Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:13 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fagylaltfesztivál Szombathelyen - A feketeszedres mogyoró lett az év fagylaltja
féle fagylaltból választhattak a helyszínen.

Selmeczi László, a Magyar Cukrászok Országos Ipartestületének társelnöke az MTI-nek elmondta: a rendezvénnyel szeretnék közelebb hozni a cukrászdák minőségi fagylaltkínálatát a fogyasztókhoz.

Szavai szerint az utóbbi években megjelentek a piacon olyan "fagylaltnak nevezett" termékek, amelyeket lelkesen vásárolnak a magyar fogyasztók, hiszen "nagy és olcsó", de jobbára csak mesterséges anyagokból, aromákból és színezékekből állnak.

Mi azt szeretnénk megmutatni, megkóstoltatni, hogy milyenek a kiváló és természetes alapanyagokból, igazi gyümölcsökből, hagyományos módon készített fagylaltok - mondta.

Hozzátette: természetesen készülhet jó fagylalt nagyüzemi körülmények között is, de ezeknél is feltétel a kiváló alapanyag, éppen ezért nevezhettek külön kategóriában az alapanyagokat gyártók is.

Grünwald Stefánia, a fesztivált szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a fesztivál ötletgazdája egy neves helyi cukrászda, a
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:07
A Vodafone bekapcsolta Budapest első 5G bázisállomását
Kijelentette: az új generációs mobil- és vezetékes hálózatok olyan lehetőségek előtt nyitják meg a kapukat, amelyek forradalmasíthatják az egész gazdaság működését.

Aranyosné Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója az eseményen bejelentette, hogy a jövő hónapban indul az 5G-re is alkalmas frekvenciák értékesítési eljárása, a dokumentáció nyilvános konzultációja a június közepére várható, és az eljárást az NMHH nyár végére-őszre eredményesen szeretné lezárni.

"Az szeretnénk, hogy az 5G technológiára alkalmas hálózatok akár már azidei év végére, de legkésőbb jövő év elejére rendelkezésre álljanak" - jelentette ki.

Az 5G-s frekvenciákat a mobilszolgáltatóknak szeretnék értékesíteni, hogy azok a szolgáltatásaikkal az előfizetőknek és a magyar gazdaság különböző ágazatainak biztosíthassák az 5G technológia nyújtotta előnyöket - mondta a főigazgató.

A felavató eseményen a Vodafone az országban elsőként csatlakoztatott két 5G képes okostelefont állandó 5G
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:50
A szódabikarbóna - mire használható
csodára képes.

Lisztharmat ellen
A lisztharmat képes problémákat okozni a kertünkben ha esős, párás az időjárás. Ez számos növényt rosszul érinthet, de főként a tökre és az uborkára van negatív hatással. Ez ellen 1 evőkanál szódabikarbónát 4 liter vízzel, 1 evőkanál étolajjal és 1 evőkanál folyékony mosogatószerrel keverjünk össze, majd az esti órákban permetezzük meg vele a növényeinket.

Kéztisztító
Hirdetés
A legjobb és leghatásosabb kéztisztítóként szolgál, ha meg szeretnénk szabadulni a kerti piszoktól és a vegyszerektől. Keverjük össze kevés vízzel és mossunk kezet vele.

Rózsabokrok fiatalítása
Ha szeretnénk a rózsáinkat élettel megtölteni, akkor 1 teáskanál szódabikarbónát 1/2 teáskanál tiszta ammóniával és 1 teáskanál sóval keverj össze 4 liter vízben.

