Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:44 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A csontlevesről
zselatin is bőven kerül a levesbe a csontokból, porcokból, ahogyan hyaluronsav, glukozamin- és kondroitin-szulfát is.

Minél több ide illő zöldséget használunk, annál jobb lesz a levesünk. A hagyma, fokhagyma, petrezselyem, sárgarépa, zeller nem hiányozhat belőle.

A gyógyulás első lépcsőfoka
Ez még nem minden! világszerte ismert ennek a gyógylevesnek különféle formája, csak máshol más dolgokat pakolnak bele, és nem tyúkkal főzik, de az alapműködése és hatása nagyjából ugyanaz a szervezetre nézve.

A csontlevesek az általános roboráló hatáson túl az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolják.

Ezen kívül a kollagén a bőrnek, az ízületeknek, a hajnak és a körömnek is jót tesz. A magas zselatintartalom segíti az emésztést, csökkenti a bélrendszeri gyulladásokat.

A csontleves leginkább influenza idején képes drámai mértékben javítani az ember állapotán és közérzetén.

Ez pedig akárhogy is nézzük, a gyógyulás legelső
pacsakute, 2019. november 22. péntek, 06:18
Krónika 3. rész (kormányzati igazgatás)
szabadságot vehessen ki.

Egyszerűsödik a tartósan távol lévő kormánytisztviselők helyetti foglalkoztatás.

Hatályon kívül helyezi a módosítás azt a szabályt, amelynek értelmében a szolgálati elismerésre a kormánytisztviselő nem minden esetben volt jogosult.

Módosulnak a különleges jogállású szervek közjogi tisztségviselőire vonatkozó illetmény-megállapítási szabályok is.

A változtatás emellett lehetővé teszi, hogy a Miniszterelnöki Kormányiroda és a minisztériumok közös hivatali szervezetet hozhassanak létre.

A Független Rendészeti Panasztestület helyett az alapvető jogok biztosa végzi majd a jövőben a rendőrségi panaszok vizsgálatát. Megszűntetik a központi és a területi kormányzati igazgatás tisztviselőinek jogviszonya közötti szabályozási különbségeket, ezzel egységes jogviszony jön létre.

Fidesz: optimalizálja a rendszert a javaslat

Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz vezérszónoka azt emelte ki: megfelel a közigazgatás-szervezés ésszerűsítésének, minden
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 18:11
Bukaresti pódiumbeszélgetés: Romániában a 2010-es években visszalépés történt a kisebbségvédelem terén
egykori kommunista elit használta a "magyar veszély" kártyáját hatalma átmentésére és legitimálására. Szerinte az ország a 90-es években csak az emberi és kisebbségi jogokért, az ország demokratizálódásáért nyíltan kiálló értelmiségi csoportoknak - az írószövetségnek, a Társadalmi Párbeszéd Csoportnak, a Pro Európa Ligának, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek - köszönhetően kerülte el a jugoszláviai polgárháborúk útját.

Andreescu szerint az 1996-os "csoda" - az RMDSZ kormányra lépése - után a civil szervezetek szerepét a politikai elit vette át a kisebbségvédelemben, amely azonban a 2010-et követő években egyre gyakrabban ütközik a közöny és ellenállás falába. Az emberi jogi aktivista szerint paradigmaváltásra van szükség a román kisebbségvédelemben: le kell választani a két legnépesebb közösség, a magyar és roma kisebbség ügyét a többi kisebbségétől, a magyarok jogait pedig a kulturális autonómiák rendszerében és a Székelyföld területi autonómiája révén kell biztosítani.

A pódiumbeszélgetés
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 17:12
Német lap: megkezdődik a muszlim hitszónokok állami képzése Németországban
csak a szövetségi kormány támogatja-e a programot anyagilag, vagy vannak más források, és az sem ismert, hogy az egyetemről kikerülő imámok hol dolgoznak majd és honnan kapnak fizetést.

