Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:40 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Győzött a férfi váltó és Liu Shaolin Sándor 500 méteren
feljönnie a második, finálét érő helyre, ami bravúrnak számít a sprinttávon. A hatfős döntőben a rajtnál megtartotta második pozícióját, majd egy körrel a vége előtt megelőzte a dél-koreai Hvang Tae Hont, így a 23 éves magyar első lett, egyúttal átvette a vezetést a táv vk-pontversenyében. Liu Shaolin győzelme és előzése különösen nagy bravúr azt figyelembe véve, hogy a táv kétszeres világbajnoka, Hvang veretlen volt ebben az idényben, azaz mostanáig mindhárom egyéni versenyét megnyerte. A szintén ötkarikás aranyérmes másik két magyar közül Liu Shaoang 18., míg a selejtezőben kiesett Burján Csaba 38. lett.

Ami a férfiaknál nem jött össze Hvangnak, azt megcsinálta a nőknél a kanadai Kim Boutin, azaz negyedik egyéni versenyében is diadalmaskodott: múlt héten Salt Lake Cityben 500 és 1500 méteren győzött, Montrealban pedig szombaton 1000, vasárnap 500 méteren lett első. A negyeddöntős Jászapáti Petra a 16., míg a selejtezőben búcsúzó Kónya Zsófia a 22. helyen végzett.

Az 1000 méteres versenyeken
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 07:04
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Döntőben a férfi váltó
Egyéniben a stafétával ötkarikás aranyérmes Burján Csaba szerepelt a legjobban azzal, hogy 1500 méteren döntőbe jutott, ahol ugyan szabálytalanság miatt kizárták, de így is hatodikként zárt. Ebben a számban a negyeddöntőben búcsúzott Varnyú Alex 35., az amerikai születésű Krueger Cole 45. lett, míg a nőknél Bácskai Sára Luca 24., Sziliczei-Német Rebeka pedig 26. helyen végzett. A győzelmet a dél-koreai Park Dzsi Von, illetve honfitársa, Kim Dzsi Ju szerezte meg.

A szintén olimpiai bajnok Liu fivérek ezúttal 1000 méteren versenyeztek, mindketten a kisdöntőig jutottak, ahol Liu Shaoang éppen bátyját, Liu Shaolin Sándort megelőzve futamgyőztesként zárt, így előbbi hatodik, utóbbi hetedik lett, míg a selejtezőben kiesett 17 éves Talabos Attila 43. helyen végzett. A nőknél ezen a távon Jászapáti Petra szintén B döntőben korcsolyázhatott, második helyével pedig összesítésben a hetedik helyet szerezte meg. A reményfutamokból negyeddöntőig jutott ausztrál születésű Lockett Deanna 14., a selejtezőben
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 07:04
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Jászapáti országos csúcsa 1000 méteren
A 20 éves szegedi versenyző, aki egy hete 500 méteren a saját rekordját adta át a múltnak Salt Lake Cityben, ezúttal a pénteki versenynapon elért 1:28.898 perces idejével közel fél másodpercet faragott az 1:29.369 perces régi csúcson.

Jászapáti mellett az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang vette százszázalékosan az előcsatározásokat, mindhárman 500 és 1000 méteren indultak és jutottak túl a selejtezőn a kanadai városban. Rajtuk kívül a szintén ötkarikás aranyérmes Burján Csaba 1500 méteren elődöntőbe, míg az ausztrál születésű Lockett Deanna 1000 méteren negyeddöntőbe jutott. A többi magyar még a reményfutamokban próbálkozhat.

A váltók közül a vegyes és a női is kiesett a negyeddöntőben, előbbit szabálytalanság miatt kizárták, utóbbi pedig futamában utolsó, negyedik lett, így nem jutott tovább. Az olimpiai és Európa-bajnok, egyúttal vk-címvédő és világcsúcstartó férfi staféta viszont futammásodikként továbblépett a legjobb nyolc közé.

