Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 01:01 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Reprezentatív lett az országos koronavírus szűrővizsgálat
Reprezentatív lett az országos koronavírus szűrővizsgálat eredménye
2020, május 18 - 16:47

Mintegy 10 600 fő vett részt két hét alatt a négy hazai orvosképző egyetem és a KSH közreműködésével indított országos koronavírus-szűrővizsgálaton, melynek eredménye így reprezentatív lett. A legmagasabb, 75 százalék feletti részvétel Veszprém, Nógrád és Pest megyében volt, míg a legjobban teljesítő megyeközpontban, Salgótarjánban a meghívottak 77 százaléka jelent meg.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 17 787 főt választott be az országos H-UNCOVER szűrésbe úgy, hogy a minta minden magyarországi régióra és 14 év felett minden életkorra reprezentatív legyen. A részvételi adatok első összesítése alapján elegendő számú állampolgár elment az országos szűrővizsgálatra, így megfelelő pontosságú becslés adható a fertőzöttek és átfertőzöttek számára vonatkozóan: országosan a meghívottak 67,3 százaléka, mintegy 10 600 fő vett részt a vizsgálatban. Az ún. kerethiba figyelembevételével
eva6, 2020. május 19. kedd, 08:11
Október helyett decemberben rendezik a kick-box Európa-bajnokságot
A Nemzeti Versenysport Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a kontinensviadalra december 5. és 13. között kerül sor az eredeti helyszínen, a törökországi Antalyában.

A sportág európai szervezetének magyar elnöke, Király István megbeszéléseket folytatott a végrehajtó bizottság tagjaival, a nemzetközi szövetséggel, a nemzeti szövetségek vezetőivel és a rendező ország képviselőivel a kialakult helyzetről. A tárgyalásokat követően döntöttek az új időpontról.

Király reményét fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány az év végére lehetővé teszi, hogy a korábbiakhoz hasonló indulói létszámú és színvonalú versenyt rendezhessenek meg.

"Egyelőre nem látni pontosan, hogy melyik ország mikor nyitja meg a határait, sőt azt sem, hogy a versenyzők mikor tudnak egyáltalán elkezdeni edzeni. Decemberre normalizálódhatnak annyira a körülmények, hogy talán mindenki el tud majd jönni" - hangsúlyozta.

Hozzátette, a török szervezők és az ország sportvezetése is rugalmasan viszonyult a
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 17:01
Elmarad az idei HunGarian Baja tereprali világkupa-futam
A szervezők pénteki tájékoztatása szerint mindent előkészítettek a rendezéshez, de "a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt" végül a várpalotai önkormányzattal közösen azt a döntést hozták, hogy nem rendezik meg a viadalt, amely nem csak a vk-sorozat, de a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) és a nyílt magyar bajnokság futama is lett volna.

"Maga a verseny augusztus 13. és 16. között lett volna, és az érvényben lévő jogszabályok augusztus 15-ig eleve nem engedélyezik nagyobb rendezvények megtartását. Ebben a helyzetben senkit sem szerettünk volna abba a helyzetbe hozni, hogy a járvány ellenére versenyzésre számítva készüljön még heteken keresztül, majd kiderüljön, mindezt feleslegesen tette" - mondta Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője hozzátette, bár "nagy trauma" a vk-futam elmaradása, mindannyian abban bíznak, hogy jövőre meg tudják rendezni az eseményt.

"A nemzetközi, valamint a hazai szövetségek elnökeit is tájékoztattam a döntésemről, melyet
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 12:28
Koronavírus - Az Európai Parlament a magyar koronavírus törvényről vitázott
magyar kormány megszólalhasson a vitában. Az Európai Parlament balliberális többsége úgy kívánt politikai ítéletet mondani Magyarország felett, hogy a tisztességes eljáráshoz fűződő legalapvetőbb elvet is semmibe vette, egyszerűen megakadályozta a magyar kormányzati álláspont megjelenítését a brüsszeli vitában" - fűzték hozzá.

