Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 09:55 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Útravaló – 2019. június 23., úrnapja
vele. A szívünk örül, aztán Jézus arról kezd beszélni, hogy elhagy minket, és nem követhetjük; elszomorodunk, és nem értjük, hogy miért teszi ezt... de ő, hogy szeretetének jelét adja, hogy valahogy kifejezze, velünk marad akkor is, amikor már nem látjuk a szemünkkel, fogja a kenyeret és a bort, és szétosztja. Majd ránk bízza, hogy ugyanezt tegyük mi is.
Ugyanezt a mozdulatot ismételjük miséről misére. Megáldjuk, megtörjük és szétosztjuk a kenyeret. Ahogy Jézus is tette. Így emlékezünk az ő szeretetére. De az ,,ezt cselekedjétek" felszólítás nemcsak erre vonatkozik, hanem nekünk magunknak is osztani kell magunkat, a szeretet egyszerű gesztusait kell tennünk naponta. Nem is akárhogyan, hanem egyszerűen.
Ahogy a kenyér és a bor egyszerű, mindennapi táplálék volt Jézus korában, olyan egyszerű és mindennapi dolgokban kell nekünk is kifejeznünk a szeretetünket. Mert a mindennapok emberei vagyunk. A szívünk a mindennapokban vágyik a leginkább arra, hogy szeretetet kapjon és adjon. Egyszerű
maroka, 2019. június 24. hétfő, 12:01
Újrajátsszák a sydneyi olimpia férfi vízilabdadöntőjét
sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 2000-es nyári játékok előtt 24 éven át nem született magyar aranyérem vízilabdában, aztán az oroszok ellen aratott 13-6-os győzelemmel Magyarország újra a sportág nagyhatalmává vált. Tizenkilenc évvel az ikonikus győzelem után a csapat tagjai újra megmérkőznek egykori legnagyobb ellenfelükkel. Az "öregfiúk" a 2017-es budapesti úszó-világbajnokság keretében megrendezett Masters-torna alkalmából hosszú kihagyás után Millennium Masters néven szálltak újra vízbe, s a közönség szeretetére, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel a csapat tagjai úgy döntöttek, hogy együtt maradnak és 2018-ban is medencébe ugrottak. Ezt a hagyományt követik az idén augusztusban is a Water Polo All Star Festivalon.

"A tavalyi gála egynapos volt, az idei már kétnapos lesz, és több csapat száll majd vízbe, az utánpótlás korosztály képviselői mellett a női válogatottak is" - mondta Fetter Balázs főszervező. "Mindkét nap záróprogramja a Millennium Masters mérkőzése lesz, pénteken az
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:03
Angyalszó - Új parancsot adok; Krisztus által; A szeretet út
mutogattak rá, mert alacsony növésű volt és gyerekes módon fára mászott. Jézus is látta őt, de ő volt az egyetlen, aki meglátta ebben az emberben azt, aki kész megváltoztatni az életét.

Krisztus által
Aki Jézus szeretetének vonzáskörébe kerül, abban növekedésnek indul a jóság és az életszentség.
Nem a bűnös múlt számít már, hanem az új kegyelmi állapot. De nem csak Jézus tud így nézni, hanem mi is, éppen ezt kéri tőlünk az Úr. Ő soha nem mondott olyat, hogy valaki ne volna méltó az ő szeretetére. Mi hányszor gondolunk ilyet és mentjük fel magunkat a szeretet kötelessége alól ezen a címen! Vegyük komolyan Jézus kérését!
Tanuljuk meg tőle a helyes szeretetet! Istennel, akiben nem csak a világ teremtőjét ismerhetjük fel, hanem életünk ajándékozóját és Urát is, az ő Fia, Jézus Krisztus által találkozhatunk. Jézus arcára tekintve megláthatjuk Isten arcát.

A szeretet útján
Urunk, Jézus, te úgy szerettél bennünket, hogy egykor életedet adtad értünk, s úgy szeretsz
maroka, 2019. május 19. vasárnap, 19:51
Húsvét 5. vasárnapja 05.19
OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Pál és Barnabás beszámol arról, hogy milyen nagy dolgokat cselekedett velük az Úr.
Abban az időben Pál és Barnabás (útra kelt Derbébe. Ebben a városban is hirdették az evangéliumot, sok tanítványt szereztek, majd) visszafordultak Lisztrába, Ikóniumba és Antiochiába. Erőt öntöttek a tanítványok lelkébe, bátorították őket, hogy tartsanak ki a hitben, mert ,,sok szorongattatás közepette kell bejutnunk az Isten országába". Az egyházak élére kézrátétellel elöljárókat rendeltek, és imádkozva, böjtölve az Úr oltalmába ajánlották őket, akiben hittek.
Áthaladva Pizidián Pamfiliába jutottak, majd azután, hogy Pergében hirdették az Isten szavát, lementek Attáliába. Innét Antiochiába hajóztak, ahonnan annak idején elindultak, Isten kegyelmébe ajánlva, hogy teljesítsék azt a feladatot, amelyre elküldték őket.
Mihelyt megérkeztek, összehívták az egyházat, elbeszélték, mi mindent tett az Isten általuk, s hogy a pogányok előtt is kitárta a hit
maroka, 2019. május 19. vasárnap, 17:30
Törvény és evangélium
,,Jézus félreérthetetlenül hirdette: Isten törvénye tökéletes és abszolút, így senki sem lehet igaz előtte. De meg sem kell próbálnia, hiszen kegyelme olyan hatalmas! A törvénykezők, akik teljes erejükkel igyekeznek bizonyítani, mennyire méltók Isten szeretetére, épp az evangélium lényegét tévesztik szem elől: azt, hogy az evangélium Isten ajándéka azoknak, akik nem érdemlik meg. A bűnre nem a szabályok szigorítása, hanem Isten megismerése jelent megoldást."

