Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 17:23 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A. Túri Zsuzsa versei
terek.


RÖVID


Sárga nyárban, ezüst télben,
Napsütésben, jégverésben,
Hóviharban, fagyba zártan,
Úton voltam, mégis vártam.

Csipkés télben, tüzes nyárban,
Jártam száz ország porában,
Megtisztultan, csendbe zártan,
Csupaszon hazataláltam.


SEMMI(TOLÓGIA)

Csúszós éj:
pikkelyes
cseppfolyós
bodzaköd
egybeköt
félrelök
szédülök
szédülök
semmit a
semmi-
be mos-
na, ha
mostoha
foltokat
oldana
toldana
mintha a
minta a
sebszínű
foltfolyam
volna még
párhuzam
régi vég
kisajtolt
toldalék
titkok meg
rejtjelek
aszfaltrajz-
rengeteg
menusgabor, 2019. október 18. péntek, 20:15
Kollagénpótló ( zselatinos ) arcmaszk
A zselatin nemcsak bőrfiatalító tulajdonságokkal bír, hanem gyulladásgátló hatásáról éppúgy ismert. A fogyókúrázók körében is népszerű, mivel segít pótolni az étrendből hiányzó aminosavakat, melyek elengedhetetlenek a fehérjeegyensúly megteremtéséhez.

Ám a zselatint bőrfeszesítő csodaszerként is használhatod, ha arcmaszkot készítesz belőle. Ha gyakran alkalmazod, kisimítja a ráncokat, feltölti a megereszkedett bőr egyenetlenségeit, és helyreállítja a vérkeringést.

Kollagénes zselatinmaszk készítése

Hozzávalók:
2 evőkanál forró víz
1 teáskanál zselatinpor
2 teáskanál pépesre zúzott banán

Keverd össze a meleg vizet a zselatinnal, majd hagyd egy kicsit állni. Még erősebb fiatalító hatást érhetsz el, ha sima víz helyett lefőzött zöld teával készíted el az elegyet. A félig cseppfolyós zselatinba tedd bele a banánpépet.

Tulajdonképpen bármilyen más, bőrszépítő gyümölccsel vagy frissen préselt gyümölcslével helyettesítheted a banánt. Vékonyan kend
pacsakute, 2019. október 08. kedd, 22:53
Szakértő: nagyon jól működnek a magyar-amerikai kapcsolatok alacsonyabb szinten
A szakértő szerint ezt támasztják alá az amerikai befektetések Magyarországon és a közös vállalatok, valamint jelentős a turisztikai forgalom.

Frank Tibor közölte: Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök május 13-ai találkozója elsősorban szimbolikus jelentőséggel bír.

Ugyanakkor az Egyesült Államok számára emeli Magyarország jelentőségét, hogy Ukrajna szomszédja és a szovjet érdekszféra tagja volt. Az aktuális témák között felmerülhetnek még energiapolitikai kérdések, például a cseppfolyós gáz szállítása - tette hozzá.
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 08:21
Szijjártó: újraépül a magyar-amerikai kapcsolatok politikai pillére
A demokrata adminisztráció elhanyagolta a közép-európai térséget és a magyar-amerikai kapcsolatokat csupán a védelmi együttműködési pillér tartotta életben - jelentette ki Szijjártó Péter.

Mint elmondta, a Mike Pompeóval folytatott tárgyalások egyik fő témája a két ország közötti védelmi együttműködés volt, amelynek kereteit egy 1997-ben aláírt, mára elavult szerződés rögzíti. Egyetértettek abban, hogy szükséges ennek megújítása.

A dokumentum szövegét, amely a többi között rögzíti az amerikai katonák magyarországi tartózkodásának jogi kereteit, másfél év tárgyalás után a múlt hét végén véglegesítették, ezért az Országgyűlés honvédelmi bizottsága elé kerülhet - fűzte hozzá a miniszter.

