Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 09:11 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyulladások elleni tápanyagok
számolt be, hogy kurkumán végzett számos kutatással bizonyítható a fűszernövény gyulladást okozó molekulákra gyakorolt gátló hatása.

A kurkuma sikeresen csökkenti az ízületi gyulladás, izomhúzódás, és balesetek okozta gyulladásokat. Egyszerűen használhatja főzés során a kurkuma port szervezete gyulladásos megbetegedéseinek csökkentésére.

Napi 1-2 alkalommal kurkuma teát, vagy meleg kurkumás tejet is fogyaszthat. A kurkuma porból és meleg szezámolajból készített krém segíti a bőr alatti gyulladás és duzzanat csökkentését. Ezt a keveréket semmiképp ne kenje sérült bőrfelületre.

A kurkuma étrendkiegészítő kapszula formájában is kapható, ám bármilyen étrendkiegészítőt is fogyasztana, mindenképpen tájékoztassa arról orvosát és kérje ki véleményét.

4. Fokhagyma
A Journal of Medicinal Food által 2012-ben publikált tanulmány kimutatta, hogy a fokhagymában több gyulladáscsökkentő és gyógyhatású anyag is megtalálható. Egy másik kutatás azonosította azt a négy,
pacsakute, 2020. február 07. péntek, 16:32
Teendők megfázás esetén
Tanuljuk és tanítsuk meg a helyes kézmosást a családban!
A helyes kézmosással védekezhetünk leghatékonyabban a megfázás, de jegyezzük meg itt, szinte minden fertőző betegség ellen. A helyes kézmosás alatt egy komplett tevékenységet értünk, pár másodpercre a hideg víz alá dugni az ujjunkat nem számít! Fontos odafigyelnünk a kézmosás hosszára: körülbelül 20 másodpercig mossuk kezünket folyó vízben, és eközben dörzsöljük át a kézfejünk, a tenyerünk, az ujjközeink és tisztítsuk meg a körmeink alatti területet. A kézmosás hatékonyságát a fertőtlenítő szappanok és a meleg víz természetesen növeli.
Figyeljünk arra, hogy ne érintsük meg az arcunkat kézmosás nélkül és ha beteg által használt tárgyat, vagy őt érintjük, akkor ezt követően mihamarabb mossunk kezet!

A köhögés és tüsszögés helyes módját is sajátítsuk el!
A megfázás és az influenza legtöbbször direkt kontaktussal terjed. Ha valaki tüsszög, vagy köhög a vírus kórokozói képesek akár két métert is utazni a levegőben. Mit tegyünk
pacsakute, 2020. február 05. szerda, 13:38
OVF: sikeresen vizsgázott a felső-tiszai hulladékmentesítő infrastruktúra
új munkagépláncot, amely a nap 24 órájában, folyamatosan gyűjti össze a szennyeződést.

Az élesben most először alkalmazott berendezés február 4-én délutánig több mint 200 köbméter, mintegy 60 tonna vegyes PET- és kommunális hulladékot fogott fel és mindaddig dolgozik a szakaszon, amíg a PET-palackkal kevert uszadékot észlelik a Felső-Tiszán - tette hozzá.

Emlékeztetett: 2004-től rendszeres a külföldi eredetű kommunális hulladékszennyezés a Felső-Tisza-vidék folyóin, elsősorban a Tisza Ukrajna alatti szakaszán, mivel a hullámtéren illegálisan elhelyezett szemetet a kisebb árhullámok is képesek magukkal sodorni.

A szennyezés intenzitását a szakemberek az adott szelvényen percenként áthaladó palackok számával határozzák meg: az elmúlt 15 év alatt 40 esetben volt 50 palack/perces - vagy azt meghaladó - intenzitású szennyezés a Tiszán, a csúcsérték pedig eléri a 300-500 palack/percet is - ismertette.

Az árvízről-árvízre halmozódó műanyag és más szemét nemcsak szennyezi a természeti értékekben
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 20:52
Nacsa Lőrinc: magyar nemzeti érdek az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítése
A politikus az EBESZ amerikai delegációja által a 35 év alatti parlamenti képviselők számára szervezett kétnapos konferencián vesz részt a Capitoliumban. A konferencia mellett Nacsa Lőrinc amerikai képviselőkkel, kormányzati tisztségviselőkkel és család-, és életvédő civil szervezetek képviselőivel is tárgyalt.

