Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 00:50 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:12
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:09
Szilvalekvár a sütőből
amit hagyhatunk natúran, de mehet bele pici fahéj és szegfűszeg is

A sütve-főzve készített lekvár esetében a szilva puhulása a sütőben történik. A leveses gyümölcsöt tepsibe tesszük, majd 200 fokon legalább egy órát sütjük. Az így kapott félkész lekvárt lábasba öntjük, ha szeretnénk, fűszerezzük, majd cukorral összefőzzük. Ebből a fajta lekvárból nagyon finom chutney-k készíthetők. A sütésnek köszönhetően a gyümölcshús nem roncsolódik össze teljesen, és ha a fűszereket már a sütéskor a szilvához adjuk, az ízhatás is sokkal intenzívebb lesz.

A sütőben sült lekvárhoz a legtöbb esetben semmilyen adalék nem szükségeltetik, csak szilvára, tepsire, türelemre és a villany-, vagy gázszámla előzetes kalkulációjára van szükség. A csak sütéssel készített lekvár esetében a sütőt 160 fokra melegítjük fel, és vagy tepsiben, vagy jobb esetben egy igen mély lábasban sütjük a szilvát, ritkán átkeverve. A tepsivel szemben a lábas előnye a magas fal, ami megvédi a sütőteret a teljes
horvathnemagdi, 2013. szeptember 03. kedd, 16:31
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel vagy turmixal pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket, amiket megkaptam. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2013. augusztus 09. péntek, 12:14
Gyömbéres-szilvás rétes
lapáttal összedolgozzuk vagy keverőtálban kézi mixerrel összekeverjük. Az összekevert tésztát kb. 10 percig gyúrjuk, amíg könnyű és rugalmas szerkezetű, selymes fényű tésztát kapunk. A tésztából cipót formálunk, megkenjük olajjal, majd egy kissé felmelegített porcelán- vagy kerámiatállal lefedjük és legalább fél óra hosszat pihentetjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, majd a cukorral és az aprított, darált mandulával összekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, fokhagymanyomón áttörjük és a szilvához adjuk, majd az egészet összekeverjük.
A tésztát belisztezett abroszra tesszük és kézhát segítségével hajszálvékonyra nyújtjuk, a széleket levágjuk. A szilva, mandula, gyömbér keveréket a tésztán egyenletesen szétosztjuk. A tészta egyik szélét a töltelékre hajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük és sütőpapírral befedett sütőlapra helyezzük.
Előmelegített sütőben, 175 °C-on, kb. 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Tipp: Tipp:Friss gyömbér
zsokanita, 2013. február 13. szerda, 11:09
Szilvalekvár házilag
kocsikenőcs, amit hagyhatunk natúran, de mehet bele pici fahéj és szegfűszeg is

A sütve-főzve készített lekvár esetében a szilva puhulása a sütőben történik. A leveses gyümölcsöt tepsibe tesszük, majd 200 fokon legalább egy órát sütjük. Az így kapott félkész lekvárt lábasba öntjük, ha szeretnénk, fűszerezzük, majd cukorral összefőzzük. Ebből a fajta lekvárból nagyon finom chutney-k készíthetők. A sütésnek köszönhetően a gyümölcshús nem roncsolódik össze teljesen, és ha a fűszereket már a sütéskor a szilvához adjuk, az ízhatás is sokkal intenzívebb lesz.

A sütőben sült lekvárhoz a legtöbb esetben semmilyen adalék nem szükségeltetik, csak szilvára, tepsire, türelemre és a villany-, vagy gázszámla előzetes kalkulációjára van szükség. A csak sütéssel készített lekvár esetében a sütőt 160 fokra melegítjük fel, és vagy tepsiben, vagy jobb esetben egy igen mély lábasban sütjük a szilvát, ritkán átkeverve. A tepsivel szemben a lábas előnye a magas fal, ami megvédi a sütőteret a teljes
horvathnemagdi, 2012. augusztus 28. kedd, 14:38
Gyömbéres-szilvás rétes recept
Hozzávalók:
A díszítéshez
porcukor

Elkészítés:

A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, a közepébe tesszük az olvasztott Ramát, a tojást, a sót, majd kis adagokban hozzákeverjük az ecetes langyos vizet. Az összetevőket két lapáttal összedolgozzuk vagy keverőtálban kézi mixerrel összekeverjük. Az összekevert tésztát kb. 10 percig gyúrjuk, amíg könnyű és rugalmas szerkezetű, selymes fényű tésztát kapunk. A tésztából cipót formálunk, megkenjük olajjal, majd egy kissé felmelegített porcelán- vagy kerámiatállal lefedjük és legalább fél óra hosszat pihentetjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, majd a cukorral és az aprított, darált mandulával összekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, fokhagymanyomón áttörjük és a szilvához adjuk, majd az egészet összekeverjük.
A tésztát belisztezett abroszra tesszük és kézhát segítségével hajszálvékonyra nyújtjuk, a széleket levágjuk. A szilva, mandula, gyömbér keveréket a tésztán egyenletesen szétosztjuk. A tészta egyik szélét
baggesz20, 2012. május 19. szombat, 13:09
Kelt szilvás pite fahéjas
kicsit variálni, készítsünk a tetejére morzsát liszt, vaj és porcukor keverékéből, amibe tehetünk egy kevés narancs- vagy citromhéjat. Ezt még a sütemény elkészítése előtt gyúrjuk össze, pihentessük fél órát a hűtőben. Amikor a gyümölcsöt feltettük a tésztára, akkor a hűtött tésztát nagy lyukú reszelőn a tetejére reszelhetjük, és így tesszük a sütőbe.

