Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 21:15 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hasznos gyógyteák
A csalántea :
Elsősorban vízhajtó tulajdonsága miatt kedvelt. Fokozza a vesék vízkiválasztását, gyorsítja a vizeletáramlást, ezáltal elősegíti a salak- és méreganyagok kipucolását. Elsősorban a pangó szövetközti folyadéktól szabadít meg, nem a zsírtól, de már ezzel is akadálymentesíti a fogyást. Méregtelenítő hatása révén csökkenti a narancsbőr és a pattanások előfordulását, ugyanakkor sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például a vas is megtalálható benne, amivel növeli a szervezet ellenálló képességét. Ajánlott napi mennyisége: 3-5 csészényi adag, ami egyenként 1,5 deciliternek felel meg.

A gyömbérgyökér:
Fogyasztásának javasolt napi adagja maximum két teáskanál felnőttek számára. A gyömbértea gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért kiválóan alkalmas a megfázás tüneteinek enyhítésére, ugyanakkor a pattanásos bőrre is pozitív hatást gyakorol, belsőleg fogyasztva. Karcsúsító erejét elsősorban a benne lévő gingerolnak köszönheti, amely fokozza az anyagcsere
pacsakute, 2020. június 26. péntek, 15:25
Elfogadta a Takarék Csoport tavalyi konszolidált üzleti jelentését az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
és városi lakosok, kkv-k, agrárvállalkozások és nagyvállalatok pénzügyi igényeit is - mondta.

Közölték: a bankcsoport a jelenlegi helyzetben is folytatja az ötéves stratégia végrehajtását, így befejezi a teljes informatikai integrációt és 2020. július 1-jétól már csak egy, közös informatikai rendszert használ. Lezárják a Takarékbank arculatának egységesítését is, tovább folytatva a közös termékek kialakítását, az egységes belső folyamatok és a digitális szolgáltatások fejlesztését, valamint a szervezet átalakítását is.

A Takarék Csoport Magyarország egyik legnagyobb bankcsoportja, a csoport tagjai az MTB Zrt. mint integrációs üzleti irányító szervezet, a Takarékbank Zrt. mint univerzális kereskedelmi bank, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. mint szakosított hitelintézet, valamint egyéb, faktorálással, lízinggel, alapkezeléssel, informatikával és más kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó társaságok, leányvállalatok, valamint a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ), ami
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 14:41
Római kori katonai erődöket és utakat fedett fel Walesben a 2018-as aszály
ókori helyszínt azonosítottak a szakemberek - írja a BBC hírportálja.

A szakértők szerint a mostani felfedezés kulcsfontosságú szerepet játszik annak megértésében, hogy a rómaiak miként szállták meg és uralták a mai Wales területét kétezer évvel ezelőtt.

A Britannia című folyóiratban publikált tanulmány szerint a kutatók egy eddig ismeretlen katonai táborhely nyomait azonosították a délkelet-walesi Monmouthshire-ben.

A Wales régészeti, építészeti és történelmi örökségével foglalkozó szervezet, a Royal Commission on Ancient and Historical Monuments of Wales munkatársa, Toby Driver szerint egy olyan ideiglenes táborról van szó, amelyet az ellenséges területeken építettek fel a menetelő légiók.

A szakértők úgy vélik, hogy a Délkelet-Walesbe vezető terület egészét hasonló lelőhelyek tarkíthatják, mivel a római seregek csaknem 20 éven át harcoltak az ellenálló kelta törzsekkel.

A légifelvételek alapján a kutatóknak legkevesebb három, eddig ismeretlen római erődítmény és néhány
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 16:35
Koronavírus - Lavrov: egyes nyugati országoknak megtiltották, hogy Moszkvához forduljanak segítségért
rávilágított a globális egymásrautaltságra. Úgy vélekedett, hogy a leküzdését követően a nemzetközi közösségnek fel kell mérnie a világ jövőbeni kihívásokkal szembeni ellenálló képességét, s ki kell dolgoznia a rájuk adandó szolidáris válaszok módját. Lavrov veszélyesnek nevezte az arra irányuló kísérleteket, hogy a jelenlegi válsághelyzetet az ENSZ alapvető működési elveinek és központi koordinációs szerepének aláaknázására használják fel.

Az orosz külügyminiszter védelmébe vette az Egészégügyi Világszervezetet (WHO) az ellene megfogalmazott "rágalmakkal" szemben, rámutatva, hogy a szervezet az országok többsége szerint a kezdetektől fogva felvette a harcot a koronavírus-járvánnyal. Hangsúlyozta, hogy WHO-t nem lerombolni, hanem megreformálni kell.

Anélkül, hogy megnevezte volna az Egyesült Államokat, elítélte azt a törekvést, amely a járványért Kínát tenné felelőssé, valamint a "gátlástalan spekulációk" terjesztését a kormányzati felkérésre adott orosz segítséggel kapcsolatban.

Lavrov
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 11:01
Koronavírus - Az EU és Japán szorosan együttműködik a járvány elleni harcban
Leyen, az Európai Bizottság, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, és Sindzó Abe japán miniszterelnök közös fellépést ígért a járvány elleni küzdelemben, kiemelve a globális szolidaritás, a nemzetközi együttműködés és a többoldalúság fontosságát.

