Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 17:39 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Interjú Székely János püspökkel
katolikus közösségeit május 16. és 24. között. A teremtésvédelmi hét alkalmából kérdeztük Székely János szombathelyi megyéspüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága elnökét.
hirdetés
- Püspök atya, mit tud a magyar egyház ezzel a tematikus héttel kezdeni, amikor a járványveszély miatt nincs lehetőség például közösségi szemétszedésre vagy más, figyelemfelhívó programok megtartására?
- A járvány nehézzé teszi az ilyesfajta megemlékezéseket, ugyanakkor egy nagyon erős felhívás arra, hogy a világunk beteg, hogy másképpen kellene élnünk.
Ferenc pápa mondta a járvány legelején tartott esti imádság során a Szent Péter téren: ,,Azt gondoltuk, hogy örökké egészségesen élhetünk egy beteg világban. Rohantunk a haszon, a dolgok után..., nem hallottuk meg a tönkretett Föld kiáltását és a szegények jajkiáltását."
Ma talán nagyobb az érzékenység arra, hogyan élhetne az emberiség fenntarthatóbb, egészségesebb módon. Nagyon sokat segít a
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 09:53
Erdő Péter bíboros, prímás írása Szent II. János
azóta méltán nagynak és szentnek nevezünk (Nagy Szent János Pál), hogy az Egyház ,,kiterjedt már a föld végső határáig". Ez pedig, mint beszédeiben és írásaiban másutt is, valamiféle mélyebb - talán misztikus - meglátásnak vagy utalásnak tűnik. Hiszen az egyházi hagyomány a végső idők egyik jelének tekinti, hogy az evangélium már elterjedt az egész világon.
De Isten belépett az emberiség történelmébe. Akármeddig tart is ez a zarándokút, ő velünk jár, egy lett közülünk, és ugyanakkor ő az Egyetlen.
,,Isten a megtestesülés által adta meg az emberi életnek azokat a távlatokat, amelyeket a teremtés pillanatától neki szánt." Az ember minden tévelygésére Isten örök szeretetében a megváltással válaszolt.
A lengyel pápa az első enciklikájában megmagyarázza azt is, hogy miért választotta - immár másodikként - a János Pál nevet. Vallotta, hogy XXIII. János és VI. Pál ,,olyan állomást jelentenek a pápaság történetében, amely küszöbjelleggel bír, és innen
maroka, 2020. május 18. hétfő, 08:22
Mai harmónia kártyám
együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Kompromisszumkészség hatja át.
Hó /Hópihe - tisztaság, puhaság, lepel, kikristályosodás

Az érzelmek kihűlésének lehetőségére hívja fel a figyelmet. Jelezheti egy kapcsolat, főként egy mély érzelmi kapcsolat fellazulását, felborulását. Jelképezi az illúziókat, mivel a hó könnyen elolvad. A hó jelképe magában hordozza a gondot, a szomorúságot is, de a hóolvadás a rossz időszak elmúlását jelenti. A hó tisztít, védelmez, de ugyanakkor hibernál, megtart egy adott állapotban. Ha küzdesz ez ellen, tetszhalálba kényszerítve érezheted magad, míg ha átengeded magad nyugodt oltalmának, akkor átvészeled leple alatt a gyilkos telet. Ezt a lapot hóesésben kapni szerencsét jelent. Engedd, hogy a kezedre hulljon egy hópihe, és lesd meg utolérhetetlen, egyedi alakját.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, vermeld érzelmeidet, míg a nap megmelengeti és újra életre kelti. Ne dönts hidegen! Ha párt keresel, szemléld érzelmeidet a
eva6, 2020. május 15. péntek, 05:40
Nébih: több mint 15 ezer hektárnyi ültetvényt sújtott tavaszi fagykár
szilvaültetvényeket érte trauma, bár a korai fajtáknál itt is nagyobb hozamkiesés várható. A májusi virágzású birsalmát és bodzát, úgy tűnik, megkímélték az éjszakai fagyok.

