Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 10:51 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kilencvenkilenc éve vonult be Horthy Budapestre
KILENCVENKILENC ÉVE VONULT BE HORTHY BUDAPESTRE

Ma 99 éve, hogy Horthy Miklós "tetemre hívta" a magyar nemzetet országunk fővárosában. 1919. november 16-án Siófokról utazott Budapestre, és miután különvonata reggel negyed 7-kor beért a Kelenföldi pályaudvarra, hadserege élén szemerkélő esőben hatalmas pompával vonult be fehér lován a Bartók Béla úton a város szívébe.

Hivatalos fogadása a Gellért Szálló előtt, a bevonulási ünnepség pedig az Országháznál zajlott.

Budapest polgármestere, Bódy Tivadar a Duna partján, a Szent Gellért téren köszöntötte Horthyt, aki híres beszédében >tetemre hívta< a magyar fővárost, felrótta neki, hogy >vörös rongyokba öltözött<, egyúttal azonban megbocsátásáról biztosította hallgatóságát

Horthy
menusgabor, 2018. november 16. péntek, 16:45
Labdarúgó NB I - A Honvéd ismét legyőzte a Haladást
illetve Jagodics (16.), Benes (53.), Petró (74.)

piros lap: Priskin (81.)

Budapest Honvéd:

---------------Gróf - Batik, Kamber, Skvoric - Heffler T., Uzoma - Vadócz, Gazdag (Pölöskei Zs., 85.), Nagy G. - Danilo (Cipf, 91.), Holender (Lukács D., 63.)

Haladás:

--------Király - Schimmer, Kolcák, Benes, Bosnjak (Habovda, 41.) - Grumic, Jagodics - Mészáros, Petró (Németh M., 78.), Lyng (Bamgboye, 71.) - Priskin

Szakadó esőben kezdődött, 15 perccel később viszont már csak szemerkélőben folytatódott a találkozó, amelyen sokáig a Honvéd irányított, de mezőnyfölényét a 38. percig nem tudta gólhelyzetre váltani. Akkor Gazdag Dániel jó ütemben ugratta ki Danilót, aki két szombathelyi védő között lépett ki, majd a kiszolgáltatott Király Gábor mellett a kapu rövid oldalába helyezett. A Haladás először a szünet előtt villant, ám az mindjárt egyenlítést is ért. Mészáros ziccerrel egyenértékű helyzetét Gróf még szögletre mentette, a sarokrúgásból beívelt labdát azonban Priskin már a kapu jobb
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 22:29
Red Bull Air Race - Martin Sonka győzött Budapesten
pilóta versengett - a német Matthias Dolderer egészségügyi problémák miatt nem ülhetett repülőbe -, s egyenes kieséses rendszerben küzdött egymással. A kvalifikációs időeredményük alapján párokba rendezték őket (1-14, 2-13, 3-12, 4-11, 5-10, 6-9 és 7-8), és a hét győztes, valamint a vesztesek közül a legjobb időeredménnyel célba érő pilóta jutott a negyeddöntőbe, köztük a pontversenyt a viadal előtt holtversenyben vezető ausztrál Matt Hall, aki pályacsúcsot döntött az első körben (56.852 mp).

A szemerkélő esőben kezdődött négy párharcos középszakaszt követően ezek győztese versengett egymással a legjobb időért.

Ebben Sonka az első négyes döntőjét teljesítő francia Mika Brageot-t, valamint az idei vb legutóbbi két futamán diadalmaskodó Hallt megelőzve bizonyult leggyorsabbnak.

A nyolcfutamos vb-sorozat - amelynek a budapesti a negyedik állomása volt -augusztusban Oroszországban folytatódik.

A végeredmény:1. Martin Sonka (cseh) 57.502 másodperc2. Mika Brageot (francia) 57.8493. Matt Hall
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 16:32
Életadó virág
Az ember egykedvűen ballagott haza az orvostól. Kezeit zsebre vágva, nem nézett se jobbra, se balra, csak maga elé meredt szomorúan. Egyedül volt, nem tartozott senkihez, nem tartozott felelősséggel senki iránt. Ezért vette tudomásul olyan lakonikus nyugalommal a diagnózist: nem gyógyítható.