Elmondta: a konferencia legfontosabb témája a biztonság és az együttműködés elmélyítése volt. "Számunkra a biztonság elsődleges kérdés, ezért Magyarország részt vállal számos nemzetközi misszióban, megvédi saját határait és folyamatosan növeli katonai kiadásait is" - emelte ki.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért a 35 év alatti politikusoknak rendeznek tanácskozást, Nacsa Lőrinc kifejtette: rendkívül fontos, hogy oktatási programok, ösztöndíjak révén minél több fiatalt vonjanak be a politika alakításába, hozzájuk pedig a fiatal politikusok állnak közelebb. "A szervezők célja az volt, hogy a jövő vezető politikusait hozzák össze eszmecserére, tapasztalatok kicserélésére, kapcsolatok
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 19:32
A jobbközép győzött Calabriában, a baloldal maradt Emilia Romagnában
újraindult, baloldali Bonaccini 51,4 százalékot szerzett a jobboldali Borgonzoni 43,7 százalékával szemben. A hagyományosan baloldalinak számító tartományban az ehhez a politikai oldalhoz tartozó Demokrata Párt (PD) 34 százalék fölött teljesített, a Liga megközelíti a 32 százalékot. A teljes eltűnést kockáztatja az M5S, amely az eddigi adatok alapján 3 százalék körül teljesített, éppenhogy súrolva a tartományi képviselő-testületbe való bejutáshoz szükséges határt.

A jobboldal eredményét a FI három százalék alatti teljesítménye is befolyásolta.

Emilia Romagnában 67,7 százalékos volt a részvétel a 2014-es 37,7 százalék után.

A mostani választást követően a Matteo Salvini vezette jobboldal 12, a baloldal 6 tartományt irányít, további két tartomány autonóm.

Nicola Zingaretti, a PD főtitkára éjszakai nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Olaszország visszatért a kétpólusú, baloldali-jobboldali politikához. Utalt arra, hogy az M5S erőteljes gyengülése átrendeződéshez vezethet a Giuseppe Conte
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 10:41
Pethes Mária versei
vehetem
megfáradt szíved


18 éven felüli veryTAKEcseppek

kéjre tapad
szívókorong-ajkam
"dédelgess" - súgja -
"neked növök nagyra szentem"
lába közt ringok mint
tengeren kecses hajó
az élet ölére gondolok
onnan hullik nyelvemre
cseppjeidből a só
ez az a ringás
amire zigóta koromból
emlékezem
ujjbegyeddel simítsd
mellem csúcsát
tejeskávé színű és kemény lesz
mint bimbó mit ablakod
alatti rózsabokron
felejtett november

*

most... most
állítsd meg a bolyongó
bolygót ahol
ezeregy mesés éve
először egyesültünk

*

nézd a csellót
csípőm és derekam formázza
húzz vérforraló nótát
arany-vonó díjasom

*

folyton kész vagyok rád
....és tőled
a világ legGébb pontja
VÁR

*

hagyd a gondok
menusgabor, 2020. január 26. vasárnap, 20:00
A májkárosodás korai jelei és a máj erősítése
mechanizmusait is.

A folyadékvisszatartást okozhatja a hormonális egyensúly felborulása, veseelégtelenség, szívproblémák, valamint a nyirokrendszer problémái is. Ezért elengedhetetlenül fontos orvosa felkeresése a megfelelő diagnózis felállítása érdekében.

10. A bőr érzékenységének növekedése.

A májproblémák korai jele bőre érzékenységének megnövekedése is lehet. Bőre viszketővé, hámlékonnyá, vagy tapintásra érzékennyé válhat. Emellett könnyedén sérülhet. Sokak a bőr alatti vénákat is könnyebben látják.

A problémákat a bőrén található irritánsok okozhatják, amelyeket normális esetben mája megfelelően tud hatástalanítani.

