Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:32 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csalódott mese
felismeréssel lett gazdagabb... Saját maga az, aki a legjobban akarja a gyermek gyógyulását...

- Miért van az, hogy nincs érezhető javulás, amikor ilyen mérhetetlen összefogással segítenek az emberek, és én is mindent megteszek a gyermek gyógyulásáért? - kérdezte Égi Segítőjét.
- Ez azért van - kapta válaszul szinte azonnal - mert az ismeretlenül is segítő emberek, és szülők is az utolsó 3 hónap megszépítése miatt cselekednek, nem pedig a gyógyulás érdekében. A nagy szeretet, amit közvetítenek a gyermek felé - már amennyit az élményekből 3 évesen fel tud dolgozni - arra szolgál, hogy az egyre romló állapotot különleges eseményekkel, találkozásokkal tarkítsák. Hogy elmondhassák, ők mindent megtettek a gyermekért, az utolsó pillanatokban is. Ekkora ,,ellenszélben" pedig nem tudod megfordítani a folyamatot még te sem...
- Miért nem ismerik fel a szülők, hogy egyszerűen ,,csak" a szeretetüket kellene adni a gyermeknek, nem pedig
suzymama, 2018. december 15. szombat, 18:50
Trianoni menekültekről írt könyvet Dékány István
A szerző az MTI-nek elmondta: 2008-2009-ben a szepességi szászokról, a cipszerekről szeretett volna filmet készíteni, amikor a téma szakértője, Illés Zoltán felhívta a figyelmét egy tanulmányra. A cikk szerint 1918 után a miskolci pályaudvaron sok, a csehszlovák hatóságok által kiutasított vagy menekült ember vagonokban kényszerült élni, köztük nem csupán magyarok, hanem cipszerek is.

A film végül támogatás hiányában nem valósult meg, ugyanakkor Dékány István elkezdte a menekülttéma kutatását: végigjárta Budapesten azokat a helyszíneket, ahol egykor álltak vagy még ma is állnak a menekültek számára épített lakótelepek, olyan embereket keresve, akik érintettek a történetben. Emellett levéltárakban és az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) hírlaptárában - ott 61 újság több évfolyamát végigböngészve - hatalmas információhalmazt gyűjtött össze.

A kutatás eredménye először egy dokumentumfilm lett, a Csonka vágányon, amely a könyv DVD-mellékletében is megtalálható a menekültek nem teljes névsorával
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 10:01
Facebookon kaptam
JÓ REGGELT !!!! VIDÁM ÉBREDÉST DRÁGA !!
Szeretettel jöttem hozzád,hogy elmondjam Neked
Mint barát hiszed vagy sem szeretlek téged,
hogy miképp azt elmondani vétek.
A barátságot nem mondani kell
a szavak elszállnak azt érezni kell.
Nekem olyan vagy mint egy barát, mint egy testvér,
sőt 100-szor több ennél.
Ha nem is mondom hogy szeretlek téged
csak nézz a lelkembe
elárulja hogy már rég ott vagy a szívembe...
Talán úgy mint egy barát, talán úgy mint egy testvér
vagy mint egy olyan ember
mint a ki 100-szor többet jelent nekem mindennél!
.....MOSOLYGÓS SZÉP NAPOT , KELLEMES PIHENÉST
eva6, 2018. december 15. szombat, 06:59
A karácsonyi gyertya legendája Sok-sok évvel ezelőtt
A karácsonyi gyertya legendája <3

Sok-sok évvel ezelőtt egy ausztriai faluban élt egy suszter a családjával. Bár nagyon szegények voltak, még is megosztották másokkal amilyük volt. Minden éjszaka egy gyertyát tettek a házikójuk ablakába, hogy hirdesse az arra járó szállást kereső vándoroknak a vendégszeretetüket.

