Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 12:15 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zöldkötvény-portfóliót hoz létre a devizatartalékban az MNB
portfólióba a nemzetközi zöld standardoknak és a tartalékkezelés általános szabályainak megfelelő, úgynevezett "zöld címkével ellátott" kötvények kerülhetnek be, amelyek esetében a bevont forrást meghatározott, környezeti-energiahatékonysági szempontból hasznos, "zöld" beruházásra fordítja a kibocsátó.

A portfólió kockázat-hozam karakterisztikái nem térnek el érdemben a hasonló típusú befektetésektől, emellett induló mérete a devizatartalék alacsony hányadát teszi ki, így létrehozása sem szerkezetéből, sem méretéből adódóan nem gyakorol észrevehető hatást a tartalékkezelés pénzügyi teljesítményére. A portfólió kezelése során az MNB ezen piaci szegmens struktúrájának minél szorosabb leképezésére törekszik.

Az elkülönített zöldkötvény-portfólió kialakításáról szóló lépés összhangban van a jegybank társadalmi felelősségvállalási és környezetstratégiai céljaival, és illeszkedik az MNB év elején meghirdetett zöld programjába - írja közleményében a jegybank.

Hozzáteszik, bár a most létrehozott
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:45
perui kovaföld
egyes sejtünket. A Perui kovaföld nem csodaszer! Az emberi szervezet a csoda, mely képes megújulni, ha tisztán, rendeltetésszerűen működik. Mindemellett, koncentrált mennyiségben tartalmazza szervezetünk egyik legfontosabb tápanyagát, a szilícium-dioxidot. A Perui kovaföld a legtisztább (94%) minőségű és a leghatékonyabb étkezési kovaföld a világon. Más kovaföldekkel ellentétben, egyedül a Perui kovaföld képes hatékonyan kivezetni a baktériumokat, vírusokat és nehézfémeket a szervezetből, pusztán a szerkezetéből adódóan.


Mi is az a Perui kovaföld? - Egy teljes mértékben biztonságos, hozzáadott anyagoktól mentes, természetes szagtalan por. Valójában nem föld, hanem ősi kovamoszatok megkövesedett váza. A Perui kovaföld gazdag-, természetes forrása a szervezetünk számára hasznosítható szilícium-dioxidnak (SiO2), mely sejtjeink legfontosabb alkotóeleme. Bár puha pornak tűnik, de amint látható, a kovaföld
faciendum, 2016. november 14. hétfő, 14:36
Új idegpályát fedeztek fel magyar kutatók
több éves kutatómunkával feltérképezték ezt a gátló pályát, és kiderült, hogy a pálya az agytörzsből ered. (Az agytörzs alapvető vegetatív funkciókat lát el, elemi mozgásszervezést hajt végre és biztosítja az egész agy éberségi szintjét.) Az eredmény azért volt megdöbbentő, mert az elmúlt 70 év adatai arról szóltak, hogy az agytörzs nem gátolja, hanem serkenti a talamuszt és a többi előagyi területet. A kutatók által felfedezett agytörzsi pálya azonban gátló.

További különlegessége, hogy szerkezetéből adódóan gátló hatása folyamatos működés során is erős marad - ellentétben más gátló pályákkal -, tehát a talamuszt stabil, hatékony kontroll alatt tartja. Rendkívülinek mondható a pálya evolúciós stabilitása is. Az egérhez, illetve az emberhez vezető emlősvonalak legalább 70 millió éve elváltak, az agyfejlődés más irányokat vett. E pályának az alapvető szerkezeti tulajdonságai mégis megdöbbentően hasonlóak a két fajban, ami arra utal, hogy a pálya valamilyen alapvető, ősi, közös, funkciót szolgál.

E
velemenyezd, 2015. február 23. hétfő, 19:56
Hasi hízás, lelassult anyagcsere ellen: 8 zsírégető vacsora
forrásai.

A halrudacskák a családi ebédek kedvelt kiegészítői. Nemcsak könnyű elkészíteni, de ízletes is, és - azt hiszed - egészséges. Érdemes azonban alaposabban áttanulmányoznod a termék dobozát. A halrudacskák többsége nem halfiléből, sokkal inkább halreszelékből áll, valamint gyakran mesterséges anyagokat is rejtenek magukban.
Fogyassz igazi halat!

Vásárolj inkább a hentesnél halfilét, esetleg makrélát, szardíniát vagy tonhalat - ezek ugyanis szinte szálkamentesek. Mivel a hal szerkezetéből adódóan viszonylag gyorsan elkészül, nem telik túl sok időbe az sütés vagy a főzés.