Nem fájt neki semmi, csak rótta az utcákat, a szemerkélő esőben, hideg, alattomos szélben. Épp csak a komfortérzet miatt hajtotta fel a gallérját. Vagy tán csak megszokásból. Hiszen már úgysem számított semmi. Gondolatai sem voltak... már nem.

Befordult az ismerős sarkon, gépiesen, megszokott módon. Semmi nem változott reggel óta, amikor elindult. Szürkeség, beton, pocsolyák....ahogy mindig is. Nem mindig volt ilyen. Ó dehogy. Valamikor régen szebb volt számára minden. Voltak érzelmei, boldog napjai, nevetés...béke, nyugalom. Ez már egy ideje a múlté...megfakult, ő meg belefásult.

Nem is izgatta magát a kialakult helyzet miatt, hiszen vesztenivalója nem volt már egy ideje. Tudomásul
katalinkohut, 2018. március 06. kedd, 09:32
Szép gondolatok...
Azóta szeretem az őszt. Már nem az elmúlást jelenti, hanem a kezdetet. Izgalmas felismerésekkel teletűzdelt, átlényegülés kezdetét. Aranyló napsütésben séta közbeni hallgatni a másik hangját, remegve figyelni a gondolatfolyamot, s közben beleszeretni a hangba, ami bármit mond, annyira szép, mert oly sok éven át szomjúhozta a lélek.

Azóta szeretem a fákat. Az erdő zúgását szemerkélő esőben, alkonyatkor hallgatni a vízesés robaját. Barlangban énekelni könnyel teli szemmel, mert annyira szép rubintos kedden késő éjjel. Meztelen lélekkel együtt állni az éjszakában. Megélni fájdalmat, gyönyörűséget, keserűséget és a méz édességét.
Együtt könnyezni, és együtt kacagni bele a világba szemben a széllel. Azóta szeretek álmodni. Biztonságban átkarolva. Érezve minden pillanatban, hogy nem vagyok egyedül. Hogy kincset tartok a karomban s valaki kincsként őriz engem.
Őrzi a kezem, a testem, a lelkem. Ha nem őrizne, akkor sem mennék el. Soha nem megyek már el.

Azóta
aranyoslila, 2017. november 14. kedd, 18:57
Marosvásárhelyi iskolaügy - Többezres tüntetés kezdődött Marosvásárhelyen a felekezeti iskola védelmében
A tiltakozó nagygyűlést eredetileg a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) hétfői, Maros megyei választási kampányindító rendezvényén hirdették meg. A Magyar Polgári Párt korábban nyilatkozatban vállalt szolidaritást a római katolikus gimnázium meghurcolt vezetőjével, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) pedig válságkezelő csoport létrehozását sürgette a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium megmentésére.

Közvetlen érintettsége miatt végül - a gyulafehérvári főegyházmegye vagyonának egy részét kezelő - római katolikus Státus Alapítvány vette át a demonstráció megszervezését. A megmozdulás így felülemelkedhetett egy pártrendezvény szintjén, és a körülötte kibontakozott széles körű szolidaritás jelezte: az erdélyi anyanyelvű oktatás, azon belül a felekezeti iskolák működése összmagyar ügy.

A marosvásárhelyi Vársétányra - jelentős, de diszkrét rendőri jelenlét közepette - többnyire kisebb-nagyobb csoportokban érkeztek a történelmi egyházi közösségek, a magyar iskolák tanárai és diákjai,
velemenyezd, 2016. november 12. szombat, 14:22
Együtt járta be biciklivel a magyar és a szlovén államfő az Őrség egy részét
kerékpártúra a Vas megyei Orfaluból indult, ahol a két elnök előbb megnézte a szlovén tájházat, majd magyar és szlovén diákok társaságában a zöld határt átlépve biciklizett át a szlovéniai Dolencibe (Dolányba), ahol egy mezőgazdasággal, állattenyésztéssel, méz és sajt előállítással foglalkozó családi gazdasággal ismerkedtek.

A túra Szalafőn a Pityerszeren folytatódott, ahol az Őrségi Népi Műemlékegyüttest keresték fel, végül az út utolsó néhány kilométerét az Őrségi Nemzeti Park központjáig előbb szemerkélő, később már szakadó esőben tették meg.