Bőre hidratálása időszakos enyhülést nyújthat, az érzékenység azonban nagy valószínűséggel meg fog maradni, amíg az ezt okozó problémát nem diagnosztizálják és kezelik megfelelő módon.

11. Tippek és tanácsok mája erősítésére:

- Egyáltalán ne fogyasszon alkoholt.
- Amennyiben dohányzik, minél
pacsakute, 2020. január 25. szombat, 20:19
Budavári Önkormányzat: nem a Dísz tér történelmi megújításáról szólt a fórum
Az önkormányzat a Várkapitányság pénteki közleményére reagált, amelyben az állt, hogy az I. kerület új vezetősége nem hívta meg őket a Dísz tér történelmi megújulásáról szóló csütörtöki rendezvényre.

A Budavári Önkormányzat közleménye szerint a kormányzat tervei a Dísz tér 2. szám alatti beruházásról nem megújulásról, hanem visszalépésről szólnak, egy olyan korba, amelyet a terv megálmodói önkényesen választottak ki a magyar történelemből.

A megépíteni tervezett épület tömegével nem illeszkedik a kialakult utcaképbe, feljebb nyúlik, mint a világörökségi védettség alatt álló épületek magassága és már a maga korában is elavult irányzatot képviselt. Ez az irodaépület ráadásul újabb, sok száz fős hivatalnoktömeget zúdítana a várra, amely elsősorban nem kormányzati, hanem lakó-pihenő, kulturális és turisztikai terület - írták.

Kiemelték: az eseményt az építészszakmai és a civil álláspont bemutatására szervezték. Azért, hogy a várban és a kerületben élők meghallgathassák a kormányzati
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 10:32
Reményik Sándor: János evangéliuma - Vallásos
,,külön áll, világvégén valahol / Vagy világ-kezdetén, vad szikla-völgyben / S a fénytelen örvény fölé hajol"...

*
Összehajolnak Máté, Márk, Lukács,
És összedugják tündöklő fejük
Bölcső körül, mint a háromkirályok,
Rájok a Gyermek glóriája süt.
A gyermeké, ki rejtelmesen bár
S természetfölöttin fogantatott:
De fogantatott mégis, született
S emberi lényként, tehetetlenül,
Babusgatásra várón ott piheg.
A gyermek, a nő örök anya-álma,
Szív-alatti sötétből kicsírázott
Rongyba, pólyába s egy istálló-lámpa
Sugárkörébe. Bús állati pára
Lebeg körötte: a föld gőz-köre.
A dicsfény e bús köddel küszködik.
Angyal-ének, csillagfény, pásztorok
S induló végtelen karácsonyok,
Vad világban végtelen örömök
Lobognak, zengnek - mégis köd a köd.
S mindez olyan nyomorún emberi
S még az angyalok Jóakarata,
Még az is emberi és mostoha.

De János messze áll és egyedül.
Nem tud
maroka, 2020. január 20. hétfő, 09:46
Egészségtelen szokások
illetve stresszhelyzetben is segíthet, viszont a folyamatos rágózást nem javasolják a hozzáértő szakemberek. Az állandó rágózás ugyanis túl nagy nyomást gyakorol az állkapocs ízületre, ez pedig ízületi gyulladást is okozhat, ami nagyon fájdalmas is lehet. Az is gond lehet, ha túl sok levegőt nyelünk le, mivel ez gyomorpanaszokat generálhat.

A körömrágás több szempontból sem egészséges. Egyrészt esztétikailag nagyon csúnya látványt nyújt, amikor valaki tövig rágja a körmeit, másrészt a köröm alatti baktériumok szájfertőzést okozhatnak. Vírusok is bejuthatnak a szervezetbe, ami felsőlégúti és egyéb fertőzéseket okozhat. Ráadásul a folyamatos körömrágás a fogakat is károsítja. A körömrágás általában valamilyen szorongást takar, így az alapbetegség kezelésével ez a rossz szokás is megszűnik.