Gyomirtás, gyom meggátolása
A járdalapok és a térkövek között kibújó gyomok ellen a szódabikarbóna hatásos. Nem kell mást tenni, mint ezek közé a rések közé szódabikarbónát
lovaszmarika, 2019. május 23. csütörtök, 14:18
Lengyel barátaink kilenc napon át imádkoznak ....
Lengyel barátaink kilenc napon át imádkoznak Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának eredményességéért.
2019. május 22., szerda | 21:44
Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban május 23-tól a szerzetesek együtt imádkoznak Ferenc pápa gyümölcsöző romániai apostoli útjáért, különösen a csíksomlyói látogatásáért. Bátor Botond pálos szerzetes, Hargitafürdői elöljáró-plébános tájékoztatta szerkesztőségünket.
Képen: A częstochowai kegyhelyen fogadják a csíksomlyói kegyszobor másolatát (2013)
..........
A lengyelek is tudják, hogy nekünk, magyaroknak nagyon jelentős ez a búcsújáróhely. A częstochowai Szűzanya kegyképének másolata is megtalálható itt, mint ahogy a csíksomlyói kegyszobor replikája Jasna Górán. Azt is fontosnak tartják, hogy a közelben pálos szerzetesek is szolgálnak.
Jasna Górán naponta imádkoznak Péter utódjáért, az imádságba egész Lengyelország bekapcsolódik, de most a 16 órakor kezdődő
maroka, 2019. május 23. csütörtök, 12:09
Nyereséghez veszteség kell
,,Bizony, bizony mondom nektek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." János 12,24

Egy napon görögök keresték fel Fülöpöt ezzel a kívánsággal: ,,Uram, Jézust szeretnénk látni." De miért akarták Őt látni? Talán magukkal akarták vinni Athénbe, mint népszerű, új filozófust. Talán meg akarták menteni a kereszthaláltól, amely ekkor már kikerülhetetlennek látszott.

Az Úr Jézus az aratás egyik nagy alaptételével válaszolt: A gabonamagnak a földbe kell esnie és meg kell halnia ahhoz, hogy termést hozzon. Ha Ő most elmenekülne a halál elől, akkor magára maradna. Nem volnának megmentett bűnösök, akikkel megoszthatná dicsőségét. De azzal, hogy kész a halálra, utat készít mások számára az üdvösséghez, és sokan juthatnak el az örök életre.