Áder János Szalafőn tartott sajtótájékoztatóján az időjárás változékonyságára utalva úgy fogalmazott: rövid túrájuk meglehetősen sok arcát mutatta be az őrségi táj és az őrségi időjárás.

Elmondta, hogy szlovén kollégájával már régóta tervezték biciklitúrát, amelynek apropóját adta az is, hogy jó másfél évvel ezelőtt adták át a térségben a Felsőszölnök - Kétvölgy (Cepinci) közötti utat, amely megkönnyítette a helyben lakók életét.

Áder János
velemenyezd, 2016. október 05. szerda, 16:03
Nemzeti Vágta - Megkezdődött a versenyzés a Hősök terén
Honvédelmi Minisztérium felelős helyettes államtitkára.

Székely Tibor, a verseny főkapitánya arról beszélt, hogy a Nemzeti Vágta közösséget teremt: nem magányos hősök, hanem települések, közösségek versenyeznek, az általuk elért eredmények a települések sikerei is.

Hozzátette: "évszázadok, évezredek energiája éled újjá és jelenik meg újra ember és ló kapcsolatában. Hiszen őseink bárhol éltek a földön, leghűségesebb társaiknak munkában, harcban mindig a lovakat tudhatták".

A program szemerkélő esőben a megnyitó után a 71 település versenyzőjének ünnepélyes fogadalomtételével, majd lovas bemutatóval folytatódott. Felvonultak többek között a honfoglalás idejét, Szent László korát és a török időt megidéző hagyományőrzők és Kassai Lajos lovas íjászai is.

A délután első versenyprogramja a kishuszár vágta előfutamai, majd elkezdődnek a települések előfutamai is. Kora estig a versenypálya közönsége megtekintheti a fogatvágta előfutamait és lovas bemutatókat is.

A hagyományoknak megfelelően
velemenyezd, 2016. szeptember 17. szombat, 13:42
Férfi vízilabda BL - Elődöntős a Szolnok
ellenfele, míg a Barceloneta a rendező ZF-Egerrel játszik az ötödik helyért.

Eredmény, Bajnokok Ligája, az elődöntőbe jutásért:Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3)-------------------------------------------------------------- --------gól: Kis G., Mitrovic, Varga Dé. 2-2, Vámos 1, illetve Minguell, Munarriz, Stra. Rasovic, Vi. Rasovic, Famera 1-1

A magyar bajnok Varga Dénes váratlan lövésével jutott előnyhöz, majd Nagy Viktor mutatott be több remek védést a szemerkélő esőben kezdődött találkozón. Ezt követően Marc Minguell találatával egyenlített a sorozatot eddig egyszer megnyerő katalán együttes. Hét másodperccel a negyed vége előtt Kis Gábor bombájával újra a Szolnok szerzett vezetést.

A második negyedben Nagy Viktor folytatta remeklését, míg Stefan Mitrovic egy nagyszerűen kijátszott támadást fejezett be góllal, kettőre növelve a Szolnok előnyét. A magyar csapat világbajnok kapusa újabb óriási védést mutatott be, majd Albert Espanol ziccerben a kapufát
velemenyezd, 2016. június 02. csütörtök, 21:53
Kohut Katalin: Esőben
A mexikói esőisten még mindig éreztette időnként erejét, néha úgy tűnt, mintha játszana a hölgyekkel. Nem lehet egyszerű elemek urának lenni, ha megtetszik neki valaki, csak incselkedésre képes, mint az óvodában a fiúk, akik meghúzzák a kislányoknak a haját.