Egyik évben háború és éhínség sújtotta a falucska lakóit. Valamilyen titokzatos oknál fogva ez a suszter és a családja kevesebbet szenvedett, mit a szomszédjaik.
A karácsony éjszakája előtti estén a falubeliek összegyűltek, hogy megtárgyalják ezt a különös helyzetet. "Van valami különleges dolog a suszter és a felesége körül" - mondta az egyik falusi. "Mindig elkerüli őket a szerencsétlenség. Mit tesznek, amit mi nem? Tegyünk mi is egy gyertyát az ablakunkba. Talán ez meghozza a szerencsénket."
Ezen az éjszakán minden házban meggyulladt a karácsonyi gyertya lángja és égett, míg a felkelő nap sugara be nem világította a falut. Ime, ezen a hajnalon futár hozta
koszegimarika, 2018. december 14. péntek, 15:21
Adventi kalendárium – 2018. december 13. - Teréz anya
Add magad teljesen Istennek, aki nagy dolgokat fog véghezvinni veled, feltéve hogy jobban bízol az ő szeretetében, mint a saját gyöngeségedben." (Teréz anya)
Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.
,,Két verebet ugye egy fillérért árulnak? És egy sem esik közülük a földre a ti Atyátok tudta nélkül. Nektek azonban még a hajszálaitok is mind meg vannak számlálva a fejeteken. Ne féljetek hát!" (Mt 10,29-31)
Add magad teljesen Istennek, aki nagy dolgokat fog véghezvinni veled, feltéve hogy jobban bízol az ő szeretetében, mint a saját gyöngeségedben. Ha valóban teljesen Istenhez tartozunk, rá kell hagyatkoznunk és bíznunk benne. Sose szabad a jövőtől félnünk. Nincs rá okunk. Isten velünk lesz.
Türelmetlenül várjuk a paradicsomot, pedig
maroka, 2018. december 13. csütörtök, 13:49
A MaSzSz azt kéri Ádertől, küldje vissza a munka törvénykönyvének módosítását az Országgyűlésnek
kizárólag a tőke érdekeit szolgáló szabályozás, ha ennek alkalmazását kollektív szerződéshez kötik - írják.

Hozzáteszik: ez a szabályozás szembemegy egy 2003-as európai uniós irányelvvel is, amely szerint kollektív szerződések vagy a szociális partnerek által kötött megállapodások a referencia-időszakot - elszámolási időszakot - legfeljebb 12 hónapban rögzíthetik.

"Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet" - tartalmazza az alaptörvény. A Munka törvénykönyvének módosítása viszont a családi élet szentségét is sérti, hiszen a szülők alig találkozhatnának házastársukkal, illetve a gyermekeikkel - írja nyílt levelében a szakszervezet.

Az elfogadott törvény megfontolásra való visszaküldését a MaSzSz szerint az is indokolja, hogy az ellenzék törvénytervezethez benyújtott számos módosító indítványáról csomagban döntött a parlament, ami a szakszervezet szerint eljárási hiba, Lezsák Sándor, a Ház alelnöke
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 18:42
Guadalupei Boldogságos Szűz Mária 12.12
és ködként borítottam be az egész földet. Fönn a magasságban volt a lakóhelyem és a trónusom felhőoszlopon állt.
A mindenség Teremtője parancsot adott nekem, s aki teremtett, kijelölte sátramnak helyét. Így szólt: »A sátradat Jákobban üsd fel, örökrészed Izraelben legyen, és választottaim között verj gyökeret.«
Ősidőktől fogva, a kezdet kezdetén teremtett, és nem pusztulok el soha, mindörökre. Szolgáltam előtte szent sátrában, majd pedig Sionban kaptam lakóhelyet. Letelepedtem a szeretett városban, s Jeruzsálemben van uralmam székhelye. Dicsőséges nép közt vertem így gyökeret, az Úrnak részében, az ő örökrészén, s a szentek gyülekezetében megtelepedtem.
Jertek hozzám mind, akik megkívántok engem, és teljetek el gyümölcseimmel, mert lelkem édesebb a méznél, és birtoklásom a lépes méznél!
Emlékezetem él minden idők nemzedékeiben. Akik engem esznek, még inkább éheznek, akik engem isznak, még inkább szomjaznak. Aki reám hallgat, meg nem szégyenül, akik értem fáradnak, nem esnek
maroka, 2018. december 12. szerda, 10:35
Az engedelmesség és a mások hatalmának elviselése
9. Az engedelmesség és a mások hatalmának elviselése

