Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 03:12 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Esti ima
Ima

Én Istenem
add meg nekem:
boldog legyen
az életem!

Szeretteim
szeressenek,
soha bajt
ne szenvedjenek.

Adj lelkünknek
békességet,
a testünknek
egészséget.

Kérlek szépen
én Istenem,
mindezeket
add meg nekem.
és annak akit szeretek
Ámen!
suzymama, 2020. április 04. szombat, 20:23
Soltész: nagy a karitatív szervezetekbe vetett bizalom
Soltész Miklós, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is, közölte: csokoládét, gyümölcsöt, táplálékkiegészítőket, vitaminokat, vagyis az idős emberek számára fontos dolgokat kapott az intézmény. Megjegyezte, hogy ez már a sokadik szállítmánya a Katolikus Karitásznak az idősotthonokba, és a többi karitatív szervezet is hasonlóan jól teljesít.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy mindenkinek két "felajánlást" kell tennie: egyrészt magánemberként anyagi támogatással, cégek esetében eszközök, termékek felajánlásával segíteni őket, másrészt vigyázni rájuk a közeli személyes kapcsolatok kerülésével, valamint az idősotthonokban a szigorú rend betartásával. "Hiszem, ha ezeket betartjuk, a láthatatlan ellenséggel szembeni küzdelem hosszas, kitartó munkával legyőzhető" - fogalmazott.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy az élelmiszereket cégektől kapták adományként, a sebészmaszkokat, gumikesztyűket, vitaminokat és fertőtlenítőszereket pedig ők
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 15:52
Útravaló – 2020. február 21.
Tegnap Jézus úgy beszélt Messiás mivoltáról, mint aminek lényege: szenvedés által jut el hatalma kinyilvánítására, majd ,,hátrafordult és tanítványaira nézett" (Mk 8,33). Tekintete bevonja az apostolokat a megváltás titkába, amint nyíltan kijelenti: ,,aki utánam akar jönni... vegye föl keresztjét" (Mk 8,34). Pál apostol ezért már úgy tekint az első keresztényekre, mint akik ,,nemcsak azt a kegyelmet kapták, hogy higgyenek benne, hanem hogy szenvedjenek is érte" (vö. Fil 1,29). Amikor tehát életünk bármely szakaszában erre az útra lépünk, bizonyosak lehetünk abban, hogy Isten nem elhagy bennünket, hanem előttünk jár, sőt visszafordul felénk, hogy magunkon érezzük bátorító és önmagával egységbe vonó tekintetét.

Magyar Kurír
maroka, 2020. február 21. péntek, 06:33
Novák Katalin: a kormány a legkorszerűbb ellátást kívánja biztosítani az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekekn
Novák Katalin a Semmelweis Egyetem és a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért által szervezett edukációs napon emlékeztetett: emelkedik két, az 1-es típusú diabétesszel élőket segítő eszköz támogatása, valamint a jövőben az ilyen gyermekeket nevelő szülők indokolt esetben igénybe vehetik a gyermekek otthongondozási díját és az ápolási díjat.

Az intézkedések célja az volt, hogy minden érintett család - függetlenül anyagi és szociális helyzetétől - hozzájusson a betegség kontrollálásához szükséges modern eszközökhöz, erre a kormány 1,7 milliárd forintot biztosít.

Mint mondta, a két eszközhöz - az inzulinpumpához és a szöveti cukor mérésére szolgáló szenzorhoz - a gyermekeknek és a nappali tagozatos tanulóknak 98 százalékos, a felnőtteknek 80 százalékos támogatással lehet hozzájutni idén január 1-től.

Novák Katalin a hosszú távú kormányzati feladatok között említette annak elérését, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek teljes értékűen tudjanak részt venni a köznevelésben
velemenyezd, 2020. január 18. szombat, 13:01
Uniós igazságügyi biztos: folytatni kell a 7-es cikk szerinti eljárást Magyarországgal szemben
lengyel igazságügyre hegyezték ki. Az osztrák elnökség alatt ár három meghallgatás történt ahol a lengyel kormány előadhatta érveit.

Roberta Metsola máltai néppárti EP-képviselő azt mondta, olyan mechanizmus kidolgozására van szükség, amely egyenlőséget teremt minden tagállam között az ilyen jellegű vizsgálatokat illetően.

Egyes felszólalók arról beszéltek, hogy eredményesen és gyorsan kell büntetni a jogállamiságot megsértő tagállamokat, de olyan módon, hogy ne az ország állampolgárai szenvedjenek miatta. Mások azt hangoztatták, hogy a felszólalók többsége féligazságok alapján álhíreket terjeszt, és az eljárásokkal maguk kényszerítik rá az egyes országokat arra, hogy megsértsék a jogállamiságot. A magyar kormány annyit tesz, hogy figyelembe kívánja venni a saját állampolgárainak igényeit - húzták alá.

