Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 19:59 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindig lesznek majd körülötted, olyanok akik szeretnék...
Mindig lesznek majd körülötted, olyanok akik szeretnék elhitetni veled, hogy a világ egy félelmetes és szörnyű hely, tele veszéllyel, problémákkal amiktől meg kell, hogy óvd magad..... Kérlek tanuld meg figyelmen kívül hagyni.... Ez az Ő világuk, az Ő valóságuk, az Ő teremtésük! Nem kell, hogy a Tiéd is ez legyen! Figyelj egy kicsit és meglátod Te magad is, hogy a világ tele van szépséggel, reménnyel, szeretettel, vidámsággal, örömmel, egészséggel, szenvedéllyel, boldogsággal, zenével, tánccal, szerelemmel, hittel, bizalommal, hálával, anyagi bőséggel (is).... Szóval, tegyél egy próbát hangolódj, figyelj, gondolkozz, írj és beszélj Te is többet az örömről, az anyagi bőségről, a szeretetről, a szerelemről, a boldogságról, az egészségről, a háláról, vagy mindarról amit a valóságodnak szeretnél és figyeld meg, hogy mi történik...
Cynderella
koszegimarika, 2019. augusztus 06. kedd, 08:57
Szenvedés
"A szenvedés közelebb visz minket Istenhez, hogy olyan szenvedéllyel imádkozzunk, mint azelőtt soha. Eleinte általában száraznak és fájdalmasnak érezzük imáinkat, de ha nem csüggedünk el, és kitartóan kapaszkodunk Istenbe, egyre mélyebben tapasztaljuk meg az ő szeretetét és örömét - amit a legkevésbé gondoltunk lehetségesnek."

- Timothy Keller -
kalmanpiroska, 2019. július 28. vasárnap, 19:52
Megkerült a négy ősnyomtatvány
Megkerültek a Székesfehérvári Püspöki Könyvtárból ellopott ősnyomtatványok.
..........
A székesfehérvári püspöki palotában mutatták be június 25-én azt a négy ősnyomtatványt, amelyeknek az 1980-as évek elején, egy kisebb renoválás során a püspöki könyvtárból nyomuk veszett. 2019 tavaszán egy bécsi antikvárius jóindulatából először egy, majd kettő, végül mind a négy elveszett kötet ingyen visszatérhetett Székesfehérvárra.
A sajtótájékoztatón Spányi Antal megyéspüspök elmondta: ,,Különleges és rendkívüli ez az alkalom. Nemcsak az előkerült kötetek értéke miatt, hanem előkerülésük körülményeinek okán is. Az egyházi könyvtárak, levéltárak és muzeális gyűjtemények a nemzeti és az egyetemes kultúra, a tudomány és a művelődés számára felbecsülhetetlen értéket jelentenek. Az Egyház jelenléte a kultúrában voltaképpen az Egyház jelenléte a társadalomban. II. János Pál pápa gyakran beszélt a kultúra evangelizációjának
maroka, 2019. június 26. szerda, 17:58
Keresem lényed
Keresem lényed

Arcom szembefordítom
a végtelen csillagos éggel,
keresem lényed szüntelen,
keresem örök szenvedéllyel,

míg választ nem adsz énnekem,
mi nyugtalan szívemben simít
bánatot, fájdalmat, könnyet,
ott mindent, mindent lecsendesít.

Keresem lényed szüntelen,
mutasd meg nekem magad,
mert hinni vágyom benned én,
s nem nyughatom míg nem szabad.

Míg nem lehet feléd repülni
könnyű szárnyakon, Istenem,
minden terhet szakíts le rólam,
míg enyém lesz a végtelen,

s nem köt már törvény e világhoz,
szívem is betölti a csillagtenger,
s kiformálódik bennem az arcod.
a képmásodra teremtett ember.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2019. május 25. szombat, 10:55
A kísértő
lelked vágyban ég, -
gondolj csak erre s hiszed-e még,
hogy Isten gyermeke vagy?

Hívő:
Eh! ördögi beszéd!

Kísértő:
No, no, csak gondolkozz rajta előbb!
Állj csak meg élted roncsai előtt
és kérdezd, hogy miért...

Hívő (közbevág):
Elég! Ne kísérts!...

Kísértő:
... hogy miért hevernek romban álmaid?
Nézd csak boldogságod bús foszlányait
és kérdezd: miért szaggatták széjjel
láthatatlan kezek, mikor szenvedéllyel
őrködtél felette
vesztétől remegve
s mégis elnyelte a bánat árja,
nem volt, ki karját föléje tárja,
jött a bánat-éj...

Hívő:
Ah! ne beszélj!...

