Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 18:05 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kérdések-válaszok
eljövetelére való emlékezés:

Eljön a világ végén.

Eljön halálunk óráján.

Eljön a szentségekben.

Eljött egykor Betlehemben.

Az adventi időnek tehát kettős jellege van. A karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje, ugyanakkor a második eljövetelre is irányítja figyelmünket.

Mert mi keresztények nem a múltba révedünk, a régi történeteket aktualizálni akarjuk a jelen életünkre. Hisszük, mert Jézus megígérte, hogy eljön ítéletet tartani, és mi szeretnénk találkozni vele, az igazságos bíróval.

Türelemmel és kitartóan várjuk Krisztus második eljövetelét, illetőleg a vele való találkozást, amikor ítéletet tart felettünk. Ezért olvasunk az első két héten olyan olvasmányokat, melyek előre mutatnak egy új korszak felé. Izajás jövendölése olyannak képzeli, ahol még az oroszlán is füvet eszik. Jézus pedig éberségre int bennünket. A jelen találkozások (szentségi élet, a közösségben jelen levő Krisztus) - a múltbeli találkozások tanulsága
suzymama, 2018. december 14. péntek, 09:17
PM-államtitkár: Magyarország fejleszti gazdasági kapcsolatait a kínai Sanhszi tartománnyal
Az államtitkár a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hangsúlyozta: Magyarország aktív résztvevője az "Egy övezet, egy út kezdeményezésnek", és szeretnénk elérni, hogy Magyarországközponti szerepet töltsön be az Új Selyemút nyugati végén.

Az államtitkár hozzátette, hogy a keleti nyitás politikai stratégiájának eredményeként az Európai Unión kívül Magyarország első számú kereskedelmi partnere és második legfontosabb exportpiaca Kína. Teljes külkereskedelmi forgalmunk 2017-ben meghaladta a 7,95 milliárd dollárt, amely több mint 11 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Az államtitkár ismertette: a Magyarországon működő legnagyobb kínai vállalatok jelenleg több mint tízezer embert alkalmaznak. Kiemelte, hogy a magyar kormány 79 stratégiai partnere között 7 kínai vállalat van.

Gion Gábor rámutatott: Magyarország gazdag infrastruktúrával, képzett munkaerővel, kiváló földrajzi elhelyezkedéssel rendelkezik, és ennek következtében egyre jelentősebb szerepet tölt be pénzügyi és
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:12
Félünk
Sokszor önmagunktól félünk a legjobban. A döntéseinktől,
a következményektől, attól, hogy esetlegesen elrontjuk a
dolgokat helyrehozhatatlanul. Ezek gátolnak minket a
leginkább, ezek miatt nem merünk úgy élni, ahogyan kéne.
Hagyni kell mindent és elébe menni annak, ami jön. Elfogadni,
azt, hogy néha muszáj elengedni valakit, hogy tovább tudjunk
menni, mert vele csak egy helyben ácsorgunk. Elfogadni azt,
hogy nem minden alakulhat úgy, ahogyan szeretnénk, mert
bizony van, hogy még annál is jobban fog, mint ahogyan
eredetileg elterveztük.
klarika47, 2018. december 12. szerda, 18:33
Csehország ismét elhalasztotta az euró bevezetését
Az Andrej Babis vezette koalíciós kormány már programnyilatkozatában leszögezte, hogy nem célja bebiztosítani Csehország csatlakozását az euróövezethez.

"Egyértelműen nem szeretnénk kockáztatni állampolgáraink megtakarításának lényeges elértéktelenítését. Az euróövezet ráadásul az utóbbi időben jelentősen megváltoztatta több szabályát és nagyon nehéz megítélni, milyen kötelezettségeket kellene Csehországnak magára vállalnia a csatlakozás után" - írja Alena Schillerová a Twitteren.

