Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 13:49 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megszakítja az együttműködést a kardszárnyú delfineket tartó parkokkal egy neves brit utazási iroda
egyeztettek, és megvizsgálták a releváns tudományos bizonyítékokat is. Az ügyfeleik részéről érkezett visszajelzések alapján azonban az rajzolódott ki, hogy a vásárlóik több mint 90 százaléka számára fontos tényező, hogy utazási irodájuk komolyan foglalkozzon az állatok jólétének ügyével.

A SeaWorld többé nem szaporítja fogságban élő orkáit, de a parkjaiban élő példányokat megtartja. A cég közleményében azt írta, hogy parkjait "már több millióan keresték fel Nagy-Britanniából", és továbbra is várják a szigetország lakóit.

"Első kézből láthatják azt a hihetetlen odafigyelést, amellyel az összes állatunkat gondozzuk, továbbá megismerhetik azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a faj vadon élő példányainak megóvása érdekében teszünk" - húzta alá a vállalat.

A delfinek és más állatok szórakoztató célú fogva tartása miatti kritikus hangok akkor erősödtek meg, amikor 2013-ban bemutatták a Blackfish - Egy kardszárnyú delfin története című dokumentumfilmet, amelynek középpontjában Tilikum története
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 11:14
Elképesztő faragványok ételekből
A Gaku néven alkotó japán művész a XVI. századi, mukimono nevű japán művészeti műfajt követi. A különleges keleti szokás az ételek dekorálását jelenti, melyet a 16. századtól űznek a szigetország lakói. Sőt, azóta már Thaiföldre is átterjedt az ételek ékesítésének szokása.

Gaku Instagram-oldalára kezdte el feltölteni az alkotásait, ahol pillanatok alatt hatalmas sikert ért el
schuro, 2018. július 10. kedd, 15:28
Anyák napja a világ körül
szórakoztatják édesanyjukat. Hagyományos mexikói ünnepi vacsora a kukorica lepény, és az ,,atole", egy kukorica alapú, sűrű ital. Mexikóban azonban nem csak az édesanyákat ünneplik ezen a napon: itt fontos egyházi esemény is, amikor Szűz Mária előtt róhatja le kegyeletét minden hívő. Így a latin-amerikai ország anyák napi programjának elmaradhatatlan része az istentisztelet.
Írország
Angliához hasonlóan Írországban az anyák napja a keresztény böjti hónap negyedik vasárnapjára esik. A szigetországban az anyák napja eredeti hagyományát az táplálta, hogy a szegény falvakból származó gyerekeket a városokba küldték dolgozni, és ezek a gyerekek csupán évente egy szabadnapot kaptak - ekkor visszazarándokoltak szülőházukba és az útmentén összeszedett virágcsokorral köszöntötték anyjukat. Az ipari forradalom után természetesen a szokás átalakult, de a gesztus még mindig ugyan olyan erősen él az ír kultúrában.

Forrás:
eva6, 2018. május 05. szombat, 15:04
Klímaegyezmény - Évente 25 millióan válnak földönfutóvá a klímaváltozás miatt
otthonukat elhagyni kényszerülő emberek számáról.

Azonban így is drámai az éghajlatváltozás hatása, az évi 25 millió "klímamenekült" azt jelenti, hogy több mint háromszor annyian válnak menekültté a klímaváltozás miatt, mint a háborúk és a politikai üldöztetés miatt.

Kubában például csak az idei hurrikánszezonban 1,7 millió embernek kellett elhagynia az otthonát, ami a teljes lakosság 15 százaléka. A Dominikai Köztársaságban 50 ezren menekültek el, a szintén a Karib-térségben fekvő egyik apró szigetország, Antigua és Barbuda egyik fele, Barbuda szigete pedig 300 éve most először teljesen elnéptelenedett - mondta a Deutschlandfunknak Camilla Minerva, az Oxfam nemzetközi segélyszervezet munkatársa.

A klímaváltozás jellemzően fejlődő országok lakóit teszi menekültté. A leginkább veszélyeztetett országok listáján az első helyén Kína áll, utána a Fülöp-szigetek következik. A háborús vagy politikai menekültektől eltérően a klímamenekültek többnyire a hazájukban maradnak, a nagyvárosok
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 18:16
Sorra tűnnek el a Salamon-szigetek
Sorra tűnnek el a Salamon-szigetek a tengerszint-emelkedés miatt.