Ugyancsak előrehaladott tárgyalások folynak egy amerikai közép-hatótávolságú védelmi rakétarendszer beszerzéséről. Ez hozzájárulna Magyarország biztonságának erősítéséhez - mondta Szijjártó Péter.

Arról is szólt: Ukrajna esetében megértést kért Mike Pompeótól, kinyilvánítva, hogy Magyarország semmilyen
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 09:11
Versek kutyákról...
csináltál, te buta!

S hogy így rája kurjantott,
a farkába kaffantott.

A nyúl, uccu, vesd el magad!
farka nélkül tova szalad.

Nem kergeti a kutya:
leégett a papucsa!

Azóta csepp a nyúl farka,
s meztelen a kutya talpa,
s azóta van, hogy a nyúl
fut ha jön a kutya úr.

ALEXANDRE O'NEILL: Kutya-dal

Múló-kutya, konok-kutya,
Sárga kesztyűs csúszó-mászó
agyonhajszolt öleb-kutya,
ceruzafenő, cseppfolyós-eb,
lógó vasalt nyakkendőjű
lihegő füles-kutya,
izgő-mozgó farok-híjas
vonyító kutya,
csillogó és villogó
kikupált-kutya,
girhes-kutya, gyász-kutya,
és átkozott kutya,
csaholásba belerokkant,
ugatásban újjátermett,
inaló kutya: itt-kutya,
ott-kutya és mindig-is-kutya.
Illatok pórázán húzott
kiterült-kutya,
mindennapi csontadagját
marcangol-kutya.
Szeleburdi vigalom-dög
formális költészet-eb,
vau-vaujában
kkm, 2017. október 11. szerda, 08:43
Kutatók éjszakája - Színes programok Bács-Kiskun megyében
robotok zongorázni és hogy felruházhatók-e 3D látással. Fény derül a Magyar Honvédség forgószárnyasainak kutató-mentő bevetéseire és a drónok fejlődésére, de választ kaphatnak arra is, hogy milyen régi gyümölcsfajták, dísznövények és gyógynövények vannak. Ezen kívül látogatóik játékos matematikai akadályversenyen is részt vehetnek vagy akár távcsővel figyelhetik a Nap, a Hold, a bolygók és csillagködök állását is.

A kecskeméti Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalba látogatók egyebek mellett cseppfolyós nitrogénnel végzett szórakoztató jelenségek szemtanúi lehetnek és tájékoztatást kaphatnak mindennapjaink radioaktivitásáról.

A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban 16 órától a számos előadás mellett különféle kísérletekkel készülnek, és lehetőség lesz Lego-robotok programozására is. A játékos kedvű látogatók a logikai szobában ördöglakatok, kirakók és társasjátékok közül válogathatnak, az iskola tanulói pedig olyan híres tudósokat keltenek életre, mint Szentgyörgyi Albert, Einstein, Nikola
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 18:13
LMP: a kormány bebetonozza az orosz energiafüggőségünket
Ungár Péter keddi budapesti sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet arra: a külgazdasági és külügyminiszter egy hónappal ezelőtti moszkvai látogatásán állapodott meg a Gazprom vezérigazgatójával egy új gázszállítási útvonal létrehozásáról 2019 végére.

Az LMP politikusa elmondta: pártja közérdekű adatigényléssel fordult a minisztériumhoz, hogy megismerhesse az erről szóló szerződést, ám azt a választ kapta, szerződés nincs, csupán egy megvalósíthatósági terv. Ungár Péter hangsúlyozta: ezt a dokumentumot is megismerhetővé kívánja tenni, ha pedig nem fér hozzá, pert indít a Külgazdasági és Külügyminisztérium ellen.

Magyarország sosem látott energiafüggésbe kényszerítése Oroszországgal szemben Ungár Péter szerint ellentétes a kormány korábbi ígéretével, miszerint több helyről szerzi majd be a gázt annak elkerülése érdekében, hogy egyetlen hatalom a gázcsapot elzárva tegye kiszolgáltatottá az országot.