I. Igen nagy dolog engedelmességben élni, magunkat elöljáró alá vetni, az önrendelkezésről
lemondani.
Sokkal biztonságosabb az alattvaló helyzete, mint az elöljáróé.
Sokan inkább kénytelen-kelletlen élnek engedelmességben, mint szeretetből, ezeknek mindig
van valami sérelmük, nagyon könnyen zúgolódni kezdenek.
Nem is szerzik meg a lélek szabadságát, míg egész szívvel, Isten kedvéért magukra nem
veszik az engedelmesség igáját.
Fuss bár ide s tova: nem lelsz másban nyugalmat, csak ha alázatosan elöljáród kormánya alá
veted magadat.
Sokakat megtévesztett már az, hogy sokféle helyen jártatták eszüket, s ide-oda vándoroltak.

II. Igaz, hogy ki-ki szeret saját feje szerint cselekedni, és szívesebben hajlik azokhoz, akik úgy gondolkodnak, mint ő.
De ha Isten van közöttünk, úgy van rendjén, hogy néha a magunk tetszésétől is el tudjunk
szakadni a békesség
kalmanpiroska, 2018. december 12. szerda, 07:54
Illés Boglárka: a család a nemzet fennmaradásának záloga
segítsünk abban, hogy tudjon és merjen gyermeket vállalni.

A politikus kifejtette, a fiatalok számára is a tradicionális családmodell áll a legelső helyen. Ezt támasztják alá 15-29 év közötti korosztály körében a 2000-es évek óta végzett nagy mintás ifjúságkutatás eredményei.

A válaszadók többsége a gyermekvállalást, a családot határozta meg a boldog élet előfeltételéül, csupán 6 százalékuk nem házasságban képzeli el jövőjét. A szülőföldön boldogulás szempontjából a családot, a barátokat és a hazaszeretet tartják a három legfontosabb értéknek - közölte a helyettes államtitkár, leszögezve: a tradicionális családmodellnek nem csak jelenje, hanem jövője is van.

A kormány segíti a fiatalokat a felelős gyermekvállalásban és családalapításban. E törekvésnek már látszanak a kezdeti eredményei: többen kötnek házasságot, csökken a válások aránya, erősödik a gyermekvállalási kedv, mérséklődik a terhességmegszakítások száma - tudatta ahelyettes államtitkár.

Gyulay Endre, a Szeged-Csanádi egyházmegye
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 12:11
Cseri Kálmán gondolatai a KARÁCSONYRÓL
világosságánál, hogy mi volt eredetileg a karácsonyi ünneplés célja, mivé lett ez, és hogyan lehetne mégis Isten akarata szerint ünnepelnünk.
1. Mi volt eredetileg?
Karácsony az Úr Jézus emberré lételének az ünnepe. Még a neve is erre utal. A latin carnatio szó azt jelenti: megtestesülés. Amikor az ige testté lett. Amikor Jézus személyében a mindenható Isten eljött közénk, hogy kiemeljen minket abból a lelki és erkölcsi mélységből, ahova Ő nélküle zuhantunk.
Karácsony az Isten irántunk való szeretetének az ünnepe, mert Isten utánunk jött, akik otthagytuk Őt, hogy segítsen rajtunk. És Jézus Krisztus az Ő szolgáló életével, kínhalálával és feltámadásával visszaszerezte nekünk mindazt, amit az Isten elleni lázadásunk során elvesztettünk. Megtanít újra élni. Életet, értelmes, tartalmas, teljes, örök életet kínál a benne hívőknek. Erre emlékezünk mi minden karácsonykor.
Tulajdonképpen teljesen mindegy lenne, hogy melyik napon emlékezünk erre, a fontos, hogy ilyenkor az Isten nagy tetteit
pacsakute, 2018. december 10. hétfő, 08:38
Angyalszó - A bűnbánat útján - Az Úr útja - Megtisztuló szí
emberként megszületik, s ezzel időbeli létezést vállal magára. Isten Fiának, Jézus Krisztusnak megtestesülésével és születésével Isten belépett egy nép, az ószövetségi nép és az egész emberiség történelmébe. Ő az - az uralkodó, aki belépett szegényes emberi világunk tartományába, hogy jövetelével és jelenlétével megújítsa életünket, örömet és békességet hozzon számunkra. Isten emberré válásának ténye elgondolkoztat minket: mivel érdemeltük ki és méltók vagyunk-e arra, hogy Isten így mutassa ki végtelen szeretetét irántunk.
Kissé elgondolkozva hamar ráébredünk, hogy nem emberi érdemeink jutalmaként történt mindez, hanem amiatt, mert az emberiség letért az Isten útjáról, a szeretet és a bizalom útjáról, és Isten így akarta az embert vissza vezetni a helyes útra. Bűneink térítettek le minket az útról, Istentől való elfordulásaink, engedetlenségeink és hűtlenségünk.

