Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:21 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közgazdász-vándorgyűlés - ÁSZ-elnök: a gazdaság fehérítése a zöldítését is támogatja
lesznek versenyképesebbek, amelyek nem fizetnek adót - jegyezte meg.

Az ÁSZ elnöke elmondta, hogy a gazdaság kifehérítése nemcsak azt jelenti, hogy a vállalkozók megfizetik az adót, hanem szélesebb értelemben azt, hogy az egyes vállalkozások betartják a környezetvédelmi előírásokat. Emellett rendelkeznek az előírt környezetvédelmi tanúsítványokkal, és azt megfelelően hitelesíttetik, a végrehajtásról készített beszámolókat elkészítik és a honlapjukon nyilvánosságra hozzák. Az erre hivatott állami szervek pedig mindezt rendszeresen ellenőrzik - fűzte hozzá.

Domokos László beszélt a "fenntartható kifehérítésről is", amely alapján az adók megfizetésének kikényszerítését szolgáló intézkedések nem csak több költségvetési bevételt eredményeznek, de a kormány a többletbevételt további adócsökkentések formájában visszajuttatja a gazdaság szereplőinek. Az ennek következtében mérséklődő adókulcsok pedig újabb lökést adnak a kifehérítésnek - magyarázta.

"Szorgalmazom, hogy a forgalmi jellegű adók
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 19:22
Illegális bevándorlás - Magyarország biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozt
ezért szükség van a határvédelemre. Közölték továbbá: Szerbiában már kritikus a helyzet a migránsok miatt, Bosznia-Hercegovinában is több ezren, Görögországban nagyjából 30 ezren vannak, és újabb tömegek érkeznek, amelyek a balkáni útvonalon akarnak Európa belsejébe jutni. Jelezték: a kerítés és a határvédelem nélkül Magyarország ismét a bevándorlás egyik főútvonala lenne, ahogy a 2015-ös migránsválság idején.

Emlékeztettek arra: az intézkedés speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szerveknek, így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban léphessenek fel az illegális bevándorlókkal szemben az országhatár mentén és az ország területén is. A rendőrség az ország területén is folyamatosan rendszeresen azonosít illegális migránsokat, akiket visszaszállít a határkerítéshez - olvasható a közleményben.

Közölték: Magyarország saját erejéből 2015 óta összesen 504 milliárd forintot fordított a határvédelemre, és továbbra is felháborítónak tartják, hogy a távozó Európai Bizottság a
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 19:02
Meg akarja hallgatni az amerikai nagykövetet a külföldi beavatkozást vizsgáló orosz parlamenti bizottság
engedélyezett tüntetéseken való részvételre biztatás törvénysértő, amivel a DW moszkvai irodája is tisztában volt.

Felvetette annak lehetőségét, hogy az Állami Duma (az orosz alsóház) a Bundestaghoz (a német alsóházhoz) fordul segítségért annak érdekében, hogy ez a találkozó létrejöjjön. Johannes Hofmann, a DW főigazgatósága adminisztrációjának vezetője korábban levélben jelezte, hogy nincs jogi lehetőség a médium képviselőinek az orosz parlament általi meghallgatására, mert a DW német felügyeleti szerveknek tartozik elszámolással. Tagadta, hogy a német adó beavatkozott volna az orosz belügyekbe, egyúttal meghívta Piszkarjovot, hogy a téma megvitatásához utazzon el Németországba.

Piszkarjov kilátásba helyezte, hogy ha a német médiavállalat képviselője nem jelenik meg a testület előtt, akkor az utóbbi kezdeményezni fogja a kormánynál a DW tudósítói akkreditációinak felfüggesztését vagy visszavonását. Szavai szerint egyébként a testület munkájához fel kívánja használni a külföldi beavatkozással
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 17:12
Ötévi szabadságvesztésre ítéltek gyűlöletkeltés címén egy bloggert Moszkvában
sikerült bíróságon sikerrel megfellebbeznie a kizárását.