Kísértő:
Jött és rádborítá kínzó gyászát
s ki hallotta meg lelked sírását?
Angyalok nem jöttek vigaszt hozni,
könnyeidet hagyták tovább folyni.
Lehajolt-e hozzád Isten karja,
hogy gyermekét védőn betakarja?
Ugye hogy vérzett fájón a szíved,
emlékezz csak s mond, még
kalmanpiroska, 2019. április 23. kedd, 16:56
Krisztus megőriz
"És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek." (Jn 10,28)

Így minden keresztyén, ha az evangéliumot hittel elfogadta, örülhet annak, hogy ennek a pásztornak és Krisztusnak a keze alá tartozik. Ne engedje hát, hogy bűnei összezavarják őt, mert ha az evangéliumot megragadta, Krisztus, akihez ő tartozik, be fogja váltani ígéretét. Az ördög meg fogja őt még kísérteni ezzel vagy azzal a bűnös szenvedéllyel, házasságtöréssel, paráználkodással, lopással, irigykedéssel, gyűlölködéssel, haraggal vagy bármi más bűnnel, de semmi nincs veszve. Neki erős, hatalmas királya van, aki bizonnyal meg fogja őt védeni. Súlyosan fog ez téged érinteni, keserű lesz ez nagyon, ezért van szükség az imádkozásra; mások is imádkozzanak érted, hogy erős legyen a felbuzdulásod és vakmerő a szíved az ördögnek ellene állni. De bizonyos, hogy nem fogsz elhagyatni, Krisztus meg fog téged szabadítani, csak ki ne ess az ő országából.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. április 23. kedd, 08:17
Alexander Buzlov lép fel a Pannon Filharmonikusok évadzáró budapesti koncertjén
Az est folytatásában Dvorák VII. d-moll szimfóniája hangzik el, a zenekart Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere dirigálja - közölték a szervezők az MTI-vel.

A cseh zeneszerző művei közül leginkább e két alkotásában érhető tetten a szenvedéllyel, hősiességgel, bensőségességgel teli, szélsőséges érzelmi állapotokat felvonultató érett romantika.

"A mű töretlen népszerűsége annak változatos és megkapó dallamvilágából, nagyszabású, romantikus versenymű jellegéből adódik. A sokszor hirtelen jelentkező dinamika, szín- és hangulatváltások, a fájdalmas, nosztalgikus és derűs szakaszok egymásutánisága, a széles ívű dallamok hiteles megformálása és az intenzív zenei kifejezés folyamatos igénye minden csellóművészt komoly feladat elé állít" - idézi a közlemény Vass András szavait a h-moll gordonkaversenyről.

A csellóverseny után elhangzó mű a dirigens szerint a szerző legdrámaiabb alkotásai közé tartozik, amelyen erőteljesen érződik Brahms hatása. "Dallamvilágának sokszínűségével,
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 22:00
Mi Atyánk...
valóság alatt,
mely minket eszményi létbe felemel,
hol egy Atyát tisztel s fél minden ajak.
Isten nékünk Atyánk! Óh milyen csodás
és milyen nagy kegy, mit nem érdemeltünk
s ez nem hamis ábránd, üres álmodás,
mert e valótól új életre keltünk.

Mi Atyánk... Imázik milliónyi ajk
s a nagy embercsalád csak boldogtalan!
A vak önzés hányat zord nyomorba hajt
s hány van sorsán síró, bús, vigasztalan!
Más pedig bajt szerez önnön magának,
midőn szenvedéllyel bűnbe aljasúl,
nem hallja szavát az égi atyának,
tékozló fiúként tőle elvadúl!

Mi Atyánk... hol vannak az igaz fiak,
kik lényükben hordják Istennek képét?
Hol a szeretet, mely messzire kihat,
s mindenkiben látja önnön testvérét?
Ahogy szól az ajak, úgy mért nem érez
milliónyi ember, ki sokszor imáz,
s felvidulna mindjárt, ki fájón vérez,
megszünne a bú-gond, megszünne a gyász.

Mi Atyánk... Minek hát a gát, mit emelt
a szívnek vad
kalmanpiroska, 2019. április 16. kedd, 15:25
Igaz kegyesség
,,Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt." (Gal 5,24)

Te kedves ember, ha el akarsz jutni az igaz kegyességre, amely Isten előtt megáll, akkor teljességgel kételkedned kell magadban, és egyedül Istenben bíznod, magadat teljesen át kell adnod Krisztusnak, és őt teljesen elfogadnod úgy, hogy tiéd legyen minden, ami az övé, és az övé legyen minden, ami a tiéd. Mert így kezdesz el isteni szeretetben élni, sőt teljességgel más, újonnan született emberré válsz, és minden, ami benned van, az ellenkezőjére fordul. Így aztán olyan nagy kedved támad a tisztaságra, mint amekkora kedvedet eddig a tisztátalanságban lelted, és így lesz ez minden szenvedéllyel és hajlandósággal. De arra vigyáznunk kell, hogy ne essünk kétségbe, ha még valamilyen bűnös hajlandóságot érzünk magunkban, és ha még nem vagyunk annyira tiszták, amilyenek lenni szeretnénk. Ezt a szennyet soha nem fogjuk teljesen kisöpörni, mert mi itt test és vér vagyunk.

