Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 10:51 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Jelentősen csökkent az új fertőzöttek száma Ukrajnában
Az azonosított fertőzöttek száma egy nap alatt 260 új esettel 18 876-ra nőtt az országban. Az elhunytak száma 13 újabb áldozattal 548-ra emelkedett, míg a betegségből eddig 5632-en gyógyultak fel, közülük 356-an az elmúlt napban. Eszerint Ukrajnában ismét meghaladta a gyógyult betegek száma az új fertőzöttekét, erre eddig csak egyetlen egy nap, múlt csütörtökön volt példa. Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma korábban a napi 400-500 esetet is elérte.

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese kedden a TSZN hírtelevízióban ugyanakkor közölte, hogy a karantént meg fogják hosszabbítani június 22-ig. Kifejtette, hogy Ukrajna elsősorban Lengyelország példáját követi, ahol hasonló a járványhelyzet alakulása, és a tesztelési módszer is. Előre bocsátotta, hogy a karantént úgynevezett "adaptív" módszerrel, azaz régiónként eltérően, fokozatosan fogják enyhíteni.

A lakosság kötelező koronavírus-teszteléséről a parlament által elfogadott, és most életbe lépett új
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 17:52
Benyújtotta az Állami Számvevőszék 2019-es tájékoztatóját az Országgyűlésnek
A szerdán közzétett tájékoztatás szerint az ÁSZ mintegy 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát, ez több mint 60 százalékkal haladja meg az előző évit. A technológiai és módszertani fejlesztések eredményeképpen a számvevőszék teljesen átállt a digitális ellenőrzésre, a kialakított digitalizáción alapuló munkakörnyezet a koronavírus-járvány időszakában is biztosítja, hogy betöltse szerepét, az Országgyűlés pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerveként.

Domokos László kiemelte: az elmúlt tíz évben az ÁSZ teljesen megújította szervezetét és módszertanát. Az új, digitális alapokra helyezett monitoring típusú ellenőrzések egyrészt lehetővé teszik, hogy az ÁSZ a feladataihoz leginkább illeszkedő audit-típusú ellenőrzéseket végezzen, másrészt az új ellenőrzési módszerekkel egyszerre akár több száz szervezet egyidejű ellenőrzésére is képessé vált az ÁSZ. A digitalizációra alapozott, monitoring típusú ellenőrzések a korábbinál sokkal kevésbé terhelik az ellenőrzött szervezeteket.

A számvevőszék
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:42
Koronavírus - Miniszterelnökség: a járvány miatt egyszerűsítik a lakossági és vállalati ügyintézést
A közlemény szerint a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését.

A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, így csökkentve az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit.

A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Új rendeletet alkotott a kormány a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről és az ellenőrzött bejelentésről. A változtatás lényege, hogy az engedélykötelestevékenységek - egyes kivételekkel - már az elektronikus úton - ügyfélkapu, online űrlap segítségével vagy email útján - történő bejelentést követően gyakorolhatók lesznek.Így sok más ügy mellett például az üzletek működésének engedélyezése, vagy egy építmény használatba vételének engedélyezése is lényegesen egyszerűbbé és
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 11:11
Együttműködik az ÁSZ és a versenyhivatal
széleskörű tudásmegosztó tevékenységet végez, amelynek célja a közpénzügyi helyzet javítása, illetve az állampolgároknak szolgáltatásokat nyújtó közszolgáltatásokat biztosító rendszerek fejlesztése.

Rigó Csaba Balázs - aki eddig a Közbeszerzési Hatóság elnöke volt - elmondta: a GVH elnökekéntaz állampolgárok fogyasztói jólétének növelésére, a verseny tisztaságának védelmére és a versenykultúra fejlesztésére törekszik. Mindehhez elengedhetetlen a versenyhivatali eljárások gyorsítása, a szervezet működésének innovatív megújítása és a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelése - fejtette ki.

A megbeszélésen szó esett arról, hogy 2011 novemberében az Állami Számvevőszék kezdeményezése alapján a közigazgatási és igazságügyi miniszter, a legfőbb ügyész, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és az Állami Számvevőszék elnöke közös nyilatkozatot írt alá, amelyben erkölcsi kötelezettséget vállaltak az általuk vezetett állami szervek korrupcióval szembeni ellenálló képességének erősítésére, a
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 08:20
Koronavírus - MNB: a járványhelyzet felerősíti a digitalizációt a bankszektorban
tekintik majd át a globális és hazai pénzügyi szektorban lezajlott főbb FinTech és digitalizációs trendeket, folyamatokat. Elmondta, hogy a bankrendszeri digitális felmérésben résztvevők köre a hazai bankrendszert mérlegfőösszeg-arányosan több mint 90 százalékban lefedi.

Fáykiss Péter hozzátette: kedvező, hogy a bankok szinte kivétel nélkül elérhetővé teszik a dolgozóik számára a távmunkát. Ez a jelenlegi járványhelyzetben különösen fontos mind a járvány megfékezése, mind a bankrendszer megfelelő működésének fenntartása szempontjából.