Fáradtságra hivatkozva soha nem szabad kihagyni a fogak ápolását, vagyis a fogselyem használatát és a fogmosást. Már egyszeri fogápolási rutin kihagyása is elindíthatja a fog szuvasodását. Ha a fogak
pacsakute, 2020. január 16. csütörtök, 20:33
Szlovák parlamenti választás - A Fico vezette kormánypárt nyerhet egy felmérés szerint
legutóbb 8,64 százalékkal került a pozsonyi törvényhozásba.

A mostani felmérés szerint is legalábbis kérdéses, hogy a jövő márciusban összeálló új pozsonyi törvényhozásban lesz-e képviselete a felvidéki magyarságnak. A Focus számai szerint ugyanis mindkét,a felvidéki magyarság körében érdemi támogatottsággal rendelkező politikai erő - a tisztán magyar, három pártból választási párttá összeállt Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ), illetve a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt is - a bejutási küszöb alatti, 4 százalék körüli eredményt ért el.

Ha a februári voksolás a Focus mostani eredményei szerint alakulna, az egy sokszereplős centrista-liberális kormány összeállítását valószínűsítené. Ugyanakkor helyi megfigyelők szerint a becsléseknél nem hagyható figyelmen kívül két tény. Az egyik az, hogy az elmúlt évek választásainak eredménye jelentősen eltért a felmérések jóslataitól, a második pedig az, hogy a bejutásra érdemi eséllyel rendelkező pártok közül mintegy 5-6 olyan van, amelynek támogatottsága a
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 17:11
Erdogan: Törökország 2020-ban megkezdi a szénhidrogének utáni kutatást Líbiával határos tengeri területein
Hozzátette: első lépésként az Oruc Reis nevű török földtani kutatóhajót vezénylik majd a térségbe.

Erdogan tavaly november 27-én fogadta Isztambulban az ENSZ által támogatott líbiai kormány miniszterelnökét, Fájez esz-Szarrádzsot. A felek két megállapodást kötöttek: egy, a földközi-tengeri joghatóságról, valamint egy biztonsági és katonai együttműködésről szólót.

Görögország, Ciprus, és Egyiptom a nemzetközi jogba ütközőnek minősítette a tengeri joghatóságra vonatkozó török-líbiai egyezményt, amely új határok meghúzásával tovább bonyolítja a Ciprus környéki olaj- és gázlelőhelyek kiaknázásáról zajló vitát. Ankara a Ciprus északi felén élő törökök jogainak védelmére hivatkozva jelenleg két fúróhajót és két földtani kutatóhajót állomásoztat a kettéosztott sziget körül, köztük az Oruc Reist. Az Európai Unió tavaly "illegálisnak" minősítette a tevékenységet és július közepén enyhébb szankciókat vezetett be Törökország ellen.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök december elején arra
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:11
1/335
Képek, videók
Izületi gyulladásokra.jpg
pacsakute
2015. június 25. csütörtök, 19:05
Izületi gyulladásokra bro
pacsakute
2013. április 30. kedd, 20:28
Gyulladások ellen.jpg
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:29
Ételek -gyulladások
pacsakute
2012. december 31. hétfő, 13:37
Tibeti medicina.jpg
pacsakute
2014. október 13. hétfő, 20:39
Fűszernövényes méz.jpg
pacsakute
2016. július 17. vasárnap, 20:52
fuszernovenytal1.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:52
fuszernoveny2.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:51
fuszernoveny1.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:51
Fűszernövény
sanci81
2016. február 10. szerda, 15:32
Fűszernövények.jpg
pacsakute
2014. június 17. kedd, 16:21
kakukkfu_fuszernoveny. jpg
erzsikepuskas
2014. március 29. szombat, 19:00
Fűszernövények
irmus
2014. január 19. vasárnap, 13:41
Fűszernövény Pasikáim.jpg
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:39
Fűszernövény Pasikáim (6)
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:39
Címkék
felső-tiszai hulladékmentesítő, szervezők célja, Medicinal Food, konferencia mellett, keveréket semmiképp, amerikai-magyar kapcsolatok, szénhidrogének utáni, Pethes Mária, élet ölére, kialakult utcaképbe, hozzáértő szakemberek, csúcsérték pedig, májproblémák korai, felvidéki magyarság, kurkuma port, rossz szokás,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.