Emlékeztetett arra is: Magyarország korábban bírálta Németországot, amiért szintén az
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 13:43
Egy Csepp Víz – Csisztu Zsuzsa
csak azt tudom hozzá tenni, hogy világbajnoki versenyek megnyitóiból is átéltem már több tucatot, sőt közvetítettem jónéhányat.

A magam részéről - s a férjem nevében is beszélhetek, hiszen együtt néztük végig élőben -, csodás két órát töltöttünk a Duna-parti lelátón és megállapítottuk, hogy efféle “valós díszlet", ilyen környezet, ilyen “színpadi háttér", mint amit nekünk, nézőknek kínált a Duna partja, az abból kimert vízsugarak nyújtotta “mobil és cseppfolyós háttér" és persze a budai rakpart, no meg a Budavári Palota, na ezt meg lehet próbáni látványban felülműlni, de aligha fog bárkinek sikerülni.

Csak sóhajtani tudok, amikor újságíró kollégáknak a magyar történelem nevezetes korszakait mai köntösben felvonultató fejezetekről a “nevetséges magyarkodás" jut az eszébe, de még mintha soha nem hallottam volna tőlük olyat, hogy a pekingi olimpiai megnyitón miért kínaiskodtak a kínaiak ezer években mérhető kultúrájukat felvonultatva,
cyrano, 2017. július 23. vasárnap, 09:56
Szijjártó: 2019 végére létrejöhet az új gázszállítási útvonal Magyarországra
A miniszter elmondta, hogy a déli gázfolyosóhoz való csatlakozás legreálisabb forgatókönyve az együttműködés az orosz állami energiavállalattal, amely megkezdte a Török Áramlat gázvezeték építését, mert Románia továbbra sem kétirányúsította a gázcsatlakozást, Horvátországban pedig továbbra sem épült cseppfolyós földgáz (LNG) fogadására alkalmas terminál, így Közép-Európa számára továbbra is jelentős kihívást jelent az energiabiztonság kérdése.

"Ezért Magyarország számára nemzetbiztonsági érdek, hogy csatlakozni tudjunk, hogy meg legyen az összeköttetés a déli gázfolyosóhoz, hogy délről is tudjunk gázt vásárolni" - húzta alá a miniszter.

Szijjártó Péter elmondta, hogy Bulgária és Szerbia már korábban aláírta az ehhez szükséges megállapodásokat, amelyek értelmében az év végéig tisztázni kell a belföldi fejlesztések finanszírozási kérdéseit, és 2018 végéig minden szükséges engedélyt be kell szerezni, hogy 2019 végére működni kezdhessen a Magyarországra Szerbia felől érkező vezeték, amelyen 8
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 13:03
Szijjártó: stratégiai jelentőségű a magyar-horvát földgázkapcsolat kiépítéséről szóló szándéknyilatkozat
magyar-horvát vezetékeken csak a magyar fél tud gázt forgalmazni a szomszéd országok felé - fejtette ki a külügyminiszter.

Ismertetése szerint a megállapodás rögzíti azt a menetrendet, amelynek alapján Horvátország kétirányúsítja a magyar-horvát gáz interkonnektort, és a tervek szerint 2019 első negyedévétől Magyarország Horvátországból is vásárolhat gázt.

A külügyminiszter hangsúlyozta, annak, hogy Magyarország gázt tudjon vásárolni déli irányból, fontos feltétele a horvátországi LNG-terminál (cseppfolyós földgáz) megépítése. Ennek sikeres megvalósításához Magyarország minden támogatást meg kíván adni - tette hozzá.