A pénzügyminisztérium és a jegybank évente a kormány elé terjesztett közös dokumentumukban azt állítják, hogy Csehország felkészültsége az euró bevezetésére az idei év folyamán is javult, bár még fennállnak bizonyos problémák. A csatlakozás legnagyobb akadályának mindkét intézmény azt látja, hogy Csehország reális gazdasági konvergenciója, tehát az Európai Unió szintjéhez való közelítés, még nem történt meg. Szerintük továbbra is jelentősek az eltérések az uniós és a cseh árak és bérek között, és a cseh gazdaság
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 16:21
Tour de Hongrie - Visszatérésre készül a címvédő
"Feltétlenül szeretnénk részt venni a 2019-es Tour de Hongrie versenyén, természetesen Manuel Bellettivel a sorainkban" - írta kísérő levelében Gianni Savio, az olasz profi csapat vezetője.

A Tour de Hongrie hírlevelében a 33 éves Belletti elárulta, az egész verseny alatt nagyon jól érezte magát és roppant boldog volt, hogy meg tudta nyerni.

"Nagyon szerettem ezt a versenyt, a szervezés kitűnő volt, a tájak lenyűgözőek, a magyar emberek pedig nagyon kedvesek" - mondta a kerekes, aki pályafutása során nyert szakaszt a Giro d'Italián is. "A jövő évi versenyprogramunk ezekben a napokban körvonalazódik. Tudom, hogy évről évre egyre komolyabb viadal a magyar körverseny, a mezőny is mindig erősödik, biztos vagyok benne, hogy jövőre is egy izgalmas, komoly presztízzsel bíró esemény lesz, amelyen természetesen szeretnék én is indulni".

A Tour de Hongrie-t jövőre június 11. és 16. között rendezik meg.
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:22
2. adventi hét szerda 11.12.
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Hatalmas az Úr, és megerősíti az elfáradtakat: a benne bízók új erőre kapnak.
Prófétája által szól az Úr: A szent és nagy hatalmú Isten kérdezi: ,,Kihez hasonlítotok ti engem? És kivel tesztek egyenlővé? Emeljétek föl tekinteteteket és lássátok: Ki alkotta mind a csillagokat? Ő, aki elvezeti seregüket, megszámolja őket, és nevén szólítja valamennyit; hatalma és nagy ereje miatt el nem marad egy sem. Miért mondod ezt, Jákob, miért beszélsz így, Izrael: »Sorsom el van rejtve az Úr elől, és igazságom elkerüli Istenem figyelmét«? Hát nem tudod és nem hallottad még, hogy örökkévaló Isten az Úr? Ő teremtette a föld határait. Nem lankad el és nem fárad el, és bölcsessége kifürkészhetetlen. Erőt ad a fáradtaknak, és gyámolítja a kimerültét. Még a fiatalok is elfáradhatnak, ellankadhatnak, az ifjak is összeeshetnek erőtlenül. De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak
maroka, 2018. december 12. szerda, 10:22
Antall-konferencia - Boross Péter: a gondviselésnek köszönhető, hogy Antall József miniszterelnök lett
alkalmából, az Országházban rendezett keddi emlékkonferencián úgy fogalmazott, Magyarország nem volt "kedvence a Nyugatnak", ezért előnyös volt, hogy olyan ember lett a miniszterelnök, aki megjelenésével, kisugárzásával tiszteletet váltott ki, aki társasági ember volt a szó legnemesebb értelmében, tudása pedig mindig mérhetetlen hatást váltott ki.

Vannak, akik még most is kritizálják bizonyos döntéseit, de figyelembe kell venni a politika azon alapvetését, hogy nem lehet mindig azt tenni, amit szeretnénk, hanem sokszor csak azt, ami lehetséges - jegyezte meg. Kiemelte, hálásak lehetünk a sorsnak, hogy ilyen színvonalú miniszterelnöke volt az országnak, és "búsonganunk" kell azon, hogy korán elment, mert még rengeteg dolga lett volna.