Szombaton az 1000 és 1500 méter,
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 07:03
Az UTE-ben folytatja a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella
A lila-fehér klub csütörtöki közleményében kiemeli, hogy a versenyző így ismét egy csapatban készülhet gyerekkori párostársával, Kozák Danutával, akivel mindhárom ötkarikás aranyérmét nyerte.

"Danával korábban már sokszor bebizonyítottuk, hogy nemcsak a versenyeken vagyunk jó hatással egymásra, hanem a felkészülés alatt is. Vártam már, hogy újra együtt dolgozhassunk, erős csapatot fogunk alkotni hármasban Lucz Dórival" - mondta az UTE új versenyzője, aki 11 év után távozott a Budapesti Honvédtól.

Szabó Gabriella a riói játékokat követően több edzőnél is megfordult, az elmúlt három évben mégsem tudott bekerülni a magyar válogatottba. Új klubja színeiben szeretné visszaküzdeni magát a legjobbak közé. A felkészítéséért továbbra is Tóth László felel majd.

A 33 éves Szabó Gabriella 2012-ben Londonban négyesben, négy évvel később, Rio de Janeiróban négyesben és párosban lett olimpiai bajnok, emellett 2008-ban, Pekingben ezüstérmet szerzett, szintén a K-4-es versenyszámban.
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 15:32
Párizs 2024 - Kedvezőtlen döntések a magyar vitorlázóknak
A testület megerősítette tavaly novemberi határozatát, miszerint kikerül a programból a Finndingi, amely 1952 óta szerepelt az ötkarikás műsorban. Ez az egyszemélyes hajóosztály, amelyben Berecz Zsombor a világbajnok és Tokióban éremesélyesként indulhat, főleg a nagyobb súlyú - 85 kilogramm feletti - vitorlázóknak kínál versenyzési lehetőséget. Berecz mellett jó eséllyel pályázhatott volna a párizsi részvételre a korosztályos világbajnoki ötödik Németh Domokos - jelzi a magyar szövetség honlapja.

Magyar szempontból szintén rossz hír, hogy a férfi és női 470-esek helyett Párizsban vegyes legénységgel indulhat ez a kétszemélyes osztály. A tavaly junior vb-bronzérmes Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor alkotta páros számára a 2024-es olimpia lehetett volna az igaz megmérettetés.

Változik a hajóosztály szörfben is, itt a mostani RSX helyébe a repülőszárnyas iFoil kerül.

A javasolt hajóosztályokat a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak kell jóváhagynia, de ez a korábbi olimpiák tapasztalatai alapján
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 13:41
MOB - Halottak napi megemlékezés a Farkasréti temetőben
Az Olimpiai himnusz meghallgatását követően Kulcsár Krisztián MOB-elnök felidézte, hogy 25 éve állították az elhunyt ötkarikás bajnokok falát, így negyed évszázados hagyomány az október végi megemlékezés.

"A 177 magyar olimpiai aranyérmünket 302 sportoló nyerte" - mondta, majd hozzátette, hogy az eltelt évben hat bajnok - Ambrus Miklós, Bolvári Antal, Ihász Kálmán, Köteles Erzsébet, Martin Miklós és Novák Ilona - halt meg, így "már 155-en nincsenek köztünk".

Kulcsár Krisztián - a MOB beszámolója szerint - kiemelte: az olimpiai családhoz a bajnokok mellett az érmesek, a pontszerzők, az olimpiai résztvevők, edzők, orvosok, sportvezetők és krónikások is hozzátartoznak, akikről szintén megemlékeztek.

Ezután bajnokok, hazai sportszervezetek helyezték el koszorúikat, virágaikat az emlékfalnál.