Az ellenzéki és a független jelöltek bejegyzésének elutasítása miatt Moszkvában július közepe óta rendszeressé váltak a hétvégi megmozdulások. A hatóságok a választásból való kizárást a támogató aláírások hamisságával és formai okokkal magyarázták, az érintettek szerint viszont a Kreml akaratából fosztották meg őket a politikai megméretés lehetőségétől.

A moszkvai önkormányzat által többnyire nem engedélyezett tüntetések ellen a rendvédelmi szervek keményen léptek fel, és összesen több mint 1700 embert állítottak elő. A bíróságok több tucat szervezőnek minősített embert elzárásra, több százat pedig pénzbírságra ítéltek. Tizennégy ember ellen tömeges rendbontás címén folyik eljárás. Az Állami Duma (a parlament alsóháza) a történtekkel kapcsolatban bizottságot állított fel, amely vizsgálja, hogy történt-e külföldi beavatkozás.

Szeptemberben egyébként nemcsak Moszkvában, hanem az Oroszországi Föderáció 45 szövetségi régiójában is folyik
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 12:11
Korrupciós bűncselekmények miatt tartóztattak le egy adóellenőrt
A közlemény szerint az adóellenőr és társai abban állapodtak meg, hogy adóhatósági vizsgálat alá eső gazdasági társaságok vezetőitől pénzt kérnek adóigazgatási eljárások jogellenes befolyásolásáért. Annak érdekében, hogy a cégvezetőket ne marasztalják el, a megállapított adóhiány, illetve a várhatóan ugyanakkora összegű - legtöbbször milliós nagyságrendű - bírság felét kérték el a vállalkozóktól.

A Központi Nyomozó Főügyészség az együttműködő szervekkel ezen a héten tizenkét helyszínen tartott kutatást, gyanúsítottként tizenegy embert hallgatott ki, akik közül hárman tettek beismerő vallomást.

Az adóellenőr, valamint egy társa letartóztatását elrendelték, az egyik gyanúsított tudomásul vette a döntést, míg a másik megfellebbezte azt, és az ügyész is fellebbezést jelentett be annak megállapítása érdekében, hogy a bűnismétlés lehetősége is fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye mellett.
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 11:21
EU-tisztújítás - Kormányszóvivő: Janusz Wojciechowski az új lengyel biztosjelölt
elmondta: Krzysztof Szczerski hétfő délután azzal indokolta visszalépését, hogy Varsónak az agrárügyi tárcát ajánlották fel az Európai Bizottságban, a mezőgazdaság pedig nem az ő szakterülete.

Mateusz Morawiecki kormányfő "nagyra becsüli a visszalépésről szóló döntést, konstruktívnak és az állam érdekeit szem előtt tartónak tekinti" - fogalmazott Müller.

A kormányszóvivő "nagyon jó" döntésnek minősítette, hogy Varsónak az agrárügyi terület jut. Reményének adott hangot, hogy a döntést majd az uniós szervek véglegesen is jóva hagyják. Aláhúzta: Lengyelország számára az agrárügyi terület rendkívül fontos, az uniós költségvetés e vonatkozásban "nagyon magas".

Az új lengyel jelölt, Janusz Wojciechowski korábban a Lengyel Parasztpárt egyik vezető politikusa volt, 2010-ben belépett a jelenlegi lengyel kormánypártba, a Jog és Igazságosságba (PiS), a 2014-ben a PiS európai parlamenti (EP) képviselője lett. Több éven át tagja volt az EP mezőgazdasági bizottságának. 2015 óta Lengyelország képviselője az
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 18:41
Orosz meteorológusok: radioaktív gázfelhő miatt nőtt meg a háttérsugárzás a szeverodvinszki robbanás után
közösen tartott sajtóértekezleten megerősítette, hogy a szerencsétlenség fegyverkísérlet során történt, erről azonban nem közölt részleteket. Mint mondta, a háttérsugárzás mértéke normális szintre csökkent az incidenst követően, emelkedést a szomszédos országok sem regisztráltak.