Marinovich Endre, a Veritas főigazgató-helyettese, Antall József volt kabinetfőnöke kiemelte, Antall József higgadtan, magabiztosan, elszántan, következetesen, szakértő módon és a nemzetet szolgáló küldetéssel kormányzott, és kifejezetten érzékeny volt a szociális
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 16:25
Cseri Kálmán gondolatai a KARÁCSONYRÓL
Érdemes végigolvasni

Pasarét, 2005. december 11. (vasárnap)

Cseri Kálmán
HOGYAN ÜNNEPELJÜK KARÁCSONYT?
Alapige : Ézs 30,15-16
"Így szól az Úr: Megtérve és megnyugodva megmaradhattatok volna; csöndességben és reménységben erősségtek lett volna; de ti nem akartátok, hanem ezt mondtátok: Nem, hanem lóra ülve vágtatunk, ezért majd vágtatnotok kell; és gyors paripán elhajtunk; ezért gyorsak lesznek üldözőitek."

Imádkozzunk!
Valóban szeretnénk most imádni szent felségedet, mindenható Isten, kegyelmes mennyei Atyánk. Olyan ritkán tesszük ezt igazán szívből, és olyan ritkán tehetjük ezt a hívek seregében.
Köszönjük, hogy ennek az alkalmát készítetted most számunkra. Segíts ezt az órát arra használnunk, amire adtad.
Magasztalunk téged, mert igazak ígéreteid. Dicsőítünk mindazért, amit már beteljesítettél, és azért, ami ezután válik majd valóra.
Köszönjük az első advent beteljesedését, és köszönjük neked, dicsőséges megváltónk Jézus Krisztus, hogy
pacsakute, 2018. december 10. hétfő, 08:38
2018. December 10., hétfői Napiszöveg
bűnösöknek adják át!).

Ahhoz, hogy éberek maradjunk
szellemileg, többre van szükség
a jó indítékoknál. Pár nappal a
Gecsemáné-kertben történtek
előtt Jézus azt mondta a tanítványainak,
hogy könyörögjenek Jehovához
(Lukács 21:36NW Maradjatok hát ébren, szüntelenül könyörögve,
hogy sikerüljön megmenekülnötök mindattól, aminek meg kell történnie, és megállnotok az Emberfia előtt).
Így hát nekünk
is állhatatosnak kell lennünk az
imában, ha szeretnénk éberek maradni
(1Péter 4:7NW Mindennek a vége pedig már közel van. Ezért gondolkodjatok józanul,
és legyetek éberek, ne hanyagoljátok el az imát).
Mivel Jézus azt
mondta, hogy a vég olyan órában jön el,
amelyben nem gondolnánk, most
nem a szellemi szunyókálásnak van
itt az ideje. Nem lenne jó, ha a Sátán
és a világa által felkínált ábrándokat
kergetnénk, melyek után esetleg
sóvárgunk (Máté 24:44NW Emiatt ti is legyetek készen, mert olyan
charlotteani, 2018. december 10. hétfő, 00:24
Angyalszó - A bűnbánat útján - Az Úr útja - Megtisztuló szí
..............
A bűnbánat útján
Az ókori világban az advent szó a császár vagy az uralkodó érkezését, látogatását jelentette birodalmának egy tartományába.
Mivel ez a kép nagyon kifejező arra vonatkozóan, hogy Isten eljött a világba, a keresztény közösség ennek leírására kezdte használni az advent kifejezést. Isten kilép az ő végtelen dicsőségéből, lehajol az emberiséghez, eljön közénk.
És kilép az örökkévalóságból, amikor emberként, halandó emberként megszületik, s ezzel időbeli létezést vállal magára. Isten Fiának, Jézus Krisztusnak megtestesülésével és születésével Isten belépett egy nép, az ószövetségi nép és az egész emberiség történelmébe. Ő az - az uralkodó, aki belépett szegényes emberi világunk tartományába, hogy jövetelével és jelenlétével megújítsa életünket, örömet és békességet hozzon számunkra. Isten emberré válásának ténye elgondolkoztat minket: mivel érdemeltük
maroka, 2018. december 09. vasárnap, 22:05
Advent 2. vasárnapja 12.09
bűnbánat útja. Segíts minket, hogy bátran, félelem és aggodalom nélkül induljunk. Adventi utunk Betlehembe, a kis Jézushoz vezet, de bűneink akadályként állnak ezen az úton. El kell őket távolítanunk, hogy fel tudjuk szabadítani az utat és tovább tudjunk haladni. Irgalmadban bízva és megbocsátásodat kérve indulunk. Ébressz bennünk őszinte bűnbánatot, távolíts el szívünkből minden bűnt, hogy egyedül a te szeretetednek legyen helye szívünkben. Megtisztuló szívvel akarunk haladni feléd, megtisztult lélekkel szeretnénk megérkezni hozzád.

