Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 10:25 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Francia zavargások - Párizsban már a tüntetések előtt 34 embert őrizetbe vettek
A gyanúsítottak vidékről érkezett 30 év körüli férfiak, akiknél álarcokat, kalapácsokat vagy köveket találtak. Feltételezhető róluk, hogy erőszakra és szándékos összetűzésekre készültek.

A reggeli órákban viszonylagos nyugalom honolt a francia fővárosban, ahol 8 ezer rendőr van készenlétben, és az utcákra vezényelték a csendőrség tucatnyi páncélozott járművét is.

A francia belügyi szervek attól tartanak, hogy szélsőségesek és radikális tüntetők özönlik el szombaton Párizst, hogy szándékosan összetűzzenek a rendőrökkel és középületek rongáljanak meg, ezért a pályaudvarokon és a tüntetések várható helyszínein minden sárgamellényest átvizsgálnak a rendőrök.

A forgalom elöl lezárt Champs-Élysées sugárúton a Diadalív közelében reggel 9 órakor mintegy száz sárgamellényes gyülekezett csendőrökkel körülvéve. Sokan búvármaszkkal érkeztek, felkészülve az esetleges könnygázzal történő oszlatásra. A Bastille térre is szállingózva érkeztek a tüntetők.

A prefektúra közzétett egy térképet,
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 09:46
Karácsony - Pulykaszövetség: 20-25 százalékkal is nőhet a pulykahús forgalma az ünnepi időszakban
A meghatározó áruházláncok az idén is az elmúlt évekhez hasonló áron értékesítik a pulykahúst, kilogrammonként 1500 forint körüli fogyasztói árat jeleztek a mellfilére, a diszkontoknál ennél mintegy 50 forinttal kevesebbe kerül majd akciós áron - közölte a szövetség az MTI-vel.

A pulykaszövetség tájékoztatása szerint a termelt pulykahús mennyisége folyamatosan csökken: az idei mintegy 100 ezer tonna 30 ezerrel alacsonyabb a tíz évvel ezelőttinél. Ez élőállatnál 37 milliárd forint, vágott áru és tovább feldolgozott termékek esetében 74-75 milliárd forint termelési értéket jelent.

A belföldi értékesítés tavaly meghaladta a 32 ezer tonnát. Az export is valamelyest mérséklődött: a 2016-os 31 ezer tonnával szemben tavaly mintegy 26 ezer tonna volt a külföldön értékesített pulyka mennyisége, az idén azonban várhatóan 28-30 ezer tonna lesz a pulykahús kivitel. Az export áraknál minimális emelkedés figyelhető meg a tavalyihoz képest. Például az angol piacra kifejezetten a karácsonyi időszakban
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 07:10
Nullszaldós költségvetést hagyott jóvá a szlovák parlament 2019-re
A 2019-es szlovák költségvetést 79 igen szavazattal, 63 nem ellenében hagyta jóvá a 150 fős pozsonyi törvényhozás. A most elfogadott büdzsében nullára csökkentették a hiánycélt, azaz a dokumentum ambiciózusabb célokat vetít előre, mint a kormány által korábban jóváhagyott dokumentum, amely még 0,1 százalékos GDP-arányos hiánnyal számolt. Az 1993-ban önállósult Szlovákiának a mostani az első kiegyensúlyozott, vagyis nullszaldós költségvetése.

A dokumentum 2020-ra is nullszaldós költségvetést ígér, 2021-ben pedig már 0,2 százalékos GDP-arányos költségvetési többletet vetít előre.

A költségvetés 15,497 milliárd eurós bevétellel számol 2019-ben, ez némileg alacsonyabb összeg, mint amit az idei évre terveztek.

A jövő évi büdzsét Peter Kazimír szlovák pénzügyminiszter reálisnak és "az elmúlt hét év legjobb költségvetésének" nevezte. Hangsúlyozta: meggyőződése, hogy a költségvetés olyan számokon és trendeken alapszik, amelyek lehetővé teszik, hogy 2020-ban ismét kiegyensúlyozott költségvetést
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 16:11
Elemzők: egy ideig még tartós lehet a gazdaság dinamikus növekedése
negyedévekben érdemben gyorsulhat az ipari termelés, így nagyobb mértékben hozzájárulhat a növekedéshez, amit új modellek hazai gyártásának felfutása is támogathat.

