Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 15:52 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aranyosi Ervin: Hogyan tudnék…
magyarként élni,
alkotva csodás nemzetet?
Kit nem vakítnak hazugságok,
kit álnok többé nem vezet.
Hogyan tudnék szívedhez érni,
hogy együtt dobbanjon velem,
s együtt dobbanjon nemzeteddel,
hogy ne bénítsa félelem?
Hogy egymásért ki tudjunk állni,
rendet teremtve, tenni jót?
Újra igaz nemzetté válni,
mely segíti a Föld-golyót!
Hogyan tudnék elmédre hatni,
felnyitni csukott szemedet?
Mutatni azt, hogy tudsz haladni,
ha szívedben a szeretet!
Ha elfogadod szép hazádat,
amit teremtőnk ránk hagyott,
ha lelked igaz ügyért lázad,
és teljes szíveddel vagy ott!
Hogyan mutassak jövőképet,
mely élhető jövőt jelent?
Ha megtagadod ezt a népet,
s hazugságban élsz meg jelent?
Ha koldus vagy saját hazádban,
s meghajolsz árulók előtt,
itthon vagy s mégis hazátlan,
s hazug rak reád szemfedőt!
Hogyan tudnék szép hitet adni,
hogy végre nagyra tartsd magad,
hogy tudj egy jó úton
eva6, 2020. július 01. szerda, 16:31
Dr. Gyökössy Endre
GYÖKÖSSY ENDRE

Ki volt Gyökössy Endre?

Talán a címként szereplő kérdést butaság is föltenni, hisz ki ne ismerné ezt a nevet szerte e hazában? Annak a kerek húsz esztendeje elhunyt neves, hazai protestáns lelkipásztornak, pasztorálpszichológusnak, írónak-költőnek a nevét, aki egész életén át minden porcikájával vallotta és hirdette: ,,Nemcsak pénzből, a szeretetből is lehet »tizedet« adni. Ha én mindent magamnak tartok, önző, zsugori, gyűjtögető ember vagyok. Nekem azt tovább kell adnom! Én rengeteg szeretetet kaptam a szüleimtől, a feleségemtől, a gyerekeimtől, a gyülekezetemtől. Illik továbbadni!"Gyökössy Endre (Rákospalota, 1913. február 17. - Budapest, 1997. november 20.)
menusgabor, 2020. június 29. hétfő, 22:00
2020. június 27. - Szent László király ünnepe!
Áve, égi király híve,
királyoknak gyöngye, éke,
László, mennyeknek sorosa!
Ég királyát hűn követted,
országunkat védelmezted,
légy hazánknak bajnoka!

1192 körül született ez a himnusz, de lám - lám hiába telt el közel kilencszáz év, ma is aktuális, tiszta szívvel, felemelt fővel énekelhetjük! Igen, mert ami valóban érték az mindig is érték marad! A bajban lévő elesettek védelme, az ellenféllel folytatott bölcs párbeszéd, az igazságos közigazgatás, a nagylelkűség, mind- mind olyan erények, melyek Szent Lászlót mindannyiunk példaképévé teszik! E szép nyári napon legyen különösebb módon Szent László Király a mi példaképünk, tanuljunk tőle, öltsük magunkra az ő szép, értékes vonásait!
Szentmise Szent László tiszteletére.
Vigadozzál, magyar nemzet,
Harsonáljad, énekeljed
Új királynak új dalod!
Boldog Várad, szálljon híred,
növekedjék dicsőséged,
Visszhangozzák századok!

Szeretettel várunk, Csaba t.

Történelem óra Hóvári
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 20:35
Szent László király 06.27
király
..................

.................

- 900 éve a köztudatban

*
- Szent László király mai ünnepén arról olvasunk az evangéliumban, hogy melyik a legfőbb törvény. Jézust kérdezik ezzel kapcsolatban és ő válaszol. Az Isten iránti szeretetet teszi az első helyre a törvények rangsorában, s ehhez rögtön hozzákapcsolja a felebarát iránti szeretetet. Máté evangélista fontosnak tartja megjegyezni, hogy a kérdezők ,,alattomos szándékkal" fordulnak Jézushoz. E megjegyzésen elgondolkodva észrevesszük, hogy Jézus úgy válaszol, hogy tükröt tart a kérdezők felé. A szeretet világában csak jó szándék létezik. Aki rossz szándékkal, alattomos
maroka, 2020. június 27. szombat, 07:55
A Győzelemről énekeljen himnusz és ami mögötte van
emlékkönyvében.
Mi volt az albizottság tagjainak feladata? Egyebek mellett gondoskodniuk kellett róla, hogy egész Magyarország megtanulja az eucharisztikus himnuszt. Ők állították össze az énekrendet, amelyet a tömeg is követni tud, sőt, a legátusi misére egyesíteniük kellett a templomok énekkarait, ezenkívül ötszáz fős kispapi kórust szerveztek. Végül pedig a gyerekek betanítását is ők végezték: körzeti próbákat tartottak nekik.