Gyümölcslé, nektárok és ital

A napi ajánlott folyadékbevitel körülbelül két liter. Ezt célszerű szénsavmentes ásványvíz formájában fogyasztanod, de ha kedveled a gyümölcsleveket, nem kevés vitamint is bevihetsz vele a szervezetedbe. Cseppet sem mindegy azonban, pontosan mit fogyasztasz -
taltos1, 2014. október 27. hétfő, 22:12
Hogy lehet a hímvesszőt, a nemi szervet óriásira vagy legalábbis nagyobbra növesztetni?
#5: nos, mivel nekem nem voltak hasonló problémáim, nem tudtam kellőképpen átérezni a helyzet komolyságát....:D:D:D
Így csak kibújt belőlem a csepeli és kispesti proletárok között eltöltött tizenakárhány év jeles emléke...:D:D:D

A kérdésre egy picit komolyabban válaszolva:
A pénisz szerkezetéből és funkcionalitásából adódóan firmamentum által javasoltak jók lehetnek.
Kedves firmamentum!
Teljesen egyetértek
ludwigtoth, 2013. október 23. szerda, 10:38
Új Néplap - Mobilgátjával aratott sikert egy szolnoki egyetemista Houstonban
Az I-SWEEEP (International Sustainable World Projekt Olimpiad) nevet viselő verseny küldetése, hogy felkeltse az érdeklődést a fenntarthatósággal kapcsolatos problémák iránt, és praktikus megoldásokkal szolgáljon rájuk. A vetélkedőn három kategóriában - energia, mérnöki tervezés és környezet - értékelték a közel hatszáz projektet - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban.

A szolnoki egyetemista bronzéremmel jutalmazott mobilgátja vagy lapgátja a gyorsan érkező és levonuló árvízzel szemben alkalmazható. A horganyzott lemezből készíthető, egyszerű kivitelezésű lapgát szerkezetéből adódóan viseli el a hidrosztatikai nyomás által keletkezett feszültséget. Az árvíz elleni védelmet a szerkezetrehelyezett és rögzített speciális fólia látja el. A könnyen mozgatható lapgát több állapotig szétnyitható, így más-más vízmagasságnál is bevethető - ismerteti a cikk a találmányt.
velemenyezd, 2013. június 08. szombat, 17:53
Sikerrel alkalmazható a német szakképzési rendszer más országokban
működése során szerezzenek gyakorlatot, és csak a legmodernebb eljárásokat alkalmazó, naprakész tudás megszerzését biztosító cégeket vonják bea szakképzésbe - fejtette ki Böhmer a Deutsche Welle német nemzetközi közszolgálati műsorszóró társaság Global Media Forum elnevezésű konferenciáján, amelyen több mint 100 ország csaknem 2 ezer szakértője a globalizáció, az oktatás, a kultúra és a média összefüggéseiről cserél eszmét.

A duális szakképzési rendszer nagy előnye, hogy a német gazdaság szerkezetéből adódóan a kis- vagy közepes méretű vállalkozások (kkv) igényeire szabták, így olyan országokban is sikerrel alkalmazható, ahol ugyancsak a kkv-szektor a meghatározó - mondta Monica Cuevas, Chile berlini nagykövetségének tudományos együttműködésért felelős munkatársa. Hozzátette: a rendszer "Németország egyik fő exportcikke", és vonzerejét növeli a német termékeket övező elismertség, "a made in Germany márkajelzés iránti bizalom".

A tanulók a szaktudás megszerzése mellett a szociális készségeiket is
velemenyezd, 2012. június 26. kedd, 21:25
Energetizált víz
Energetizált víz

A víz dipol szerkezetéből adódóan remekül vezeti és tárolja a környezete által kibocsájtott energiát. A víz energiarendszere és így szerkezete a környezeti hatásoknak kitéve sérülhet, amelyen nem csak a fizikai behatásokat hanem az emberiség gondolati és érzelmi hatásait is értjük. Azonban szeretetteli gondolatokkal, imával, napfénnyel, zenével vagy speciális technológiával visszaállítható a víz természetes magas energiájú állapota.

A víz energetikai tulajdonságát felhasználhatjuk más az Univerzum magas szintű rezgéseinek befogadására azaz a víz programozására. A kristály-finomenergiát ,,cseppfolyósítva" felhasználása széleskörűvé válik, rendszeres fogyasztásával fokozottaban tudja kifejteni harmonizáló, gyógyító hatását.

Ha úgy érzrf, fogytán vannak az energiatartalékaid, feszültebb vagy a kelleténél, vagy hangulatingadozások
carrot, 2012. március 10. szombat, 13:53
Perek a bankok ellen
Kártérítési perek indulhatnak a bankok ellen

Róna Péter közgazdász szerint a bajba jutott devizahiteleseknek joguk van hozzá, hogy kártérítést követeljenek a bankoktól azért, mert a nekik "eladott" termékek (a kölcsönök) hibásak.

A pénzintézetek feladata eldönteni, hogy a ki mekkora hitelt képes törleszteni. Róna Péter úgy látja, hogy a devizahitelek esetében a termék szerkezetéből adódóan megállapíthatatlan a hitelbíró képesség, valamint a ténylegesen felszámítható törlesztés ugyancsak ellenőrizhetetlen. A bank felelősséggel tartozik a termékéért és ha később kiderül, hogy rosszul állapította meg a hitelfelvevő törlesztőképességét, akkor terméke hibásnak minősül.