A beruházások növekedését a következő negyedévekben támogatja a lakásátadások várható hulláma is így a beruházások növekedése is erős maradhat, amit ezen kívül az irodapiaci, ipari, állami és uniós támogatású beruházások is élénken tartanak.

A Takarékbank elemzője azt várja, hogy a következő negyedévekben fennmaradhat az 5 százalék körüli gazdasági növekedés, amely azonban a későbbiekben fokozatosan lassulhat. Így idén 4,8 százalékos GDP növekedésre számítanak a Takarékbankban,jövőre pedig 4,2 százalékra lassulhat a növekedés a várakozásuk szerint. A folyamatban levő beruházások és a fogyasztás is okozhat azonban pozitív meglepetést, így a jövő évi növekedés akár gyorsabb is lehet. Ezzel szemben az európai konjunktúra meredek lassulása és a világgazdasági lassulás fékezheti a növekedést - tette hozzá.

Virovácz Péter, az ING Bank
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 13:31
Hitelminősítés - Fitch: jövőre döntés valószínű a pozitív kilátású közép- és kelet-európai ország adósosztályza
keretrendszerében lezajlott javulási folyamat "egészséges" gazdasági hátteret biztosít a régiónak.

A hitelminősítő szerint azonban a külső kondíciók a következő időszakban már kevésbé lesznek kedvezők, és ez növelheti a lefelé ható kockázatokat.

A cég közölte: az általa osztályzattal nyilvántartott 21 térségi ország közül 18-ban várja a gazdasági növekedés lassulását 2019-ben.

Magyarországon az előrejelzéshez fűzött grafikus kimutatás szerint a Fitch Ratings az idén 4 százalékos, jövőre 3,5 százalék körüli, 2020-ban hozzávetőleg 3 százalékos gazdasági növekedéssel számol.

A londoni elemzői közösségben vannak ennél derűlátóbb előrejelzések a magyar gazdaság jövő évi teljesítményére.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének európai feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzőstábja a térségre kidolgozott, minap ismertetett átfogó éves előrejelzésében közölte: a magyar hazai össztermék (GDP) idei növekedési ütemére szóló prognózisát 4,6
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 16:26
Időjárás-jelentés
ködös tájak váltakoznak, számottevő csapadék nem hullik. A magasnyomás keleti peremén markáns hidegfront halad dél felé, mely mögött sarkvidéki eredetű légtömeg árasztja el Északkelet-Európát, arrafelé többfelé havazik. Kontinensünk nyugati és déli tájain ciklonok alakítják az időjárást. Nagyobb területen erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen esik az eső, záporeső, a mediterrán térségben néhol zivatar, főként a hegyekben havas eső, havazás is előfordul. A szárazföld nagyobb részén a sokévi átlag körüli, vagy annál alacsonyabb értéket mérnek: többnyire 0 és +8 fok közötti csúcsértékek a jellemzőek, de az északkeleti vidékeken egész nap fagy. Ezzel szemben Szicíliában és a Balkán-félsziget déli partjain még 20 fok fölé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig lényeges változás nem várható a Kárpát-medence időjárásában: folytatódik a borongós, hamisítatlan késő őszi idő, többfelé csapadékra is számítani kell.

Várható időjárás az ország területén csütörtök
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:36
Mintegy ezer helyen tüntetnek francia civilek az üzemanyag adójának emelése miatt
forgalomlassító akciókra kérték az autósokat szombat reggel 7 órától az üzemanyagok környezetvédelmi adójának jövőre tervezett emelése miatt.

A belügyminisztérium összesítése szerint délig mintegy 50 ezren tiltakoztak ezer helyszínen, de eddig egyetlen várost vagy gazdasági központot sem zártak le a tüntetők.