Salamon-szigetek mint állam a Melanéziához tartozó, vulkáni eredetű Salamon-szigetek legtöbbjét és a Santa Cruz-szigeteket magában foglaló ország a Csendes-óceán déli részén. Bougainville és Buka földrajzi értelemben a Salamon-szigetekhez tartozik, politikailag azonban Pápua Új-Guineához. A Salamon-szigetek - mint neve is mutatja - szigetország, körülbelül 1000 kisebb-nagyobb sziget alkotja. 1978 óta a Nemzetközösség része.

A Salamon-szigetek északi részének legalább tizenegy szigete tűnt el teljesen az elmúlt évtizedekben, vagy pusztul jelenleg is eróziótól, mondják a szakemberek. A partvonalak visszahúzódása miatt két helyszínen is falvak tűntek el, és egész közösségeket kellett áttelepíteni.

Az
schuro, 2017. október 15. vasárnap, 21:42
Hurrikánok - Puerto Ricónál tombol, Antigua és Barbudában súlyos károkat okozott az Irma
televíziós csatornák folyamatosan tanácsokkal és tudnivalókkal látják el a vihar útjában lévő területek lakóit, a dél-floridai élelmiszer-üzletekben a polcok már kiürültek. Az országutak zsúfolásig telve, a menekülők észak felé igyekeznek. A benzinkutak kiürülőben vannak, Florida Georgiától és Alabamától kért segítséget, ahonnan már útnak is indultak az üzemanyag-szállító teherautók. Florida északi vidékein és a szomszédos Georgiában már felállították az első menedékhelyeket is.

A parányi karibi szigetország, Antigua és Barbuda az első híradások szerint szinte teljesen romokban hever, az 1700 lelket számláló Barbudán a házak 90 százalékát a földdel tette egyenlővé a vihar. A karibi szigetvilágban Irma eddig 4 halálos áldozatot követelt. A hurrikánt csaknem 300 kilométer/órás széllökések kísérik. Szerdán két másik trópusi vihar is hurrikánná erősödött: a mexikói partoknál a Katia, az Atlanti-óceán fölött a José pusztít. Az utóbbi a Kis-Antilláktól mintegy 1600 kilométernyire alakult ki, és a
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 07:04
Illegális bevándorlás - A konténertábor utolsó lakóit is elszállítják Calais-ból
ideiglenesen egy konténertáborban szállásolták el Calais-ban, ahonnan vidéki francia városok befogadóközpontjaiba helyezik át őket, amíg lebonyolítják a Nagy-Britanniába jutásukhoz szükséges eljárást.

Az első busz reggel 9 órakor indult el a nyugat-franciaországi Bretagne felé mintegy harminc nővel és gyerekkel. Velük utazott a brit hatóságok két munkatársa is, akik egyesével vizsgálják meg a kérelmezők helyzetét és adják ki az engedélyeket az esetleges brit beutazásra, mivel a nők többsége is a szigetországba igyekszik, és legális módon akar érkezni.

A gyerekes nők elszállításával véget ér a dzsungelnek is nevezett legnagyobb franciaországi migránstábor felszámolása a brit-francia határ közelében, ahol október közepén a francia hatóságok 6400 és 8100 közé becsülték a táborlakók számát.

A francia hatóságok az elmúlt héten mintegy 6 ezer, elsősorban afgán, szudáni és eritreai migránst szállítottak el a Calais melletti táborból, szerdán pedig 1616 kísérő nélküli kiskorút helyeztek át hatvan
velemenyezd, 2016. november 03. csütörtök, 12:41
Magyarország felvette a diplomáciai kapcsolatokat Kiribatival
alá.

Kiribati 2013 óta rendelkezik külképviselettel New Yorkban. A magyar ENSZ-misszió közleménye szerint a diplomáciai kapcsolatok felvétele elősegíti a Magyarország és Kiribati közötti együttműködést mind a világszervezetben, mind a kétoldalú viszony terén.

A Kiribati Köztársaság a Csendes-óceán középső részén található, az országot három szigetcsoport alkotja. Az alig több mint százezer lakost számláló állam fővárosa Tarawa szigetén található, amely egyben a legnépesebb sziget is. A szigetország lakói a klímaváltozás által leginkább fenyegetett népek közé tartoznak, tudósok előrejelzései szerint a szigetek egy része - a felmelegedés miatti várható vízszint-emelkedés következtében - néhány évtizeden belül eltűnhet az óceánban. Ennek a fenyegetettségnek is betudható, hogy Kiribati nemzetközi színtéren is aktív szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben és az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődés céljainak hatékony végrehajtásában.