T. G. Ragland mondotta egyszer: ,,Minden terv között a legbizonyosabb volt Krisztus tulajdon terve, amely abban állt, hogy búzaszemmé lett, amely a földbe hullott és meghalt.
kalmanpiroska, 2019. május 21. kedd, 19:29
Tölgyeket kell növelnünk
,,Ha látható, világi sikert és kényelmes életet akarunk, megvannak erre a különféle módszerek. Szerezzünk egy jó állást. Ügyeskedjünk a piacon. Ami az egyházakat illeti, a szociológusok és a gyülekezetépítési szakemberek szépen elmagyaráznák hogyan építsünk ki egy nagy gyülekezetet, vagy fejlesszünk jól menő felekezetközi szolgálatokat. Ha adományokat akarunk gyűjteni egy arra érdemes célra, vannak szakértők, akik elmagyarázzák hogyan tegyük ezt. Ha a megfelelő technikákat alkalmazzuk, általában elérjük a kívánt eredményt.
A legtöbb örökkévaló érték esetében viszont nem így működnek a dolgok. Isten azt ígérte, hogy megáldja az Ő Igéjét, hogy ne térjen hozzá vissza üresen, és megáldja azokat, akik értelmükben Rá támaszkodnak és szeretik Őt. Isten azonban nem biztos, hogy ugyanazokra a sikerekre törekszik, mint amelyeket mi szeretnénk elérni, és talán az időzítése sem egyezik a miénkkel.
Az emberek Krisztushoz vezetése és a keresztyén jellem építése sok időt vesz igénybe. Az istenfélő családok és
kalmanpiroska, 2019. május 18. szombat, 20:09
Sok munkára és nem kevés imádságra van szükség.
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus: sok munkára és nem kevés imádságra van szükség.
Sok munka és nem kevés imádság szükséges ahhoz, hogy sikerrel és lelkipásztori örömmel záruljon a 2020-as budapesti esemény" - mondta Erdő Péter bíboros annak alkalmából, hogy az alig 500 nap múlva kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészületeit 75 ország küldöttei tekintették meg Budapesten. Az ülésen Áder János is tiszteletét tette. A köztársasági elnök felidézte a legutóbbi budapesti Eucharisztikus Kongresszust, amivel 1938-ban a magyarság ,,adni akart a világnak". S ahogy az akkori találkozót a ,,háború lehetőségének egyre növekvő árnyában" rendezték, úgy ma is megvannak az emberiség előtt álló kihívások. ,,Ha így megy tovább, a mohóság, a kényelem és az önzés pusztulásba kormányozza az emberiséget. Hogy mindezt elkerülhessük, a cselekvésben minden eddiginél jobban egymásra vagyunk utalva" - fogalmazott az államfő. (Részletes, képes beszámolót itt
maroka, 2019. május 14. kedd, 13:21
Virrasztás - zenés dicsőítés, 06.08
Junius 8-án pünkösd szombaton este 20.00 órától vasárnap hajnali 05.00 óráig zenés dicsőítést, virrasztást tartunk templomunkban az Oltáriszentség előtt. Ezt a szép pünkösdi/csíksomlyói hagyományt szeretnénk elindítani ez évtől a Gazdagréti Szent angyalok plébánián.
Nagy szükség van arra, hogy ahogy az apostolok annak idején , ezt az éjszakát mi is virrasztásban, imában töltsük - kérve a Vígasztalót, hogy kiáradjon az egész országra!!!
Hívunk, várunk minden hívőt, közösséget , sőt protestáns testvéreinket is, hogy ezt a szent éjszakát ajándékozzuk az ÚR-nak, és dicsőítsük őt!
Várjuk a zenész csapatokat, hogy egy-egy órát elvállaljanak. ( Egy -egy óra zenés dicsőítésből, rövid elmélkedésbő/imából és csendből áll össze ) Összesen 9 óráról van szó.( Isten szereti a kilencedeket ). Hajnali 05.00 órakor Vörös András karmelita tartományfőnök celebrálja majd a pünkösdi szentmisét , várhatóan több vendégpap közreműködésével.
Éjfélkor a pünkösdi szekvenciát fogjuk többször lejátszani
maroka, 2019. május 12. vasárnap, 13:25
Bűnösök vagyunk
"Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni. Az pedig monda: Úgy van Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, amik az ő uroknak asztaláról aláhullanak." (Mt 15,26-27)

Kegyvesztettségbe sodor mindnyájunkat, ha Isten ítéletét nem szenvedhetjük, és nem tudunk helyeselni, amikor minket bűnösöknek tart és ítél. Ha az elkárhozottak ezt megtehetnék, nyomban üdvösséget nyernének. Mi mondjuk ugyan a szánkkal, hogy bűnösök vagyunk, de ha Isten mondja ezt a szívünkben, azt nem állhatjuk, és inkább szeretnénk, hogy kegyeseknek tartassunk, és az ítélettől megszabaduljunk. De ha Isten Igéje igaz, akkor igaznak kell lennie, hogy te bűnös vagy, így aztán részesedhetsz a bűnösök jogában, amelyet Istentől kaptak, a bűnök bocsánatában. Így nemcsak az asztal alatti morzsákat eszed, hanem gyermeke is leszel, és Isten a tied lesz, ha akarod.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. május 08. szerda, 11:14
Szentség és szenvedés
"Az ember addig nem válik naggyá a szentségben, amíg nem növekszik naggyá a szenvedésben."
"Az ember addig nem válik naggyá a szentségben, amíg nem növekszik naggyá a szenvedésben. Ah, mondta Luther, a nyomorúság a legjobb könyv a könyvtáramban, a nyomorúság könyvében a legszebb lap a legfeketébb oldal, az az oldal a nehézség oldala, amikor a lélek velünk együtt süllyed, és nem tudunk úgy kitartani, ahogyan szeretnénk. És újra mondom, ez a nehézség a lényegi szükséglete a kereszténynek, ha jót szeretne tenni másokkal... Senki nem olyan gyengéd, mint azok, akik pőrére vetkőztették önmagukat. Azok, akik megjárták a nyomorúság kamráit, tudják, hogyan nyújtsanak vigaszt azoknak, akik épp ott vannak. Ne gondold, hogy bárki orvos tudna lenni, aki nem járt kórházban... és bizonyos vagyok, hogy senki nem válik szentté vagy vigasztalóvá, hacsak nem fekszik kórházban és nem megy át ugyanazon a szenvedésen saját maga is.
(A keresztény nehézségei és az örvendezés)
kalmanpiroska, 2019. május 07. kedd, 19:32
Gondolataim . . .
Életünk értelmét nem a körülményektől függő
olykor felszínes boldogság adja , amely legrosszabb
helyzetünkben azt hisszük , betölti a lelkünket .
Szívünk a kudarcok után is vágyódik valami után
ami mélyen bennünk gyökeredzik , békét nyugalmat
szeretnénk . Olyan boldogság után vágyunk , amit
nem a kedvező pillanatnyi hatások hoznak létre .
Az Élet emésztő küzdelmeket elkerülni , hogy igaz , őszinte
utat találhassunk magunknak a boldogság keresésében .