Az Úr útja
Az advent kiváló alkalom arra, hogy visszatérjünk Isten útjára.
Erre szólít fel minket Keresztelő János
maroka, 2018. december 09. vasárnap, 22:05
Advent 2. vasárnapja 12.09
igazságosságát.
Ez az Isten igéje. Bár 5,1-9

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Legyetek tiszták és feddhetetlenek Jézus Krisztus jövetelének napján.
Testvéreim!
Mindig, minden imádságomban örömmel emlékezem meg mindnyájatokról, mert az első naptól mindmáig közösséget vállaltatok az evangéliummal. Ezért bízom benne, hogy aki megkezdte bennetek a jót, Krisztus Jézus napjára be is fejezi.
Isten a tanúm, mennyire vágyakozom mindnyájatok után Krisztus Jézus szeretetében. Könyörgök is azért, hogy szeretetetek egyre jobban gyarapodjon a helyes ismeretben és a teljes megértésben, hogy el tudjátok dönteni, mi a helyes. Akkor tiszták és feddhetetlenek lesztek Krisztus napjára, s bővelkedni fogtok az igaz élet gyümölcsében, amelyet Jézus Krisztus szerzett, Isten dicsőségére és tiszteletére.
Ez az Isten igéje. Fil 1,4-6.8-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Minden ember meglátja az Isten üdvösségét.
Tibériusz császár
maroka, 2018. december 09. vasárnap, 21:59
1/2226
Képek, videók
Csalódott lélek - kép v..
anci-ani
2014. szeptember 13. szombat, 23:12
Messi csalódottan.jpg
agica2004
2011. május 04. szerda, 15:36
írott csalódott.jpg
veronika74
2011. március 19. szombat, 22:28
írott csalódott Szomoru l
veronika74
2011. március 19. szombat, 22:28
csalódott remény.jpg
jakabgasparne
2008. október 01. szerda, 09:29
csalodott
nyklari
2008. szeptember 07. vasárnap, 07:33
Csalódottan
tofi59
2007. március 27. kedd, 12:59
Csalódottan.jpg
solanum
2006. május 27. szombat, 07:10
amitől a legjobban lehet
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:42
Elment az kit legjobban s
irmus
2018. június 15. péntek, 08:51
Legjobban fizetett termés
cipello
2015. augusztus 26. szerda, 14:10
will_smith_a_legjobban _fi
limahl
2015. március 31. kedd, 09:46
Legjobban....jpg
pacsakute
2013. augusztus 19. hétfő, 18:52
Mi áll a legjobban.jpg
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:36
Legjobban anyukánk szeret
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:28
Címkék
Országos Széchényi Könyvtár, miskolci pályaudvaron, alattvaló helyzete, Illés Boglárka, szeretett városban, benne hívőknek, éjszakán minden, trónusom felhőoszlopon, tőke érdekeit, válások aránya, film végül, ausztriai faluban, kezdeti eredményei, menekülttéma kutatását, szakszervezet szerint, Kalkuttai Szent Teréz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.