-Philip Yancey-
kalmanpiroska, 2019. május 15. szerda, 18:06
Anyukám ! Egy idézettel köszöntelek , Te tudom érteni fogod
Anyukám ! Egy idézettel köszöntelek, Te tudom érteni fogod

"A héten messziről, az ország másik feléből keresett meg valaki egy gyermeklélektani problémával. Amikor a fiatalasszony belépett, valami különös sugárzás töltötte be a szobámat. Még nem találkoztam vele, megkérdeztem, ki is ő, honnan, miért jött. Azt is - mert úgy sugározta Krisztust,-hogy honnan jutott ehhez a sugárzáshoz. Persze nem így kérdeztem, hanem: ki tanította meg Jézus Krisztus szeretetére? Akkor nagyon meghatóan beszélt az édesanyjáról, aki egyedül nevelte fel, mert édesapja elveszett a háborúban. Ezt mondta róla:

-Alázatosabb, derűsebb, és szelídebb embert, mint az édesanyám, még életemben nem ismertem.
Megkérdeztem, hogy szószékre vihetem-e, amit elmondott? Hozzájárult.

Tehát: Kislány volt még, amikor portörlés közben véletlenül leütötte az édesanyja Bibliáját, és a Bibliából számtalan kis cédula hullott ki a földre. Így mesélte:

Tudja, amikor ezeket a kis cédulákat kezdtem összeszedni,
koszegimarika, 2019. május 05. vasárnap, 08:37
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása
,,Istent nem látta soha senki, az egyszülött Fiú - Isten, aki az Atya keblén van, ő nyilatkoztatta ki" (Jn 1,18).
János evangéliumában Fülöp mindannyiunk kérését tolmácsolja Jézusnak: ,,Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk" (Jn 14,8). A Mester válasza: ,,Aki engem látott, az Atyát is látta." Ezért kérjük, mintegy vágyakozva, a szentmise egyik prefációjában, hogy ,,látható alakban ismerjük meg a láthatatlan Istent, és a láthatatlan világ szeretetére gyulladjunk általa".
A láthatatlan világ fő jellemzője, hogy szemeinkkel nem látható, de a hatásaiból felismerjük vagy következtethetünk rá. Ilyen a mágnesesség vagy az elektromosság világa is. Istent is a tevékenységéből ismerjük meg: a teremtésből és a gondviselésből, vagy abból, amikor egyszerűen csak megérezzük a jóságát. Végül pedig maga Jézus feltámadása a legnagyobb bizonyíték arra, hogy a látható mögött van egy láthatatlan, de nagyon is valóságos világ. Az ő feltámadásában
maroka, 2019. április 21. vasárnap, 21:29
Tétlen ábrándozásaimban . . .
Tétlen ábrándozásaimban , elegendő
egy színes , aprócska vadvirágot
meglátni a fűben . Egy rózsa -
színben pompázó fiatal almafát .
Derűs jó érzés járja át a lelkermet ,
a Világ csodálatossá válik körülöttem .
A bővízű , kristályos hegyi patakocska
csobogása , a hatalmas örökzöld
fenyvesek látványa , ösztönösen serkenti
vágyaimat a természet szeretetére .
Határtalan nyugalom borul a nagy -
városi zaj okozta ólomsúlyú , elzsibbadt
lelkemre . Felemeli a fátyolt az Élet
gyönyörű , lélelemelő titkairól !
Repdesek örömömben a könnyű szélben ,
szemeimet lehúnyva a természetet dícsérve .Bédné Marika : 2019 . 04 . 04 . 12 : 37 .- gondolataimbedmarika47, 2019. április 04. csütörtök, 12:40
Házasság
,,Isten Lelkével betelni azt is jelenti: önvizsgálatot tartani. Mire jó ez? Elsősorban arra, hogy mindent elhagyjon az ember a múltjából, ami zavarhatná a jövőjét. Ne csak az legyen fontos, mibe öltözzünk, mit vegyünk fel esküvőkor. A szívünknek, lelkiismeretünknek is tiszta ruhába kell öltöznie. Ebben segíthet nekünk a Krisztus Lelke. Sok minden megterhelheti és terheli is, kinek-kinek a házasság előtti életét. Ezeket fel kell számolni. Ezt nevezzük belső tisztálkodásnak, bűnbánatnak. Abból áll, hogy megvizsgáljuk Isten igéje tükrében, miben vagyunk méltatlanok egymás szeretetére, a házasságra? A múltunkat nem takargatni kell egymás előtt, hanem Isten előtt megbánni és elhagyni."

