eredeti, nélkülözhetetlen magnézium, arany almák, hármas egység, almát mindenik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.