Az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete (CTBTO) a múlt héten azt közölte, hogy a balesetet követően háttérsugárzást mérő négy orosz állomás megszakította az adatszolgáltatást, később kettő helyreállította. Az orosz hivatalos szervek ellentmondásos kommunikációja sok helyen nyugtalanságot keltett.

A Reuters hírügynökség a nukleáris kísérletek tilalmának betartását felügyelő norvég NORSAR intézetre hivatkozva pénteken azt közölte, hogy Arhangelszk megyében a baleset napján két robbanás történt kétórás időkülönbséggel: az első a földön, a második, amely a háttérsugárzás megugrását eredményezhette, a levegőben. A jelentés szerint egy radioaktív üzemanyaggal működő rakéta robbanhatott fel.

Igor Orlov, a régió kormányzója
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 11:51
Hivatalos bejelentés: nem találtak sugárzásszint-emelkedést az arhangelszki orvosoknál
megerősítette, hogy a szerencsétlenség fegyverkísérlet során történt, erről azonban nem közölt részleteket. Mint mondta, a háttérsugárzás mértéke normális szintre csökkent az incidenst követően, emelkedést a szomszédos országok sem regisztráltak.

Az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezetétének (CTBTO) a héten nyilvánosságra került közléseiből kiderült, hogy a balesetet követően háttérsugárzást mérő négy orosz állmás megszakította az adatszolgáltatást, később kettő helyreállította. Az orosz hivatalos szervek ellentmondásos kommunikációja sok helyen nyugtalanságot keltett.

Peszkov ezzel kapcsolatban pénteken azt mondta, hogy egy csernobili típusú balesetet a gyors és több forrásból származó információáramlás miatt lehetetlen lenne elhallgatni. Szergej Ivanov, Putyin környezetvédelmi tanácsadója "egyszerűen ostobaságnak" nevezte az augusztus 8-án történtek és az 1986-ban történt nukleáris katasztrófa közötti párhuzamokat.

A Reuters hírügynökség a nukleáris kísérletek tilalmának betartását felügyelő
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 20:12
Tömegverekedés miatt rohamrendőröket vezényeltek egy szibériai faluba
Az Interfax jelentése szerint a szerdán kitört verekedésben mintegy húszan vettek részt, "köztük cigányok és büntetett előéletű helyi lakosok". Az összetűzés részvevőinek többsége a rendfenntartó szervek szerint ittas volt.

Két férfit késszúrásokkal kórházba szállítottak, egyikük állapota súlyos. Az őrizetbe vett cigány gyanúsított ellen büntetőeljárást indítottak két rendbeli, szándékosan okozott súlyos testi címén. Az Interfax úgy tudja, a konfliktus "azután keletkezett, hogy egy cigány zaklatni kezdett egy lányt, akinek védelmére kelt egy falubelije". Miután a védelmezőt bántalmazták, a falusiak a támadó házához mentek, ahol kitört a tömegverekedés.

A TASZSZ-nak a helyiek úgy mondták el a történteket, hogy a faluban, ahol korábban nem voltak etnikai konfliktusok, lányok egy csoportjába kötött bele több, kihívóan viselkedő ember. Helyi férfiak egy csoportja a helyzet kiéleződését követően "meg akart leckéztetni egy cigány családot", de a rendőrök ezt megakadályozták.

A TASZSZ közölte,
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:56
A paradicsom gyógyhatásairól
és krómot is, ami fokozza a zsírégetést. A már említett solaninon kívűl tartalmaz még egy tomatin nevű, mikrobaölő hatású vegyületet is. A paradicsom legfőbb értéke viszont a magas likopintartalma - semmilyen más zöldség vagy gyümölcs nem tartalmazza ilyen nagy mértékben ezt az antioxidáns hatású vegyületet.