A szakember szerint a bankok nem terhelhetik a szakmai ismeretekkel nem rendelkező ügyfelekre a hiányos kockázatelemzés következményeit, s éppen ezért jogosnak tartja a Magyar Szociális Fórum kezdeményezését, miszerint a civilek egy pertársaságot hozzanak létre a hitelező bankokkal szemben és a devizahiteleikre -
katalintom, 2011. július 21. csütörtök, 08:40
3 egészségesTÁPLÁLÉK,ami KÁROs
forrásai.

A halrudacskák a családi ebédek kedvelt kiegészítői. Nemcsak könnyű elkészíteni, de ízletes is, és - azt hiszed - egészséges. Érdemes azonban alaposabban áttanulmányoznod a termék dobozát. A halrudacskák többsége nem halfiléből, sokkal inkább halreszelékből áll, valamint gyakran mesterséges anyagokat is rejtenek magukban.
Fogyassz igazi halat!

Vásárolj inkább a hentesnél halfilét, esetleg makrélát, szardíniát vagy tonhalat - ezek ugyanis szinte szálkamentesek. Mivel a hal szerkezetéből adódóan viszonylag gyorsan elkészül, nem telik túl sok időbe az sütés vagy a főzés.
Gyümölcslé, nektárok és ital

A napi ajánlott folyadékbevitel körülbelül két liter. Ezt célszerű szénsavmentes ásványvíz formájában fogyasztanod, de ha kedveled a gyümölcsleveket, nem kevés vitamint is bevihetsz vele a szervezetedbe. Cseppet sem mindegy azonban, pontosan mit fogyasztasz - figyelj a pontos megnevezésre.
Gyümölcslé

Ha nemcsak jóízű, de egészséges italt
bubszi, 2011. április 08. péntek, 20:42
Panoramio-fotók VI. (Viadukt)
A veszprémi viadukt, másnévenSzent István völgyhíd Magyarország egyik legnagyobb és legszebb viaduktja, ,- Veszprém jelképe. Az 1938-ban épült viadukt két íve kapcsolja össze a Jeruzsálem-hegyet a Temetőheggyel. Építése során két munkás vesztette életét: rájuk és egy harmadik, háborús áldozatra emlékezik a sziklában kialakított fülke Mária-szoborral.


A Jeruzsálemhegyet a Temetőheggyel összekötő kétsávos vasbetonból épült viadukt 1937-es átadásától csaknem ötven évig a 8-as számú országos főútvonal részét képezte.
A völgyhíd 1938 óta viseli Szent István nevét - az uralkodó halálának 900 évfordulója alkalmából keresztelték el így. A kanyargó Séd-patak fölött 50 méteres magasságban emelt viadukt a Szent László-templomhoz vezet. A hídról mind a városra, mind a környékre gyönyörű kilátás tárul elénk. Kelet felé tekintve a veszprémi
biczod, 2011. február 23. szerda, 07:11
Nyírfacukor-Candida
szénhidrátraktárakat, majd a fennmaradó felesleges vércukrot zsírrá alakítja és eltárolja. Mindez - ha koncentrált cukorról van szó - rendkívül megterhelő folyamat.
A szervezetünk számára a hasznosabb összetett szénhidrátok - mint például a különböző keményítő vagy rosttartalmú élelmiszerek - megemésztéséhez sokkal több idő kell és lassabban szívódnak fel. Így, ezek nem terhelik a szervezetet és nem járulnak hozzá annak jellemzően modern civilizációs leépüléséhez, hanem valóban táplálják azt. A nyírfacukor, szerkezetéből adódóan összetett szénhidrátként emésztődik meg.
Az emésztési folyamat a szájüregben kezdődik. A nyírfacukor gyorsan keveredik a nyállal és a benne található emésztőenzimekkel. A nyelés után az a nyírfacukor a gyomorba kerül. A gyomor, mely egyfajta ételtároló tartályként is funkcionál a szervezetben, összegyűjti az elfogyasztott táplálékot és kis adagokban bizonyos időközönként továbbítja a bélrendszerbe.
A vékonybélben, ahol a szénhidrát-emésztés legnagyobb része végbemegy,
faciendum, 2010. augusztus 22. vasárnap, 12:27
1/2
Képek, videók
0 4e9e2btz_portfolio_138 8
lovaszmarika
2016. január 31. vasárnap, 17:42
Portfolio_D_Ford_Numbe rs.
nanoka72
2014. április 09. szerda, 19:50
Romantic-Portfolio-6-6 00.
margherita
2012. október 10. szerda, 06:23
Cili portfolio 3.jpg
charlotteani
2011. november 03. csütörtök, 20:32
Portfolio_digitaldiva_ 428
boraborella
2011. június 26. vasárnap, 19:22
Portfolio_digitaldiva_ 385
boraborella
2011. június 26. vasárnap, 19:22
portfolio158.jpg
nici0
2010. december 16. csütörtök, 10:36
portfolio157.jpg
nici0
2010. december 16. csütörtök, 10:35
portfolio156.jpg
nici0
2010. december 16. csütörtök, 10:35
portfolio155.jpg
nici0
2010. december 16. csütörtök, 10:35
portfolio154.jpg
nici0
2010. december 16. csütörtök, 10:35
portfolio153.jpg
nici0
2010. december 16. csütörtök, 10:35
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.