Elmélkedés
A bűnbánat útján
Az ókori világban az advent szó a császár vagy az uralkodó érkezését, látogatását jelentette birodalmának egy tartományába. Mivel ez a kép nagyon kifejező arra vonatkozóan, hogy Isten eljött a világba, a keresztény közösség ennek leírására kezdte használni az advent kifejezést. Isten kilép az ő végtelen dicsőségéből, lehajol az emberiséghez, eljön közénk. És kilép az örökkévalóságból, amikor emberként, halandó emberként
maroka, 2018. december 09. vasárnap, 21:59
Boldog várakozással!
pillanatra, amikor átlépi az iskola küszöbét. Aztán következik a középiskola, érettségi után esetleg főiskolai vagy egyetemi tanulmányok, a vizsgák várakozásának beteljesedése pedig a megszerzett tudás és az oklevél, diploma.
Nincs ez másként az ünnepek közeledtével sem. Advent a boldog várakozás ideje. Vágyunk az ünnep meghitt, feszültségoldó, gondot űző óráira. Várjuk a beteljesedést.
Készülünk az ünnepre nemcsak meglepetést és örömet okozó ajándékokkal, de lelkünk mélyén megvalljuk, hogy szeretnénk jobbak, derűsebbek, igazabbal kenni. Valójában ezért is vágyunk az ünnep közeledtére.
Ez a lelkünk mélyén élő vágy akkor teljesedhet be, ha befogadjuk Őt, akit Zakariás királynak nevez, aki igaz és diadalmas.
Az ősi prófécia megvalósulását látjuk a betlehemi Jézus születésében, e világra érkezésében, benne valósul meg az igaz ember minden jellemző vonása: igaz a beszéde, tiszták a cselekedetei,vonzó az élete. Hatalmát pedig nem saját vágyai és álmai megvalósításának szolgálatába állítja,
suzymama, 2018. december 09. vasárnap, 11:57
1/1394
Képek, videók
kryon-kerdesek-es-vala szo
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 11:43
Kérdések.jpg
chillik
2018. február 17. szombat, 05:16
Kérdések munka közben.jpg
chillik
2018. január 28. vasárnap, 04:14
festői_kérdések....jpg
2kovijuli
2017. november 25. szombat, 06:24
Dúlt kérdések 01.jpg
chillik
2017. április 14. péntek, 20:25
Dúlt kérdések 02.jpg
chillik
2017. április 14. péntek, 20:24
kismama kérdések.jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:50
Negyvennyolcas kérdések 0
chillik
2016. október 03. hétfő, 06:02
A kérdések folytatása 01.
chillik
2016. szeptember 30. péntek, 05:40
A kérdések folytatása 02.
chillik
2016. szeptember 30. péntek, 05:40
Kérdések mindnyájunkhoz 0
chillik
2016. szeptember 24. szombat, 07:14
A Világ Végén
szanita10
2009. március 27. péntek, 20:08
A világ végén
hegerobi
2008. május 26. hétfő, 23:04
Otthon A Világ Végén.hu.j
rambobby
2007. május 16. szerda, 07:29
wc a világ végén
tgy
2006. május 22. hétfő, 13:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.