Jelenleg virág- és rügykárról van szó - hangsúlyozza közleményében a hivatal. Az idei gyümölcstermést még nagymértékben befolyásolni fogja a következő hetek időjárása. Országos viszonylatban egyes fajoknál, erős virágzás esetén, akár a virágok negyede-harmada is elegendő lehet a normál, esetleg közepes terméshozam eléréséhez, ugyanakkor a károsodást nem mutató virágok, virágkezdemények sérülhettek annyira, hogy nem termékenyülnek meg, nem kötődik meg a gyümölcs. Ezt figyelembe véve a várható termésre leghamarabb a virágzás után 4-6 héttel, május végén lehet tisztább prognózist adni.

A Nébih felhívta a termelők figyelmét arra, hogy amennyiben a mezőgazdasági káresemény április 1. után következett be, és a kárbejelentésben nyitva álló határidő (a káresemény bekövetkezésétől számított 15 nap) az egységes kérelem szankciómentes
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 20:03
Koronavírus - Magyar Nemzet: Karácsony nem mondott igazat a Pesti úti idősotthonról
legyen valaki, aki megkísérli ellátni a betegeket.

A vizsgálatok során a Házidoktor 17 Kft. Felnőtt Háziorvosi Szolgálat ügyvezetője kaotikusnak nevezte az orvosi ellátást a március 12. utáni időszakban. Kiderült, hogy innentől kezdve egészen április 12-ig nem volt negyven órában intézményi orvos az otthonban, és voltak olyan napok, amikor egyáltalán nem jelent meg orvos az intézményben.

Az idősek otthona elsősorban megbízási szerződésekkel foglalkoztatta az orvosokat. A kiállított számlákból ugyanakkor nem mindig derül ki, hogy mennyi beteget és hány órában láttak el a doktorok.

Emlékezetes, Müller Cecília országos tiszti főorvos április 9-én helyszíni szemlét tartott az idősotthonban, és még aznap kötelező határozatot adott ki, amelyben elrendelte, hogy a fővárosi önkormányzat azonnal és folyamatosan biztosítsa az orvosi ellátást az intézményben, miután addigra világossá vált, hogy tömeges megbetegedések vannak az otthonban, ami a járvány egyik gócpontjává vált. Ez után április 13-án
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 08:10
Jézus-jelenések 04.26
(vagyis: a fény felől a sötétségbe tartanak). Már-már panaszosan róják fel: ,,néhány hozzánk tartozó asszony megzavart bennünket". Mindent tudnak húsvétról, és mégsem támadt húsvét a lelkükben.
Milyen nagy a távolság az ember tudata és a szíve között! Mennyivel egyszerűbb Istent az agyunk skatulyáiban elraktározni, mintsem szabad életáramlásában szemlélni, befogadni! Keresztényként mi mindannyian tudunk arról, hogy Jézus feltámadt - immár harmadik vasárnapja ezt a titkot ünnepeljük. Ugyanakkor újra és újra felhorgad a kérdés: elért-e már a szívünkig ez az örömhír? Ha nem, akkor könnyen előfordulhat, hogy Isten eleven kezdeményezése, spontán és kreatív cselekvése az emberek között és az emberekben inkább zavarkeltő tényezőnek fog tűnni a szemünkben. Ugyanis előállhat az a helyzet, hogy az élő (vagyis a lezárt, tárgyiasító és ,,halott" okoskodásainkat szüntelenül meghaladó) Úr nem azt teszi, amit mi elvárunk tőle; nem úgy mutatkozik meg, ahogyan szeretnénk.
Ezzel el is
maroka, 2020. április 26. vasárnap, 19:20
Koronavírus - AM: biztosított az ország élelmiszer-ellátása
a "higiénikus vásárláshoz szükséges egyszer vagy többször használatos eszközök".

A boltok kétharmadában naponta többször fertőtlenítik a hűtők, tárolók fogantyúit, az áruszalagokat és a bankkártya-terminálokat.

Zsigó Róbert arról is tájékoztatott, hogy a közétkeztetésben is ellenőriztek, az elmúlt időszakban 230 helyen jártak a Nébih ellenőrei. A problémák között említette, hogy a dolgozók nem mindig fordítottak kellő figyelmet a személyi higiéniára és az egyéni ételhordók tisztaságára. Ugyanakkor szinte mindenhol alaposan hőkezelt, így biztonságos élelmiszereket tartanak az étlapon.