A lap külön kommentárt is közölt, amelyben aláhúzták, hogy az átláthatóság hiánya miatt "nem jól kezdődik" a németországi imámképzés.

A lap szerint a képzési programot egy úgynevezett iszlám kollégium dolgozza ki, de nem ismert, hogy ebben a munkában a németországi muszlim vallási, társadalmi, kulturális szervezetek sokszínű sorából mely szervezetek vesznek részt. A támogatók, közreműködők listája ugyanis nem nyilvános - írta a NOZ.

A Németországi Muzulmánok Központi Tanácsa (ZMD) támogatja az állami imámképzést, a szervezet vezetője, Aiman Mazyek a lapnak elmondta, mindig is a legfőbb törekvéseik között volt, hogy a Németországban képezzék ki a Németországban dolgozó imámokat.

Azonban a Németországban mintegy 900 mecsetet fenntartó Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója (DITIB) elutasítja a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:41
Ujhelyi Istvánt és Tüttő Katát a Progresszív Szövetség elnökségi tagjává választották
A tájékoztatás szerint a szervezet stockholmi nagygyűlésén jelen volt Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, Szergej Sztanisev, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, illetve a svéd, a macedón, a finn és a portugál kormányfő is.

Az ülésen az új vezetőségi tagok megválasztása mellett elsősorban a digitalizáció, a munkahelyteremtés, a klímaváltozás és a fenntarthatóság kérdéseit vitatták meg.

Fontos, hogy a társadalmainkat feszítő válságokra egységes, kooperatív, valamint szociálisan érzékeny válaszok szülessenek, ezért a baloldali pártok nemzetközi összefogása fontos támasztéka lehet a változásnak - hangsúlyozta Tüttő és Ujhelyi a közleményben.
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:31
Díjnyertes betlehemi installációval díszítik Békéscsaba főterét az adventi időszakban
vásár miatt, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy a "kereskedelmi, vendéglátóipari szempontok helyett a hagyományőrzésre" helyezik a hangsúlyt. A Szent István tér egy részén a kisgyerekes családok szórakoztatására fókuszálnak, nagyobbik részén pedig kézműves mesterek állítanak ki és tartanak mesterségbemutatókat. A Városháza és a téren felállított faházak új díszkivilágítást kapnak, és az eddig sokat kritizált zene is egységes, az ünnephez méltó lesz - húzta alá.

A szervezésbe több helyi civil szervezetet és az egyházakat is bevonták, a város kulturális intézményei szolgáltatják majd a műsorok egy részét - tette hozzá.

Szarvas Péter közölte, a díjnyertes betlehemi installáció a város tulajdona lesz, azt a következő években is szeretnék felállítani az adventi időszakban.

Varga Tamás alpolgármester a programokról szólva elmondta, szombatonként ételbemutatók lesznek és bemutatkoznak a csabai településrészek; advent első vasárnapján pedig a Békéscsabai Bartók Vegyeskar ünnepi dalai csendülnek
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 13:52
Horváth Ildikó: mindenki kaphat szakmai segítséget a dohányzásról leszokáshoz
Ildikó elmondta, ezt a segítséget az érintettek megkaphatják az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központtól, az egészségfejlesztési irodáktól, de számos honlap, illetve egy telefonos applikáció is rendelkezésre áll.

A november 21-ei "Ne gyújts rá!" világnap célja, hogy ezen a napon a dohányosok ne gyújtsanak rá, legyen ez a nap a leszokásuk első napja.

Az államtitkár kiemelte, fontos a gyerekkorban elkezdett prevenció, hogy tudatosítsuk a gyerekekben: a dohány károsítja a szervezetet, egy dohányos életét 10-14 évvel rövidíti meg a cigarettázás, és ugyanilyen fontos, hogy mindenki tisztában legyen a passzív dohányzás ártalmaival is.