Varga Judit igazságügyi miniszter a hét elején levélben kérte David Sassoli EP-elnököt, hogy a magyar kormány is képviselhesse álláspontját a vita során. A miniszter tájékoztatása szerint az EP szocialista elnöke hivatalos levélben utasította el, hogy a magyar miniszter akár személyesen, akár online bejelentkezéssel felszólaljon az EP-ben a Magyarországról szóló vitában. David Sassoli később levélben meghívta Orbán Viktort a plenáris ülésre, emlékeztetve: a kialakult gyakorlatnak megfelelően a tagállamokat állam- vagy kormányfői szinten kell képviselni a vitában. Orbán Viktor válaszlevelében tudatta, hogy minden energiáját leköti a járvány elleni védekezés és Varga Juditot küldi a
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 17:37
Online előadások, virtuális kiállítás, Insta-döntő és szobabiciklitúra az újabb programok között
Színészmúzeum, a Néprajzi Múzeum és a kecskeméti Katona József Múzeum. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - említi a közlemény.

A bicskei Nagy Károly Városi Könyvtár teraszkölcsönzést indított, a zárva tartó intézményből az olvasók e-mailben vagy telefonon tudnak könyveket kölcsönözni, amit aztán a dolgozóktól az épület bejáratánál található teraszon átvehetnek. Az irodalomkedvelők pénteken 10-15 óra között mehetnek a kötetekért. A Fezen az eredeti, nyári időpontban elmarad, a szervezők tájékoztatása szerint szeptemberben Székesfehérváron csak hazai előadókkal megrendezik a Fezen Klasszikot. Szeptember 11. és 13. között három színpadon fellép többek mellett az Omega, a Tankcsapda, a Road, a Vad Fruttik, és a Halott Pénz.

Vass Péter, Szigetvár polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy idén elmarad a július végére tervezett Szigetvári Ostromnapok Fesztivál. Szintén nem rendezik meg idén a Pécsi Nyári Színházat, amelyet a szervezők a rendezvény hivatalos oldalán jelentettek
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 17:52
Világjátékok - Új nevet kapott a 2022-es seregszemle
Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal csütörtöki tájékoztatása szerint a 2021-ről elhalasztott seregszemle ezentúl The World Games 2022 Birmingham, azaz Világjátékok 2022 Birmingham néven szerepel. A szervezők azután határoztak így, hogy a tokiói játékokat a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották, és mivel így ütközött volna a nem olimpiai sportágak fesztiváljával, utóbbit három héttel ezelőtt 2022-re tolták. A japán házigazdák ezzel együtt 2021-ben is megtartják a Tokió 2020 elnevezést, a Világjátékok alabamai rendezői viszont a változtatás mellett döntöttek.

Az előző Világjátékokat 2017-ben tartották Wroclawban 27 sportág és 3200 sportoló részvételével, a következőre 2022. július 7. és 17. között kerül sor Birminghamben, majd 2025-ben a kínai Csengtu lesz a házigazda.
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 10:01
Karanténkoncert és virtuális kiállítás is várja az érdeklődőket
Könyvtár ingyenesen hozzáférhetővé tette teljes digitális archívumát. A digitális helyismereti gyűjteményében megtalálható a Nyírvidék hetilap összes száma 1867-től 1944-ig, a Kelet-Magyarország és elődlapjainak számai 1945-től 2017-ig, a Nyíregyházi Televízió anyagai 2003-ig, a megszűnt Nyíregyházi Rádió teljes hangállománya, a Szabolcsi Szemle folyóirat összes száma 1937-től 1944-ig, a Hangsúly hangos irodalmi folyóirat valamennyi adása és mintegy hétszáz nyíregyházi képeslap.