Szombati Anikó, az MNB digitalizációért és a FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a jegybank ajánlásokat fog megfogalmazni a digitális fejlesztések ösztönzésére a jelentés, az ágazati konzultáció, és a nemzetközi gyakorlatok alapján, azokat nyomon fogják követni.

A magyar bankszektor digitális fejlettsége közepes szintű, a digitalzáció megindult, de van számos fejlesztendő terület. A bankok vezetése tisztában van a digitalizáció
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
Koronavírus - Lakatos Tibor: csalók próbálják becsapni az időseket
számíthatnak, velük szemben a rendőrség büntető- vagy szabálysértési eljárásokat indít.

Emlékeztetve arra, hogy új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni védekezés, Lakatos Tibor felsorolta az azóta kormányrendeletben is kihirdetett fontosabb intézkedéseket, az egyes bolttípusok nyitvatartását, a kulturális és sportrendezvények megtiltását, valamint az országhatárok - magyarokat nem érintő - lezárását.

Erre utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy a budapesti és a debreceni repülőtér működésének korlátozása nem érinti a reptéri tranzitforgalmat. A repülőtársaságok felelőssége annak eldöntése, hogy a járatokat közlekedtetik-e - fűzte hozzá.

Ismertetése szerint kedd 0 órától 12 óráig csaknem 600 embert fordítottak vissza Magyarország határáról, és 1300 ember léphetett be.

A hegyeshalmi torlódásra utalva elmondta, a román és a magyar rendészeti szervek közötti megállapodás értelmében kedd 21 és 24 óra között a román és a bolgár állampolgároknak, szerda 0 órától 5 óráig már csak a
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 18:33
Fogyást segítő tápanyagok
már fedezi a szervezete számára szükséges C-vitamint, cupán arra figyeljen oda, hogy ha attól tart, C-vitamin hiánya van, mindenképpen pótolja. Legegyszerűbben ezt akkor tudja megállapítani, ha meglátogatja orvosát és kivizsgálást kér.

36. D-vitamin

Viszonylag egyszerű D-vitamin hiányban szenvedni, főképp ha olyan területen él, ahol nem süt minden nap a Nap, amely a D-vitamin fő forrása. Nem csupán hangulatjavító hatású, immunrendszerét is erősíti és testfunkciói megfelelő működésének biztosításában is nagy szerepet játszik.

Kutatásokkal bizonyították, hogy a D-vitamin hiányban szenvedők nagyobb eséllyel hízékonyak. A kiegészítő kezelés nem egyenrangú azzal, amikor a szervezete természetes módon állítja elő, amelyet csak akkor tud megtenni, ha szervezete elegendő napfényhez jut. Ez nem azt jelenti, hogy a napon kell égetnie magát, csupán arra van szüksége, hogy ne zárja el szervezetét az egészséges mennyiségű napfénytől.

37. E-vitamin

Nem csupán
pacsakute, 2020. február 07. péntek, 16:26
Krónika 5. rész (házszabály)
nem értelmezhető vizsgálati, vagy szuperfelülvizsgálati jogként, amely felülírná a közigazgatási, vagy alkotmányos szervek ellenőrzési rendszerét - részletezte. Szerinte a tájékoztatás vizsgálati jogként történő értelmezése joggal való visszaélést jelentene.

Egy másik előterjesztő, Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes vezetője elmondta, az Országgyűlés a közügyek megvitatásának legmagasabb szintű nyilvános fóruma, ezért nélkülözhetetlen az Országgyűlés hatékony működésének garantálása és az egyéni képviselői jogok érvényesülése közötti egyensúly megteremtése. Idézte az Alkotmánybíróság, a Velencei Bizottság, az Emberi Jogok Európai Bírósága határozatait, amelyekből azt a következtetést vonta le, hogy az Országgyűlésnek jogában áll cselekedni, amikor tagjai a törvényhozás szokásos működését megzavaró magatartást tanúsítanak.

Közölte, az ülés zavartalan lefolytatásának biztosítása és az Országgyűlés tekintélyének megőrzése az ülést vezető elnök, illetve az ülés
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 12:51
ÁSZ: önteszttel ellenőrizhetik az önkormányzat működésének szabályosságát a jegyzők
Az Állami Számvevőszék hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a célzottan a jegyzőknek összeállított kérdéssor közzétételét Domokos László, az ÁSZ elnöke jelentette be az 1700 önkormányzatot képviselő Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnökével, Schmidt Jenővel tartottszakmai megbeszélésén.

Felidézték: az ÁSZ ellenőrzései mellett széleskörű tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységet is végez, ennek fontos eszközei az öntesztek, amelyek ma már hét célcsoportnak - önkormányzatoknak, nemzetiségi önkormányzatoknak, egyházi intézményeknek, civil szervezeteknek, központi költségvetési szerveknek, európai uniós forrásokat felhasználó szervezeteknek, illetve nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek - adnak iránymutatást saját belső kontrollrendszerük kiépítettségének önellenőrzésére, és nyújtanak ezáltal támogatást a törvényi előírásoknak megfelelő szabályszerű működéshez.

