Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:26 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Viszonylagos nyugalomban zajlott a pénteki tüntetés a Gázai övezet határánál az izraeli televízió szerint
tömegoszlató könnygáz belélegzése következtében, de az utóbbi hetek pénteki demonstrációival szemben nincsenek halálos sérülések.

A szakértők szerint azért csökkent az erőszak a határ mentén, mert a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet felszólította híveit, hogy ne menjenek a határkerítéshez és ne dobálják kövekkel és házilagos robbanószerkezetekkel a túloldalon állomásozó izraeli katonákat, s kerüljék az összetűzéseket.

Előzőleg az izraeli hadsereg a szerdai rakétatámadások után tankokat sorakoztatott fel a határ mentén, és bejelentette, hogy készen áll az erőszak további eszkalálódásra, és nagy erőkkel fog visszavágni a támadásokra.

Iszmáil Haníje, a Hamász politikai vezetője csütörtökön az övezetben találkozott a közvetíteni érkezett egyiptomi delegációval, mellyel a The Times of Israel című angol nyelvű honlap értesülése szerint elsősorban a Hamász és a Ciszjordániát vezető, mérsékeltebbnek tekintett Fatah párt közötti palesztinok közötti belső megbékéléséről
velemenyezd, 2018. október 20. szombat, 15:36
Több tucat palesztint vettek őrizetbe Ciszjordániában terrortevékenység és zavargások vádjával
A biztonságiak közlése szerint az éjjel 32 palesztint fogtak el a megszállt Ciszjordánia különböző részein terrortevékenységben és erőszakos zavargásokban való részvétel gyanújával.

Hasszan Juszef sejket, a Hamász egyik alapítóját és ciszjordániai vezetőjét Rámalláhban vették őrizetbe a Sin Bet belbiztonsági szolgálat emberei. Őt a közelmúltban engedték szabadon bírósági ítélet nélküli, adminisztratív fogságából, miután az utóbbi években többször is letartóztatták.

Juszef a hét elején erőszakos tüntetésekre szólította fel a palesztinokat Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő bejelentése ellen. Trump múlt szerdai deklarációja óta naponta tüntetnek a palesztinok Ciszjordániában, s tiltakozásuk általában erőszakos zavargásokká, összecsapásokká fajul az izraeli biztonságiakkal.

A Gázai övezetből az elmúlt héten kétszer is rakétákat lőttek ki Izrael területére, ezek azonban nem okoztak kárt sem anyagiakban, sem emberéletben. Az izraeli légierő válaszcsapásokkal
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 10:01
Hadgyakorlat, ellencsapás és szalafista rakétatámadás zajlik a Gázai övezet határvidékén
A hadsereg közleménye szerint hétfő este tízig tart a manőver, amelyet korábban, még az utóbbi napok kiújult gázai rakétatámadásai előtt határoztak el annak érdekében, hogy a katonai erők felkészüljenek egy esetleges Izrael elleni Gázai akcióra.

A teljes készültségre valóban szükség lehet, ugyanis az utóbbi napokban már harmadik alkalommal támadták rakétákkal izraeli területeket. Ezt torolta meg az izraeli hadsereg a Hamász észak-gázai katonai célpontjaira, kiképzőhelyeire mért válaszcsapásokkal.

Móse Jaalón védelmi miniszter elrendelte az Izraelbe érkező személyforgalmat fogadó Erez melletti, és az övezet déli sarkánál lévő Kerem Salom nevű áruforgalmi átkelőhely lezárását. A zárlatot további intézkedésig csakis humanitárius ügyekben oldják fel.

A szombat esti, az izraeli Askelon nevű városra irányzott, de lakatlan területen földet ért rakétáért - akárcsak a szerdai támadásért -egy "Omer Hadid Bét al-Kudsz Sejk Osztaga" nevű gázai szalafista csoport vállalta a felelősséget - értesült a
velemenyezd, 2015. június 07. vasárnap, 11:31
Gázai konfliktus - Kerry Kairóban folytatta tárgyalásait a tűzszünet érdekében
rendkívül érzékeny helyzetre való tekintettel nem hozza nyilvánosságra a tárgyalások részleteit.