A könyvtár tájékoztatása szerint a járvány idején is változatos tartalmakkal várják az olvasókat: online mutatják be a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle legújabb lapszámát, virtuális helyismereti kiállításokat készítenek, online térben folytatják a Helytörténeti esték című előadássorozatot, a közösségi oldalukon pedig naponta könyvajánlókkal, könyvritkaságokkal és játékkal várják a látogatókat. A könyvtár a tervek szerint virtuális ünnepi könyvhetet rendez és a névadó születésének 141. évfordulójáról is online formában fog
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 18:42
Megalakította válságkezelő munkacsoportját a Magyar Fesztivál Szövetség
A munkacsoport célkitűzései között van, hogy egységes szempontrendszer alapján folyamatos kutatást végezzen, pontos adatokat szolgáltasson a döntéshozóknak és igény szerint segítse a törvényi háttér megfogalmazását, segítse a fesztiválok kieső bevételei miatti munkaadói és munkavállalói károk felmérését.

Szorgalmazzák egy "fesztivál vis maior alap" létrehozását, amely az elmaradt és későbbi időpontra áttett fesztiválokat érintené, fix költségeiknek, elmaradt jegybevételeiknek százalékosan megállapított kormányzati átvállalásával. A munkacsoport ezek szempontjait dolgozná ki és részt venne a elosztásban - olvasható a közleményben.

Mint írják, a célok között van továbbá, hogy a munkacsoport informálódjon, egyeztessen a jelenlegi kormányzati pénzügyi források helyzetéről. A munkacsoport célja emellett, hogy segítse a fesztiválszakma belső kommunikációját és a közönség tájékoztatását.

Mint kiemelik, fontos az ágazat életben tartása, a közös marketing kommunikáció, valamint újabb technikák
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 15:21
A digitális térben zajlik idén a Föld órája
Az akció során számos nagyvárosban és kistelepülésen egy órára lekapcsolják a közterületek és épületek díszkivilágításait, valamint otthonukban a villanyt az emberek, hogy így fejezzék ki elkötelezettségüket a bolygó megóvása iránt.

A világ legnagyobb önkéntes akciójához Magyarországon több vidéki város mellett hagyományosan Budapest is csatlakozott, így szombaton 20.30 és 21.30 között egy órára elalszanak a főváros fényei - olvasható a közleményben.

"A koronavírus-járvány kellős közepén a Föld órája a szolidaritás pillanatát is jelzi a bolygó számára: a közösségek világszerte összefognak és eseményeiket digitálisan szervezik meg. Az idei Föld Óráját a WWF is az online térbe helyezi át" - olvasható a közleményben.

A WWF Magyarország arra kéri az embereket, hogy március 28-ától egy - vagy akár több - vállalással álljanak ki a bolygó megóvása mellett, fogalmazzák meg, mit fognak másképp tenni az életükben a természet védelme és a fenntarthatóság érdekében, ha majd újra visszatér az élet a
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:31
Októberben rendezik meg az Ultrabalatont
A szervezők tájékoztatása szerint a módosítás csak az időpontot érinti, így a versenyközpont változatlanul Balatonfüred lesz, a táv pedig 220 kilométer. A központ október elsején nyitja meg kapuit, másnap pedig az egyéni és a 2-3 fős csapatok megkezdik versenyüket.

A nagyobb létszámú csapatokat október másodikán hagyományos tésztapartival és sportszakmai expóval várják, számukra a rajt október 3-án 4.00-kor lesz.

"Az októberi időpont egyik előnye, hogy a csapatoknak több ideje lesz felkészülnie a versenyre. A visszajelzések alapján a csapatok többsége számára megnyugtató távolságba került a jelenlegi egészségügyi vészhelyzettől a verseny és üdvözli, hogy 2020-ban nem marad el az NN Ultrabalaton" - mondta Zelcsényi Miklós versenyigazgató a közlemény szerint.