Kiribatin elsöprő többségükben mikronézek
velemenyezd, 2016. június 17. péntek, 21:33
ÁTÍRT TÖRTÉNELEM DIÁkOKNAK
A SZIGETORSZÁG JELENTŐS GONDOLKODÓI FELHÁBORODÁSUKNAK ADTAK HANGOT
Pál Dániel Levente

Az ismert, indiai származású, Booker-, Jeruzsálem- és Nobel-díjas író, V. S. Naipaul is felháborodva nyilatkozott: ,,A politikai korrektség ismét eltorzítja a történelmünket és a gyermekeink oktatását."
Atyaúristen! - hőköltem hátra, amikor szembejött az interneten a The Mail on Sunday rövidhír terjedelmű cikkcíme: ,,Az angol középiskolai diákoknak meg kell tanítani, hogy a nemzet legelső lakói afrikaiak voltak, akik előbb éltek Nagy-Britanniában, mint az angolok". A lap egyik újságírója ugyanis véletlenül felfedezte, hogy a minden értelemben rendkívüli történelemátírás egy olyan felkészítő kurzus anyagában szerepel, amelyből a General Certificate of Secondary Education (GCSE, a magyar oktatási rendszer fogalmai szerint ez nagyjából a kisérettségivel egyenértékű) vizsgára készülnek fel a középiskolai diákok, vagyis elvileg majd idén szeptembertől ebből az ajánlott tananyagból
tinka1951, 2016. január 14. csütörtök, 10:02
Ki, be, fel, le
berigliznek!
Okmánnyal tudná igazolni a menekülti státuszi jogosultságát! Azt eldobja! Aranyos.- azaz bűnös!
D.L.


Ausztráliában megoldották a problémát.

Egész Európa tanulhat belőle! Mikor az ausztrál kormány a radikális hívőkhöz fordult lehetséges terrorcselekmények megelőzése végett, felszólította azokat a muzulmán hívőket, akik a Sharia törvény szerint akarnak élni, hogy hagyják el a szigetországot.Howard miniszterelnök különösen felmérgesített több muzulmán ausztrálit, azzal a kijelentésével, hogy támogatja az ausztrál titkosszolgálat erőfeszítését a radikális belföldi mecsetek megfigyelését illetően.

IDÉZET:

"NEM AZ AUSZTRÁLOKNAK,
HANEM A BEVÁNDORLÓKNAK KELL BEILLESZKEDNIÜK!

Fogadjátok el ezt, vagy költözzetek el. Elegem van abból, hogy ez a nemzet azon töpreng: megsértett-e valakit vagy akár egy kultúrát. A Baliban történt merénylet
menusgabor, 2015. július 14. kedd, 22:30
Különleges zászlók a világ minden tájáról - 1.
,,Három emberi láb" (triszkelion) - A Man szigetiek úgy tartják, hogy a triszkelion Skandivániából származik - a sziget emblémája legalább a 13. század óta. A 14. század végén fegyvert fogtak a sziget lakói, és ezt örökítették meg a Man szigeti zászló és felségjel fő díszítésein.


Ciprus zászlaja Ciprus egyik nemzeti jelképe. 1960. augusztus 16-án lett hivatalos jelképe a szigetországnak. A lobogó minden egyes része a szigeten élő két nemzetiség, a görögök és a törökök megbékélését igyekszik szimbolizálni. A zászló közepén fekvő sziget réz-sárga színnel került fel a lobogóra, és annak 44%-át teszi ki. A kormány azért választotta ezt a speciális színt a sziget térképének, mert Ciprusnak nagy készletei vannak rézércből. A sziget képe alatt két olajfaág látható, amely a két nép békés együttélését szimbolizálja, és a fehér háttér is a megbékélés színe.
schuro, 2015. február 15. vasárnap, 07:12
1/5
Képek, videók
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
kardszárnyú delfinek.jpg
erzsikepuskas
2013. augusztus 23. péntek, 11:55
kardszárnyú delfinek1.jpg
erzsikepuskas
2013. augusztus 23. péntek, 11:55
kardszárnyú delfin.jpg
erzsikepuskas
2013. augusztus 23. péntek, 11:54
kardszárnyú delfin.gif
szicu
2013. június 15. szombat, 13:05
Kardszárnyú delfin.jpg
vojtiera
2012. július 14. szombat, 19:34
273-kardszárnyú.gif
szicu
2011. december 28. szerda, 22:37
kardszarnyu-delfin-ten ger
fiatlux
2011. május 12. csütörtök, 08:05
kardszárnyú delfin.jpg
tundike6464
2011. március 14. hétfő, 15:28
Kardszárnyú_delfinek1. jpg
panni48
2009. július 02. csütörtök, 08:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.