Luther
kalmanpiroska, 2019. március 08. péntek, 13:53
Az állatövi jelek megtanulandó feladatai
elengedni, különösen a félelmeit. Meg kell vizsgálnia, hol milyen módon, kihez kötődnek ezek a félelmek. Spirituális értelemben a Skorpió az árnyék jele. Mindenkinek van árnyéka. Az árnyékot általában másra vetítjük rá, ezért a környezetünkben megélt élményeket, szenvedélyeket azzal, vagy azokkal a személyekkel éljük át, akikre rávetítjük az árnyékunkat. Ebben az értelemben legfontosabb szembenézni az árnyékunkkal és ebben a legjobban az önismeret segíthet.

A Nyilas feladata: Hinni csak szenvedéllyel lehet, a hit azt jelenti, hogy valami mellé letettük a voksunkat. Ezért mondja Jézus, hogy ,,a langyosakat kiköpi a szájából az Úr". A Nyilas kettős jel, hasonlóan az Ikrekhez és ezért feladata is kettős. Nem elég,hogy a saját hitét felépítse, ha idáig eljutott, tovább kell adnia, viszont vigyáznia kell arra, hogy ne váljon hamis prófétává. A hamis prófétaság nemcsak abból áll, hogy valaki hazudik, hanem abból is, hogy hiteltelen életet él.Spirituális értelemben, mint minden tüzes jelnél
eposz, 2019. február 10. vasárnap, 05:49
"A görögök mindig azt kérdezték, ha meghalt valaki: „V
"A görögök mindig azt kérdezték, ha meghalt valaki: ,,Vajon volt benne szenvedély?"
Nos, ez hát a lényeg. Bármit is csinálsz, égjen el benne a szíved. Tedd alázattal és szenvedéllyel! Legyen az egy csók, egy ölelés, karrier, álmok, vagy csak egy nap a munkahétből. Élj úgy végre, ahogy a kiskölykök teszik. Ne feledd, amit szívből csinálsz, az élni kezd! És csak így lehetsz boldog!"

(Péter Noel)
koszegimarika, 2019. február 06. szerda, 07:45
Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó
március 29-re tervezett időpontját legfeljebb néhány héttel lehet elhalasztani, különben "időpontütközés fenyeget az európai parlamenti választással, amelynek részben bizarr, részben veszélyes következményei lennének az egész EU-ra nézve".

Ennek nagy a valószínűsége, mert "egyáltalán semmi nem utal arra, hogy Nagy-Britannia észhez tér" - írták, hozzátéve, hogy az EU-nak fel kell készülnie a legrosszabbra, mert a londoni alsóház képviselőinek egy része "fundamentalista, akik szinte vallásos szenvedéllyel" törekednek a Brexitre, és ugyan kisebbséget alkotnak, de elég sokan vannak ahhoz, hogy "bármilyen döntést megtorpedózzanak".

A baloldali Frankfurter Rundschau Egy másodosztályú politikus megaláztatása című kommentárja szerint Theresa May brit kormányfő "megérdemli a vereséget", mert konzervatív pártjának érdekeit az utolsó percig a hazája érdeke fölé helyezte.

Az "autizmussal határos kapcsolatteremtési nehézségekkel" küzdő May végül szinte teljesen egyedül maradt. Most "a haza javára kell
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 14:11
1/195
Képek, videók
a körülötted.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 17:02
Körülötted lévő emberek.j
scorpionsrose
2014. november 25. kedd, 19:08
Körülötted van szerető cs
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 18:49
És körülötted....JPG
pacsakute
2014. augusztus 23. szombat, 13:09
Körülötted bolyongok.bmp
ile58
2009. április 02. csütörtök, 20:17
körülötted...
lengyelne
2008. március 25. kedd, 06:47
körülötted.JPG
charlotteani
2007. november 29. csütörtök, 19:07
Szeretnék könny lenni az
sanci81
2018. július 12. csütörtök, 16:31
Szeretnék kívánni Neked j
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 14:14
Pont ezért nem szeretnek.
alvaro-hopihe
2018. február 18. vasárnap, 14:15
Szeretnék örökké így ülni
chillik
2017. november 25. szombat, 04:52
Valóban nem szeretnék.
alvaro-hopihe
2017. november 05. vasárnap, 16:14
Szeretnék átölelni.jpg
chillik
2017. szeptember 28. csütörtök, 05:05
Szeretnék élni kék hullám
chillik
2017. június 07. szerda, 05:51
Szeretnék valamit mondani
csalogany13
2017. április 17. hétfő, 11:50
Címkék
1980-as évek, Székesfehérvári Püspöki Könyvtárból, evangéliumot megragadta, kiskölykök teszik, szerző legdrámaiabb, csellóverseny után, legkevésbé gondoltunk, utolsó percig, árnyék jele, ördögnek ellene, Vass András, Dvorák VII, végtelen csillagos, kultúrában voltaképpen, európai parlamenti, intenzív zenei,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.