A tüdőgyógyász végzettségű államtitkár kitért arra is, hogy megtévesztőnek tartja az e-cigaretta terjesztésében érdekelt cégek azon álláspontját, miszerint ezek a készítmények segítenek a dohányzásról leszokásban. Hozzátette, ezzel szemben mára bizonyított, hogy ezek a termékek fenntartják a nikotinfüggőséget, valamint az úgynevezett hevített
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 13:01
Közreműködőket keres az adóhatóság
A közlemény szerint a regisztrációval a vállalkozás része lehet annak a gazdálkodói hálózatnak, amely a NAV megbízásából elvégez egyes speciális szakértelemhez, hatósági engedélyhez kötött feladatokat (takarítás, bontás, hulladékelszállítás). A sikeresen regisztrált kereskedők pedig első kézből juthatnak hozzá az árverésre kitűzött romlandó termékekkel kapcsolatos információkhoz.

A NAV 2018 óta nemcsak a fizetési kötelezettségeket hajtja be, hanem általános közigazgatási végrehajtóként, közreműködő gazdálkodókkal végezteti el például a romos épületek bontását, lakásban felhalmozott szemét elszállítását, vagy épp az életveszélyessé vált növényzet visszavágását.

Ahhoz, hogy valaki a NAV megbízásából, munkadíjért végezhessen bontási, javítási, hulladékelszállítási, takarítási vagy egyéb feladatokat, regisztrálnia kell az adóhatóságnál. A regisztrációs adatbázisba minden olyan, Magyarországon gazdasági tevékenységet végző, a köztartozásmentes adatbázisban szereplő szervezet jelentkezhet, amely a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 09:31
Idén 1,6 milliárd euró körül lehet az ingatlanbefektetési volumen
Az ingatlanfejlesztés napja alkalmából készült éves ágazati elemzésükben megállapítják: a magyar piac továbbra is vonzó a nemzetközi és az egyre tőkeerősebb magyar befektetők körében. Az ország uniós viszonylatban is kiemelkedő, 5 százalékot is meghaladó gazdasági bővülésének, a kiszámítható és stabil szabályozási környezetnek, valamint a kedvező hozamoknak köszönhetően.

Az idén tízéves IFK közleménye idézi a szervezet elnökét, Takács Ernőt, aki hangsúlyozta: az enyhe visszaesés nem a magyar piac sajátossága, hanem az egész kelet-közép-európai régióra jellemző tendencia. Összeurópai összehasonlításban azonban kifejezetten jó teljesítményt mutat a magyar piac.

Az erőteljesebb bővülés akadálya az erősödő kereslet mellett is csökkenő kínálat volt, a kapacitás- valamint szakemberhiány is akadályozta a fejlesztéseket. Jövőre azonban több termék kerül a piacra, ismét gyorsabban nőhet az átadott fejlesztések értéke. Az IFK tagjainak harmada még így is azzal számol, hogy az idén a tavalyinál is jobb
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:05
Néppárti kongresszus - Donald Tuskot választották az Európai Néppárt elnökének
A lengyel politikust 491 igen, 37 nem és 12 érvénytelen szavazat mellett választották meg a párt elnöki posztjára, ő volt az egyetlen jelölt. Tusk Joseph Daul francia politikus helyét vette át, aki 2013 óta töltötte be az EPP elnöki tisztségét.

Tusk azt ígérte, az EPP elnökeként harcolni fog a populizmust ellenző szavazók voksaiért. Mint mondta, öt év után belefáradt abba, hogy ő legyen Európa első számú bürokratája.

"Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség" - hangoztatta.

A kétnapos kongresszusnak több mint 40 országból 2000 résztvevője van. Az eseményre több miniszterelnök és államfő is érkezett, többek között Angela Merkel német kancellár és Ursula von der Leyen, az Európai Bbizottság következő elnöke.

A kongresszus csütörtökön tíz alelnököt is választ, amelyre 12 jelölés érkezett: David McAllister (Németország), Helen McEntee (Írország),
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 21:42
Krónika 14. rész (szakképzés, jogharmonizációs csomag)
a béremelésre, és egy rugalmas, és 21. századi szakképzési rendszer létrehozására is.