Szót arról is: megteremtették annak lehetőségét, hogy a szeszfőzdék és a szeszesital-gyártó üzemek átállhassanak fertőtlenítőszer-gyártásra. Az érdeklődő vállalkozások a Nébihnél jelentkezhetnek.

Zsigó Róbert közölte: a Nébih oldalán a vásárlók is számos tájékoztatót találhatnak, a napokban készült el a legújabb, letölthető tájékoztató a vásárlási és konyhai higiéniáról.

Az államtitkár megemlítette
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 13:21
Újabb jelentős hitelintézeti könnyítésekről döntött az MNB
koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítése és a bankszektor gazdasági növekedést támogató szerepének erősítése érdekében.

Magyarország ezzel európai gyakorlatot követ, hiszen már számos uniós tagállam nemzeti bankja, illetve az Európai Központi Bank is jelezte: a válságidőszakban elnézők lesznek, ha a tőkefenntartási vagy akár általánosan a kombinált tőkepuffer esetében egy általuk felügyelt hitelintézet limitsértést követ el - írták.

A válságidőszakot követő átmeneti periódus után ugyanakkor az MNB ismételten elvárja, hogy a pénzügyi intézmények ismételten teljes mértékben megfeleljenek e tőkekövetelménynek. A TFP átmeneti "felszabadítása" közel 700 milliárd forintos könnyítést jelent az intézmények számára, és tovább növelheti - összességében akár 5000 milliárd forint feletti összeggel - a hazai hitelintézeti szektor hitelezési potenciáljának mértékét - írták.

A jegybank emellett módosította a lakossági jelzáloghitelekhez szükséges önerő pénzügyi intézmények általi értékelésével
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 09:41
Ferenc pápa imádkozik a csodatevő feszület előtt
hasonlóan tesz külföldi apostoli útjai előtt és után is.
Az ikon a kereszténység első évezredéből származik, a hagyomány szerint Szent Lukács festette. A középkorban többször átfestették, ezért nehezen lehet meghatározni valódi korát, a művészettörténészek az 5. és a 12. század közötti időszakra datálják. Évszázadokon keresztül a keresztelőkápolna kapuja felett függött, majd a 12. századtól a főhajóba került, 1613-tól pedig a kegykép részére kialakított Pál-kápolna oltára fölé helyezték.
Ugyanakkor a Római Szertartáskönyv azt írja, hogy ,,A Liberius-bazilikát, amit ma Santa Maria Maggiorénak hívnak, Liberius pápa (352-366) alapította, és III. Sixtus újíttatta fel, bővíttette ki. Liberius pápa kiválasztott egy nagy tiszteletnek örvendő képet, amit a pápai oratóriumban helyezett el. Valószínűleg Szent Ilona, Constantinus anyja hozatta Rómába a 4. században."
.............
A 117×79 centiméteres
maroka, 2020. április 16. csütörtök, 09:06
Regina caeli, laetare, alleluia
legfontosabb tudnivalók tekintetében A népi jámborság és liturgia direktóriuma (2002) igazít el bennünket (n. 196): XIV. Benedek pápa rendelkezése alapján (1742. április 20.) húsvéti időben az Úrangyala helyett a híres Regina caeli (Mennynek királyné asszonya) antifónát imádkozzuk. Ez az imádság valószínűleg a X-XI. századból származik, és örvendezve kapcsolja össze az Ige megtestesülésének misztériumát (mert kit méhedben hordozni méltó voltál) a húsvéti eseménnyel (amint megmondotta vala, föltámadott). Ugyanakkor a Fia feltámadása miatti ,,örvendezésre való felszólítás" (örülj, szép Szűz), amellyel az Egyház közössége Szűz Máriához fordul, ahhoz az örvendezéshez való felszólításhoz kapcsolódik, illetve nyúlik vissza, mellyel Gábor angyal fordult az Úr alázatos szolgálóleánya felé, amikor arra kérte, hogy legyen az üdvözítő Messiás anyja [Örvendezz, kegyelemmel teljes (Lk 1, 28)].
Felületesen szemlélve úgy tűnhet, mintha a húsvéti öröm ötven napra kiterjedő bőséges folyama ezen időszakban az
maroka, 2020. április 16. csütörtök, 08:57
Krónika 12. rész (büntetőeljárás)
hiányosságok indokolták - mondta a fideszes vezérszónok.Jobbik: egy "új kodifikáció tanúi vagyunk"Varga-Damm Andrea (Jobbik) iszonyatosan nagy terjedelműnek nevezte a javaslatot, szerinte gyakorlatilag egy "új kodifikáció tanúi vagyunk", ráadásul előzetes szakmai egyeztetés nélkül. Nem helyénvaló, hogy 3-4 évente módosítanak széles terjedelemben ilyen nagy kódexet - mondta. Ennek oka szerinte a kormány helytelen hozzáállása a jogalkotáshoz.