Bédné Marika : 2019 . 05 , 07 . 15 : 41
bedmarika47, 2019. május 07. kedd, 15:44
Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál júniusban
"A rendezvénnyel értékeket közvetítünk, a Fonó Budai Zeneház és a Hagyományok Háza szakmai partneri bevonása jól mutatja, mit szeretnénk képviselni. Zsámbék neve valószínűleg a bodza latin nevéből, a sambucusból ered, a fesztivál természetesen sok szállal kapcsolódik a növényhez" - mondta Horváth László, Zsámbék polgármestere a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, a Sambucus fesztivál megszervezésének ötlete Széles Pétertől, a nemrég elhunyt szobrászművész-restaurátortól származik. A Pest megyei településen két kiemelt helyszínen lesznek programok: a Romtemplomban és környékén, illetve a Matyi Kultúrbisztróban.

A nulladik napi, június 6-i nyitóesemény a Cimbalom Brothers koncertje lesz a Romtemplomban. Az Unger és a Lisztes testvérpárból álló formáció tavalyi lemeze a két világzenei toplistán, a World Music Charts Europe-on, valamint a Transglobal World Music Charton egyaránt kiemelt helyen szerepelt. Móra Gabriella, a zenei programok szervezője, a Fonó produkciós vezetője
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 13:15
1/1411
Képek, videók
Szombathelyen az első gól
cipello
2015. február 28. szombat, 14:31
Szombathelyen
frencsy
2011. szeptember 18. vasárnap, 19:27
0701-szombathelyen-600 [1]
csilla663
2011. március 17. csütörtök, 10:34
Szombathelyen
sadrienn
2007. július 21. szombat, 15:20
Szombathelyen
krisztina_13_
2006. július 16. vasárnap, 16:04
Feketeszedres csokis fagy
tonfruzsi
2008. július 29. kedd, 09:11
Feketeszedres pite
tonfruzsi
2008. július 07. hétfő, 12:39
Szeretnék könny lenni az
sanci81
2018. július 12. csütörtök, 16:31
Szeretnék kívánni Neked j
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 14:14
Pont ezért nem szeretnek.
alvaro-hopihe
2018. február 18. vasárnap, 14:15
Szeretnék örökké így ülni
chillik
2017. november 25. szombat, 04:52
Valóban nem szeretnék.
alvaro-hopihe
2017. november 05. vasárnap, 16:14
Szeretnék átölelni.jpg
chillik
2017. szeptember 28. csütörtök, 05:05
Szeretnék élni kék hullám
chillik
2017. június 07. szerda, 05:51
Szeretnék valamit mondani
csalogany13
2017. április 17. hétfő, 11:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.