A résztvevők a jövőbeli járványok megelőzése érdekében szükségesnek ítélték, hogy a jelenlegi helyzetből levonják a tanulságokat, továbbá megvitatták az e tekintetben meghozandó lépéseket. Charles Michel kijelentette, hogy szükség van a nemzetközi szervezetek reformjára is, és fontosnak mondta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványkezelési tevékenységét megvizsgálják, és levonják ebből a megfelelő következtetéseket.

A vezetők megerősítették elkötelezettségüket aziránt, hogy folyamatos finanszírozást biztosítanak a hatékony vírusellenes gyógyszerek, kezelések és oltások kifejlesztésére, és annak érdekében, hogy ezek mindenki számára megfizethető áron álljanak rendelkezésre.

Hangsúlyozták továbbá eltökéltségüket, a gazdaságok
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 15:02
A női szépség vitaminjai
kosárnyi szépségvitamint vásárolnak, abban bízva, hogy mindez csak egy múló rémálom és hamarosan újra minden a régi lesz. És milyen igazuk van azoknak, akik a vitaminok erejében bíznak, hiszen ezek a tápanyagok valóban sokat segíthetnek a hajvesztés megelőzésében, a bőr feszessé tételében és abban, hogy a körmök újra olyanok legyen, mint húszéves korukban.

Az egyik ilyen szépségvitamin a biotin. A biotin, mint a B-vitamin-csoport egyik kiemelkedő tagja, egy kiváló energiaforrás az emberi szervezet számára. Nagyon jó hatással van a hajra is, hiszen megállítja a hajhullást, a hajat ismét selymessé és egészségessé varázsolja. A biotin kitűnő forrása a paradicsom, az élesztő és a máj.

Fontos, hogy elegendő aminosav legyen a szervezetünkben, hiszen ezekből is áll a keratin és a kollagén, ezek pedig nemcsak ellenállóan széppé varázsolják a hajat és a körmöket, de elősegítik azok növekedését is.

A vitaminok mellett ásványi anyagra is szüksége van a nőknek, hogy sokáig szépek
pacsakute, 2020. május 19. kedd, 20:11
Immunrendszer serkentése zöldségekkel
7, Spenót
A spenót kétféle módon is segíti az immunrendszer működését. Gazdag béta karotinban, amely az A-vitamin elő-anyaga, emellett cinket is tartalmaz, egy létfontosságú ásványi anyagot, amely növeli az immunitást. Sok benne a magnézium is mely jól hasznosul. A vastartalma a hiedelmekkel szemben nem hasznosul jól, mert nehezen szívódik fel.

8, Articsóka
Ez a zöldség cynarint tartalmaz, amely az epesavak kiválasztását elősegíti. Ez nemcsak a májnak jó, hanem serkenti a szervezet immunválaszát is. Magas a B-vitamin tartalma is.

9, Spárga
Ez a zöldség kiváló vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, amely segíti a vesék kiválasztó működését. Ezáltal nemcsak tisztítja a szervezetet, de gyulladáscsökkentő hatású is.

10, Paprika
A paprika, főleg a piros színű, tele van C-vitaminnal és béta karotinnal, melyek javítják az immunrendszer működését.

Több korábbi kutatás is bebizonyította, hogy ahhoz, hogy erős és a betegségekkel szemben
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 08:37
Az EU egy évvel meghosszabbította a kibertámadások elkövetőivel szembeni szankciórendszert
A tanácsi tájékoztatás szerint ennek eredményeképpen az unió "továbbra is képes lesz arra, hogy célzott korlátozó intézkedéseket vezessen be a jelentős hatást gyakorló és külső fenyegetésnek minősülő kibertámadásokban közreműködő személyekkel vagy szervezetekkel szemben".

Korlátozó intézkedéseket lehet továbbá bevezetni akár az unión kívüli államok vagy nemzetközi szervezetek ellen irányuló kibertámadásokra válaszul is, "amennyiben a közös uniós kül- és biztonságpolitika céljainak megvalósításához szükség van ezekre az intézkedésekre" - áll a brüsszeli közleményben.

A szankciórendszer célja elsősorban az EU vagy a tagállamai ellen irányuló kibertevékenységek végrehajtásától való elrettentés és az azokra való reagálás. A büntetőintézkedések emberek esetében az EU-ba való beutazási tilalmat, illetve emberek és szervezetek esetében egyaránt vagyonieszköz-befagyasztást foglalnak magukban. Emellett uniós állampolgároknak és szervezeteknek tilos a jegyzékbe vettek rendelkezésére pénzeszközöket
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 19:03
Koronavírus - Borrell: fokozni kell a katonai segítségnyújtás képességét is az EU-ban
Josep Borrell az uniós tagországok védelmi minisztereinek videókonferenciáját követően tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az unió ellenálló képességének javítását szolgálja a tagállamok és az unió központi védelmi politikájának összehangolása egyebek mellett az életek mentését szolgáló intézmények és szervezetek ellen online elkövetett támadások felszámolása, valamint a hamis hírek terjesztői elleni fellépés fokozása érdekében.