A MOB nevében az elnökkel együtt Schmitt Pál tiszteletbeli elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja részéről Nébald György elnök, valamint Sákovicsné
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 15:31
ISL csapatok úszó versenye 2019
államokbeli Indianapolisban elrajtolt az International Swimming League (ISL) úszósorozata: az első állomáson négy csapat versenyzett egymással, a győzelmet pedig az Energy Standard szerezte meg, amelynek a dél-afrikai Chad Le Clos és a svéd Sarah Sjöström a csapatkapitánya.
.......................
Az ISL hivatalos honlapjának beszámolója szerint az eseményen több mint száz olimpikon ugrott medencébe, köztük 41 ötkarikás aranyérem tulajdonosa.
A lebonyolítás szerint minden csapatból - együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon - egy számban két ember versenyez, a helyezések alapján pedig pontokat kapnak a klubok, így alakul ki a végső sorrend.
A magyar színeket egyedül Cseh László képviselte, aki az olasz Aqua Centurions színeiben indult, klubjával az utolsó helyen zárt.
A sorozat alapszakasza hat állomásból áll, minden csapat három versenyen szerepel az A és a B csoportban, a
maroka, 2019. október 08. kedd, 08:58
Súlyemelő-vb - Thaiföldi csúcsverseny thaiok nélkül
A 193 országot összefogó IWF első embere hozzáfűzte, hogy ha van hazai résztvevő, zsúfolásig megtelt nézőtér előtt zajlott volna a vébé mind a tíz napja, mivel a súlyemelés az ázsiai ország legsikeresebb olimpiai sportága.

"Fájdalmas pont ez számunkra - jelentette ki Aján Tamás -, mert hiába kérték a thaiok a vb előtt többször is, hogy legalább egy versenyzőjük hadd indulhasson a pattayai világbajnokságon, erre fájó szívvel, de muszáj volt nemet mondanunk. A thai szövetséget fel kellett függesztenünk két évre, miután a vébét megelőzően 10 versenyzőjük 14 pozitív eredményt produkált."

Az IWF elnöke hangsúlyozta, hogy a doppingellenes szabályokat mindenkinek szigorúan be kell tartania. Hozzáfűzte: Thaiföldnek a tömeges lebukást követő eltiltása azért is vált elkerülhetetlenné, mert "nem veszélyeztethetjük a sportág olimpiai részvételét". Emlékeztetett arra, hogy az IWF-nek "nagyon fair megállapodása van" a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, és a világszövetség éppen az olykor fájdalmas
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:23
Sportlövő Eb - Cseh siker férfi 50 méter puska összetettben
Az ötkarikás programban is szereplő szám fináléjában a győztes honfitársa, Filip Nepejchal végzett a második, a norvég Jon-Hermann Hegg pedig a harmadik helyen.

A magyarok a pénteki alapversenyből nem jutottak a nyolcfős döntőbe: Péni István 1175 körrel kilencedik, Sidi Péter szintén 1175 körrel 11., Pekler Zalán pedig 1168 körrel 28. lett.

A magyarok a csapatversenyben bronzérmet nyertek 3518 körös eredménnyel. A viadalon a norvégok diadalmaskodtak 3540 körös világcsúccsal.

Eredmények:

férfi 50 méter puska összetett, Európa-bajnok:

---------------------------------------------- Petr Nymbursky (Csehország) 457,9 kör2. Filip Nepejchal (Csehország) 457,53. Jon-Hermann Hegg (Norvégia) 442,8...9. Péni István 1175 kör (alapverseny)...11. Sidi Péter 1175 (alapverseny)...28. Pekler Zalán 1168 (alapverseny)

csapatverseny, Európa-bajnok:

----------------------------- Norvégia (Simon Claussen, Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg) 3540 kör - világcsúcs2. Csehország (Petr Nymbursky,
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 15:32
Sportlövő Eb - Bronzérmes a férfi puskás csapat
Az ötkarikás indulási jogot már korábban megszerző Péni 1175 körös teljesítménnyel kilencedik lett az egyéni rangsorban, így nem jutott be a szombati, nyolcfős fináléba. A csapat 3518 körrel elért bronzérméhez az egyéniben 11. Sidi szintén 1175, a 19 éves, 28. helyen záró Pekler pedig 1168 körös eredménnyel járult hozzá.