-Ablonczy Dániel-
kalmanpiroska, 2019. március 28. csütörtök, 12:18
Isten kegyelmének megértése
,,Isten kegyelme nagyon nyomós ok arra, hogy ne vétkezz. Isten jósága nem arra rendeltetett, hogy a bűnt igazolja. Éppen Isten kegyelmének sokszínűsége miatt hívja a Biblia arra a keresztyéneket, hogy teljesen szenteljék oda magukat Istennek, - teljes szívvel, teljes lélekkel, teljes lényükkel - az Ő szolgálatának (Róma 12: 1). Isten kegyelmének a hívőket Isten szeretetére kell buzdítania, és nem az Ellene való vétkezésre. Ha valaki azt bizonygatja, hogy az Isten kegyelme a bűn jelentéktelenségére mutat, akkor az ilyen ember csak azt mutatja, hogy nem értékeli azt úgy, ahogyan kellene. Az Isten kegyelmét helyesen megérteni azt jelenti, annyira Hozzá vagyunk kötődve, hogy maga a kívánság győzetik le az emberben, hogy vétkezzen Isten ellen."
-Thomas Brooks-
kalmanpiroska, 2019. március 07. csütörtök, 21:21
Győri Könnyező Szűzanya
kegykép előtt
Szent félelemmel eltelve borulok le véres könnyeket hullató szentképed elé, kegyelmekkel tündöklő Szűzanya, Mária! Szemem könnyben úszik, amikor átgondolom az Egyháznak és a Te híveidnek szenvedéseit, amelyek miatt Te, irgalmas szívű Anyánk, e szent hajlékban egykor három óra hosszat véres könnyeket hullattál.
Óh Mária, könnybe borult szemedet fordítsd most is Szent Fiad Egyházára! Rajtam is könyörülj! Indítsd szívemet tökéletes bűnbánatra, életjobbulásra és Szent Fiad forró szeretetére. Egyesítsd bánatkönnyeimet véres könnyeiddel, és mutasd be engesztelő áldozatul, hogy irgalmasságot nyerhessek Szent Fiadnál, Jézus Krisztusnál. Ámen.
Mennyekbe felvett és értünk vérrel könnyező Szűzanya, könyörögj érettünk!
Urunk, Jézus Krisztus, te úgy akartad, hogy a Boldogságos Szűz Mária mindenkor segítségünkre siető anyánk legyen. Engedd, hogy akik kegyképét tisztelettel köszöntjük és anyai oltalmát szüntelenül kérjük, az örökkévalóságban megváltásod gyümölcsét elnyerjük. Aki élsz és
maroka, 2019. március 04. hétfő, 10:12
Mi is a szeretet?
"Szeretet... Mi is a szeretet? Érzelem...? De valóban érzelem? Ennél több... A szeretet nem érzelem, hanem cselekvés. A szeretet mindig a másik emberért létezik. Nem azért szereti a másik embert, mert "viszont szeretetet" vár. Örül a viszontszeretetnek, de nem azért szeret, hogy őt szeressék. A valódi szeretet nem vár a másik szeretetére, már akkor is szeret, amikor a másik ember még nem szeret, és azután is szeret, amikor a másik már nem szeret. Szeretni annyit jelent: adok, nem pedig kapok.
Adom önmagamat, adom örömöm, bánatom, érdeklődésem, együttérzésem, barátságom, hálám, értelmem...
A szeretet lényege a másik-centrikus gondolkodás és cselekvés.
A szeretet törődő és felelősségteljes. Figyel a másik ember kimondott és kimondatlan igényeire. Szükséges hozzá a másik ember tisztelete. Akit szeretek, annak tisztába vagyok egyéniségével. Őt szeretem, nem egy illúziót,
lilagondolatok, 2019. február 16. szombat, 15:22
1/108
Képek, videók
Jézus ahogy képzeljük.gif
csomajulianna
2010. március 23. kedd, 05:53
Emléked szívünkben ég
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:52
Miért kell a szívünkre ha
cuppika59
2017. szeptember 12. kedd, 18:52
Isten szeretete szivünkbe
sacimama
2017. január 17. kedd, 10:41
Szívünk elégedetlensége
sacimama
2017. január 08. vasárnap, 14:54
Isten a szívünkben
sacimama
2016. augusztus 06. szombat, 22:24
Az álom szívünk vágya.jp
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:32
Fájó szivünk
irmus
2016. május 01. vasárnap, 18:50
Szívünkbe ivódna.jpg
anci-ani
2016. április 17. vasárnap, 13:47
Akiket a szívünk gyászol
irmus
2015. december 23. szerda, 06:00
Bár a szívünkkel szeretün
suzymama43
2015. december 19. szombat, 09:52
szívünk titkai.jpg
bbbarbara
2015. november 20. péntek, 19:35
Szívünkből....jpg
margoboszi
2015. november 09. hétfő, 21:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.