A baleset Pont-de-Beauvoisin településen történt, ahol egy gyerekét orvoshoz szállító nő pánikba esett, és a tüntetők közé hajtott, amikor azok elkezdték ütögetni a gépkocsiját. Egy ötven év körüli tüntető nő a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető nőt őrizetbe vették.

Az északi Arrasban is történt hasonló jellegű baleset, de ott az elgázolt személy nem halt meg a belügyminisztérium szerint. Eddig 16-an sérültek meg országszerte, Grasse városában egy rendőrt gázoltak el, aki könnyebb sérülést szenvedett. A sofőrt előállították.

"A tüntetés joga mindenkit megillet hazánkban, meg kell védeni, de kell valamilyen minimális szervezettséget kell adni a tüntetésnek, hogy ilyen
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:47
Károly herceg: "királyként már nem szólok bele mindenbe"
A walesi hercegről, II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg elsőszülött fiáról a BBC televízió készített eddig példátlan mélységű portréműsort, abból az alkalomból, hogy a trónörökös jövő szerdán ünnepli 70. születésnapját.

A csütörtök este műsorra tűzött, részleteiben előre ismertetett program készítői egy teljes éven át kísérhették figyelemmel és rögzíthették Károly és családja mindennapjait, és interjút is készítettek a herceggel.

Az interjú rendkívüli jelentőségű, hiszen Károly most beszélt hivatalosan és nyilvánosan először és nagy valószínűséggel utoljára arról, hogy miként látja majdani szerepét királyként. A brit udvari protokoll ugyanis szigorúan körülírt határokat szab annak, hogy az Egyesült Királyság mindenkori uralkodója mikor mit mondhat a nyilvánosság előtt. Az egyik legszigorúbb szabály az, hogy napi politikai kérdésekben egyáltalán nem nyilváníthat véleményt, még kevésbé tehet kísérletet saját kormánya politikai döntéseinek befolyásolására.

Károlyról
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 09:31
Amerikai választások - Londoni elemzők: nem valószínű jelentős gazdaságpolitikai irányváltás
Az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics szerda este ismertetett tanulmányában kiemeli, hogy az idén továbbra is 2,9 százalék körüli, jövőre 2,5 százalékos növekedést vár az amerikai gazdaságban.

A ház londoni elemzői szerint az könnyen elképzelhető, hogy a mexikói határon tervezett fal építésének finanszírozásával szembeni ellenállás miatt december elején részleges leállásra kényszerülhet az amerikai kormányzati szektor, de az új Kongresszusnak - amelynek alsó kamarájában, a képviselőházban immár a demokraták lesznek többségben - és a Fehér Háznak jövőre néhány kulcsfontosságú ügyben egyezségre kell jutnia.

Az Oxford Economics ezek közé sorolta a NAFTA-egyezmény helyébe lépő amerikai-mexikói-kanadai kereskedelmi megállapodás (USMCA) ratifikálását. A cég londoni elemzői szerint ez a jövő év elején a kongresszusi megosztottság ellenére valószínűleg meg is történik, mivel az egyezménynek nincs életképes alternatívája.

Az új Kongresszusnak emellett
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 20:16
Növekedés.hu - Váradi József: a Wizz Air idén is 20 százalék körüli növekedést fog elérni
A cégvezető elmondta: nehéz nyáron vannak túl, a körülmények nem voltak kedvezőek. Rengeteg probléma volt a légiirányításban, a repülőterek telítve voltak. Sokkal több volt a járattörlés, mint bármikor korábban.

A problémák oka Váradi József szerint az, hogy folyamatosan nő a repülés teljesítménye Európában. 2018-ban hat százalékos lesz a növekedés, és ez megviselte az európai légiközlekedési infrastruktúrát. Szükség van a repülőterek fejlesztésére, és az elavult légiirányítás alapstruktúráinak átgondolására. Továbbá kialakult egy globális pilótahiány, amely megváltoztatta a keresleti-kínálati viszonyokat - tette hozzá.