A 7-es cikk szerinti eljárás célja, hogy megállapítsa: fennáll-e a tagállamok esetében az unió alapértékei megsértésének veszélye. A magyar esetben az EP elsősorban az igazságszolgáltatás
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 00:00
Krónika 7. rész (azonnali kérdések, kérdések)
KDNP: az ellenzék nem tartja be ígéreteit a fővárosban

Aradszki András (KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely főpolgármester stadionstoppal kampányolt Budapesten, és egészségügyi fejlesztéseket szorgalmazott. Most azonban a fővárosi közgyűlés mégsem támogatta azt a javaslatot, amely 50 milliárd forintot biztosított volna a járóbeteg-ellátásra. A dél-budai centrumkórház megépítésének támogatását sem javasolta - fűzte hozzá.

Szerinte az ellenzék nem tartja be ígéreteit, ehelyett kifizetőhellyé alakították ki a fővárosi önkormányzatot.

Orbán Balázs azt felelt: valószínűleg a szokásos baloldali káosz várható a fővárosban. Stadionstopot hirdettek, most mégis kórházstopot követnek.

Rossz döntésnek nevezte, hogy nem támogatják a dél-budai szuperkórházat, mert az 1,2 millió budapesti ellátását szolgálná, az agglomerációban élőkkel együtt pedig mintegy 3 millió embert.

A kormány teljesíti a főváros által meghatározott feltételeket - tette hozzá -, az Egészséges
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 18:52
ITM: uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél a kis- és középvállalatok megerősítése
során György László hatékonyabb fellépést sürgetett az unió területén működő vállalkozások védelme érdekében, a harmadik országok tisztességtelen, versenytorzító gyakorlatával szemben.

Kifejtette, hogy az uniónak megfelelő egyensúlyt kell találnia a kibocsátás-csökkentési intézkedések és a versenyképesség között is. Az intézkedéseknek a lehető legnagyobb mértékben hozzá kell járulniuk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, de ügyelni kell arra is, hogy vállalataink a nemzetközi piacon ne szenvedjenek hátrányt az indokolatlanul szigorú szabályozás miatt - hangsúlyozta.

Az ITM közleménye szerint a Versenyképességi Tanács megtárgyalta a társaságiadó-információk közzétételére vonatkozó irányelv-tervezetet is. György László elmondta, hogy Magyarország egyetért a nyilvánosság és az átláthatóság növelésével a társasági adózás terén, de nem támogatja a célok eléréséhez javasolt eszközöket. Ennek oka, hogy az EU által javasolt szabályozás indokolatlan adminisztrációs tehernövekedést okozhat a
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:59
A kárpátaljai magyarság előtt álló kihívásokról tanácskoztak a KMKSZ alapszervezeti elnökei Makkosjánosiban
megalapozatlanul indított büntetőeljárást, kihallgatásokra citálja az anyaországi támogatásban részesülő magyar vállalkozókat, a határátkelőhelyeken vegzálja a kárpátaljai magyar vezetőket és egyházi személyeket. Nagyon kedvezőtlennek nevezte, hogy az ukrán médiában rövid szünet után ismét beindult a magyarellenes kampány.

A KMKSZ elnöke az ukrajnai termőföldpiac közelgő megnyitása kapcsán hangsúlyozta, az Egán Ede-központ közreműködésével fel kell készülni arra, hogy a kárpátaljai magyarok ne szenvedjenek hátrányt a földtulajdont érintő változások következtében. Az Ukrajnában folyó közigazgatási reformról szólva kiemelte, el kell érni, hogy Kárpátalján működőképes magyar településtársulások jöjjenek létre. Ennek kapcsán - folytatta - a KMKSZ-nek fel kell készülnie a jövőre esedékes helyhatósági választásokra, hogy a helyi szinteken erősödjön a magyar érdekképviselet.

Brenzovics László közölte, tovább folytatódnak az anyaországi támogatási programok. Köszönetét fejezte ki Magyarországnak és a
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 17:11
EP: a tagállamoknak sürgősen meg kell állapodniuk az unió következő költségvetéséről
"az uniós költségvetésnek tükröznie kell".

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelentette: jelenlegi formájában elfogadhatatlan a 2021-2027 közötti pénzügyi keretterv javaslata.

Azt hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság tervezete kettős mércét alkalmaz, ráadásul jelentősen csökkentené a regionális fejlesztési és az agrárforrásokat is. A magyar kormány számára elfogadhatatlan, hogy a magyarországi régiók 24 százalékos forrásvesztést szenvedjenek el, ahogy elfogadhatatlan a Magyarország esetében javasolt 16,4 százalékos vágás a közvetlen kifizetések, valamint a 26,6 százalékos forrásvesztés a vidékfejlesztési támogatások terén a közös uniós agrárpolitikában is.

"Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható, úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését" - fogalmazott a képviselő.