Csapatban - amely az olimpia műsorán nem szerepel - a norvégok világcsúccsal, 3540 körrel győztek, az ezüst a cseheké lett (3526 kör). A korábbi rekordot az orosz puskások tartották 2018 szeptembere óta 3535 körrel.

Péni István a verseny után az MTI-nek azt mondta, térdelő és fekvő testhelyzetben egy-egy rosszabb sorozat után kiállt, és tudott váltani, de álló testhelyzetben ezt nem tette meg, inkább az addigi ritmusban akarta befejezni a versenyt.

"Lehetséges, hogy ez egy rossz döntés volt, mert ha kiállok és váltok, akkor jobban sikerült volna a vége" - nyilatkozta a 22 esztendős sportoló, és hozzátette, álló helyzetben elsősorban az új lövő ruhája akadályozta, melyet
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 13:32
Sportlövő Eb - Tizenötödik a magyar duó a puskások vegyescsapat versenyében
A viadal eredményközlő honlapja szerint a magyar páros 414,1 körrel zárt a nem olimpiai szám alapversenyében, így 15. lett és nem jutott tovább.

Bajos hétfőn bronzérmet nyert az ötkarikás programban szintén nem szereplő női kisöbű sportpuska 50 méteres fekvő versenyben, míg a férfiaknál Péni 24. volt ugyanebben a számban.

A kontinensviadal jövő hétfőig tart, és az olimpiai számokban egyformán két-két kvóta talál gazdára.
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 18:02
Vízilabda Európa-bajnokság - Az olimpiai kvóta a cél mindkét válogatottnál
Vári Attila az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón elmondta, a kvangdzsui világbajnokságon negyedik férfiak és nők is éppen csak lemaradtak az ötkarikás indulásról, de reméli, hogy a nüánsznyi különbségeket a Duna Aréna közönségének köszönhetően el tudják tüntetni.

Az MVLSZ vezetője kiemelte, a jegyértékesítés szeptember 1-jén elindult, jó ütemben fogynak a belépők, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Hozzátette, köszönettel tartoznak a magyar kormánynak, amiért lehetővé teszi a rendezést.

Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy nagyon rövid lesz az Európa-bajnoki felkészülés a rendkívül sűrű klubszezon miatt. A szakember kiemelte, mivel december 14-én még a Bajnokok Ligájában tartanak fordulót, ezért a felkészülés csak két nappal később kezdődik. Jelezte, addig egy-egy olyan két-háromnapos időszak lesz, amikor néhány összetartást tudnak tartani, illetve a világligára is leadta a nevezést a szövetség, de csak a sorsolás után derül ki, hogy a
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 14:21
1/33
Képek, videók
Shaolin templom
pacsakute
2016. június 08. szerda, 23:09
Shaolin
sanci81
2016. február 14. vasárnap, 12:00
Shaolin macska.jpg
gigi55
2011. október 19. szerda, 20:10
mortal-kombat-shaolin- mon
ladingmark
2010. október 21. csütörtök, 16:15
Shaolin falu
farkastanc
2008. november 10. hétfő, 13:50
shaolin.jpg
konoksag
2008. október 23. csütörtök, 07:23
gyorskorcsolya dobogósok0
maroka
2019. január 12. szombat, 19:08
gyorskorcsolya-valto-8 00x
menusgabor
2018. február 26. hétfő, 17:17
gyorskorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:14
Gyorskorcsolya.gif
pacsakute
2013. szeptember 23. hétfő, 21:02
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
Címkék
Nébald György, stafétával ötkarikás, egyszemélyes hajóosztály, dél-koreai Park, győztes honfitársa, hajóosztály szörfben, ötkarikás indulásról, csapat 3518, amerikai születésű, viadal eredményközlő, eltelt évben, rendkívül sűrű, Aqua Centurions, férfiválogatott szövetségi, ötkarikás műsorban, világszövetség éppen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.