Kairóban tartózkodik Philip Hammond brit külügyminiszter is, aki egyiptomi kollégájával, Számeh Sukrival közösen tartott sajtótájékoztatóján arra szólította fel a Hamászt, mindenfajta előfeltételek nélkül fogadja el a tűzszüneti javaslatot a gázai lakosság szenvedésének beszüntetése érdekében. Hammond kijelentette, hogy Izraelnek, mint minden államnak jógában áll a polgárait és városait célba vevő rakétatámadások ellen fellépni, ugyanakkor arra szólította fel a zsidó állam vezetőit, tegyenek meg mindent a gázai civilek védelméért.

A brit diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a mielőbbi fegyvernyugvást olyan mélyreható megbeszéléseknek kell követniük, amelyek a konfliktus valódi okainak megoldását célozzák, s lehetővé teszik, hogy a határ mindkét oldalán biztonságban élhessenek az emberek.

Az egyiptomi külügyminiszter megismételte korábbi kijelentését, miszerint az egyiptomi kezdeményezés tartalma
velemenyezd, 2014. július 24. csütörtök, 21:45
Gázai hadművelet - Az EMIH kiáll Izrael mellett
A szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, mély fájdalommal és aggodalommal figyelik, hogy az elmúlt hetekben több száz rakétát lőttek ki "terroristák" civil izraeli célpontokra.

Hozzátették: közösségük osztozik a meggyilkoltak családjainak gyászában, és "egy emberként" állnak ki Izrael mellett, amely mindent elkövet, hogy biztonságban tudja polgárait. Az EMIH reméli, hogy mielőbb véget ér a tragikus támadás.

Pénteken is folytatódtak a kölcsönös rakétatámadások, légicsapások a Gázai övezetben. A hadművelet szerdai kezdete óta több mint 275 rakétát lőttek ki Izraelre. A Gázai övezetet eddig több mint 250 izraeli légicsapás érte, amelyek palesztin források szerint 21 halálos áldozatot követeltek, köztük több gyermek is van. Az újabb konfliktus kezdete óta három izraeli halt meg csütörtökön egy rakétatámadásban, amikor egy palesztin rakéta becsapódott egy dél-izraeli lakóházba.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) csütörtöki közleményében azt
velemenyezd, 2012. november 16. péntek, 16:34
Gázai hadművelet - KüM: Magyarország minden, a békéért tett erőfeszítést támogat
A tárcánál aggodalommal követik a Közel-Keleten kialakult helyzetet. Emlékeztettek, a Gázai övezetből Izraelt rakétatámadások érték, amelyekre a zsidó állam "lakossága védelmében katonai eszközökkel válaszolt". Az erőszakos cselekmények fellángolása már civil áldozatokat is követelt mindkét oldalon - tették hozzá.

Hangsúlyozták, az elmúlt napok eseményei ismételten rávilágítottak arra, hogy az izraeli és a palesztin félnek mielőbb vissza kell ülnie a tárgyalóasztalhoz.

Pénteken is folytatódtak a kölcsönös rakétatámadások, légicsapások a Gázai övezetben, annak ellenére, hogy a palesztin enklávéba utazott az egyiptomi miniszterelnök, és Izrael azt ígérte, hogy látogatása idejére kész szüneteltetni az övezet elleni támadásait.

A hadművelet szerdai kezdete óta több mint 275 rakétát lőttek ki Izraelre. A Gázai övezetet eddig több mint 250 izraeli légicsapás érte, amelyek palesztin források szerint 21 halálos áldozatot követeltek, köztük több gyermek is van. Az újabb konfliktus kezdete óta
velemenyezd, 2012. november 16. péntek, 15:44
Koszacsov: a chicagói NATO-csúcs visszafordíthatatlanná teheti az orosz ellenlépések megvalósítását
A parlamenti politikus az Interfax hírügynökség moszkvai székházában csütörtökön tartott sajtótájékoztatón kijelentette: ha a jövő tavaszra tervezett chicagói NATO-csúcson döntés születik az európai rakétapajzs globális kiterjesztéséről, akkor Oroszország kénytelen lesz végrehajtani Dmitrij Medvegyev orosz elnök által ismertetett válaszlépéseket. Koszacsov a chicagói NATO-csúcsot olyan pontként értékelte, mint ahonnan már nincs visszaút.