Az ÁSZ öntesztjeit eddig összesen több mint 5000 alkalommal töltötték le az ÁSZ honlapjáról.

Az ÁSZ
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 10:39
Szegedi bioinformatikai kutatást támogat a Mark Zuckerberg alapítványa
tökéletesít annak érdekében, hogy az emberi sejtek egyedi elemzésével a legapróbb eltéréseket is felfedezhessék, utat nyitva ezzel a sejtbiológiai folyamatok és a kóros elváltozások jobb megértésének - áll a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy a génekben kódolt információk mellett legalább ennyire fontosak a sejtek szintjén ténylegesen kifejeződő, egyedi jellegek (fenotípusok), amelyek eltérései jól tükrözik a szervezet működésének hibáit. E dinamikus változások precíz elemzéséhez rendkívül nagy segítséget jelentenek a nagy érzékenységű mikroszkóprendszerek és bonyolult informatikai feldolgozó rendszerekkel való összekapcsolásuk.

Horváth Péter, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Mikroszkópos Képfeldolgozó és Gépi Tanulási Csoportjának vezetője úttörő munkát végez a mesterséges intelligenciával támogatott, sejtalapú elemzés területén: a kutatócsoportja által fejlesztett, folyamatosan tanuló intelligens szoftverek
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 17:02
Az Alkotmánybírósághoz fordult az ombudsman az OBT működése ügyében
alapjogi biztos hatásköre - a hatalmi ágak elválasztásának elvéből, illetve a bírói függetlenség alkotmányos követelményéből következően - nem terjed ki a bíróságok ítélkező tevékenységének vizsgálatára, ezért Székely László ombudsman nem tehetett arra nézve megállapítást, hogy a bírósági önigazgatás szervének minősülő OBT működése törvényesnek tekinthető-e. Nem foglalhatott állást abban a kérdésben sem, hogy ez a helyzet értékelhető-e olyan alkotmányjogi problémaként, amely felveti az OBT alkotmányos működésének, illetve feladat- és hatáskörgyakorlásának ellehetetlenülését.

Hozzátették, bár az alapvető jogok biztosa eljárásaiban maga is jogosult értelmezni az alaptörvény rendelkezéseit, értelmezése a jogalkotóra, illetve a jogalkalmazó szervekre nézve nem kötelező, az alaptörvény rendelkezéseinek autentikus, mindenki számára kötelező értelmezése az Alkotmánybíróság kizárólagos hatáskörébe tartozik.

Az OBH és az OBT között tavaly tavasszal alakult ki nézeteltérés, miután áprilisban és májusban a
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 12:11
A bőr és betegségei
szövetek állapota sok más dolgot is elárul:

Például a fáradtság jelei, a sötét karikák a szem alatt a stresszes életmódra, az alváshiányra utalhatnak;
ugyanezeket a jeleket a kínai gyógyítók a mellékvese gyenge energiai állapotaként diagnosztizálnák.
A vízháztartás és a vese egyensúlyhiányát az ödémás szem,
az allergiát az enyhén puffadt, sötét karikák jelzik.
Mivel a bőr a kiválasztás szerve is, általános állapota gyakran utal a tüdő, a vastagbél, a máj és a vesék működésének problémáira. A kínai gyógyászatban a bőrbetegségeket sokszor kezelik oly módon, hogy megerősítik a többi kiválasztó szerv funkcióit.

A bőr egészségének megtartása érdekében a legfontosabb, hogy elegendő folyadékot vegyünk magunkhoz, naponta legalább 2-2,5 liternyi, jó minőségű ivóvizet. A napi folyadékszükséglet nagymértékben függ az életviteltől is: zsírban gazdag étrend mellett, aktív, sportos életmód esetén, meleg, száraz időben, nyáron és székrekedéses vagy lázas betegségek idején például
klarika47, 2019. március 14. csütörtök, 05:33
1/24
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Könnygázzal fertőzött...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:42
hősi melékmű ukrajnában
petersenna
2006. december 27. szerda, 13:37
Ukrajnában
nicolca
2006. június 24. szombat, 10:13
Japport Viktor híres cukr
irmus
2018. június 17. vasárnap, 14:23
Zakály Viktória - Tartson
sanci81
2018. április 23. hétfő, 17:58
Zakály Viktória - Én váro
sanci81
2018. április 23. hétfő, 17:56
0 Viktor Molev képe Névte
lovaszmarika
2018. április 22. vasárnap, 15:55
O.Viktor-fiam.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:59
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
Viktor
tailor
2018. március 23. péntek, 10:46
denk viktória operaénekes
maroka
2018. március 04. vasárnap, 17:38
Címkék
Domokos László, önkormányzat működésének, digitális ellenőrzésre, lakosság kötelező, Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének, fáradtság jelei, Állami Számvevőszék, jegyzőknek összeállított, járvány megfékezése, Horváth Péter, alváshiányra utalhatnak, bolgár állampolgároknak, egyes bolttípusok, Fáykiss Péter, szervezete számára, korábbinál sokkal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.