Egy kérdésre válaszolva a Wizz Air vezetője leszögezte: a hagyományos légitársaságok sokkal több járatot törölnek, mint a diszkontok. "Mi a járataink 99,9 százalékát teljesítjük. Ezzel szemben a hagyományos légitársaságoknál tízszer ekkorák a járattörlési arányok. Óriási tévhit, hogy mi sok járatot törölnénk" - fogalmazott Váradi József.

Arra a kérdésre, hogy miért kellett
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 16:20
Krónika 1. rész (belügyi törvények)
BM: a jövőben központilag tárolják a közterületi kamerák felvételeit

Egyszerűbben ismerhetik meg a kamerafelvételeket a bűnüldöző szervek azzal, hogy a jövőben a rögzített kamerafelvételeket központilag tárolják - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly az előterjesztés egyik fontos újításaként beszélt az úgynevezett "szitakötőprojektről", amely első ütemben Budapesten valósul meg a közterület-felügyelet és a Budapesti Közlekedési Központ felvételeinek révén, a jogszabály kihirdetését követő hatodik hónapban.

Hangsúlyozta, a javaslat megalkotásában aktívan közreműködött a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, amelynek az észrevételeit teljes mértékben beépítették a tervezetbe.

Elmondta, a rendszer teljes kiépülésével megszűnik a felvételt készítő szervezetek, hatóságok helyi adattárolása, és emellett számos garanciális elem is szerepel a javaslatban, hogy az adatok tárolása és továbbítása a lehető leghatékonyabb legyen.

Az államtitkár
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 11:21
Kossuth tér – a kommunista terror véres csütörtökje
gúlákba fektetve a Kerepesi úti temetőben.

Szinte bizonyos, hogy több száz áldozata volt a vérengzésnek. A szovjet harckocsizók is veszteségeket szenvedtek, a Földművelésügyi Minisztériumból érkező gépfegyvertűzben (A kép illusztráció)Forrás. Budapest City


Kő András és Nagy Lambert kutatásai szerint legalább 75 ember vesztette életét, és 284-en sebesültek meg, ám velük szemben van, aki 1000 körülire becsüli a halottak számát. Bizonyosnak tűnik, hogy reálisan több száz áldozata lehetett a fegyvertelen civilek ellen elkövetett barbár mészárlásnak.

Gyanúban a Partizánszövetség - Földes mindent tagad

A véres csütörtök mind a mai napig megválaszolatlan kérdése, hogy kik lőhettek a Kossuth teret övező épületekből a tömegre. Két nappal a vérfürdő után, az Igazság című újság október 27-i lapszámában jelent meg először az a széles körben elfogadottá vált állítás,

mely
menusgabor, 2018. október 27. szombat, 20:45
1/314
Képek, videók
0 OV a zavargások szerv
lovaszmarika
2012. október 21. vasárnap, 15:29
London -zavargások.jpg
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 13:31
Tüntetésen.gif
pacsakute
2015. november 24. kedd, 21:11
mozdonyvezetők tüntetése.
agica2004
2011. június 22. szerda, 14:49
német tűzoltók tüntetése.
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 11:24
tüntetésen?
pusa
2007. október 31. szerda, 10:49
tüntetésen.jpg
agica2004
2006. november 29. szerda, 22:24
én a tüntetésen
pisti71
2006. október 18. szerda, 07:12
gyanusítottak.jpg
maroka
2009. február 09. hétfő, 22:12
Reggeli kávé.jpg
pacsakute
2018. november 03. szombat, 22:23
0 a a reggeli felkelés 9
lovaszmarika
2018. október 23. kedd, 19:11
REGGELI KÉVÁ 7878.png
gosztmagdi
2018. szeptember 04. kedd, 00:56
0 reggeli ébredezéskor dz
lovaszmarika
2018. augusztus 22. szerda, 15:52
REGGELI ÉBREDÉS.jpg
gosztmagdi
2018. augusztus 05. vasárnap, 17:52
Reggeli
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.