Győzelemről énekeljen...
Scheuring M. Krisztina nővér, az Isteni Szeretet Leányai közösség tagja így emlékezett vissza az énekpróbákra:
,,A kongresszus himnuszát is előre megtanultuk, nem is akárhogy! Az iskolásokat összegyűjtötték a VIII. kerületben. A Tavaszmező utcában, emlékezetem szerint, egy nagy üres telek volt, ott gyűltünk össze a szabadban, és ott tanították nekünk a kongresszusi éneket. Maga Koudela Géza is jelen volt. Először a szöveget ismételgettük, majd megtanultuk a dallamot is" - mondta nővér a Nek.szerzetesek.hu
maroka, 2020. június 23. kedd, 10:29
Felajánlották a Pécsi Egyházmegyét Jézus Szent Szívének
Amikor Jézus szeretete megjelenik a tekintetünk előtt, akkor a szeretet elvont fogalma helyett a konkrét valóság mutatkozik meg a mindannyiunkhoz közel álló szeretetben, amelyet Jézus Krisztusban megtapasztalhattunk.
.............
Az ünnepi szertartást a Jézus Szíve-templomban tartották Jézus Szentséges Szívének ünnepén, június 19-én, pénteken este hat órakor.
A pécsi Jézus Szíve-templom búcsúja a Kvanduk Frigyes általános helynök által vezetett szentségimádással kezdődött, ezt követően a helynök felajánlotta az egyházmegyét Jézus Szent Szívének. Az ünnepi eseményt szentmise követte Hegedűs János dombóvári plébános, bírósági helynök főcelebrálásával. ,,Jézus Szent Szívének ünnepén érdemes újra felidézni, hogy a szív a teljes embert kifejező ősfogalom, amely egyszerre utal testi és lelki valóságra, amely a bennünk megnyilvánuló személyiség középpontját jelenti, amelyben az
maroka, 2020. június 22. hétfő, 14:40
Elhunyt Bálint gazda 100 éves korában
Az ország 100 éves kertésze ma este csöndben elment.
Elhunyt Bálint György, akit Bálint gazda néven az ország kertészmérnökeként ismert az ország.
Bálint gazda ma este csöndben elment - adta hírül nem sokkal ezelőtt az ország imádott kertészmérnökének Facebook-oldala. 2020. július 28-án ünnepelte volna a 101. születésnapját.
Akkor zárta szívébe az egész ország, amikor a nyolcvanas évek elején az Ablak című tévéműsor állandó munkatársa lett. Kedves kisugárzásával, szeretetre méltó személyiségével hamar belopta magát a nézők szívébe, de hosszú élete során más területeken is kipróbálta magát.
Bálint György néven látta meg a napvilágot 1919. július 28-án Gyöngyösön. A természet és a gazdálkodás szeretetét családjának köszönhette, édesapja ugyanis fiatalkorától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelte.Túlélte a holokausztot1937-ben érettségizett a gyöngyösi gimnáziumban, majd 1941-ben kertészmérnöki oklevelet szerzett a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián. A második
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 22:37
Elmélkedés Urunk, Jézus Krisztus ünnepén
Pünkösdöt követő első csütörtökön üljük a mi királyunk, Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepét. Világunkban akkor lesz béke, ha Krisztus lesz mindannyiunk örök királya! Ezen a napon, a szeretet végső győzelmébe vetett hittel, gyermekeinkkel tudatosan megkoronázzuk a gyermek Jézust, legyen Ő egy békés, jobb világba vezető királyunk!

Videó
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 09:12
Papszentelés Egerben - 06.20
Meginogtam a hivatástudatomban, és ezért felhagytam tanulmányaimmal, dolgozni kezdtem, de a boldogságkeresés mindvégig megvolt bennem. 2015 májusában ismét erős hívást éreztem a papi hivatásra, ezután egy személyes lelkigyakorlat keretében megkaptam Krisztustól a megerősítést, s folytattam tanulmányaimat a szeminárium falai között. Lelkiéletem és pappá formálódásom középpontjában az Oltáriszentség imádása és a rózsafüzér imádkozása áll. Jelmondatom is kapcsolódik ehhez a két imamódhoz: »Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mintha valaki életét adja barátaiért« (Jn 15,13). Bízom Jézus Krisztusban, az ő erejében, s így merem odaadni egész életemet, amit tőle kaptam."