Szijjártó Péter szerint Magyarország stratégiai érdeke, hogy megteremtse a csatlakozást a dél-európai gázfolyosóhoz. Ezért Magyarország Szerbiával és Oroszországgal is intenzív tárgyalásokat folytat arról, hogy a nemzeti gázvezeték-hálózatok modernizálásával és ezek összekötésével létrejöjjön Magyarország déli gázfolyosóhoz kapcsolódásának lehetősége. Úgy fogalmazott, ez a
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 18:34
Jóval fiatalabb a Ceres bolygó kráterének közepe, mint maga a kráter
A kutatók az amerikai űrügynökség (NASA) Dawn űrszondájának adatait elemezve vizsgálták az Occator központi részét, és arra jutottak, hogy az egyik különleges, fényes terület, a Cerealia Facula csupán mintegy négymillió éves, ami földtani szempontból nagyon fiatalnak számít - írja a PhysOrg tudományos portál.

A Mars és Jupiter között lévő törpebolygó, a Ceres sötét felszínén korábban több mint 130 feltűnő, világos foltot fedeztek fel, melyek a felvételek szerint nagyrészt sóból állnak. Nagyfelbontású képek tanúsága szerint a rejtélyes foltok egyike, a Cerealia Facula egy kupolaszerű képződmény, amelynek oldalain törések futnak végig. A képződmény körül és a kráter alján is feltűnő repedések láthatóak, amelyek a többi fénylő foltig érnek.

Andreas Nathues, a göttingeni Max Planck Naprendszerkutató Intézet szakértője és munkatársai a Dawn fedélzetén lévő két műszerének adatait elemezték. Vizsgálataik alátámasztották a korábbi eredményeket, melyek szerint a tükröződő anyag karbonát. A kráter egy
velemenyezd, 2017. március 09. csütörtök, 15:33
A krki úszó LNG-terminál építése 102 millió euró EU-támogatást kap
A tárcavezető kiemelte, hogy a krki energetikai projekt nem csak nemzeti, hanem regionális és európai szinten is jelentős előrelépés.

A CEF 50 százalékban támogatja az LNG-terminálra vonatkozó tanulmányok kidolgozását, és 27,94 százalékban a munkálatok kivitelezését - mondta Dobrovic.

"Ez a projekt kétségtelenül hozzájárul a horvát gazdaság és ipar növekedéséhez, amelynek így módjában lesz új szolgáltatásokat kifejleszteni, új tudást és új technológiát nyújtani az LNG területén" - tette hozzá.

A miniszter szerint az új forrás azt is lehetővé teszi, hogy Horvátországban csökkenjen a lakossági gáz ára.

A horvát kormány tavaly júniusban döntött arról, hogy felgyorsítja a csökkentett kapacitású, úszó LNG-terminál építésének előkészületeit Krk szigetén.

Az Európai Unió 5 millió euróval támogatta a cseppfolyósgáz-terminál műszaki dokumentációjának kidolgozását, a másik 5 millió eurót Horvátországnak kellett állnia. Európai tervek szerint 2019-re kellene elkészülnie az adriai
velemenyezd, 2017. február 17. péntek, 15:33
1/6
Képek, videók
SZKT-Ludányi Zsuzsa.jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 12:55
K. Zsuzsa kimaradt kép.jp
menusgabor
2019. március 26. kedd, 22:39
zsuzsa templomunk1223.jpg
maroka
2018. december 23. vasárnap, 17:25
Zsuzsanna Kad..
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:08
Kóródi Zsuzsa unokája
honapmunkai
2018. augusztus 12. vasárnap, 17:00
dobos zsuzsa.jpg
zsokica45
2018. július 18. szerda, 19:00
Szűcsné Zsuzsa
irmus
2018. május 03. csütörtök, 19:13
kisbalázs zsuzsa.jpg
zsokica45
2018. április 28. szombat, 21:19
Koncz Zsuzsa - Nem vagyok
sanci81
2018. február 26. hétfő, 17:34
zsuzsa név név.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:40
Megtisztulás-KARD
1vargaildyko
2016. június 05. vasárnap, 06:18
Megtisztulás
pacsakute
2015. szeptember 29. kedd, 22:37
Megtisztulás vers.jpg
kohlinka
2014. június 18. szerda, 05:19
Megtisztulás
anna4459
2012. április 28. szombat, 17:17
Lassan minden megtisztul.
chris79
2008. október 15. szerda, 09:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.