A Balatont megkerülő, 2007-ben életre hívott viadal első felvonásán 200-an vettek részt, az esemény népszerűsége pedig évről évre nőtt, és tavaly az indulók száma már meghaladta a 13 ezret. Az érdeklődés mértékét jól mutatja, hogy az
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:01
Tokió 2020 - Kulcsár Krisztián: úgy készülünk, hogy július 24-én elkezdődik az olimpia
hónapokkal nem életszerű, sportszakmailag nem helyes és nehezen megvalósítható" - fogalmazott a sportvezető. Kulcsár ugyanakkor hozzátette, vannak olyan sportolók, akik jelenleg akadályoztatva vannak, de a MOB-nak az egyik legfontosabb feladata éppen a folytonos és magas szintű felkészülés biztosítása.

"Az olimpiai család minden képviselője, a NOB, a sportszövetségek, a tokiói szervezők és a nemzeti olimpiai bizottságok is a változatlan megrendezés mellett érvelnek" - jelentette ki a MOB-elnök. Tájékoztatása szerint a NOB minden érintettel videokonferenciát folytatott a héten azok után, hogy a szervezet végrehajtó bizottsága kidolgozta azokat az alapvető kritériumokat, amelyek szükségesek a nyári rendezéshez.

"A nemzeti olimpiai bizottságok képviselői egyenként, név szerint szavaztak a Thomas Bach elnökkel történt egyeztetés után, és egyöntetű, százszázalékos támogatottságot kapott a NOB javaslata" - fogalmazott Kulcsár Krisztián. Kiemelte, még több mint négy hónap van az olimpia rajtjáig, nekik
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 20:43
Koronavírus - Szűrősátrak vidéki kórházaknál
elkülönítő sátorba kísérik. Így a fertőzésgyanús ember nem lép be a kórház területére. Mivel a hatályos eljárásrend szerint Orosházán nem készül mintavétel, vírusteszt, így az adott ember addig várakozik a sátorban, amíg meg nem érkezik érte a mentő, és át nem szállítja a fertőző betegek fogadására kijelölt gyulai kórházba. A sátorban elhelyeztek székeket, ágyakat, van mobil fűtés, ivóvíz, kézfertőtlenítő és wifi-kapcsolat, mellette illemhely is.

A miskolci önkormányzat a helyi Semmelweis kórház tájékoztatása alapján csütörtökön az MTI-vel azt közölte: mivel ezt a kórházat is járványkórházzá alakítják a koronavírus-járvány miatt, a jövő héten lehet változás a rendelési időkben, a következő 48 órában változatlan munkarendben üzemelnek. Kiemelték, hogy a Semmelweis-tagkórház fekvő-ellátásának területe minősül át járványügyi ellátóközponttá, a szakrendelőt várhatóan tovább üzemeltetik. A kórház telephelyein a járóbeteg-ellátásban továbbra is kizárólag a sürgős, életveszélyes állapotú betegeket, a sürgős
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 14:43
1/101
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Statisztikai havi közlemé
hollygergo
2009. február 09. hétfő, 20:41
Hazai vad
tavirozsak
2014. december 29. hétfő, 05:40
Hazaig...
borigit
2014. október 15. szerda, 14:56
a-hazai-palya-elonye-a -ny
menusgabor
2014. október 15. szerda, 14:55
Végre valami hazai.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:39
Babák és házaik
azenujsagom
2013. október 06. vasárnap, 06:58
Hazai tájakon.jpg
zsokaoldala
2013. július 15. hétfő, 22:01
Cape Code házai.jpg
durcimarcika
2013. február 22. péntek, 17:21
hazai.jpg
dnemethk
2012. szeptember 19. szerda, 21:29
0 hazai és külföldi művés
lovaszmarika
2012. szeptember 16. vasárnap, 17:06
Hirokitia bronzkori házai
pacsakute
2012. január 24. kedd, 09:40
hazai2.jpg
basikele
2012. január 23. hétfő, 07:16
Egy kis hazai...
judiana
2011. december 05. hétfő, 21:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.