A gyümölcsös pite önmagában is tökéletes desszert, de ha még finomítani szeretnénk rajta, egy krémes sodó, szósz vagy hab felségessé teszi. A szilvához nagyon jól illik a fahéj, ezért ajánlom a fahéjas mascarpone habot, de bátrabbak kakukkfüves változattal is megpróbálhatják. Eszméletlen!
Kelt szilvás pite fahéjas mascarpone habbal

Lágy tészta, krémes szilva, ropogós mandulaszirom... Lágy tészta, krémes szilva, ropogós mandulaszirom...

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 dkg vaj
1 tojás
5 dkg cukor
fél teáskanál só
10 dkg mandula
2 teáskanál fahéj
1 kg
horvathnemagdi, 2011. szeptember 02. péntek, 09:45
Gyömbéres-szilvás rétes
lapáttal összedolgozzuk vagy keverőtálban kézimixerrel összekeverjük. Az összekevert tésztát kb. 10 percig gyúrjuk, amíg könnyű és rugalmas, selymes fényű tésztát kapunk. A tésztából cipót formálunk, megkenjük olajjal, majd egy kissé felmelegített porcelán- vagy kerámiatállal lefedjük, és legalább fél óra hosszat pihentetjük.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, majd a cukorral és az aprított, darált mandulával összekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, fokhagymanyomón áttörjük és a szilvához adjuk, majd az egészet összekeverjük. A tésztát belisztezett abroszra tesszük, és kézhát segítségével hajszálvékonyra nyújtjuk, a széleket levágjuk. A szilva-mandula-gyömbér keveréket a tésztán egyenletesen szétosztjuk. A tészta egyik szélét a töltelékre hajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük, és sütőpapírral befedett sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben 175 fpkon kb. 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, porcukorral meghintjük és
martimarti, 2011. április 16. szombat, 22:44
Gesztenyével töltött pulykamel
Gesztenyével töltött pulykamell

Hozzávalók

60 dkg gesztenye (tisztítva kb. 45 dkg) só 80 dkg pulykamell filé 2 zsemle 25 dkg darált sertéshús 2 tojás 1 csapott kiskanál őrölt bors fél kiskanál reszelt szerecsendió 1 csapott evőkanál finomliszt 1 kiskanál paradicsompüré a sütéshez és a fólia megkenéséhez: 6 evőkanál olaj a párolt aszalt szilvához: 60 dkg kimagozott aszalt szilva 1 evőkanál cukor 5 dkg vaj
A gesztenyét megmossuk, megtörölgetjük, majd egy éles kiskéssel nyersen meghámozzuk, vagyis külső kemény burkát lefejtjük. Ezután lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Csipetnyit megsózzuk, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben a pulykamell filét lapjában elfelezzük, de nem vágjuk végig, hanem széthajtjuk. Így egy nagy, nyitott szeletet kapunk, ami még mindig túl vastag ahhoz, hogy megtölthessük, ezért az előbbi műveletet még egyszer megismételjük. Az így kapott nagy hússzeletet azután kisujjnyi
klara50, 2010. december 10. péntek, 17:45
x
Ildi... 2008. december 14. 17:46
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Gesztenyével töltött pulykamell
Hozzávalók
60 dkg gesztenye (tisztítva kb. 45 dkg) só 80 dkg pulykamellfilé 2 zsemle 25 dkg darált sertéshús 2 tojás 1 csapott kiskanál őrölt bors fél kiskanál reszelt szerecsendió 1 csapott evőkanál finomliszt 1 kiskanál paradicsompüré a sütéshez és a fólia megkenéséhez: 6 evőkanál olaj a párolt aszalt szilvához: 60 dkg kimagozott aszalt szilva 1 evőkanál cukor 5 dkg vaj
A gesztenyét megmossuk, megtörölgetjük, majd egy éles kiskéssel nyersen meghámozzuk, vagyis külső kemény burkát lefejtjük. Ezután lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Csipetnyit megsózzuk, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben a pulykamellfilét lapjában elfelezzük, de nem vágjuk végig, hanem széthajtjuk. Így egy nagy, nyitott szeletet kapunk, ami még mindig túl
nagyuska, 2010. szeptember 22. szerda, 05:10
1/2
Képek, videók
Rumostea.gif
sznejuci
2016. november 30. szerda, 15:13
fagyi rumos dio.jpg
zsokica45
2016. november 03. csütörtök, 21:53
Rumos meggy
irmus
2016. június 23. csütörtök, 17:51
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
Diós-szilvás muffin rumos
katicafeher
2015. szeptember 09. szerda, 08:10
meggyes-rumos.jpg
yvett789
2015. február 19. csütörtök, 17:05
rumos kókuszos.jpg
yvett789
2015. február 18. szerda, 10:03
rumos vaniliás.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:14
rumos-diós kocka.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:42
dios-kevert-rumos-csok is-
erzsikepuskas
2014. január 19. vasárnap, 04:30
rumos-kókuszos tortácskák
jpiros
2012. április 01. vasárnap, 14:52
rumos piskóta krémem
dnemethk
2012. március 25. vasárnap, 15:43
Emberek megmossák arcukat
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:34
jezus-megmossa-tanitva nya
groszmadel
2014. április 14. hétfő, 20:29
Címkék
összekevert tésztát, pulykamell filét, tésztát belisztezett, tetejére morzsát, szilvához adjuk, sütőben sült, fahéjas mascarpone, kevés narancs-, pulykamellfilét lapjában, Kertesi Lászlóné Boldog Ildi, tésztából cipót, gyümölcsös pite, tepsivel szemben, szilvához nagyon, kissé felmelegített, széleket levágjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.