Sokan csúfolódtak velem, amikor néha szabadságot vettem ki, hogy holnap biztos, hogy fog esni az eső. Követett engem, mint egy hűséges udvarló. Még férjnél voltam, a hétvégéket csak természetben tudtam elképzelni. Mindegy volt, hogy Tisza-part, vagy a varázslatos fenyvesek hegyvidéki tájának legszebb kirándulóhelyén, a Mátyás-király kútjánál időzünk. Csak baráti társasággal lehetett elképzelni egy-egy utat, mert a férjemnek szüksége volt arra, hogy legyen ki előtt mutogatni, meg társaság kellett az iváshoz is.
Hajnalban bepakoltam a tollaskészletet, labdát, kártyát és hasonló tárgyakat, bár a nyelvi és zenei játékaim voltak általában a győztesek. Vittük a gulyásnak valót előkészítve és a bográcsot. Nagyon kellemes fedett
kohlinka, 2016. március 16. szerda, 18:55
Egy menekülés története
házunkat, a birtokunkat, az értékeinket és kineveztek minket a nép ellenségének. Két kisgyerekkel laktunk négyen egy förtelmes ház két kis szobájában. Itt ért bennünket a forradalom híre. Terveket kovácsoltunk és bizakodtunk, hogy most majd jobbra fordul a sorsunk. Még két hétig sem tartott az öröm. Soha nem felejtem el az embereknek azt az elkeseredését, ami az orosz páncélosok megjelenését kísérte. Már november 5-én láttam, ahogy a házunk előtti országúton hosszú sorokban menekülnek az emberek a szemerkélő esőben hátizsákokkal, kofferekkel, kis motyóikat összeszedve nyugat felé. Álltam a házunk előtt és teát osztogattam. Budapesten 1944-45-ben önkéntes ápolónőként dolgoztam, így a sebesülteket is úgy-ahogy el tudtam látni. Közben egyre csak az járt a fejemben, hogy nekünk is menekülnünk kellene, hiszen németül tudunk, rokonaink is vannak Ausztriában és a hazámban semmi jó nem vár ránk. Elég volt a megaláztatásokból, a nyomorból! De a gyerekek kicsik: András négy éves, Erzsébet három és én állapotos vagyok
sandrapolke, 2016. február 23. kedd, 04:39
.Mese egy emberről aki élni akart.
.Mese egy emberről aki élni akart.

Az ember egykedvűen ballagott haza az orvostól. Kezeit zsebrevágva, nem nézett se jobbra, se balra, csak maga elé meredt szomorúan. Egyedül volt, nem tartozott senkihez, nem tartozott felelősséggel senki iránt. Ezért vette tudomásul olyan lakonikus nyugalommal a diagnózist: nem gyógyítható. Nem fájt neki semmi, csak rótta az utcákat, a szemerkélő esőben, hideg, alattomos szélben. Épp csak a komfortérzet miatt hajtotta fel a gallérját. Vagy tán csak megszokásból. Hiszen már úgysem számított semmi. Gondolatai sem voltak... már nem. Befordult az ismerős sarkon, gépiesen, megszokott módon. Semmi nem változott reggel óta, amikor elindult. Szürkeség, beton, pocsolyák....ahogy mindig is. Nem mindíg volt ilyen. Ó dehogy. Valamikor régen szebb volt számára minden. Voltak érzelmei, boldog napjai, nevetés...béke, nyugalom. Ez már egy ideje a múlté...megfakult, ő meg belefásult. Nem is izgatta magát a kialakult helyzet miatt, hiszen vesztenivalója nem volt már egy ideje.
klementinagidro, 2016. január 29. péntek, 22:16
1/9
Képek, videók
Megérkezés Budapestre...
caris11935
2011. március 13. vasárnap, 13:07
Kilátás Budapestre...
caris11935
2011. március 13. vasárnap, 13:02
BudapestRetr2.jpg
jarosand
2008. június 10. kedd, 16:09
BudapestRetr1.jpg
jarosand
2008. június 10. kedd, 16:09
jerusalem, nemzetek templ
relisisi
2018. március 31. szombat, 13:35
jerusalem, nemzetek teplo
relisisi
2018. március 31. szombat, 13:30
szeretet isten szívében04
maroka
2019. április 06. szombat, 21:38
Akinek a szivében....
csalogany13
2018. május 22. kedd, 09:43
Aki aggódik szívében.jpg
suzymama43
2015. december 19. szombat, 09:38
Kínek szívében élsz....jp
margoboszi
2015. október 25. vasárnap, 09:27
Krisztus szívében szerete
sacimama
2015. április 01. szerda, 09:35
Akinek szívében Isten
sacimama
2014. május 31. szombat, 21:25
Kinek szívében élsz....jp
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 22:23
MINDEN JÓ EMBER SZÍVÉBEN
hegyesne
2013. május 17. péntek, 14:11
akinek a szívében ....jpg
dnemethk
2012. november 21. szerda, 21:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.