Beszámolt arról is, hogy az ülésen egyetértés mutatkozott a tekintetben, hogy a gazdasági újjáépítés, valamint az európai társadalom érdekében összefogásra van szükség a védelmi politika területén. A miniszterek fontosnak nevezték levonni a járvány következményeinek tanulságait, melyek segítségével új stratégia készítésének szükségességét hangsúlyozták a védelem és biztonság fokozását szolgáló közös uniós politika kialakításához.

Borrell Líbiával kapcsolatban, az Európai Unió nevében kedden kiadott nyilatkozatában megismételte a hiteles fegyverszünetre irányuló
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 20:43
IM-államtitkár: Európa a válságokból mindig megerősödve került ki
Steiner Attila hangsúlyozta: a koronavírus-világjárvány Európát is megrázza, de hetven éve a Schuman-nyilatkozat is rendkívüli időkben született.

Akkor, az alapítók a nehézségek helyett a lehetőséget látva fektették le a közös Európa alapjait - mondta.

Úgy fogalmazott: a mostani helyzetben látszik, hogy Európa ellenállóképességének alapja az egyes tagállamok szoros együttműködése.

Nem több, hanem ellenállóbb, és erős nemzetekre épülő Európára van szükség - emelte ki.

Szintén videoüzenetben üdvözölte az online program követőit Dobrev Klára (DK) és Járóka Lívia (Fidesz), az Európai Parlament két magyar alelnöke.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: Magyarországnak barátokra és szövetségesekre van szüksége, "nekünk, magyaroknak elsősorban az európai népek barátságára van szükségünk".

Hozzátette: minden nap az Európai Egyesült Államokért küzd, "egy olyan erős közösségért, amely képes megvédeni minket, ha kell harcol értünk és segít sikeressé tenni a hétköznapjainkat, emberként,
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 14:02
Koronavírus - Elkezdődhet az első németországi fejlesztésű oltóanyag emberi tesztelése
amerikai gyógyszeripari vállalat közös klinikai vizsgálatában nagyjából 200 emberen, 18 és 55 év közötti egészséges önkénteseken tesztelik az oltást. Az anyag hatékonysága és biztonsága mellett azt is vizsgálják, hogy mekkora adag szükséges belőle.

Az eredetileg daganatos betegségek gyógyítására szakosodott BioNTech Lightspeed (Fénysebesség) nevű fejlesztése arra irányul, hogy a vírus úgynevezett tüske proteinjének örökítőanyagát hordozó ribonukleinsav (RNS) felhasználásával alakítsák ki az emberi szervezet ellenálló képességét.

A tervek szerint a vizsgálat második szakaszában a fertőzéssel vagy a fertőzéssel keletkező betegség (Covid-19) súlyos lefolyásával veszélyeztetett csoportokba tartozó embereken tesztelik az oltást. Ehhez azonban újabb vizsgálati adatokat kell majd benyújtani az engedélyező hatósághoz - közölte a PEI.

Az intézet kiemelte, hogy az új típusú koronavírus elleni küzdelem egyik legfőbb célja a hatékony és biztonságos védőoltás kifejlesztése. Ezért a PEI korán megkezdi a
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 15:37
Együttműködik az ÁSZ és a versenyhivatal
Az ÁSZ 2011-ben indította el azt a nemzeti korrupcióellenes együttműködést, amelynek célja a közpénzügyi helyzet javítása, a közpénzt használó és közvagyont kezelő szervezetek szabályozottságának támogatása, korrupció elleni védettségének erősítése. Ehhez az együttműködéshez most csatlakozási szándékát jelezte a GVH is.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke munkamegbeszélést tartott Rigó Csaba Balázzsal, aki 2020. április 15-i hatállyal vette át a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetését. Az egyeztetésen az ÁSZ és a GVH közötti jövőbeni együttműködési lehetőségekről és kölcsönös tudásmegosztásról esett szó.

Domokos László rámutatott: az ÁSZ számos elemzése érinti a GVH alaptevékenységéhez tartozó területeket, mint például a tisztességes piaci versenyt, vagy a különböző piaci szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók védelmét. Mint mondta: az ÁSZ a törvényben előírt tanácsadó tevékenysége keretében széleskörű tudásmegosztó tevékenységet végez, amelynek célja a közpénzügyi helyzet
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 08:20
1/160
Képek, videók
Gyógyteák.jpg
pacsakute
2020. május 24. vasárnap, 23:05
Vesekő ellen.jpg
pacsakute
2019. október 15. kedd, 22:48
Ikrek2.vesek.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:06
Ikrek2.vesek99.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:06
Ikrek2.vesek98.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:06
Ikrek2.vesek97.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:06
Ikrek2.vesek96.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:05
Ikrek2.vesek95.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:05
Ikrek2.vesek94.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:05
Ikrek2.vesek93.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:05
Ikrek2.vesek92.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:05
Ikrek2.vesek91.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:04
Ikrek2.vesek90.jpg
keresztrudi
2010. szeptember 05. vasárnap, 08:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.