A tankötelezettségről szólva hangsúlyozta: nem a tankötelezettség időpontja a fontos, nem a kor számít, hanem a végzettség, erről szól a szakképzési törvénybe bekerült javaslat. Szakképzettségre van szükség, és ebben nem csak az államnak, hanem a családnak, a szülőknek is van felelőssége - hangoztatta.

A magánintézmények kapcsán jelezte, a Waldorf-szövetséggel, illetve az alternatív iskolákat képviselő szervezettel történt egyeztetés nyomán mindenki megnyugodhatott: nincs kockázat semmilyen intézmény számára.

Szerinte versenyképességi szempontok indokolják a szakképzés leválasztását a köznevelés rendszeréről, valamint az is, hogy évente 50 ezer felnőtt is részt vesz a szakképzési rendszerben.

MSZP: permanens reformban van a kormány a szakképzést illetőenMesterházy Attila (MSZP) úgy értékelt: permanens reformban van a kormány a szakképzést illetően, pedig ez korábban a MSZP-re volt jellemző
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 21:33
Stoltenberg: a szövetségesek nélkülözhetetlennek tartják a NATO-t biztonságuk szempontjából
A NATO külügyminiszteri találkozóján döntés született arról, hogy a világűrt műveleti hadszíntérré nyilvánítják a légtér, a szárazföld, a tengerek területei és a kibertér mellett - közölte Jens Stoltenberg az ülést követő sajtótájékoztatón.

Rámutatott, hogy a NATO űrpolitikája védekező jellegű, nem szándékoznak fegyvereket telepíteni a világűrbe, de elengedhetetlen például a műholdak védelme, miután azok megzavarása vagy megsemmisítése megbéníthatja a kommunikációt, a légiközlekedést, a navigációt. Kiemelte, hogy a Föld körül keringő mintegy kétezer műhold fele az észak-atlanti szövetség országaihoz tartozik.

A főtitkár üdvözölte továbbá, hogy az európai szövetségesek védelmi költségvetése immár öt éve növekvő pályán van, ugyanakkor hangsúlyozta, további lépésekre van szükség a tehermegosztás igazságosabbá tétele érdekében.

A decemberi londoni csúcsértekezletet előkészítő ülésen megegyezés született arról is, hogy erősíteni fogják a NATO szerepét az energiabiztonság és a terrorizmus
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 21:12
1/1618
Képek, videók
csontleves0103.jpg
maroka
2013. január 05. szombat, 11:06
csontleves.JPG
cinci0616
2008. július 22. kedd, 14:06
Gyógyulás.jpg
chillik
2017. december 27. szerda, 06:01
Gyógyulás 01.jpg
chillik
2017. december 21. csütörtök, 05:09
Gyógyulás 02.jpg
chillik
2017. december 21. csütörtök, 05:09
a_gyogyulasom_a_kezemb en_
menusgabor
2016. október 24. hétfő, 21:18
A gyógyulás megtörténik.p
irmus
2016. június 14. kedd, 08:52
gyogyulast
borigit
2016. április 01. péntek, 09:45
gyogyulast_kivanok_156 309
borigit
2016. március 03. csütörtök, 08:31
Különféle virágok..jpg
mailona
2012. május 21. hétfő, 19:32
Különféle virágok..png
mailona
2012. május 21. hétfő, 11:50
a kék különféle árnyalata
mecsery
2012. január 07. szombat, 05:11
a szervezet méregteleníté
snbela44
2016. május 04. szerda, 17:32
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
A bank az a szervezet
sanci81
2015. április 13. hétfő, 15:56
Címkék
Angela Merkel, szakképzés leválasztását, németországi imámképzés, adventi időszakban, magyarok jogait, bélrendszeri gyulladásokat, portugál kormányfő, rendőrségi panaszok, decemberi londoni, dohányzásról leszokásban, polgári szabadságjogok, Európa Ligának, téren felállított, minisztériumok közös, egyetemről kikerülő, 2010-et követő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.