A likopin egy nagyon erős antioxidáns, amely kimondottan antikarcinogén hatásáról ismert. Zsírban oldódó anyag, mely nem ürül ki a szervezetből, mint a C-vitamin, hanem felhalmozódik a szervekben, különösen a mellékvese kéregben, a májban, a herében és a prosztatában. Segít a szívbetegségek megelőzésében, véd a vastag- végbél, prosztata-, mell-, tüdő-, hasnyálmirigyrák valamint a szürkehályog kialakulása ellen.

- A likopin molekulaformája nagyon hatékonynak bizonyul a szabadgyökök károsító hatása ellen. Az azonban még nem teljesen tisztázott, hogy minek köszönheti azt a speciális tulajdonságát, amellyel hatékonyabban védi a sejteket, mint más antioxidánsok - mondja dr. Edward
pacsakute, 2019. augusztus 16. péntek, 22:29
Szép napot mindenkinek!
Magyarország kapcsán a Microsoft-ügyben. A nyomozás le is zárult idén, és a folyamat végén az amerikai cég 25 millió dollárt fizetett büntetés címén, hogy cserébe ne emeljenek vádat ellenük. Az amerikai nyomozóhatóságok megállapítása szerint 2013 és 2015 között -több esetben is egyeztetve magyar kormánytisztségviselőkkel - a Microsoft kedvezményesen adott el licenszeket és szervíz szerződéseket magyar kormányközeli oligarchákhoz tartozó cégeknek, amelyek aztán ezt tovább értékesítették piaci áron magyar állami szerveknek. A kikerült dokumentumok szerint pedig erről tudott a magyar államigazgatás felső vezetése is.

Az amerikai fél nyomozása kapcsán előkerült több levél is, amelyet tranzakciók során a cég alkalmazottai váltottak egymással, és a hatóságok szerint bizonyítják a korrupciós ügyletet.

"Egészen a miniszterelnökig mindenkitől begyűjtöttük a kormányban a jóváhagyást" - a Népszava szerint ezt írta 2014 júniusában a Microsoft magyar leányvállalatának egyik dolgozója az óriáscég
kirscha, 2019. augusztus 03. szombat, 11:52
Rekordnagyságú kokainfogás Hamburgban
A kábítószert egy konténerben találták meg, amely az uruguayi Montevideóból érkezett teherszállító hajón. A belgiumi Antwerpenbe címzett konténert egy kockázatelemzési eljárással választották ki ellenőrzésre, és a szállítólevélen megadott szójabab helyett 211 fekete sporttáskát találtak benne. A táskákból több mint 4200 csomag kokain került elő.

A kábítószer feltehetőleg nagy tisztaságú, ezért akár a tömegének háromszorosára is lehetett volna hígítani, piaci értéke így csaknem egymilliárd euró (330 milliárd forint) - áll a hamburgi vámhivatal közleményében, amely szerint a július közepén lefoglalt és időközben szigorú titoktartás és nagyszabású biztonsági intézkedések mellett megsemmisített szállítmány a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem németországi történetének legnagyobb kokainfogása.

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság értesülése szerint a hamburgi vámosok július végén is lefoglaltak egy jelentős nagyságú, 1,5 tonnás kokainszállítmányt, amelyet egy
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 15:12
1/278
Képek, videók
Domokos László.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 18:36
A kávé fehérítve jó igazá
angyalka___
2010. november 12. péntek, 21:32
Körömvég-fehérítő duó.jpg
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:04
Körömvég-fehérítő ceruza.
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:02
Optifresh fehérítő fogkré
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 14:11
TESCO-gazdaságos
moonshadows
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:06
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
gazdasági érettségi tétel
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:28
gazdasági tankönyvek.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:27
gazdasági tankönyvek (1).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (2).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (3).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (4).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (5).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (6).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
Címkék
egyik gyanúsított, együttműködő szervekkel, cigány zaklatni, migránsok miatt, Szergej Ivanov, csernobili típusú, szerencsétlenség fegyverkísérlet, balkáni útvonalon, szürkehályog kialakulása, gazdaság szereplőinek, Európai Bizottság, mellékvese kéregben, külföldi beavatkozással, testület munkájához, Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete, független jelöltek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.