A javaslat erényének nevezte ugyanakkor, hogy a szóban kihirdetett tényállás köti majd a bírót az írásbeliségnél.

Azt is üdvözölte, hogy családon belüli erőszak esetén hivatalból értesíteni kell a gyermekvédelmi rendszert.

A fémkereskedelmet érintő szabályozást viszont Varga-Damm Andrea úgy értékelte: biztos benne, hogy "ez a piac kell valakinek".KDNP: gyakorlati visszajelzések alapján születtek a módosításokVejkey Imre (KDNP) kifejtette: a módosítások nem egy íróasztal mögött, elméletben születtek, hanem
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 20:33
Harmónia......
együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Feltöltődés hatja át.

Hó /Hópihe - tisztaság, puhaság, lepel, kikristályosodás

Az érzelmek kihűlésének lehetőségére hívja fel a figyelmet. Jelezheti egy kapcsolat, főként egy mély érzelmi kapcsolat fellazulását, felborulását. Jelképezi az illúziókat, mivel a hó könnyen elolvad. A hó jelképe magában hordozza a gondot, a szomorúságot is, de a hóolvadás a rossz időszak elmúlását jelenti. A hó tisztít, védelmez, de ugyanakkor hibernál, megtart egy adott állapotban. Ha küzdesz ez ellen, tetszhalálba kényszerítve érezheted magad, míg ha átengeded magad nyugodt oltalmának, akkor átvészeled leple alatt a gyilkos telet. Ezt a lapot hóesésben kapni szerencsét jelent. Engedd, hogy a kezedre hulljon egy hópihe, és lesd meg utolérhetetlen, egyedi alakját.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, vermeld érzelmeidet, míg a nap megmelengeti és újra életre kelti. Ne dönts hidegen! Ha párt keresel, szemléld érzelmeidet a
agica2004, 2020. március 21. szombat, 16:23
1/97
Képek, videók
kristóf interjú.jpg
maroka
2019. július 13. szombat, 23:06
nikola-tesla-interju-1 -34
lilagondolatok
2018. április 21. szombat, 09:05
péterrel interjú1214.jpg
maroka
2017. december 16. szombat, 11:51
interjuk_053.jpg
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:36
20140617interju-gyurcs any
agica2004
2014. december 15. hétfő, 13:35
Film (Interjú a Vámpírral
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:22
interjú a vámpíral
elisha24
2014. január 10. péntek, 13:02
Interjúk_Kyra könyve.jpg
katajeva
2013. május 31. péntek, 18:18
Interjú Erőss Zsolttal
sacimama
2013. május 23. csütörtök, 20:17
Interjúk
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:58
interjú.jpg
agica2004
2011. szeptember 22. csütörtök, 13:45
magyar-anyák-1140x520. jpg
menusgabor
2020. május 22. péntek, 21:47
magyar.jpg
liliana01
2020. április 29. szerda, 19:49
Babits Áldás a magyarra.j
menusgabor
2020. április 06. hétfő, 21:16
Ábrányi Él a magyar.jpg
menusgabor
2020. április 06. hétfő, 19:06
Címkék
Erdő Péter, vizsgálatok során, ember minden, javaslat erényének, várható termésre, következő hetek, pápaság történetében, általuk felügyelt, teremtés pillanatától, Veritate Bizottsága, csodatevő feszület, emberek között, járvány nehézzé, idősek otthona, tematikus héttel, gyermekvédelmi rendszert,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.