"Ma még a globális rakétavédelmi rendszer amerikai program, folynak a konzultációk a NATO-beli szövetségesekkel, de még nincs aláírt megállapodás, amelyben rögzítették volna a NATO-tagállamok védelmének szakaszait és a részt vevő országok felelősségvállalását. Chicagóban azonban ez a téma napirenden szerepelhet és akkor teljesen más helyzettel találjuk magunkat szembe: az amerikaiak és európai szövetségeseik egyeztetett programjával, és ettől a ponttól már nem lesz visszatérés"- vélekedett Koszacsov. Az orosz politikus attól tart: e ponttól kezdve Moszkva a
velemenyezd, 2011. november 24. csütörtök, 16:16
Kommerszant: 2012-ben befagyasztják a tárgyalásokat az európai rakétavédelmi pajzsról
Dmitrij Medvegyev szerdai, a lap szakírója szerint "példa nélkül álló kemény hangú" televíziós beszédét elemezve a megkérdezett szakértők úgy vélik, hogy 2013 tavaszáig nem érdemes előrelépésre számítani az európai rakétavédelmi rendszerről szóló tárgyalásokon.

Fjodor Lukjanov, az Oroszország a világpolitikában című hetilap főszerkesztője szerint a Kreml a saját partnerére, Obama elnökre mért csapást, aki eddig védte Moszkvát a kongresszus előtt. A republikánusok számára ez újabb ok lesz az oroszellenességre.

A Kommerszantnak nyilatkozó diplomaták még pesszimistábbak. Úgy vélik, hogy Dmitrij Medvegyev beszédét követően az orosz-amerikai kapcsolatok "újraindítását" el lehet temetni. "Ha ez ráadásul a választási kampány része, akkor ez annál elszomorítóbb" - jegyezték meg.

A terjedelmes lapösszeállítást jegyző Alekszandr Gabujev szerint politikai szempontból az orosz államfő beszédének valamennyi eleme meglehetősen kemény, katonai szempontból azonban "finoman is szólva nem tartalmaz
velemenyezd, 2011. november 24. csütörtök, 12:20
Képek, videók
viszonylag tipikus utca
mecsery
2010. december 25. szombat, 01:07
egy viszonylag jó kép ról
csocso-ka
2006. október 04. szerda, 15:07
Viszonylag Új 1998-ban
spirit73
2006. október 01. vasárnap, 22:16
A Viszonylag Új zenekar m
spirit73
2006. szeptember 27. szerda, 22:17
Viszonylag Új 2000-ben (r
spirit73
2006. szeptember 27. szerda, 22:10
fincsi és viszonylag drág
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 09:39
Viszonylag Józanul a buli
carst
2006. május 14. vasárnap, 15:25
Nyugalomban
dandej
2017. június 22. csütörtök, 22:00
Locsarekné nyugalomban 01
chillik
2016. november 15. kedd, 04:32
Locsarekné nyugalomban 02
chillik
2016. november 15. kedd, 04:32
Locsarekné nyugalomban 03
chillik
2016. november 15. kedd, 04:31
Nyugalomban.png
eszter721
2012. április 29. vasárnap, 16:03
nyugalomban.jpg
agica2004
2012. február 06. hétfő, 15:17
Itt lehet nyugalomban nya
gosztmagdi
2011. augusztus 15. hétfő, 19:38
Nyugalomban.gif
birozoltanne
2011. június 13. hétfő, 17:10
Címkék
Iszmáil Haníje, választási kampány, izraeli Askelon, palesztin rakéta, izraeli televízió, erőszakos cselekmények, téma napirenden, európai rakétapajzs, hadsereg közleménye, Jeruzsálemet Izrael, világpolitikában című, elmúlt héten, palesztinokat Donald, övezetben találkozott, Kerry Kairóban, övezet déli,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.