Az
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 14:51
Mérgezések összehasonlítása gyermekeknél
mivel a statisztikák, a fentiek szerint teljesen minimális szinten állnak, egész egyszerűen lejjebb nem mehetnek. Ugyanakkor azok akik ellenzik a legalizációt, ebből fognak táplálkozni, mikor ellenérveiket felhozzák és bizonyítékként használják majd fel ezeket a számokat, hogy elérjék azt, hogy szigorúbb szabályok kerüljenek bevezetésre. Mindenesetre fontos, hogy ezek a szempontok figyelembe legyenek véve: országosan, 136-szor nagyobb az esélye annak, hogy a gyermekek pelenka krémek lenyelése által szenvedjenek mérgezést, mint kannabisz által, viszont senki sem lobbizik a szigorúbb címkézési követelmények iránt ezekre a termékekre.

Fordította: Henrietta King

Ez a cikk a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület önkénteseinek munkájában készült. Az Egyesület egyik hivatalos facebook csoportja, ami kizárólag CBD olaj használatával, tapasztalatok megosztásával foglalkozik: https://www.facebook.com/groups/482424458549382/. Mielőtt bárki CBD terméket vásárolna, kérjük csatlakozzon, hogy ne
lilagondolatok, 2019. július 16. kedd, 09:09
Az EU rendkívüli költségvetési intézkedéseket fogadott el a megállapodás nélküli Brexit esetére
intézkedések célja, hogy ne változzon a 2019-es uniós költségvetés finanszírozásából az unióban maradó 27 tagállamra eső rész, valamint, hogy mérsékeljék a megállapodás nélküli uniós tagság megszűnésnek (Brexit) a finanszírozásra gyakorolt hatását, amely számos területet érinthet, köztük például a kutatást és a mezőgazdaságot.

Az intézkedés azt kívánja elkerülni, hogy az Egyesült Királyságban letelepedett emberek és szervezetek, valamint az uniós pénzekből részesülő egyéb kedvezményezettek kárt szenvedjenek.

Az intézkedéseknek köszönhetően az unió továbbra is teljesíthet kifizetéseket az Egyesült királyságban élő kedvezményezettek részére a kilépés időpontja előtt aláírt szerződések, illetve meghozott határozatok alapján mindaddig, ameddig az Egyesült Királyság befizeti a megállapított hozzájárulását az EU 2019-es költségvetésébe.

Az Európai Parlament április 17-én egyetértését adta e rendkívüli helyzetre szóló kerethez.

Az uniós tagországok szakpolitikusai leszögezték, a megállapodás
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 14:31
Tisztel atyádat és anyádat
,,Tiszteld atyádat és anyádat." (2Móz 20,12)

Az ifjúságnak a lelkére kell kötni, hogy úgy tekintsenek szüleikre, mint Istenre, és azt is gondolják meg, hogy legyen bár személyük csekély, szegény és törékeny, mégis édesapák és édesanyák, akiket Isten rendelt. Tisztességüktől nem fosztja meg őket magatartásuk vagy tévedésük. Ezért tanuld meg először is, hogy a szülőkkel szembeni tisztelet azt jelenti, hogy tartsd őket mindennél, a világ legdrágább kincsénél is becsesebbnek és kiválóbbnak. Másodszor, ha szólsz, légy tisztelettudó, gonoszul rájuk ne förmedj, ne zsörtölődj, ne zsémbeskedj, hanem adj nekik igazat, és hallgass, még ha túl is lépik a mértéket. Harmadszor: cselekedetekkel is tiszteld őket, azaz teljes mivoltod és vagyonod őket szolgálja, segítse, róluk gondoskodjék, ha öregek, betegek, törékenyek vagy szegények, és mindezt ne csupán szívesen tedd, hanem Istennek kijáró alázattal és tisztelettel. Mert aki tudja, mi módon tartsa meg szüleit a szívében, az nem fogja hagyni,
kalmanpiroska, 2019. május 26. vasárnap, 07:47
1/25
Képek, videók
0 a a Esti ima.jpg
lovaszmarika
2019. május 04. szombat, 16:58
0 a Esti ima.jpg
lovaszmarika
2019. április 14. vasárnap, 18:57
esti ima.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:45
esti ima
agica2004
2018. február 23. péntek, 21:56
Esti ima.gif
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:08
Kovács Sándor - esti ima
egrilany51
2017. augusztus 03. csütörtök, 19:41
Falu Tamás - Esti ima
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:22
esti_ima_559729_59305. gif
mailona
2016. október 13. csütörtök, 00:33
esti_ima_559729_59305. gif
bedmarika47
2016. május 18. szerda, 21:18
esti_ima_559729_59305. gif
lilagondolatok
2015. március 11. szerda, 09:18
ütni szeressenek.jpg
kicsoda57
2014. november 01. szombat, 17:57
Szeress, hogy szeressenek
margoboszi
2010. május 11. kedd, 19:55
Lelkünknek elég a kép.
jakabgasparne
2009. április 18. szombat, 06:18
Címkék
uniós pénzekből, első keresztényekre, regionális fejlesztési, magyarellenes kampány, átláthatóság növelésével, megváltás titkába, ilyen jellegű, Szurikáta Alapítvány, idős emberek, szempontok figyelembe, láthatatlan ellenséggel, harmadik országok, közös uniós, 7-es cikk, nappali tagozatos, 2019-es uniós,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.