Marosi Balázs
,,Erdély egyik legszebb városában, Kézdivásárhelyen születtem. Gyermek- és fiatalkoromat egyaránt meghatározta a hit, a templom és a közösség. Már kisgyermekként kíváncsisággal töltött el az Isten szolgálata, és az, hogy mi történik az oltárnál, ezért az akkori plébános biztatására elkezdtem
maroka, 2020. június 20. szombat, 22:34
Szent II. János Pál pápa máriás tanítása
ahol az oltár nemcsak az ő méhéhez, hanem a Golgota hegyéhez is hasonlít.
Kovács Zoltán rektor a szent pápa születésének centenáriuma alkalmából készült írását olvashatják a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén.
Száz éve született Szent II. János Pál, az ezredforduló pápája. Péteri szolgálatának bő huszonhat esztendeje alatt számos tanítóhivatali dokumentum látott napvilágot. A Szűzanyát érintő megnyilvánulásaiban különösen is érezhető iránta való személyes lelkesedése, izzó szeretete, melyet talán édesanyjának korai elveszítése is még jobban megalapozott lelkében. Szenteljük most e sorokat - a teljesség igénye nélkül - hálás megemlékezésül II. János Pál pápa máriás tanításának!
A legfontosabb dokumentumok között a Redemptoris Mater enciklikát (1987) kell megemlítenünk, mellyel a Szentatya a 2000. év nagy jubileumára készülve az Istenanya születése ,,feltételezett idejének" millenniuma alkalmából - minthogy Mária 13-14 éves lehetett az angyali
maroka, 2020. június 20. szombat, 13:49
Az úrvacsora
érkezik hozzánk ha hiszünk, a miénk lesz. Isten igéje számára lehetséges, hogy közvetítse életünknek a kegyelmet, hisz az ige Isten Lelke erejével jön. Isten Lelke a szívünkbe helyezi azt, amit fülünkkel hallunk.
További jóindulata jeleként, Isten az úrvacsorával, erősíti meg hitünket. Itt nagyon közvetlen módon biztosít minket kegyelméről. Amikor magunkhoz veszünk egy darab kenyeret, Krisztus azt mondja, hogy ő testét adta értünk. Azt akarja, hogy megegyük azt a kenyeret, és higgyük el, ő úgy szeretett bennünket, hogy meghalt értünk. Aztán bort kell innunk a kehelyből. Így nemcsak halljuk, hanem ízlelhetjük is, hogy Isten megbocsátotta bűneinket, mivel Jézus vérét ontotta értünk.
Hinnünk kell, hogy ez egyszer s mindenkorra megtörtént értünk. Nem kell fizetnünk, és nem kapunk büntetést bűneinkért. Ez már megtörtént. Nem az úrvacsorában történik meg. Az úrvacsora biztosít minket arról, hogy ez egyszer s mindenkorra megtörtén a Golgotán. Emlékezünk, hiszünk és örvendezünk.
Valami történik is
kalmanpiroska, 2020. június 20. szombat, 07:31
A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve 06.20
távozzunk! Szűz Anyádnak, mennyei édesanyánknak közbenjárására hallgasd meg kéréseinket! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

*
- Pázmány Péter elektronikus könyvtár

*
- Jézus szíve plébánia 2020-06-19 Zalaegerszeg
A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve, a teljes ártatlanság, valamint a megtestesült Ige és a megváltott ember iránti anyai szeretet jelképe. Tiszteletének alapja a Szeplőtelen Fogantatás és az istenanyaság. Ezt az emléknapot Jézus Szentséges Szívének főünnepe után tartja az Egyház. XII.
A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve, a teljes ártatlanság, valamint a megtestesült Ige és a megváltott ember iránti anyai szeretet jelképe. Tiszteletének alapja a Szeplőtelen Fogantatás és az istenanyaság.
Ezt az emléknapot Jézus Szentséges Szívének főünnepe után tartja az Egyház. XII. Pius pápa 1942-ben az egész emberiséget
maroka, 2020. június 19. péntek, 22:43
1/1511
Képek, videók
Aranyosi-Ervin-Egy-szé p-v
foldinefehereva
2020. június 25. csütörtök, 21:10
Aranyosi-Ervin-Csodáld -a-
menusgabor
2020. február 02. vasárnap, 21:02
Aranyosi-Ervin-Kivirág zot
eva6
2019. március 19. kedd, 09:35
Aranyosi-Ervin-Kis-kal and
eva6
2019. március 18. hétfő, 08:27
Aranyosi-Ervin-Szárnya t-a
eva6
2019. március 04. hétfő, 06:53
Aranyosi-Ervin-Egy-pár -va
eva6
2019. január 29. kedd, 06:53
Aranyosi-Ervin-Érezd-s zív
eva6
2019. január 17. csütörtök, 09:49
Aranyosi-Ervin-Szerete tte
eva6
2019. január 12. szombat, 09:02
Aranyosi-Ervin-Lelkünk -eg
eva6
2018. december 20. csütörtök, 17:08
Aranyosi-Ervin-Mosoly- leg
eva6
2018. december 17. hétfő, 07:08
Aranyosi-Ervin-Szerete tre
eva6
2018. december 06. csütörtök, 09:31
Aranyosi-Ervin-Nem-lop ok.
eva6
2018. december 05. szerda, 13:36
Az igazság és hazugság.jp
liliana01
2020. április 14. kedd, 18:47
a hazugság.jpg
sz719eszter
2018. március 23. péntek, 15:59
Hazugság
sanci81
2017. május 20. szombat, 19:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.